- 25 Temmuz 2023
- 3.722
- 6.152
- 78
HahahhahahKız sus eltim hamile değil Allah korusunkuzenimdir o kuzenim eltim olsa duramazdim
Benim de 31. Hafta da 25 di uzunluk. Sizin 32 de 25 olmuş. Bana da 32 de ciğer geliştirici yapıldı. 32. Haftada 25 den 19 mm düştü yatmama rağmen. Benim kasılmalarım artık sıklaştı. Doktorum gece daha çok hissedersin dedi gerçekten dün gece 3 kez düzenli hissettim kalktım evde yürüdüm bir daha olmadı şükür zaten anlıyorsun regli ağrısı gibi mi geçici bir kasılma mı o yüzden paniklemedim. Benim 33. Hafta kilo ortalaması iki bebek 2100 diyim. Bana bir daha 4 gün sonra kontrole çağırdı ama artık vajinal ölçüm yapmıyor 33. Hafta da ölçmedi yani dün kaçtı mesela bilmiyorumsınır zaten 25 mm onun altına düştükçe hızlıca da kısalabilirmiş yavaşça da vücuda göre bebeğin ağırlığına göre baskıya göre değişiyormuş. Zaten bu saatten sonra şöyleymiş kısalma normalmış ama tabi bizim kadar da değil senin benim biraz hızlı ilerliyor rahim uzunluğu kısalması = incelme demekmiş kısaldıkça incelir inceldikçe açılma başlar dedi açıldıkça nişan su vs. Gelir işte bebek kanala girer biz bunlardan sadece su ve nişan gelmesini ve kasılmaları evde anlayabilirmişiz. Ama ciğer geliştirici olmuşsun canım endişe etme Allahın izniyle sen güzeli düşün olabildiğince yat kasılmalar için bol su iç kilosu da iyi bebişinin 2350 haftaya 2500 geçmiş olur çok rahat gittiğinde doktorum erken doğumda ciğer geliştirici önemli adım ve kilo da 2.500 üstünde olursa süper zaten daha ne isteriz demişti
Kuzum kişiden kişiye bu sancı tanımlaması değişir mi bilmiyorumKuzum hala ayırt edemiyorum biliyor musun . Benim hastaneden çıktığımdan beri çok sık karnımda toplanma , sertleşme oluyor bir süre sonra da geçiyor . Regl ağrısı gibi olmadı daha şükür . Gerçek doğum sancısı regl ağrısı gibi mi oluyormuş? Bi de o ağrıda mı böyle 20 saniye falan sürüyor ?
Anladım kuzucumm. Ben bu kasılmalar sık olduğu için dünden beri yine moralim bozulmuştu açıkçası ama anladığım kadarıyla kasılmaların olması çok bir şey ifade etmiyor. Önemli olan sancıların başlamasıKuzum kişiden kişiye bu sancı tanımlaması değişir mi bilmiyorumbenim de ilk gebelik ama benim yaşadığım ve sancı olduğuna emin olduğum belirtim göbeğimde bir kısım beyzbol topu gibi bir alan sertleşiyor uyuşuyor içe doğru çekiliyor 10-20 sn sürüyor bu benim kasılmam. Sancı da regli gibi vuruyor sırtımdan belime belimden Rahime kadıklarıma yayılan böyle sıcak bir ağrı hani regli olacağım ilk günün ağrısı gibi yayılıyor kasıklarıma. Eğer bunlar sürekli düzenli 5-10 dk da bir sık sık üst üste geliyorsa o zaten düzenli. Ama ayağa kalkıp hareket edip ya da sağa sola pozisyon değiştirdiğimde gidiyorsa ciddiye almıyorum doktorum artık bu haftalardan sonra düzensiz kasılmalar beklenir normal onlara bir şey yapmıyoruz zaten dedi. Düzenli düzensiz ağrıda 10-20 an sürüyor önemli olan ayıran bende sıklıkları. Düzensiz hareket ettiğimde ayağa kalktığımda değişiyor geçiyor.
