2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Benim bebe artık kendi yemek istiyor. Eğer ben yedirirsem çıkarıyor. Kendi yerse tutuyor. Bende kendi yiyebileceği şeyler yapmaya başladım. Yemezse kaldırıyorum yarım saat bir saat sonra tekrar deniyorum. Zorlarsam zaten inatla ya ağzını kapatıyor ya da geri çıkarıyor. Bazen sadece meyve yoğurt yiyor bazen hiç yemiyor. Zamana bıraktım.

Kızlar size mama/süt ne kadar veriyorsunuz onu soracağım. Uyumadan önce uyku arasında sabah uyanınca ve her beslenme ortasında almaya devam ediyor. Toplamda 6 öğün mama alıyor. Nerden başlayıp kaldırmalıyım beslenmesini bilmiyorum. Önerileriniz var mı neler yaptınız siz

Sizin bebekler de çok terliyo mu ya yattığı yerde izi çıkıyo çocuğun ve sadece bezle yatırıyorum ne yapacağımı şaşırdım
Biz Antalyadayız, o yüzden klimayla uyuyoruz mecburen ama kapattığımızda direk kafası terlemeye başlıyor. Vantilatör filan varsa iyi olabilir belki odada 🤔
Benim bebe artık kendi yemek istiyor. Eğer ben yedirirsem çıkarıyor. Kendi yerse tutuyor. Bende kendi yiyebileceği şeyler yapmaya başladım. Yemezse kaldırıyorum yarım saat bir saat sonra tekrar deniyorum. Zorlarsam zaten inatla ya ağzını kapatıyor ya da geri çıkarıyor. Bazen sadece meyve yoğurt yiyor bazen hiç yemiyor. Zamana bıraktım.
Bizimki de öyle. Eğer kendi eliyle yiyeceği bişey yoksa bi yerden sonra benim verdiğimi yemiyor. İlla eline bişey vermek gerekiyor.
Kızlar size mama/süt ne kadar veriyorsunuz onu soracağım. Uyumadan önce uyku arasında sabah uyanınca ve her beslenme ortasında almaya devam ediyor. Toplamda 6 öğün mama alıyor. Nerden başlayıp kaldırmalıyım beslenmesini bilmiyorum. Önerileriniz var mı neler yaptınız siz
Bizim baya azaldı ya artık direk yemek istiyor. Bizim hep uykulardan uyanınca içiyor yani toplam 3 kere, bir kere de doymazsa uyku öncesi alıyor. Gece de bir kez mama içiyor. Ama vermesem de hep yemek versem hiç aramaz yani 😟

Kızlar şaka maka 11 aylık oldu bebişler ya 🥹 Doğum günü hediyesi için ne düşünüyorsunuz? Bir de 1 yaş çekimi için bu ay ideal diyorlar yapacaklar kaçırmasın🫢

Kızlar şaka maka 11 aylık oldu bebişler ya 🥹 Doğum günü hediyesi için ne düşünüyorsunuz? Bir de 1 yaş çekimi için bu ay ideal diyorlar yapacaklar kaçırmasın🫢
Sorma hayla aklımda doğurabilecek miyim nasıl olacak sancı mı su mu sızıyor derkn doğum gününü düşünüyoruz şimdi de ben şimdi bir künye almak istiyorum yada yaşına uygun güzel bir oyuncak ama oyuncak konusunda kararsızım ne alrım onu düşünmedim.
Bir ara diyorum sadece ben ve babası olarak kutlayalım doğum gününü sade bir şekilde birde ilk doğum günü olacak en yakınları çağırıp kutlayalım diyorum bu konuda da kararsizim

Kızım bu gece ateşlendi 38i geçmedi bile hiç susmadı sabaha kadar inleyerek mizirdanarak uyudu sabah bi kalktık dili ve çenesi yuvarlak yara olmuş ateş vurmuş demek ki ama cok yükselmeyen ateş nasıl vurdu dışa onu anlamadım üst dişleri çıkacak üst dişler çok zor ya

Kuzum ben emziriyorum ama sütüm baya azaldı sık emziriyorum. Bazen gün içinde 1 ya da 2 kere mama veriyorum 150 120 falan içiyor. İlk uyku yapmadan kahvaltı uyanınca emzirme hemen sonra öğle yemeği huysuxlaşırsa mama huysuzlaşma tekrar emziriyorum ikinci uyku yapıyoruz ikinci uykudan sonra tekrar yemek falan 6 öğün mama fazla değilmi ? Ay bilemedim yanlış olmasın. Belki doğrusu odur. Ben 3 ana 1 ara öğüne çıkıcam ya kefire başladınızmı ?

Kuzum ben emziriyorum ama sütüm baya azaldı sık emziriyorum. Bazen gün içinde 1 ya da 2 kere mama veriyorum 150 120 falan içiyor. İlk uyku yapmadan kahvaltı uyanınca emzirme hemen sonra öğle yemeği huysuxlaşırsa mama huysuzlaşma tekrar emziriyorum ikinci uyku yapıyoruz ikinci uykudan sonra tekrar yemek falan 6 öğün mama fazla değilmi ? Ay bilemedim yanlış olmasın. Belki doğrusu odur. Ben 3 ana 1 ara öğüne çıkıcam ya kefire başladınızmı ?
Ya bilmiyorm ki aylardır böyle gidiyorum. Ra öğün vermedim hiç almıyor kusuyor. Gece denmama ile uyumak istiyor. Emzirmeyi kestim. Mamadan hangi öğünü kesmeliyim bilemedim. Çoğunda 90-120 alıyor. Bazen 30 içiyor mamayı. He röpün doyurucu olmuyor ama içmek istiyor.

