2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Kızlar size yine mükemmel bir soruyla geldim ter kokmaktan nefret ederim, deodorantsız bir hayat düşünemiyorum.. ama bebiş gelince nasıl yapacağız o işleri var mı içeriği temiz bebeyi rahatsız etmeyecek kadar kokan veya direkt parfümsüz deodorant öneriniz?

Bir de bende bir sebamed baby vücut ve yüz kremi deneme boyu var, biraz yoğun bir krem ben onu yüzüme sürdüm yıkayıp temizledikten sonra, ilk zamanlar yandı sonra alıştı ama şimdi sivilcelenmeye başladım farklı yaptığım tek şey oydu ona bağladım o yüzden. Peki benim cildimde böyle reaksiyon veren krem yenidoğan bebişe neler yapmaz? Anne-baba olarak bu tarz bakım ürünlerini ilk kendimizde denemek mantıklı geldi bana o yüzden sizinle de paylaşmak istedim

Valla ben de anlamadım etrafımdakiler de hiç hamile olduğun bile belli değil diyolardı şaşırdım :) Maşallah umarım böyle güzel devam edersiniz
Ohooo ben 29. Haftadayim +16 kilo ben ne yapayimmm
ahah yaa olsun napalım kaç kere yaşayacağız ki hayatımız boyunca bunu ben de çok takılmıyordum ama şimdi doktor söyleyince bi düşüncelere daldım
Aaa şaşırdım ben de . Boy, kilo(hamile kaldığın), yaş yazsana canım vücut kitle indeksini hesaplayalım
Canım boy 158, hamile kaldığım kilo 49.5. 31 yaşındayım. Doktor aslında zaten zayıf hamile kaldığımı o eksik kiloyu tamamladığımı da ekledi. Ama ben yine de 9 kg bekliyordum belli ki 12- 13 ile tamamlayacaksın dedi. Biraz daha almış olsaydın şeker yüklemesi isterdim dedi
Vallahaa ben bile napacağımı şaşırdımm
Boyumuz ve yaşımız benzermiş sen ne kadar aldın? Bugün itibariyle şekeri çok çok azaltayim diyorum ya hayatımda. Kilo pek almadım diye neredeyse her gün tatlı yiyordum. Basit karbonhidratı da minimuma indirmek lazım. Çünkü bebek 25.haftasında bugün 34 cm, 750 gr olmuş. Hadi rahmin ağırlığı, artan kan hacmi desek belli ki fazladan benim aldıklarım da var

Benimkidee 15 kilo aldım ne yazıkki dikkat etmeme rağmen doktor az az ye dedi bana doymuyorumm anlasaanaaa dicektim dr a ya benimde 27 haftada 970 olmuş şok oldum ben ona yorunluyorum kilosunu ağırliğı falan benimde gebelik şeker var la yok arası gibi

Senin 19,6 çıktı, zayıf kategoridesin yani hiç kafaya takacak bir şey yok. Doktor neden böyle bir uyarıda bulunmuş anlamadım. Hamilelikte vücuda yağ da gerekiyor diyor çoğu doktor optimum kilodan az kalmak da sakıncalı diyorlar seninki biraz sağlıklı yaşam takıntılı bir doktor mu acaba?

Eklentiler

• IMG_7757.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 48
Ama az kaldı yani herkese ortalama her ay için 1 kilo diyorlar biz bir tık üstündeyizz
Öyle oyle kuzumm son aylarda fazla alabiliriz çok normal yanii çünkü biz değill su agirlığı bebe ağırlığıda oluyor yanii

Yok canım ya hiç de öyle değil aslında ama normal doğumu destekleyen bir doktor. 2 doktora gidiyorum bugün gittiğim normal doğum taraftarı daha çok. O yüzden sanırım gereksiz kilo alımını istemiyor. Yani bana az ye falan demedi ama hızlı almışsın dedi. Hareket edebileceğimi söyledi biraz. Ben zaten zayıf hamile kalmıştım diyince evet eksik kiloyu tamamlamışsın dedi bence 12-13 kilolar da normal yani o şekilde bitirirsem bile süper olur benim için. Boyum da kısa ya şimdiden göğsümün altına çok baskı yapıyor rahim ağrım oluyor hep masabaşı çalıştığım için.

Bu bebek öyle toroman gibi doğmayacak ama haberin olsun dedi büyük ihtimal 3 kg civarı falan bekliyor onu da.

Evet şu doymama olayını ne yapıcaz bilmiyorum ya haklısın Sabah bıraksalar serpme kahvaltının yanına 4-5 açma yerim acayip hamurişi istiyor canım

Reactions: Jou
Evet şu doymama olayını ne yapıcaz bilmiyorum ya haklısın Sabah bıraksalar serpme kahvaltının yanına 4-5 açma yerim acayip hamurişi istiyor canım
Offf hemde nasıl doya diya yemek istiyorumm istahım açik olmasa nese ama gercekten gebelik seker olmak cok kötü yiyosun sanki sabah beri hiç yememişin gibii cinnet geçiriyosun anlayamıyorum kuruyemiş tok tutar diye yiyorum bi avuc 15 dk sonra emiyo oglum diyorum bana bunu yapmaa

Meyve ve kuruyemiş beni daha çok acıktırıyor ya kan şekerim düşüyor sanki birden Kefirle birlikte 3-4 ceviz yiyince bi tık daha tok tutuyor

acemi ben siveno roll-on aldım , hamileliğimde kullanıyorum temiz içerikli tavsiye ederim. çok bir kokusu yok ama iş görüyor güzel.

Sebamed'e oldum olası ısınamadım :) ama dediğin doğru , bebeğe minimum kimyasal değdirerek ilerleyebilsek keşke

Meyve ve kuruyemiş beni daha çok acıktırıyor ya kan şekerim düşüyor sanki birden Kefirle birlikte 3-4 ceviz yiyince bi tık daha tok tutuyor
Meyvede yenmiyo iste oda aşırıyükseltiyormuş meselaa kefir nenim hayatım ya yemeklerde içiyorum hep

Deodorant ve parfümden ziyade roll on kullanmaliyiz diye düşünüyorum ilk doğum sonrası da öyle yapmıştım. En azından islakligi ve kullanım alanı sadece surdugun yerde kalıyor, deodorant ister istemez odaya bile yayılıyor. Yves Rocher in ürünlerini kullanıyorum ben makyaj ve kremler vs dahil. İçerik olarak beğeniyorum zaten vegan ürünler kullanim süresi de yaklaşık bir yıl içinde. Koruyucu vs olmadığı için. Bı bak istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…