- 25 Ağustos 2019
- 62.526
- 120.082
- 698
- 31
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
- #7.061
Çok şükürrrKizlarrrrrr sonucum çıktı çok şükür risk yok öldüm ölsüm dirildim resmen
Normal canım olur öyle bel ağrısıKızlar 17+3 um bugün acayip bel agrım var dr da gittim enfeksiyon vardı temizlenmisti enfksiyon çok az yine var tekrarlıyo bel ağrısı ondan mi oluyorki yoksa hamileliktenmi
Kızlar merhaba,
Aranızda aynı durumu yaşayan yada bilgisi olan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Gebeliğimde 18+3 teyim suan. İlk olarak 13 hatfalıkken tansiyonum 15-10 a yükseldi ve aynı akşam yavaş yavaş normele düştü. Ama ben doktorumun tavsiyesi ile dahiliyeye göründüm holter takıldı 24 saat izlendi normal cıktı kan idrar alındı hersey normal dendi ve daha sonra hiç yükselmedi. Ben bu arada düzenli sabah akşam ölçüyorum sorun yok. Aradan 1 ay kadar geçti. Pazartesi günü yine birden 15-10 a yükseldi limonlu su içtim uzandım ve normale döndü. Şimdi yine günlerdir normal. Ama bu konu benı cok korkutuyor. Biraz araştırma yaptım tansiyonun riskli oldugunu bebeği kaybedebileceğimi okudum. Sürekli bunu düşünüyorum. Cok erken dönemde baslayan gebelik zehirlenmelerinde bebeğin kurtulamayacagını okudum. Tansiyon hastası mıyım yoksa bu yaşadığım dalgalanmalar hormanal mi bebeğim ne zaman riskte diye sürekli endişe halindeyim. Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Teşekkürler
inşallah teşekkür ederimCanım Öncelikle stres yapma kendine.
Tansiyon çok, çok önemli. Birde kardiyoloji doktoruna da görün.
İki- üç saatte bir ölç bi süre eğer yine yüksek giderse doktor hapa başlıcaktır.
Tuz kullanma sakın yemeklerde , kendine tuzsuz yaparsın gerekirse. Kuruyemişleri çiğ tüketmeye çalış.
Tansiyon çok önemli ama iyi bi doktorla ilerlersen inşallah kontrol altına alınacaktır. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah..
MasallahhÇıktım kızlar 20 dk kadar sürdü çooook şükür her şey yolunda bütün organları olması gerektiği gibiymiş çok mutluyum3d renkli göremedim koluyla yüzünü kapatmıştı sıpaa 3 hafta sonra şeker yüklemesi için gidicem yine bir cinslik olmasa şaşardım, aç gelmene gerek yok kahvaltı yap ama şekerli bi şey yeme dediler. Demir için kan aldı bakılacak, aşıyı da yaptır dedi bu haftalarda öyle yanii 500 gr civarı olmuşuz doktorun tartısına göre totalde 5kg almışım benden haberler böylee güzel anneler ben sıramı savdım darısı sizden güzel haberler duymayaaa sabırsızlıkla bekliyorum
Çok teşekkür ederim canımm darısı başınaa az kalmışÇok sevindim. Gözünüz aydın.
Benim de 25 ocakta ayrıntılı ultrason. Net görürüm inşallah bebisimi
Amin canımm teşekkür ederimm hepimizi inşallahhGozun aydın canım rabbim tamamına erdirsin
Amiiin, çok sağol canımm heyecanla bekliyorumm aynı duyguyu tekrar tekrar yaşıycam sizden de güzel haberler geldikçeeMasallahhcok sevindiim darisi basimiza
Ben araştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam kızamıkçık geçirdik mi bağışıklığımız var mı onları gösteriyor o değerler. Benimde sonuçlarım aynı sizinleKızlar selam, dün kan tahlili verdim tahlilde Anti rubella IgG ve Anti CMV IgG pozitif çıkmış. Başına gelen oldu mu? Korktum baya.
Sanırım 12.haftada başladım ben demir ilacına. Kan tahlili yapmıyorlar düzenli olarak. Benim ağrım oldu acile gidince yaptılar mecbur. Enfeksiyon çıktı hem kanda hem idrarda. 11 gündür ilaç kullanıyorum geçmiyor. Dün devlet hastanesine gittim onda da enfeksiyon çıktı. Bence arada gidip test vermek lazım. Sadece başta gebeliği ilk öğrendiğimizde bakmışlardı o kadar.Herkese merhaba dün kan tahlili vermiştim bende hemoglabin değerlerim düşük çıkmış. 19+0 dayım Doktorum demire henüz başlatmamıştı. Sizler vitamin haricinde demir ilaçlarına başladınız mı? Ne zaman başladınız?Birşey daha sorucam Doktorunuz düzenli kan tahlili yapıyor mu? Ben sağlık ocağının araması zoruyla gitmiştim iyiki de gitmişim.
zamanla yukarı çıkıyor canım ama için rahat etmiyorsa bi git doktora 2 hafta beklemeKızşar benım beniş çok aşağıda sizde de abrmı bu sıkıntoya. Ayakta durunca özellikle ağrım flan olıyor. Sezeryan dıkış yerimin orda. Sağlık ocağındakı ebeler kalp ayışı dınledıler onlar bile dedi çok aşağıda iki hafta snra kpntrolum var. Bakalım o zman ne diyecel doktorum. Dier çpcuklarımda da vardı bu sıkıntı ama bunda daha da aşağıda hbi hissediyorum
merhabaa tuba, benimde aynı şekilde çıktı , doktorum bağışıklığım olduğunu ve iyi bir şey olduğunu söyledi :)Kızlar selam, dün kan tahlili verdim tahlilde Anti rubella IgG ve Anti CMV IgG pozitif çıkmış. Başına gelen oldu mu? Korktum baya.
