- 7 Ağustos 2019
- 169
- 92
- 98
- 33
Artmıştı zaten yüzünde vardı, sonra karnında biraz arttı bacaklarında oldu kollarında da olunca öyle götürdük. Onlar da arada sönüyordu geçecek sanıyorduk sonra birden azıp kızarıyordu ama kaşıntı hiç geçmemişti özellikle gece çok huzursuzdu her altını açtığımda elleri ya bacaklarında ya karnında deli gibi kaşıyordu çocuğumHİç geçmiyor muydu? Çoğalarak devam mı etti? Bizim bazen 2 gün temiz oluyo sonra kızarıyo tekrar geçio 3 gün sonra tekrar çıkıyo gibi. Uyuz olsa geçmezdi heralde
Canım ben muz verirken mutlaka az bir şey zeytinyağ damlatıyorum yoksa bizimki de yapamıyor ya da muz elma karışık veriyorum elma da güzel kaka yaptırıyor aklında olsunBenimkide ilk acmıyor agzı. Diş kasıyıcı verdigimdede. Hatta sabahları peçete tutup demir veriyorum ya peçeteyi gördüğü gibi agzını büzüp kafa ceviriyoama sanırım yogurdu sevdi diline degince geri dönüyor bana. Dün aksam havuç patates hasladı iyice ezdim kendi suyuyla cıvıklastırdım birazda. Sonra baktım gitmicek yogurtla karıstırdım. İlk defa yedi. Cok degil ama. Bugun kakada havuç gorcek kadar yemiş. Demekki eskiden tükürüyomus hepsini o degil dun sabah muz denettim senbze sevmıyodır dıe onu niraz yedi gibi ama dunden beri kaka yok cocukta az püskürtür gibi siyah bişiler cıkıyo sadece kabız oldu galiba
Bizim doktor izin vermedi
Biz başladık desteksiz şu an rekorumuz 10 dakika sonra yorulup atıyor kendiniDesteksiz oturabilen var mı?
Bence kafası çok şekilli sivri gayet derler ki sivri kafa zeki olur jdjdjd Kardeşimin de böyleydi oğlumun da böyle hiç sorun yok canım gayet düzgün şekliKızlar kızımın kafasında bi şekil bozukluğu gibi bir şey var sanırım. Bugün dikkatimi çekti. İşaretlediğim yerde kafa bitiyor sanki direkt enseye geçiyor. Böyle mi olur bebek kafası size sormak istedim. bilemedim benimki biraz düz çünkü
Başlarda bizim de böyleydi sevdiği bir şeyi artırarak miktarı artırdım ben aklında olsun canım. Mesela elmaya bayılıyor elmayı artırdım sonra fazla yiyebildiğini fark edince kendi artırmak istedi. Favorisi yoğurt yemediği her şeye azıcık yoğurt koyuyorum şapırdata şapırdata yiyorBen bu ek gıda işini beceremedim. Çoğunlukla bir çay kaşığı kadar yiyordur o da bazen. Bende listeyi merak ettim miktarlar ve nasıl artırmalıyız. Listeyi atman mümkün olur mu ?
Eğer biberonla besleniyorsa nuk un var bir tane. Benimki ona bayılıyor biberon gibi içmek istiyor suyu. Diğer çekmeli olanı çözemedi.Canım ben muz verirken mutlaka az bir şey zeytinyağ damlatıyorum yoksa bizimki de yapamıyor ya da muz elma karışık veriyorum elma da güzel kaka yaptırıyor aklında olsun
Biz başladık desteksiz şu an rekorumuz 10 dakika sonra yorulup atıyor kendiniAma benimki kedilere kudurduğundan hırsından ya. Basması da var mesela şu an baya tüm ayak basıyor hatta doktor kontrolde baktı dedi ki sen yürüteç hoppala ne istersen alabilirsin basmayı öğrenmiş artık şekli bozulmaz yürür bu dedi. Bir de emekleme pozisyonuna getiriyor kendini ama sonra bırakıyor sanırım kolları güçsüz azıcık
Bence kafası çok şekilli sivri gayet derler ki sivri kafa zeki olur jdjdjd Kardeşimin de böyleydi oğlumun da böyle hiç sorun yok canım gayet düzgün şekli
Başlarda bizim de böyleydi sevdiği bir şeyi artırarak miktarı artırdım ben aklında olsun canım. Mesela elmaya bayılıyor elmayı artırdım sonra fazla yiyebildiğini fark edince kendi artırmak istedi. Favorisi yoğurt yemediği her şeye azıcık yoğurt koyuyorum şapırdata şapırdata yiyor
Bizim de sorunumuz su kızlar ya sulukla asla içmiyor biberonla da süt içmeye alıştığı için su tadı gelince bırakıyor bardaktan içmek istiyor öyle de genzine gidiyor kaşık ya da bardak harici içiremiyorum. Suluk olarak siz ne aldınız?
Ay çok sevindim insan psikolojik olarak çok kötü hissediyor süt meselesindeÖğün artırımı için biz 5 aylık tadımlara başladık kızlar her sebzeden az az vererek totalde yarım çay bardağı olana kadar verdim. Bu ay doktor 3 öğüne geçirdi ve 2 çay bardağı olana kadar verebilirsin dedi. İlk 2 hafta yumurta sarısı- sebze püresi veya çorba- yoğurt veya muhallebi. İkinci 2 hafta sebzeye kıyma da ekliyoruz kuzu kıyma. Baya çeşitlendi ben ilk yediklerini 1 gün tadına baktırıp 2.gün karıştırıp veriyorum çok hoşuna gidiyor. Tabi her gün 3 öğün dolu dolu yemiyor ama olsun yavaş yavaş olacak. Ben çalışıyorum doktorumuz artık 150-200 cc sağsan bile yeter sen gelene kadar dedi. Psikolojik olarak o kadar rahatladım ki.
