Her hastanenin farklı kuzum bizde annenin dikişleri bitince anne bebek bir odaya götürülüyor o sıra bebek ebelerle anneyi doğumhanede bekliyor bakımları yapılıyor zaten ama bazı hastanelerde bebek odaya gidiyormuş 30 dk sonra anne odaya çıkıyormuşNormal doğumda bebiş hemen verılıyormus ama sezaryan olursa ne kadar sürede getiriyolar bebeği durduk yere tetiklenmeyelimmm
Ayyy inşallah kuzuuumBoşver bi de bokunu araştırirsakk ohhooo
Ay güzel haberlerle gel canım benim
Bende öyleyim sanki sade suyla olucak iş diğil bana göreAzcık bende dökerim arıtsın iyicee karbonat veya sırke olmadan kendımı arınmış hissedemiyorum
İnşallah doktor diker bizimkini o kadar para vercez estetik dikiş olsunAhahahah anne ameliyathaneye teslim ediliyor sedye ya da tekerlekli sandalyeyle getiriyiliyor hasta bakıcı ve hemşiresi ameliyathaneye bize teslim ediyordu daha steril alana anne girmeden teslim anında dosyasını alırken annenin hastalığı var mı bebek cinsiyeti ne ne ameliyat olacağını kullandığı ilaç var mı gibi gibi sorular soruluyor o sıra isim soy isim tc teyidi bileklik kontrolü yapılmadı gerekiyor kuzum her ameliyattta böyleanneyi steril alan denilen ameliyathane içine oradan odaya alıyorduk anestezi doktoru belden spiral anestezi yaparken anneye duracağı pozisyon ukendisini ileri geri ani iğne yapılırken hareket ettirmemesini falan söyleyip sakinleştiriyoruz belden uyuşunca hemen kadın doğumcu geliyor ellerini yıkarken doktor biz hemen serumları bağla bebek bilekliklerini hazırla mide bulantı iğneleri oksijenleri bağla falan o kadar hızlı ki her şey zaten düşün anne masaya yattı bebek 5 dk da çıkıyor 5 dk ya biz de dünyaları sığdırıyorduk bebek çıkınca rahat anneye ver bi sakinleştirici uyuyor zaten o sıra da müzik açılıyor hatta işin acı kısmı bunu her hastane doktor yapıyor mu bilmiyorum benim çalıştığım hastanede bebek çıkınca doktor rahmi bağırsakalrı düzeltip ilk 2 katın dikişini atıp gidiyordu anneye de sakinleştirici yapıyorduk bebeğini gördükten sonra çünkü verdiğimiz sakinleştiriciden anne hiçbir şey hatırlamıyor rüya gibi geliyor yaşananlar çoğu anne bebekten sonraki süreci hatırlamaz mesela o iğneyi yapıyorduk doktor ameliyathaneden çıkıp gidiyordu anneyi hemşireler dikiyordu dikiş bitince anneyi uyandırıyorduk aa ne çabuk bitti diyordu oysaki o uyudu rüyalara daldı doktor dikişi yapmadan gitti o sanıyor ki doktor daha yeni gitti ve ben eski çalıştığım hastanede doğum yapacağım tüm süreci bilmek komik geliyor bana
Bende de var cnm o durum özellikle akşam çok kötü oluyor her yerim şiş patlayack balon gbiYahu ödem tutmayan bilmezbenim her yerim orantılı şiş eşime de diyorum benim 5 kilom ödem , 3.5 kilo bebekler 1.5 kilo amniyo sıvıları toplamı , 5 kilo da benim boğazımın yedikleri 15 kilo böyle aldım ben yoksa hepsi bana ait değil kendimi böyle telkinliyorum
