Nasıl oldun canım? Doktor bu haftalarda ağrı normal dedi. Kasılmalar normal dedi. Attık biz kontrol edeceğiz .kasılma ağrı düzenli ve geçmiyorsa hayırlı olsun doğum başlangıcı olabilir. Ama düzensiz ve geçiyorsa yalancı kasılma imiş . Bugün bir kontrol et bakalım be kadar sürece ağrın oluyor düzenli mi uzanınca dinlenince duş altınca geçiyor mu . Kendimizi artık yoklayacağız doğuma az kaldı malumGünaydin kizlar 35 haftalığım şuan bu sabah yine regl ağrisi gibi ağrilarla uyandım karnımda bi ağri yokluyor bu nedir tam olarak anlamadim
Canım bende tarih mezunuyum atanmak için çok uğraştım ve çocukluktan beri çok sevdiğim için bu bölümü okudum. Çok iyi puanlarda aldım ama olmadı, özelde de yapamadım. Sen buralara kadar gelmişsin, yerinde olmak isteyen milyonlarca insan var sakın sakın mesleğini bırakma kim ne derse desin. Çocuğun için iyi bir kreş ya da gündüz bakımevi, belki anane bakımı olur bilmiyorum ama mutlaka bir şekilde halledersin. Kendini bencil gibi hissetme kötü hiç hissetme. Sonuçta o çocuğun geleceği içinde çalışacaksın, ortalık uçmuş gidiyor iyi eğitim vermek iyi bir gelecek sağlamak maddi açıdan zor.Bir de öğretmenim + branş öğretmeniyim yani 5 gün aktif çalışmıyorum. Ders saatlerim çalışma saatlerim o kadar güzel ki.. Ama insana kötü hissettiriyorlar
Ya devam ediyor ağridan sabah uykudan uyandım şimdi az evi süpüreyim dedim ağri sabhki gibi geldi geçmiyo bundan önce de 10 gibi geldi bidaha korkuyorum bnm durum biraz farklı üzülmekten de oluyor olabilir eşimin taini çikti suriyeye gidiyo bn tam doğu. Yapicam o gidiyor olcak 1.5 yil yok buna üzülmekten de olablr mi bilemiyorumNasıl oldun canım? Doktor bu haftalarda ağrı normal dedi. Kasılmalar normal dedi. Attık biz kontrol edeceğiz .kasılma ağrı düzenli ve geçmiyorsa hayırlı olsun doğum başlangıcı olabilir. Ama düzensiz ve geçiyorsa yalancı kasılma imiş . Bugün bir kontrol et bakalım be kadar sürece ağrın oluyor düzenli mi uzanınca dinlenince duş altınca geçiyor mu . Kendimizi artık yoklayacağız doğuma az kaldı malum
Ay o telaş sardı demi. Bende sabah akşam doğurcam gibi hissediyorum . Şükür sancım yok öyle yoklamıyor da sancı beni hiç. Bana kalırsa bebeğin henüz doğmaya niyeti yok gibi yada ben öyle istiyorumAy kızlar dün sancım çok çıkmıştı idrar testi verdim doktor antibiyotik kullanmayı gerektiren bir enfeksiyon yok bol su iç dedi bugün yine nst girdim sancılarım daha azdı. Doktor normal vücut 34den sonra kendini hazırlar bu saatten sonrasını milat gibi düşün dedi. Valla baya da uzun anlattı rahimle ilgili bir şeyler ama hiç aklımda kalmadıdoktor hazırlıklı ol artık dedi eve geldim yusuf yusufum çamaşırlarını yıkıyorum bebişkomun
Sen git doktora . Hiç korkma da küçük yada erkn değil aklına bunları getirme. Bak arkadaş 32. Haftasında doğum yaptı yazmış gayet sağlıklılar. Birde yapma birşey dinlen ve bol su tüket eşin gelene kadar. Bana doktor öyle bir durumda sola yat sancı geçiyor mu geçmiyor mu bekle ve su iç dur demişti. Belki faydası olur. Ama her türlü bir doktora görün canımYa devam ediyor ağridan sabah uykudan uyandım şimdi az evi süpüreyim dedim ağri sabhki gibi geldi geçmiyo bundan önce de 10 gibi geldi bidaha korkuyorum bnm durum biraz farklı üzülmekten de oluyor olabilir eşimin taini çikti suriyeye gidiyo bn tam doğu. Yapicam o gidiyor olcak 1.5 yil yok buna üzülmekten de olablr mi bilemiyorum