Ya benim eltimin oğlu ocak sonunda diş çıkartacak huysuz demişlerdi. Bir ay geçti daha bir şey yok. Her gün calpol verip uyutuyordu :/ umarım bizim o kadar sürmez. 1 gün ağrı bir gün diş olsun diye hayal ediyorumKaç günde çıkıyor diş bir süresi var mı bunun öldüm kaç gündür
Benim kızım da genelde gelişimsel olarak kronolojik ve düzeltilmişin ortalamasında gidiyor. Doktoruna sorarım bu ay muhtemelen kronolojik 7. ayı bekletecek. Epikrize bakınca acaba dedim bi o yüzden fikir almak istedim.merhaba, benim bebeğim de prematüre. buna en baştan karar vermek çok zor. zamanı gelince sizi takip eden çocuk doktoru zaten tavsiyede bulunur. prematür bebekler düzeltilmiş ayına göre gelişim gösteriyor genelde, hatta bir tık da yavaş ilerleyebiliyor. siz bebeğinizi izledikçe anlarsınız. biz de kronolojik 6 ay 20 günlük, düzeltilmiş 5 aylıkken başladık ek gıdaya. doktorumuz ikisinin ortalamasını alalım dedi. zaten ilk etapta tadım yapıyoruz, çok fazla miktarlar vermiyoruz. vaktinde doğan ve anne sütüyle beslenen bebekler 6 aydan (180 günden) itibaren başlıyor genelde ama siz düzeltilmiş tarihi esas alın daha çok.
Benimki bir haftadır falan böyle uyku saati gelince özellikle sadece ağlıyor. Kucağımda da susmuyor emzirmeye çalışıyorum emmiyor. Zar zor biberonla doyuruyorum karnını. Normalde de keyifsiz her şeyi ağzına sokmaya çalışıyor ellerimizi bile. Karanfil yağını denedim çok az fayda sağladı ama etkisi geçince yine aynı hemen çıksa da kurtulsak diyorumYa benim eltimin oğlu ocak sonunda diş çıkartacak huysuz demişlerdi. Bir ay geçti daha bir şey yok. Her gün calpol verip uyutuyordu :/ umarım bizim o kadar sürmez. 1 gün ağrı bir gün diş olsun diye hayal ediyorum
Benimki de aynı ya ne yapacağız bilmiyorum böyle. Sürekli benim elimi de ağzına sokmaya çalışıyor. Oyuncaklar zaten hep ağızda. Ağlayarak uyanmaları da oldu ama şimdi daha çok ağlayarak uyumaları var uykusunda da bazen ağlıyor geri uyuyor.Hiç bilmiyorum bende bunu merak ediyorum bizde 10 gündür uykuyu yitirdik sürekli ağlayarak uyanıyor yavrum belli canı yanıyor öyle bir ağlama. Gündüz de öğleden sonra huysuzlugu başlıyor her şeyi ağzına almaya çalışıyor mutfakta mama sandalyesine koyuyorum yemek yapayım diye sandalyeye hırsla dişlerini sürüyor
Kız maşallah nasıl ilerlediniz bu kadarBiz başladık desteksiz şu an rekorumuz 10 dakika sonra yorulup atıyor kendiniAma benimki kedilere kudurduğundan hırsından ya. Basması da var mesela şu an baya tüm ayak basıyor hatta doktor kontrolde baktı dedi ki sen yürüteç hoppala ne istersen alabilirsin basmayı öğrenmiş artık şekli bozulmaz yürür bu dedi. Bir de emekleme pozisyonuna getiriyor kendini ama sonra bırakıyor sanırım kolları güçsüz azıcık
Benimki de öyle ama oynadıktan sonra ağzına sokmaya çalışıyor ek olarakkızlar sizin bebekleriniz de ellerinize ilgi gösteriyor mu? benimki bazen elime tutuluyo oyuncak gibi oynuyor ya. geri çekince de ağlıyor. sadece benim değil babasının eliyle de öyle. bizimkine özel bir şey mi merak ettim
evet onu da yapıyor. ben de parmak ucumu değil de parmak eklemimi veriyorum ağzına, tırnağım acıtmasın diye. kemiğe denk gelince sinir oluyor ısırıyor bi deBenimki de öyle ama oynadıktan sonra ağzına sokmaya çalışıyor ek olarak
Tam olarak aynıevet onu da yapıyor. ben de parmak ucumu değil de parmak eklemimi veriyorum ağzına, tırnağım acıtmasın diye. kemiğe denk gelince sinir oluyor ısırıyor bi de
Bizde de aynıkızlar sizin bebekleriniz de ellerinize ilgi gösteriyor mu? benimki bazen elime tutuluyo oyuncak gibi oynuyor ya. geri çekince de ağlıyor. sadece benim değil babasının eliyle de öyle. bizimkine özel bir şey mi merak ettim
+ miİdrar tahlili sonuçlarımız çıktı da lökosite değer yazmamışlar sadece +- koymuşlar ne anlama geliyor bilen var mı?
Ben şırınga ile veriyordum ama artık vermiyorumBebişlere suyu neyle veriyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?