Ya bilmiyorm ki aylardır böyle gidiyorum. Ra öğün vermedim hiç almıyor kusuyor. Gece denmama ile uyumak istiyor. Emzirmeyi kestim. Mamadan hangi öğünü kesmeliyim bilemedim. Çoğunda 90-120 alıyor. Bazen 30 içiyor mamayı. He röpün doyurucu olmuyor ama içmek istiyor.
İçmek istediğini nerden biliyorsun canım ? Verirsen içer tabi ki ama belkide derdi başkadır

Benim bebem çok ters ya. Yenidoğan döneminde asla beyaz gürültü pışpış işe yaramadı 1 yaşa geldi şimdi beyaz gürültüyle uyuyor😂😂😂
Ben de bunu merak ediyordum. Ben de hiç dinlemedim beyaz gürültü. Acaba sonradan yarar mı diye düşünüyordum. Demek ki yarıyormuş 😅

Sizin belirtileriniz varmış bayağı bizde sadece aşırı gaz ve huysuzluk mukuslu kaka var doğduğundan beri gaz 3. Ayda aşırı arttı saatte bir uyanmalar başladı doktor alerjiden şüphelendi bizde testlerde çıkmadı yani test sonuçları cuma günü belli oldu doktorla görüşemedik daha bende diyeti bırakmadım doktorla görüşene kadar. Gaita testi ve kan testi verdik bir şeye alerji görünmüyor bir başka doktor da bağırsak enfeksiyonu olabilir demişti biraz karışık 😒
Merhaba sizin sonuç ne oldu benim oplum ds hiç gazlı değildi çok azdı ama 3.ay birden çok gaz oldu gece gündüz uyumuyor bir saat bile uyumuyor ağlıyor huzursuz gece ilk uyuduğunda ni 3-4 saat uyuyor sonra saat başı kıvranıyor biz de gittik reflü dediler profesör e gittik kusması yoktu ama midesi ağzına geliyordu gaz da sıkıştırdıkça böyle bulanıyordu işte reflü için ilaç verdi biraz beslenmesi düzeldi önce asla içmiyordu mamayı zaten memeyi bırakmıştı ilaçlardan sonra bir tık düzeldi yemesi ama gaz aşırı fazla anlamadım niye oldu bu gaz ya :( bugün de kakası mukusluydu alerji mi acaba bilmiyorum ama başka bir döküntü veya sıkıntı yok kakayı da günde bir veya iki günde bir yapıyor bugün mukusluydu ilkkez yani

Ben de bunu merak ediyordum. Ben de hiç dinlemedim beyaz gürültü. Acaba sonradan yarar mı diye düşünüyordum. Demek ki yarıyormuş 😅
Ben bunu şöyle keşfettim ne zaman babası pışpış dese anında uyuyordu bu YouTube’daki pışpış sesi de erkek sesi ya dedim ki bir açayım bakalım normalde dakikalarca uyutmaya çalıştığım bebem 10 dakikada gözünü kapattı meğer erkek sesi istiyormuş yavrum😂😂 Bence sen de dene canım😅

Ben bunu şöyle keşfettim ne zaman babası pışpış dese anında uyuyordu bu YouTube’daki pışpış sesi de erkek sesi ya dedim ki bir açayım bakalım normalde dakikalarca uyutmaya çalıştığım bebem 10 dakikada gözünü kapattı meğer erkek sesi istiyormuş yavrum😂😂 Bence sen de dene canım😅
Benimki normalde kendi kendine uyuyordu. Diş çıkarmaya başlayınca emerek uyumaya başladı. Ben de yakın zamanda işe başlayacağım. En azından ayakta sallayarak uyumaya alıştırsam harika olacak. Belki bu sesler işe yarar. Denemek lazım 👍🏻

Çok zorlanıyorum aylardır. Arada birkaç gün beni bi sevindiriyor yiyip. Çeşiti çoğalttım. Bir de kendisi yerse daha çok yiyor. O yüzden benim yedireceğim bir şey varsa yanına mutlaka onun eliyle yiyeceği bir şeyler de yapıyorum. 2 çeşit sebze buharda yapıyorum. Tam buğday makarna. Yanına da yedireceğim şeyden. Yeme düzeyine göre yavaş yavaş koyuyorum önüne. lilyrosey lilyrosey

Kendi haline bıraktım

Of gerçekten çok zor hissetmiş gibi tam bu konunun üzerine geldim 😞😞 işine geleni yiyor elinden alamıyoruz ama faydası olacak hiçbir şeyi yemiyor aylardır tükendim artık ona özel şeyler hazırlayıp reddetmesinden. Bizim yediklerimizi yemesi zaten hayal asla dokunmaz da yemez de 😞😞

Yani zorla yedirmeyin diyorlar ki zaten mümkün değil ağız kilitlenince. Böyle de 2 kaşık maksimum yiyip bırakıyorlar :/ dediğin gibi böyle ıvır zıvır şeyleri, ekmektir vs çok güzel kemiriyor. Yapabileceğimiz pek de bir şey yok gibi sanki… 😕
Yok arkadaşlar zor yani ben kendi yemesine de çok alan açan insanım ama tükendim ağzını aynı rahmetli kaynanam gibi büzüp duruyor bazen cin cin oluyorum iyice. Akışına bırakmak da benim gibi biri için zor olacak galiba 🥺

Back
X