Allah yardımcın olsunYa devam ediyor ağridan sabah uykudan uyandım şimdi az evi süpüreyim dedim ağri sabhki gibi geldi geçmiyo bundan önce de 10 gibi geldi bidaha korkuyorum bnm durum biraz farklı üzülmekten de oluyor olabilir eşimin taini çikti suriyeye gidiyo bn tam doğu. Yapicam o gidiyor olcak 1.5 yil yok buna üzülmekten de olablr mi bilemiyorum
Bende atanmak için öğretmenlik de ilk önce umursamadım sorma çok uğraştım olmadı başka bir memurluktan atandım ve çalışma saaatleri vs zor habire saçma sağan yorumlar alıyorum dediğin gibi maaşa gelince de konuşuluyor herkese az çok bir şeyler yapmaya çalışıyorsun göze de gelmiyor kimse demiyor çalışıyor giderleri de bizden çok diye herkes ham maaşı konuşuyor dediğin gibi birde eve yetmeye çalışıyorsun emin ol pişman olursun öğretmenliği bırakırsan. Ayrıca işte kafan dağılıyor bazen uzaklaşmak da iyi oluyor ev hanımlığı da zor gerçektenBen de öyle düşünüyorum, benim çalışıyor olmama öyle garip yorumlar yapıyorlar ki zatenonların ah vah ettiği bütün ev işlerini yapıyorum + çalışıyorum. Sanki ben onlar gibi bir hayat yaşıyormuşum gibi ki yeri gelince de oo siz zaten çift maaşsınız diyorlar. Sanki sırf kocam benimle evli olduğu için devlet 2. maaş veriyor ben hiç emek vermiyorum gibi konuşuyorlar. İyice çıldırıyorum
Eminim benimki de öyle düşünüyor bizden istemesinler diye ama istemem Allah da muhtaç etmesin zatenYa aynen katılıyorum, erkek dediğin zaten evin geçimini sağlamakla yükümlü. Ben 33 haftalık halimle hala işe geliyorum ama kızımı kucağıma aldığımda artık eşim gerekirse iki işe gitsin beni ilgilendirmiyor. Kv hala oğlunu düşünüyor, geçinemeyip bizden bişey istemeseler bari diyordur içinden eminim
Su kesin önemli canım bende İstanbul’a gidip geldim gezerken dışarıda wc girmek istemedim hiç o yüzden az su tükettim baya, ondan böyle oldu kesin. Telaş sardı valla eşyalarım yıkayıp ütüleyeceğim bugünAy o telaş sardı demi. Bende sabah akşam doğurcam gibi hissediyorum . Şükür sancım yok öyle yoklamıyor da sancı beni hiç. Bana kalırsa bebeğin henüz doğmaya niyeti yok gibi yada ben öyle istiyorum. Bu arada su içmek gerçekten çok önemli hele bu haftalarda . Az su tüketimi bile sancıya sebep olabiliyormuş
Bende atanmak için öğretmenlik de ilk önce umursamadım sorma çok uğraştım olmadı başka bir memurluktan atandım ve çalışma saaatleri vs zor habire saçma sağan yorumlar alıyorum dediğin gibi maaşa gelince de konuşuluyor herkese az çok bir şeyler yapmaya çalışıyorsun göze de gelmiyor kimse demiyor çalışıyor giderleri de bizden çok diye herkes ham maaşı konuşuyor dediğin gibi birde eve yetmeye çalışıyorsun emin ol pişman olursun öğretmenliği bırakırsan. Ayrıca işte kafan dağılıyor bazen uzaklaşmak da iyi oluyor ev hanımlığı da zor gerçekten
Su kesin önemli canım bende İstanbul’a gidip geldim gezerken dışarıda wc girmek istemedim hiç o yüzden az su tükettim baya, ondan böyle oldu kesin. Telaş sardı valla eşyalarım yıkayıp ütüleyeceğim bugünher şey çok minik ama 2 makine beyaz çamaşır yıkadım
Muz ceviz bal süt avakado kaşar peyniri yumurta bunları tüketmeye çalış canımKızlar doktora gittim herşey yolunda ama 34+4 olmamıza rağmen 2200 Gr olmuşuz doktor biraz düşük dedi fotolarinda da kilolu duruyor dedi
Haftaya cuma tekrar çağırdı kilo aldirmamiz lazım dedi