9 10 kilo benimki de , ama çok şükür fazla bı ağırlık hissetmiyorum, sağlıklı olayım düzenli besleneyim yeter, artık sona yaklaştık çünkü , bundan sonra ikimizin sağlığı diyorum, çok şükür boğazımin ağrısı da oksurugumde azaldıKızlarrrrr kaç kilo aldınız son durumlar neler
Canım kasılma sancı nasıl bişey tam olarak, benim yaşadığım karnın tamamının gerilmesi sertlesmesi ağrı olmadan, ya da takip edemiyor muyum acaba diyorum nasıl bişey yasiosunuz tam olarak tanımak adına soruyorumAnladım kuzucumm. Ben bu kasılmalar sık olduğu için dünden beri yine moralim bozulmuştu açıkçası ama anladığım kadarıyla kasılmaların olması çok bir şey ifade etmiyor. Önemli olan sancıların başlaması
Midem çok şükür iyi şimdi.Aynen bu gün canımCanım nasıl oldu miden? Daha iyi misin seninde bugün kontrol dimi
Kız ben hep kıyamet görüyorum ahahahBende değişik rüyalar görüyorum erken doğum yapıyorum evde tek başımayım arabaya binip hastaneye gidip tek başıma doğuruyorum kimse yetişemiyor falan saçma rüyalar içindeyim
Kuzum benim doğumlarım hep başlatıldı ve son doğumumda suni sancinin babasını verdiler doğal sancida nasıl olduğunu bilmiyorum ama doğum sancısı başlayınca emin ol anlamaman mümkün değil adet ağrısı yanında pamuk kalır gözünü korkutmak gibi olmasınKuzum hala ayırt edemiyorum biliyor musun . Benim hastaneden çıktığımdan beri çok sık karnımda toplanma , sertleşme oluyor bir süre sonra da geçiyor . Regl ağrısı gibi olmadı daha şükür . Gerçek doğum sancısı regl ağrısı gibi mi oluyormuş? Bi de o ağrıda mı böyle 20 saniye falan sürüyor ?
Canım eğer doğru şeyi tanımlıyorsam şöyle;Canım kasılma sancı nasıl bişey tam olarak, benim yaşadığım karnın tamamının gerilmesi sertlesmesi ağrı olmadan, ya da takip edemiyor muyum acaba diyorum nasıl bişey yasiosunuz tam olarak tanımak adına soruyorum
Peki bir şey soracağım. Bu sancı ilk defa başladığında da mı aynı acıda başlıyor. MEsela sabah başladı sancıların açılman 2 cm akşam oldu açılman 8 cm ikisi de aynı seviye mi?Kuzum benim doğumlarım hep başlatıldı ve son doğumumda suni sancinin babasını verdiler doğal sancida nasıl olduğunu bilmiyorum ama doğum sancısı başlayınca emin ol anlamaman mümkün değil adet ağrısı yanında pamuk kalır gözünü korkutmak gibi olmasınbenim iki yan odamdakiler sesini duymamak için kulaklarimizi kapattık dediler (peki benim buna rağmen hala normal doğum istemem )
Yaaaa şu mesaj bile mutlu eder mi bir insanı AllahımKuzum benim doğumlarım hep başlatıldı ve son doğumumda suni sancinin babasını verdiler doğal sancida nasıl olduğunu bilmiyorum ama doğum sancısı başlayınca emin ol anlamaman mümkün değil adet ağrısı yanında pamuk kalır gözünü korkutmak gibi olmasınbenim iki yan odamdakiler sesini duymamak için kulaklarimizi kapattık dediler (peki benim buna rağmen hala normal doğum istemem )
Kız tövbe felaket tellalıKız ben hep kıyamet görüyorum ahahahdünyayı ya sel basıyor yada yanardagdan lavlar çıkıyor falan bazende gemi batiyor denizde köpekbalıkları mi dersin orkalar mavi balinalar mi dersin hepsinden kaçıyorum agsgahs bilim kurgu rüyaları görüyorum ben birgün derleryip bir film senaryosu cikarabilirim
