2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Saçımı çekmesi oyun için. Tırnağını koluma, mememe geçiriyor. O da güç ve tepki denemesi imiş. Yüzü sevmek için de dokunurken çiziyor arada. Şiddet için yapmıyordur bence
Evet o anda yüzünde hep bi gülümseme oluyo ama bunu arttırınca bende tedirgin oldum

Bizim de kademeli artıyor. İlk uykuya 3 saatte ikinciye 4-4,5 saatte geçiyor. Gece uykusu değişiyor ama giderek arttırıyor 🥲

Direnişlerden çok yorgunluk geldi bana ya 😣

Valla helal olsun sana kız. İyi yapıyorsun deneyimlemeden asla anlamazlar. Keşke ben de senin gibi bırakıp çıkabilsem.. Ben anca otur ağla 🥹
Bırakıp çık tabikide. Spordan geldim eşimin nevri dönmüş enerjisi yokmuş aslında çocukta kalkmadı ama anlamadım diyor. Ben sana anlatayım dedim psikolojik olarak kesintisiz uyuyamadın ve yorgun kalktın. Ee çocuk bakıyorsun ve sürekli gözün üstünde. Ondan değildir bilmem ne ondan ben her sabah aynı kalkıyorum dedim.
Ben gelince uyudu beyfendi. Bende seni her akşam her haftasonu böyle bekliyorum işte dedim. Kusura bakma da bi zahmet gideceğin yer içinde fikrimi al dedim. Ay abartıyorsun bilmem nee. Yoo abartmıyorum daha ne yaptın ki dedim yemeğini yedirsene hazırlasana ee akiam yemeği hem çocuğun hem bizim ? Ev toplancak çamaşır bulaşık neler neler. Çocuk ordan oraya gidiypr alsanadiyor. Ben her gün alıyorum sen al dedim. Gülüyor.
Kafalarına vura vura anlatıcaz. Acıma. Geçmiş yatmış tek başına klimalı odaya napıyorsun kalk al çocuğu beraber uyuyun sesimide çekmezsin dedim. Eşşek gibi aldı söylene söylene.

Bırakıp çık tabikide. Spordan geldim eşimin nevri dönmüş enerjisi yokmuş aslında çocukta kalkmadı ama anlamadım diyor. Ben sana anlatayım dedim psikolojik olarak kesintisiz uyuyamadın ve yorgun kalktın. Ee çocuk bakıyorsun ve sürekli gözün üstünde. Ondan değildir bilmem ne ondan ben her sabah aynı kalkıyorum dedim.
Ben gelince uyudu beyfendi. Bende seni her akşam her haftasonu böyle bekliyorum işte dedim. Kusura bakma da bi zahmet gideceğin yer içinde fikrimi al dedim. Ay abartıyorsun bilmem nee. Yoo abartmıyorum daha ne yaptın ki dedim yemeğini yedirsene hazırlasana ee akiam yemeği hem çocuğun hem bizim ? Ev toplancak çamaşır bulaşık neler neler. Çocuk ordan oraya gidiypr alsanadiyor. Ben her gün alıyorum sen al dedim. Gülüyor.
Kafalarına vura vura anlatıcaz. Acıma. Geçmiş yatmış tek başına klimalı odaya napıyorsun kalk al çocuğu beraber uyuyun sesimide çekmezsin dedim. Eşşek gibi aldı söylene söylene.
Sana da nefes alacak bir zaman olması iyi gelmiştir. Eve işten gelip iki üç saat çocukla kalmayı çocuk bakımı sanıyorlar.

şimdi nasıl canım? 10 gün olmuş bile. bir haftada bir sürü şey öğreniyorlar. genel olarak diğer gelişim basamakları da yavaş mı ilerledi? eğer öyleyse senin bebişin de kendince bi saati vardır
Şuan emekliyor canım 11 ayda emeklemeye karar verdi 😂 ve sürekli ellerimden tutup yürümek istiyor 😂 aslında diğer yönlerden normal hayvan seslerini taklit ediyor 10 kelimesi falan var bilinçli söylediği diğer bebeklerle oynuyor sosyal bir bebe 🤭 ama bir tık tembel zorla emekliyor beni görünce ağlıyor alayım onu diye 😂

O sırada benim eşimin “neden bir kere olsun ben geldiğimde yüzün gülmüyor” demesi ve benim her gün bebemle evde debeleniyor olmam.. enerjim bitiyor ondan ama gel de anlat. Söyleyince ben evdeyken ben de bakıyorum çocuğa diyip beni nankör olarak görüyor. Ben daha ilk kez bugün uyutup eşim ve anneme (annem olmadan tek kalmak istemiyor eşim) bırakıp arkadaşlarımla birkaç saat dışarı çıktım. İçim sıkıla sıkıla gittim ama şükürler olsun ben gelene kadar uyudu, iyi ki çıkmışım. Ama cidden bunu sürekli yapsam isyan bayrağı çekilir bizim evde 🫠