Sezaryen dikişini hemşireler mi atıyor?Ahahahah anne ameliyathaneye teslim ediliyor sedye ya da tekerlekli sandalyeyle getiriyiliyor hasta bakıcı ve hemşiresi ameliyathaneye bize teslim ediyordu daha steril alana anne girmeden teslim anında dosyasını alırken annenin hastalığı var mı bebek cinsiyeti ne ne ameliyat olacağını kullandığı ilaç var mı gibi gibi sorular soruluyor o sıra isim soy isim tc teyidi bileklik kontrolü yapılmadı gerekiyor kuzum her ameliyattta böyleanneyi steril alan denilen ameliyathane içine oradan odaya alıyorduk anestezi doktoru belden spiral anestezi yaparken anneye duracağı pozisyon ukendisini ileri geri ani iğne yapılırken hareket ettirmemesini falan söyleyip sakinleştiriyoruz belden uyuşunca hemen kadın doğumcu geliyor ellerini yıkarken doktor biz hemen serumları bağla bebek bilekliklerini hazırla mide bulantı iğneleri oksijenleri bağla falan o kadar hızlı ki her şey zaten düşün anne masaya yattı bebek 5 dk da çıkıyor 5 dk ya biz de dünyaları sığdırıyorduk bebek çıkınca rahat anneye ver bi sakinleştirici uyuyor zaten o sıra da müzik açılıyor hatta işin acı kısmı bunu her hastane doktor yapıyor mu bilmiyorum benim çalıştığım hastanede bebek çıkınca doktor rahmi bağırsakalrı düzeltip ilk 2 katın dikişini atıp gidiyordu anneye de sakinleştirici yapıyorduk bebeğini gördükten sonra çünkü verdiğimiz sakinleştiriciden anne hiçbir şey hatırlamıyor rüya gibi geliyor yaşananlar çoğu anne bebekten sonraki süreci hatırlamaz mesela o iğneyi yapıyorduk doktor ameliyathaneden çıkıp gidiyordu anneyi hemşireler dikiyordu dikiş bitince anneyi uyandırıyorduk aa ne çabuk bitti diyordu oysaki o uyudu rüyalara daldı doktor dikişi yapmadan gitti o sanıyor ki doktor daha yeni gitti ve ben eski çalıştığım hastanede doğum yapacağım tüm süreci bilmek komik geliyor bana
Olabilir çünkü hiç böyle bir şey yaşamamıştim 3 4 gündür her sabah oluyorAcaba bebekler büyüdüğü için mi oluyor bilemedim ki bende muz yedimde bulantım gitti çok şükür
Canim benim oğlumda oyle oldu doktor bebeği çıkarıp gittiSezaryen dikişini hemşireler mi atıyor?
Özel hastanede mi öyle oldu. Dikişlerin şu an nasıl. İz var mıCanim benim oğlumda oyle oldu doktor bebeği çıkarıp gittihemşireler dikimi tamamladı
Canım emin ol bizimkinde özel hastane ve dünyanın parasıİnşallah doktor diker bizimkini o kadar para vercez estetik dikiş olsuneşim de girsin istiyorum ben sezaryen doğuma
Evet canım çoğu hastane böyle ve özel hastane dünyanın da parasıSezaryen dikişini hemşireler mi atıyor?
