2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Bir haftadı benimkinin uykular da öyle oldu. Sabah uyandıktan 1 saat sonra 40 dk kestiriyor. Öğlen ve akşam uykusu var onlarda da 1.30 saate yakın bazen 2 saat bile uyuduğu oluyor. Çok fazla uyumaya başladı. Bir ara tek uykuya düştüğü günler olmuştu. Çok şaşırıyorum duruma ama çocuk uyumak istiyor.
Benim kızımda bi haftadır böyle uykucu oldu. Diş yorgunluğudur belki. İlk uyandıktan sonra hemen uykusu geldi aman Allahım canıma okudu. Huni taktım yinede 2 uyku yaptım yavaş yavaş geçiyor gibi

Neden bu kadar kendini yoruyorsun. Bosver milleti sen hazirla herseyi çekirdek aile olarak kutlayin. Daha mutlu olursun. Yorulmazsin da millete harcayacagin parayi enerjiyi kendine bebeğine harca. İstersen bi fotografciyla anlaşıp çekim yaptir. Daha güzel anılar kalır.
Ya da eşinle piknige gidip masayı güzelce süsle fotoğraflarınızı cek. Hiç yorulduguna düşündüğüne değmez.
Kuzenim soruncada kendimi kötü hissettim. Ayırıyormuşum gibi kutlicam dedim kutlanacak ama sen yoksun der gibi. Dışarda masa mevzusuna bakayım

Ya tek uykuya geçmek bir yana dursun biz 2 uykudan tekrar 3 uykuya geçtik genelde sabah 1 buçuk 2 saat süren öğleden sonra da 1-1 buçuk saat süren uykuyla günü kapatırdık. Şimdi saat 5 te 1 saat uyumak istiyor öğle uykusunu 45 dk yapıp yani öğle uykusunu 2 ye bölüyor. E sonra da gece anamız ağlıyor uykuya çok zor geçiyor falan. Herkes gidiyor mersine biz gidiyoruz tersine. Şöyle emme azaldı böyle meme istemiyor şöyle 3 kere emziriiyorum gece beslenmesini kestim diyor millet biz memeye acayip düştük. Uyku konusunda da geriye gidiyoruz nedir bu regresyon bir yaş sendromu ile mi alakalı anlamıyorum ki. Yok mu bizim gibi kızlar ya?
Lily 45 dakka sonunda tekrar uyutmayı dene. 5 de uyutursanda yarım saat kestirsin uyandır. Öğlen uykusunu alamıyor 5 de tekrar uykusu geliyor gece de haliyle uykusu gelmiyor. İlk uykusu uyanıklık uzamıyorsa oyalamak için markete çık 1 saat. Biz ilk uykuyu 10 11 arası yapıyoruz genelde 10. 11 buçuk 12 30 arası bitiyor nadiren 1 i geçiyor. 2. Uykuda 3 4 gibi. 1 i geçtiyse 4 buçuğa doğru uykusu geliyor. 3 4 de uyursa 5 gibi kaldırıyorum 4 buçukta uyursa 5 buçuk gibi. Hareketlendikleri için yoruluyorlar herhalde. İlk uykuyu erken uyuyorsa uzatmayı dene 2 2 buçuk saat diğer uykusu geç gelir böylelikle 2 uyku yapar

Biraz da huy olabilir ya. Benim ilk kızım uykuyu sevmezdi ve çok zor dalardı, hala da öyle. Bu kızım çabuk dalıyor ama çok uyanıyor. Babası uyutmayı denese belki onda daha çabuk uyur
Yok canım ya 15 20 dk sürüyodu en fazla uyutmak son 10 15 gündür değişti dalamıyo uykuya. Babası da sadece bebek arabasıyla uyutabiliyo o da eziyet ya bunun kışı var.

Yok canım ya 15 20 dk sürüyodu en fazla uyutmak son 10 15 gündür değişti dalamıyo uykuya. Babası da sadece bebek arabasıyla uyutabiliyo o da eziyet ya bunun kışı var.
Canım düzelir o zaman merak etme, atak dönemi diş her şey olabilir ama düzelir. Kışı hiç düşünme günü kurtarmaya bak, bebek arabasında uyuyorsa bebek arabasında uyusun. Bu süreci atlatın, tekrar yoluna girer

Ya bizim de uykular uzadı önceden 30 40 dk uyurdu 4 5 uyku yapardı şimdi 1.5 2 saat uyuyo günde iki kez ama acaba fazla mı geliyo çünkü gece uykusuna inanılmaz zor geçiyo
Her uyku mu 1 5 2 saat sürüyor yoksa toplam mi canım anlayamadım kusura bakma her 2 uykuysa fazla uyuyor gün içinde ondan gece uykusunda zorlanıyordur