Benim de aynı şey başıma geldi benim ki de 13.8 çıkıyordu bir kaç gün sonra bana da kardiyolojiye gözük denildi gözüktüm bir şey yok dedi bende diken üstündeyimKızlar merhaba,
Aranızda aynı durumu yaşayan yada bilgisi olan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Gebeliğimde 18+3 teyim suan. İlk olarak 13 hatfalıkken tansiyonum 15-10 a yükseldi ve aynı akşam yavaş yavaş normele düştü. Ama ben doktorumun tavsiyesi ile dahiliyeye göründüm holter takıldı 24 saat izlendi normal cıktı kan idrar alındı hersey normal dendi ve daha sonra hiç yükselmedi. Ben bu arada düzenli sabah akşam ölçüyorum sorun yok. Aradan 1 ay kadar geçti. Pazartesi günü yine birden 15-10 a yükseldi limonlu su içtim uzandım ve normale döndü. Şimdi yine günlerdir normal. Ama bu konu benı cok korkutuyor. Biraz araştırma yaptım tansiyonun riskli oldugunu bebeği kaybedebileceğimi okudum. Sürekli bunu düşünüyorum. Cok erken dönemde baslayan gebelik zehirlenmelerinde bebeğin kurtulamayacagını okudum. Tansiyon hastası mıyım yoksa bu yaşadığım dalgalanmalar hormanal mi bebeğim ne zaman riskte diye sürekli endişe halindeyim. Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Teşekkürler
ben henüz kullanmıyorum , ama multivitamin kullanıyorum onun içinde demir var , bana da bayadır yapılmıyordu , tetanoz aşısı olurken yaptı doktor rutin taramaHerkese merhaba dün kan tahlili vermiştim bende hemoglabin değerlerim düşük çıkmış. 19+0 dayım Doktorum demire henüz başlatmamıştı. Sizler vitamin haricinde demir ilaçlarına başladınız mı? Ne zaman başladınız?Birşey daha sorucam Doktorunuz düzenli kan tahlili yapıyor mu? Ben sağlık ocağının araması zoruyla gitmiştim iyiki de gitmişim.
kaç çıkıyor crp değeri canımSanırım 12.haftada başladım ben demir ilacına. Kan tahlili yapmıyorlar düzenli olarak. Benim ağrım oldu acile gidince yaptılar mecbur. Enfeksiyon çıktı hem kanda hem idrarda. 11 gündür ilaç kullanıyorum geçmiyor. Dün devlet hastanesine gittim onda da enfeksiyon çıktı. Bence arada gidip test vermek lazım. Sadece başta gebeliği ilk öğrendiğimizde bakmışlardı o kadar.
Canım genellikle zamanla yukarı çıkıyorr ama aşagıda hissediyorsan çok bekleme bi görün hem içinde rahatlarKızşar benım beniş çok aşağıda sizde de abrmı bu sıkıntoya. Ayakta durunca özellikle ağrım flan olıyor. Sezeryan dıkış yerimin orda. Sağlık ocağındakı ebeler kalp ayışı dınledıler onlar bile dedi çok aşağıda iki hafta snra kpntrolum var. Bakalım o zman ne diyecel doktorum. Dier çpcuklarımda da vardı bu sıkıntı ama bunda daha da aşağıda hbi hissediyorum
Bende öyle yüzüm kilo almamış annem öyle diyor bebekten kaynaklı dırr ve bende çok cabuk kilo aldım bukadar cabuk nasıl 4 ayda aldım anlamıyorum birseyde yemedim karbon pek tuketmedim saskınım 4 ayda 6 kilo nedemekbenim bbeişler hep aşağıda oluşuyor. Sanırış rahım yapımdan kaynaklı. Ama 4. Hamılelık olduğu için daha zor geçiyor. Bu arada kizimin adı zümra mira olacak onuda ekleyebilirsinbende 17. Haftadayım 3 kg almışıö ama görünüşte zayıflamış gbıyim herkes öyle söylıyor yuzum flan baya çöktü
Doktor bana demir ilacı verdi canım 30 günlük 10 gündür içiyorum açkarna ve ayriyetten d vitamini damlasınıda kahvaltıdayken yapıyorum doktorum gerektiği gibi istiyor yani 2li taramada istendi dahada istemedi hep kan tahlil almıyo tabiHerkese merhaba dün kan tahlili vermiştim bende hemoglabin değerlerim düşük çıkmış. 19+0 dayım Doktorum demire henüz başlatmamıştı. Sizler vitamin haricinde demir ilaçlarına başladınız mı? Ne zaman başladınız?Birşey daha sorucam Doktorunuz düzenli kan tahlili yapıyor mu? Ben sağlık ocağının araması zoruyla gitmiştim iyiki de gitmişim.
Evet düzenli yapmıyolar bir şekilde kan alınıyor orda farkına varıyoruz. Enfeksiyonda ne kadar önemli tedavi edilmesi gerekiyor. Şöyle her trimesterda kan vermek gerekir bence ya.. Benimde gebelik başlangıcında kan alınmıştı onunla duruyordum.Sanırım 12.haftada başladım ben demir ilacına. Kan tahlili yapmıyorlar düzenli olarak. Benim ağrım oldu acile gidince yaptılar mecbur. Enfeksiyon çıktı hem kanda hem idrarda. 11 gündür ilaç kullanıyorum geçmiyor. Dün devlet hastanesine gittim onda da enfeksiyon çıktı. Bence arada gidip test vermek lazım. Sadece başta gebeliği ilk öğrendiğimizde bakmışlardı o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?