Evet çoğunda öyle ama ben doktorum dikecek inanıyorımCanım emin ol bizimkinde özel hastane ve dünyanın parasıeşin girerse mecbur doktor kalır tabiki ama bazen bebek çıkınca eşi de ameliyathaneden çıkarıyorlar
Evet canım çoğu hastane böyle ve özel hastane dünyanın da parasıEmin ol doktordan bin kat daha güzel dikiş atıyorlar bu sadece sezeryana özel değil her ameliyatta dikişi hemşire atar kalp - beyin ameliyatları hariç doktorların attığı dikişi görmek istemezsin ameliyathane hemşireleri zaten milyonlarca vakaya girip dikiş atıyorlar o doktor ayda 200 sezeryana giriyorsa o hemşire 1000 sezeryana giriyor öyle düşün :) ve hiç iz kalmıyor o kadar güzel dikiyordu ki bizim hemşireler zaten benim gittiğim ve eskiden çalıştığım hastane doğumuyla ünlü doğum için sadece tercih ediliyor özellikle sezeryanı meşhur hastanenin
Bir de doktorun o kadar vakti yok yoksa polikliniğe kim bakacak
Geçmiş olsun canımMerhaba arkadaslar bugun tam 28 haftalık olduk ama gelın gördun Kı dün geceden beri resmen aglıyorum. Derdim hemoroid... Zaten vardı fakat kabız olmamama ragmen dun birden azdı 2 3 tane top oldu oramda resmen ne oturabiliyorum ne yuruyebılıyorum yaşayan bilir agrısı resmen yüregıme vuruyor. Kabiz kalmamaya çalısıyorum sıcak dus aldım sımdı de sıcak su torbası koydum altıma bana mısın demiyor biriniz bana yardım etsin
Bende kabız kalmamak ıcın surup kullanıyorum ısın enteresan kısmı kabız degıldım sadece bı kac tane acı biber tursusu yedımGeçmiş olsun canımbunun için bir doktora göründün mü? Bazı doktorlar ileri boyuttaysa jel veriyor. Ya da en başta kabız olmamak adına şurup kullanabilirsin ben düzenli şurup kullanıyorum doktorum en başında ilk haftalarda uyarmıştı hemoroid e karşı. Bir de hamilelikte ekstra bu durum tetikleniyor benim bir arkadaşım jel ile de duruma engel olamadı maalesef doğumun 6. Ayında ameliyat olacak cerrahi operasyon o derece ilerledi durumu. Yani en kesin bir doktor ile durumu çözmek en azından daha fazla ilerlemesin
Tabi kuzum sağlıklı olsunlar daEvet çoğunda öyle ama ben doktorum dikecek inanıyorımbunun üzerine onunla çok konuştuk. Benim eski dikişim çok kötü görünüyor hepsini halledeceğini söyledi. İnşallah yani yaa amaan bide bunu stres yapamam sağlıklı olalım bebek de ben de napalım dikişi de düşünmeyelim
Amin canım çok zor bir durum valla bird e evet acaba acı ya da gazla baharatlı mı tüketiyorsun ben hamilelikte acı ve baharatı da hayatımdan çıkardım normalde baharatsız ya da acısız yemek yiyemem acıya bayılan biriyim ama mide rahatsızlığım ve normalde de kabızlık sorunu yaşayan biri olduğum için bu alışkanlığımdan uzaklaşmak zorunda kaldım. İnşallah burada yardımcı olacak bir arkadaş çıkar da en azından acısı biraz hafiflerBende kabız kalmamak ıcın surup kullanıyorum ısın enteresan kısmı kabız degıldım sadece bı kac tane acı biber tursusu yedımo mu tetikledi bılmıyorum bende amelıyatılıgım. Bu hamılelık olmasa gıdıp olucam hemen o derece hayat zindan oluyor. Allah düşmanıma vermesın
Yanı urfalıyım dıyım acıyı baharatı anlaAmin canım çok zor bir durum valla bird e evet acaba acı ya da gazla baharatlı mı tüketiyorsun ben hamilelikte acı ve baharatı da hayatımdan çıkardım normalde baharatsız ya da acısız yemek yiyemem acıya bayılan biriyim ama mide rahatsızlığım ve normalde de kabızlık sorunu yaşayan biri olduğum için bu alışkanlığımdan uzaklaşmak zorunda kaldım. İnşallah burada yardımcı olacak bir arkadaş çıkar da en azından acısı biraz hafifler
Çok sağol canım acilde serum verdiler ağrı kesici. Biraz daha rahatladım ama tamamen geçmiş değil. Sabaha kadar uyumamak da beni mahvetti. Gündüz de uyuyabilen bir tip değilim. Bakalım inşallah bu gece uyuyup rahatlayabilirimÇok geçmiş olsun nasıl oldun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?