Kızlar ya bi konuda fikriniz lazım. Eylülde benim kızımda 1 yaşında oluyor elbette güzel anılar olan masa süslemeli yapmak istiyorum. İlk diye. Görümcem var burda o gelcek zaten. Aile apartmanı burası eşimin amca kızları var bir de yengesi kadınında 2 kızı var yenge dediysem kuzen eşi. Kızımıda çok seviyorlar. Ee ben onları çağırmasam ayıp olur yüzyüze bakıyoruz. Gerçi akıl edipte çat kapı kutlayalım derlermi bilmiyorum ama ben hazırlık yapacağım balon alıp resim çekilmek istiyorum kocamla kızımla.
Gelelim sıkıntıya. Benim ailem problemli. Annem hasta. Babamın doğumgününde işi yoktur kutlama yapıcam dedim ne kutlaması ben durmam etmem laf ederim millete yemek mi yedircen dedi.
Lafta eder yani yok çay getirin yok susun anneme hadi kalk falan der. Ee ben annem yardımı olmadan onca kişiyi nasıl ağırlayacağım. Ben üst kattaki akrabaları çağıracaksam neden kuzenimi yengemi çağırmayayım ? Onlar girerse araya 20 den fazla oluyoruz. Çağırmasamda ayıp olur eş ailesi gelmiş bize söylememiş tarzında. Hepsini aynı gün düşünemiyorum ne kızım durur ne resim çekilebilirim tam bir kargaşa olucak. Ayrı da yapsam nasıl olur bilmiyorum. Acaba dedim cumartesi annem gelse kuzenimde yengemleri alsa biz böyle kendi aramızda yapsak süsleri de takıp o süsler kalıcak pazarda eşimin ailesiyle mi yapsam ? Bi yandan da salakmısın sen neden yapıyrsun isteyen alsın pasta gelsin diyor. Ee benim kızım. Ne düşünüyorsunuz
Sen evini süsle ve bir de pasta yaptır yanına iki kek çırp birde tuzlu kurabiye alırsın ikramlık olarak yani yemek işine girme öyle fazla gelen de zaten eli boş gelmez diye düşünüyorum sadece en yakınlarını çağır bebeğim durmaz çok kalabalık olur dersen yada kimseyi çağırma yine süsle evini eşin ve bebeğinle ye iç mis gibi hem kutlama olur hem hatıra olarak fotoğrafı da kalır

Yani gündüz ortalama 2.5 3 saat uyuyo fazla mı
Gündüz max 2 saat olmalı. Aylarına göre uyku uyanıklık süreleri cok önemli. Biz uyku eğitimi aldık irlandalıanne den aşırı memnun kaldık. Siz de paylaştığı tablolara bakabilirsiniz aylarına göre bebeklerin. Bu aylarda bizimki neredeyse 11 aylık iki uyku yapıyor. İlk uyku uyandıktan 3 saat sonra max 1 saat ikinci uyku 3 buçuk saat sonra max 1 saat sonra 4 buçuk saat uyanıklık ve gece uykusuna geçiyoruz. Bu şekilde sabaha kadar deliksiz uyuyor 🧿🧿

Yani gündüz ortalama 2.5 3 saat uyuyo fazla mı
Çok değil ya uykusu vardır uyuyordur yani benim bebe bazen 1 saatlik uykuyla bile gün geçiriyor ne yaparsam uyumuyor bazen de güzelce uyuyor. Gece uykusuna da banyo yaptırmiyorsan yatmadan önce birde öyle dene veya uyutma şeklini değiştirirmeyi dene nasıl kolay dalarsa artık birde akşam saatine yakın çok fazla uyumasin gerekirse uyandır ama 5 ten sonra uyutma o da çok etkiler

Gündüz max 2 saat olmalı. Aylarına göre uyku uyanıklık süreleri cok önemli. Biz uyku eğitimi aldık irlandalıanne den aşırı memnun kaldık. Siz de paylaştığı tablolara bakabilirsiniz aylarına göre bebeklerin. Bu aylarda bizimki neredeyse 11 aylık iki uyku yapıyor. İlk uyku uyandıktan 3 saat sonra max 1 saat ikinci uyku 3 buçuk saat sonra max 1 saat sonra 4 buçuk saat uyanıklık ve gece uykusuna geçiyoruz. Bu şekilde sabaha kadar deliksiz uyuyor 🧿🧿
Maşallah bebeğiniz gece hiç uyanmiyor mu deliksiz uyuyor demişsiniz benim bebeğim uyanıyor geceleri hayla

Yarın deneyeyim bunu bende 1 saatten fazla uyursa uyandırırsam kızım mevzu yapar ya onu napıcaz ? fazla uyuttuğunuzda gece kalkıyormu ? Benim kızım 4 5 den sonra uykusu hafifliyor artık gün içinde 3 saat falan uyuyor

Bugün 2. Uykusundan erken uyandırdım 5 buçukta uyandı saat 10da gece uykusuna yattı hala uyuyo bakalım gecemiz nasıl olcak🙏

Çok değil ya uykusu vardır uyuyordur yani benim bebe bazen 1 saatlik uykuyla bile gün geçiriyor ne yaparsam uyumuyor bazen de güzelce uyuyor. Gece uykusuna da banyo yaptırmiyorsan yatmadan önce birde öyle dene veya uyutma şeklini değiştirirmeyi dene nasıl kolay dalarsa artık birde akşam saatine yakın çok fazla uyumasin gerekirse uyandır ama 5 ten sonra uyutma o da çok etkiler
Bazen ne yapsam tutamıyorum uyuyo ya. Saatleri ayarlamak da zor anacım uykusu gelince uyuyor çocuk🤷‍♀️

Biz 2 aydır sayısız kez kalkıyoruz gece bugün zirveydi kameradan baktım tam 12 defa uyanmış saat 23 den sabah 6 ya kadar doktora götürüyoruz çok şükür her şeyi iyi diyor anlamıyorum neden böyle 😢

Back
X