Yok kuzum bu dediğim evre doğuma yakın sancılar 2-3 dkya düştüğünde doğum olmasina yakın kasılma daha uzun dinlenme süresi daha az oluyor. Tabi bak yine söylüyorum benim doğumum çok ağır ilaçla başlatıldı belki rabbimin verdiği daha dayanilabilirdir onu tecrübe etmedim. Eltim iki normal doğum yaptı ve doğumları çok kolay olur ikincide son yarım saat kala 5 dk suni verdiler ve ben hayatımda böyle sancı gormedim dedi. Aslında kişiden kişiye değişiyor ya sen kimseyi baz alma kimine suni vız geliyor kimine doğum sancısı çok hafif geliyor hissetmiyor bile kimine de 1 cmde bile çığlık attırıyor artık onu kendin yaşayıp goreceksin. Ama doğal başlayan doğumda da ilk evrede yatsan bile uyutmayan bir ağrı oluyormuş duş alsan da gecmiyormus yine anlarsin yani.Peki bir şey soracağım. Bu sancı ilk defa başladığında da mı aynı acıda başlıyor. MEsela sabah başladı sancıların açılman 2 cm akşam oldu açılman 8 cm ikisi de aynı seviye mi?
Çok sağol canım, bunlar olduğunda korkmamiz gerekir mi normal mi büyüdükçe , kaç haftalık tin bu arada , neden hastaneye yattın canım senCanım eğer doğru şeyi tanımlıyorsam şöyle;
Kasılma: karnımın bazen sadece bir bölgesi bazen de tamamı böyle aşırı sertleşiyor, geriliyor , hatta bazen bu gerilmeden kaynaklı bi acı ve o bölgede uyuşma hissediyorum . 15-20 saniye sonra yavaş yavaş azalıyor ve geçiyor.
Sancı ise regl ağrısı gibi oluyormuş ama bu benim hamileliğimin çooook başlarından beri hissettiğim bir ağrı olduğu için açıkçası henüz tam anlayamıyorumhastanede yattığım gün de doktor sancıların çıkmış hissettin mi diye sorduğunda hayır demiştim . İnşallah evde doğurmam
Kız bu hastane tam delirmelik çalışanların hepsi mi gerizekalı... Ayy bian önce halletsinler ya öyle şey mi olur tövbe yarabbim... Bide sigorta nasıl inanmiyorsa oda ayrı bir saçmalıkAy kızlar başıma gelen
Özel sağlık sigortam aradı doğum yapmışsınız diye dedim hayır daha yapmadım bu ay 1 hafta hastanede yatışınız olmuş doğum için limitiniz bitmiş dediler dedim neben doğum yapmadım ki
Meğer hastane yatarak tedavi limitim limitsiz oradan kayıt açmayıp beni doğum yapmış gibi yatırdıkları için doğumu da sigortam %90 limitle karşıladığı için limitimi bitirmişler. Dedim ben doğum yapmadan doğum limitim bitmiş yatarak tedavi oldum ben limitsizden geçmeleri gerekirdi napıcam ben düzeltin bunu 2 güne doğum yapsam cebimden ödemek zorunda kalacağım saçmalığa bak. 5000 tl her kaldığım geceyi doğum limitimden geçmiş hastane doğum yapmışım gibi girmiş. Ay delirdim. Sigorta hastaneyle görüşelim yalan beyan girmişler düzeltmeye çalışalım dediler. Ee bir zahmet doğurmadım ben. Bir de bana diyor doğum olmadı demi dedim dalga mı geçiyorsunuz doğursam doğurdum derim zaten haberim yok olaydan. Yani hastaneye doğum için gitsem doğumu cebimden karşılayacağım saçmalığa bak. Bu hastane beni delirtecek. Limitsiz yatış hakkım varken neden limitime hangi üstün zeka dokundu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?