Benim bebemin hiç bilinçli kelimesi yok ya hala bababa mamama falan diyo sadece meme istediğinde mem diyo memeyi göstererek🤔
Memeyi biliyor ve söylüyor işte canım. Babasına bakarak diyorsa babayı da iki bilinçli kelimesi var demektir. Bizimki de böyle, ben yemek yaparken ya da önlüğünü görünce de mammammam diyor. Sinirli ağlarken de anne diyor 😂 Bence biliyor ve anlıyor da işine geldikçe kullanıyor kelimeleri, sizin de öyledir

Memeyi biliyor ve söylüyor işte canım. Babasına bakarak diyorsa babayı da iki bilinçli kelimesi var demektir. Bizimki de böyle, ben yemek yaparken ya da önlüğünü görünce de mammammam diyor. Sinirli ağlarken de anne diyor 😂 Bence biliyor ve anlıyor da işine geldikçe kullanıyor kelimeleri, sizin de öyledir
Yok ya babayı görünce söylemiyo anne hiç yok zaten mem mem diyo sadece meme istediği zaman. Her gördüğünü parmakla işaret edip şaşkın aaaa sesi çıkarıyo soruyo galiba bu ne diye 😄 anne nerde baba nerde diyince de bize bakmıyo

Kızlar ben mi beceremiyorum bu işi sizlerde öyle misiniz çocuğuma çeşit çeşit yemekler kahvaltılar hazırlayamıyorum hele kahvaltı hep aynı zaten geceden bitik halde uyanıyoruz elim bir şey yapmaya gitmiyor sosyal medyada tarif için takip ettiğim annelere bir bakıyorum neler neler yapıyorlar hiç yorulmuyorlar mı geceden hiç uykusuz kalmıyorlar mı anlamıyorum bu sefer kendime kızıp bebeğim için üzülüyorum. Gün içerisinde sürekli bir ağlama hali dizlerime yapışıyor bende de bir gergin ruh hali hayallerimdeki gibi ilgikenemiyorum enerjim gerçekten yetmiyor son zamanlarda

Kızlar ben mi beceremiyorum bu işi sizlerde öyle misiniz çocuğuma çeşit çeşit yemekler kahvaltılar hazırlayamıyorum hele kahvaltı hep aynı zaten geceden bitik halde uyanıyoruz elim bir şey yapmaya gitmiyor sosyal medyada tarif için takip ettiğim annelere bir bakıyorum neler neler yapıyorlar hiç yorulmuyorlar mı geceden hiç uykusuz kalmıyorlar mı anlamıyorum bu sefer kendime kızıp bebeğim için üzülüyorum. Gün içerisinde sürekli bir ağlama hali dizlerime yapışıyor bende de bir gergin ruh hali hayallerimdeki gibi ilgikenemiyorum enerjim gerçekten yetmiyor son zamanlarda
Kesinlikle gücüm yetmiyor artık. Yapsam da yemiyor. İyice hevesim bitti gitti

Vallahi o türlü çeşitli kahvaltıları ve onları hapur hupur yiyen çocukları görünce bana da bir kal geliyor.

Doktorumuz karışım şeklinde önermişti kahvaltıyı, ben ara ara omlet pankek, tahin pekmez, labne, avokado gibi ayrı ayrı da vermeye çalışıyordum. Ama şu sıralar neredeyse hiçbirini tüketmiyor. Max 1-2 kaşık, 1-2 lokma. Geçen gün muzlu pankekleri oturdum kendim yedim, çok da güzeldi ya kldfjkdlh 😂

Ne olacak böyle bilmiyorum, yememesi ayrı dert, hazırlamak ayrı dert. Pankek ya da krep gibi şeyler yaptığımda bir güzel mıncıklayıp parçalamayı tercih ediyor... Sonra gün içinde gözden kaçan yere düşmüş bir parça varsa o minnicik parmaklarıyla tutup ağzına atıyor falan...

Yani doktorlar da bas bas çocuk açsa yer, zorla yediremezsiniz diyor?... ki zaten zorla yedirilmiyor. Bilemedim Altan...

