- 19 Şubat 2024
- 1.924
- 1.560
- 53
- 32
Bende merak ediyorum hangi aralıklarla besliyorsunız hem süt hem ek gıda olarak. Bende herşey karmakarışık halde. Emzirmeyi bırakıp mamaya geçtim.
Selam kızlar. Bizim beyefendinin günaydını sabah 6 sularında oluyor bazen canı emmek istiyor bazen istemiyor emerse 8 gibi emmezse 7-7.30 gibi kahvaltı yapıyor sonra ilk uykusuna yatıyor uyanıyor 1 saat kadar oynatıp sebze haşlama/püre tarzı bir şeyler yediriyorum saat 11-12 gibi biraz daha oynayıp 2.uykuya geçiyor 2.uykudan saat 2 gibi uyanıyor 1 saat kadar sonra ya meyve püresi ya da çorba veriyorum yine biraz oynuyor normalde 4 gibi yatırıyorum ama son 1 haftadır o son uykuyu bıraktı 6-7 gibi yoğurtlu meyve ya da irmik lapası yulaf lapası tarzı bir şey verip biraz daha oynatıp akşam 9-9.30 arası da gece uykusuna geçiriyorum. Benim emzirme rutinim artık sadece uykuya geçerken.
ben buraya pek bakamadım yazın yoğunluğu farklı oluyor. kızlar bu mesajları yeni okudum ve içim rahatladı biraz valla. çünkü benim bebeğim 2 ay önce aşırı meme ısırmaya başladı ve arada iki üç günlük düzelmeler haricinde kesinlikle emziremiyorum. yani o emmek istiyor ama ben acıdan emziremiyorum. bu yüzden sağarak devam ediyorum ama sağarken de emzirme düzenini aynen devam ettirmeye çalışmak çok yıpratıcı. gecem gündüzüm kalmadı diyebilirim. gece bir iki kere emmeye kalkıyor ve stokta süt olmadığı için o an sağıp vermeye çalışıyorum (bazen emzirmeyi deniyorum, nadiren ısırmıyor). güncel olarak düzenimiz şöyle. sabah 7de uyanıyor, aç uyanıyor hemen meme istiyor. sağıp süt veriyorum. sonra 8-9 arası kahvaltı yapıyor. 10da ilk uykusunu uyuyor. uyanınca yine süt veriyorum. 13-14 arası öğle yemeği (genelde meyveli ya da yoğurtlu bişeyler), sonra ikinci uyku. öğleden sonra 5te yine bir süt seansı. 18-19 arası da akşam yemeği yiyor. biz ne yersek onu yiyor akşam (kabak yemeği, ezilmiş taze fasulye, patates püresi, neredeyse tüm çorbalar, biber dolması içi, pilav, balık, artık ne varsa). yatarken 21'de son bir süt sağıp veriyorum. gece de 1 ya da 2 kere kesin sağıp veriyorum. Yani günde toplam 5-6 kez süt sağıyorum. bu tempo aşırı yorucu ama anne sütü ana öğün gibi devam ettiriyorum ben. şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca böyle yapmam gerekmiyormuş gibi de geldi. sizce benim rutinim değişebilir mi? yani şu an 3 ana öğün 3 ara öğün gibi gidiyor. sizce sütü biraz azaltıp yerine ek öğünler koysam mı?Çok teşekkürler yanıtın için. Aslında doktor da bu minvalde konuşmuştu, öğünlerini düzgün yediği sürece gün içerisinde anne sütüne ihtiyaç duymaz. (İşyerinde olduğum süre için söylemişti bunu)
Peki vücut süt üretimi konusuda bu düzene de alışıyor öyle mi? Ben dediğim gibi 2 kere sağıyorum ama Allah affetsin hiç sevmiyorum sağımı ya. Biraz buzlukta da sütlerim var aslında ufak ufak işteyken tek sağıma düşürebilirim belki. Zaten süt maks bir kere içiyor ben işte iken.
Sizin düzen gibi olmasını söyledi aslında doktor. Ama ben burada süte yer bulamamıştım, aydınlandım şimdi.Doktora sormak da aklıma hiç gelmemiş...
Bu arada benim kız epey oldu 2 uykuya düşürdü kendini, bazen düzenlerini kendilerini ayarlıyorlar :) İlk uykuyu azıcık ileri çekerek dengeleyebilirsin belki.