Ay valla bu benim haddime değil belki karışmak da istemem ama dayanamadım sakın öyle şeyler düşünme. Bu devirde atanmak kolay mı da bir çırpıda elinin tersiyle iteceksin.Biz ailelerden uzaktayız. Kv'de de diyor ki çocuğa kim bakacak. Bıraksan mı işi.. Ben yıllarca çalışmışım didinmişim. Atanmışım. Çocuğa bakıcı mı bakacak diyor. Ben 1 yıl ücretsiz izin alacağım ama sonrası için mesleğimi bırakmak mantıklı gelmiyor.Ben vicdansızmışım mualemesi görüyorum
Ayy öyle gerçekten çok güzel yazmışsın zaten bizim milletimiz her şeye yorum yapmaya bayılıyor 35 haftalık hamileyim dolmuşla gidip geliyorum niye bebeğin yanı da az daha kalayım diye 11 saat işte kalıyorum kimse helal olsun demiyor özellikle eş ailesi bir gün gelip bir el atalım sana bir kap yemek yapalım demiyor ama maaşı çok güzel konuşup beklentiye giriyorlarBende özel sektör de çalışıyorum yönetici olarak. 10 senelik emeğimle geldim b yerlere. Hamdolsun işim çok zorlayıcı değil. yarın 34 haftalık oluyoruz sürekli çevremden aaa hala çalışıyor musun bırak artık yeter vs diyorlar. Kimseyi alakadar etmez en doğru kararı kendim ve bebeğim için ben zaten veririm. Ama insnalar fikir beyan etmeye bayılıyor.
azıcık bi şuram ağrıdı desem ablam , görümcelerim sürekli iyi niyetle bırak kızım yat dinlen modunda. Eyvallah beni düşünüyorsunuz ama zorlanmıyorum ya da işten kaynaklı bi ağrı değil. evde de olsam o ağrılar olacak.
Kaldı ki ben doğumdan sonra 1 yıl içinde dönmeyi planlıyorum ücretli + ücretsiz izni bitirip.
Çocuğuma iyi bi gelecek bırakmak istiyorum taleplerini karşılayabileceğim. Babası da elbette yapacaktır ama ben ekonomik özgürlüğü senelerdir elinde olan bir kadınım. ve böyle istiyorum.
insanlar iyi niyetli de olsa keşke fikrini dayatmasa. İlerde kendin büyütmedin diye çok pişman olursun diyenlerin ağzına kürekle vurmak istiyorum.
gören der ki evde kaldıklarında 7/24 çocukla aktif kalıp oyunlar oynayıp bilişsel gelişimini destekliyorlar.
asla da öyle değil yakın çevremden şahidim. telefon tablet tv düşmüyor çocuklarının elinden. kendileri kadın programları izlemek komşularla kahve çay molası derken gün bitiryorlar. adına da ben kendim baktım çocuğa diyorlar.
neyse ki geçen gün yengemle böyle ağız dalaşına girdik. o itiraf etti. evde kalmanın tek avantajı çocuk gözünün önünde büyüyor. başka da pek bi katkımız olmuyor dedi.
o nedenleeee duymuyorum söylenenleri ....
şükür kendi irademle karar verecek yaştayım.
Cnm raporu sorabildin mi ?çalışmanın Bitimine de yazıyor mu ? Yoksa otomatik 37 de devreye mi giriyoroyyy maşallah . ben dün kontrole gittim çok hareketli nst de sancı çıkmadı ama aralarda ölçemedi deçok zayıf 2500 . 37+0 olduk bugün . haftaya cumartesi çatı kontrolü için çağırdı. sonra 25 ekim'e de randevu al dedi. merdivene bende başlıcam bakalım bugün işte son günüm
Kuzum hepsini yiyorum desem ama benim kontrolüm ile şimdi ki arasında 2.5 hafta var yani 400 Gr almış bebek bu süre zarfında doktor bian telaş yaptırdı beni ama normal ben zaten minyon zayıf biriyim yani bebekte çok kilolu olmaz gibime geliyorMuz ceviz bal süt avakado kaşar peyniri yumurta bunları tüketmeye çalış canım
Temizlik için bende yardımcı bir abla çağıracağım ama ne kadar doğuma yakın o kadar temiz kalır diyorum. Bir yandan da ya ben erken davranır doğurursam diyip emin olamıyorumbende bu pazar kadın tutum ev temizlenecek. bir sonra ki haftasonu da ebeğin kıyafetlerini yıka ütüle yapacağım nasipse.
inşallah bu 2 haftaya bende toparlamış olurum her şeyi :) doğurmadan hahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?