O sırada benim eşimin “neden bir kere olsun ben geldiğimde yüzün gülmüyor” demesi ve benim her gün bebemle evde debeleniyor olmam.. enerjim bitiyor ondan ama gel de anlat. Söyleyince ben evdeyken ben de bakıyorum çocuğa diyip beni nankör olarak görüyor. Ben daha ilk kez bugün uyutup eşim ve anneme (annem olmadan tek kalmak istemiyor eşim) bırakıp arkadaşlarımla birkaç saat dışarı çıktım. İçim sıkıla sıkıla gittim ama şükürler olsun ben gelene kadar uyudu, iyi ki çıkmışım. Ama cidden bunu sürekli yapsam isyan bayrağı çekilir bizim evde 🫠
Yap yap ufaktan başla. Hatta bırak uyumasın görsün o sinir sistemi nasıl altüst oluyor. Yemeğinide bırak yedirsin kaşığa elini vurup 3 kere zıbın değiştirsinde görsün. Annensiz baksın sen annenlemi bakıyorsun ? Destek yok bizim yanımızda. Görürüm onları. Ben aşırı sinirleniyorum bu konuda neymiş ben istiyormuşum ki eşimde aynı oranda çocuk baksın. Baksın. Çenesi kesilir en azından.
Beyfendi uzanıcak çocuğu yatırcam altını al dedim mızmızlanıyor ya yorgunumm sen all hayır dye. Aaaa dedim nedenn ben tüm gün alıyorum hani kolaydı ? Elimde yemekle geliyorum kim yedircek hayırr ben yedirmiyim diyor. Aa diyorum neden ben defalarca kez yedirip huni takıyorum bi kerede sen yedir.
Ne kadar yalnız kalırlarsa o kadar anlarlar.
Ben gözdağı vermeye ve ters olmaya da başladım. Beyfendi ne güzel söz söylüyor ne de hediye alıyor. Bu çocuk bir gün büyüyecek ve ben eski halime döneceğim o zaman yalvarırsın karımda karım diye dönüp bakmam dedim.

Vallahi o türlü çeşitli kahvaltıları ve onları hapur hupur yiyen çocukları görünce bana da bir kal geliyor.

Doktorumuz karışım şeklinde önermişti kahvaltıyı, ben ara ara omlet pankek, tahin pekmez, labne, avokado gibi ayrı ayrı da vermeye çalışıyordum. Ama şu sıralar neredeyse hiçbirini tüketmiyor. Max 1-2 kaşık, 1-2 lokma. Geçen gün muzlu pankekleri oturdum kendim yedim, çok da güzeldi ya kldfjkdlh 😂

Ne olacak böyle bilmiyorum, yememesi ayrı dert, hazırlamak ayrı dert. Pankek ya da krep gibi şeyler yaptığımda bir güzel mıncıklayıp parçalamayı tercih ediyor... Sonra gün içinde gözden kaçan yere düşmüş bir parça varsa o minnicik parmaklarıyla tutup ağzına atıyor falan...

Yani doktorlar da bas bas çocuk açsa yer, zorla yediremezsiniz diyor?... ki zaten zorla yedirilmiyor. Bilemedim Altan...
Valla açta olsalar istemeyince yemiyorlar benimki tadını sevmediğiyse kıvılcım gibi kendini boğup bağırıyor zjdjxksmszmmz

Yok ya babayı görünce söylemiyo anne hiç yok zaten mem mem diyo sadece meme istediği zaman. Her gördüğünü parmakla işaret edip şaşkın aaaa sesi çıkarıyo soruyo galiba bu ne diye 😄 anne nerde baba nerde diyince de bize bakmıyo
Bol bol konuşmanız lazım canım. Ben mesela baba gitti diyorum gittii diyor çok tatlı. Gittii kızım diyorum kapıya bakıp gitti diyor. Ver diyorum elimi uzatıyorum veri öğrendi isteyince veriyor. Hımm aferin kızıma al diyorum alıyor. Veri öğretmekle iyi yapmadım yediğim herşeyi elimdeki herşeyi isteyip ver diyor zjdjdjx
Düşünce düştü aaa düştüğü diyorum. Bittii bittiii alkışşi diyorum. Babasına genldee baaa baaaaa diyor. Banada annn annnn diye ağlıyor. Memmemm mamaaa yıda yemeği görünce.
Sesleri tekrar etmeye çalışıyorlar. Bir de ben hayır ve geli de öğretiyorum. Gel kızım gell gidiyorum gellll yapıyorum. İstemediğimde hayırrr hayırrr hayırrr diyip kızıyorum. Böyle böylee geliştirebilirsinizz zamanla konuşmaya hevesli oluyorlar. Telefonda annemle konuşurken anneanneee kızım alkışl yapp bakk diyorum. Bayy bayyy babasıı bayy bayy diyorum. Eee eeee yapalım uyuyalımmı diyorum o da ee eee diyor. Pratikle alışıyorlar

Back
X