Ahahhaha doktor anlar mı kısmı iyiymişValla istiyorsa ne güzel. İlkinde benim de istiyordu ya hatta eşim diyordu doktor falan anlar mı acaba sıkıntı olmasın ahshsh nasıl anlayacaksaama bunda ters tepti, gerçekten istemiyorum. Sarılalım koyun koyuna yatalım kafi
Aynen bende üçlü kombinasyon ocean extramag kullanıyorum canım baya iyi aslında o ama bana da genelde akşamları buruyor kasılma. Zaten doktorum da demişti geceleri şiddetli vurur bir anda diye. Magnezyumu uyumadan 2 saat önce alıyorum akşam 22:00 da bir tık daha iyi geçiyor ama yine de kasılıyorum düzensizBen Bi tane alıyorum günde bu üçü Bi arada olanlardan. Benim genelde geceleri çok oluyor kasılmam, hele az önce oldu adım atamadım olduğum yerde kalakaldımhem canım acıyo hemde korkuyorum bişi olacak diye
Korkmak ne kelime korkudan titriyorumBenim de ilki 2 yaşında. Korkuyor musunuz sonraki süreçtenbenimki şu an sendromlu adeta, 2 yaş fena vurdu yavrumu
Özelde de böyle. 32+0 da istedi benim ikDevlet memuru iseniz 657. s. DMK 104. Maddesi ve İzin Yönergesi 10. Madde A fıkrasında yazıyor. 8 hafta öncesi ve 8 hafta sonrası için. Fakat 32. Haftada doktordan yazınızı almanız gerekiyordu. Memur değil iseniz bir kanunen araştırmanızı tavsiye ederim
Canım bende öyle yaptım 1 hafta kullandım sonra bıraktım kuzum bıraktığım gibi kasılmalar geri geldi sonra 2 hafta geçti bir anda işte geçen 70 lere düzenli sancı çıktığında o nidalat kasılma önleyiciyi iğneyle patlatıp dil altı olarak verdiler. Doktoruma sorduğumda vücudun o ilaca alınmaması için bıraktırdıklarını böyle acil durumlarda hızlı etki etmesi için dil altı olarak verdiklerini söyledi. Yani sana da bıraktırmış belki vücudun alışmadın tekrar aynı durum olduğunda çok hızlı etki ediyor o ilaç çünkü üzülmeKızlar doktor sancı önleyici ilacı 5 gün daha iç sonra bırak demişti taburcu olduğum gün . İlaç pazar günü bitti , dün gayet iyiydim . Bugün yine kasılmalarla uyandım çok moralim bozuldu ya
Aynen beni de özellikle 32+0 'da mutlaka al sonra sıkıntı oluyor diye uyardılarÖzelde de böyle. 32+0 da istedi benim ik
tam bendensin :) sisteme en başında girilen ona göre devam ediyor ben de geç verdim işyerine 33 te çalışamaz diye aldım ama sisteme 32 diye girdiler öyle oluyor dedi hastane bakalım göreceğiz:)Canım 32 hafta olduğuna kim karar veriyor. Ben 33+1'deyim, daha önce bildirim yapmadım acaba hak kaybı oldu mu?
Canım benim yengem de tüp bebekle hamile kaldı sezaryen doğurdu zaten çocuğum olmuyor kendiliğinden dedi korunmadı doğumun 8. Ayında yine hamile kaldı. Dikişlerine bir şey olmadı neyseki. Ama doktorlar 2 yıl beklenmeli diyor bilmiyorumKizlar günaydın. Sezeryan olanlara ve ya olacaklara soru :)
Bende sezeryan olucam. Doktor 2 sene korunman lazim dedi. Bende bu bebegim 7 8 aylik olunca korunmayi birakmayi dusunuyordum. 1 tane daha olsun sonra hepten korunurum diye dusunuyordum. Yani dogum yaptigimda bebegim 1 bucuk yasinda olucak. Bu süre çok mu kısa. Bir sorun oluştururmu. 3 ay sonra bile hamile kalani duydum. Ama herkesin bunyesi farkli. Biran once 2 de yapip terzilik yapmak istiyorum. Bide korunma olarak nasil bir yöntemle olur. Spiral taktirirsam 7 8 ay sonra çikartabilirmiyim. Dogrusu lohusalik dönemi. sonraki ilk adetini beklerse 2 3 ay ztn geçmiş olucak. Ztn ben kolay kolay hamile kalamiyorum da.
Elele madre 70x110 canımKızlar selamm , part yatak anne yanı olarak ne aldınız ?
Ay çok geç aklıma geldi valla :))) haber ver noldu, 37'ye kadar çalışabilir yazacaklarmış bana oluyor mu öyletam bendensin :) sisteme en başında girilen ona göre devam ediyor ben de geç verdim işyerine 33 te çalışamaz diye aldım ama sisteme 32 diye girdiler öyle oluyor dedi hastane bakalım göreceğiz:)
Kizlar günaydın. Sezeryan olanlara ve ya olacaklara soru :)
Bende sezeryan olucam. Doktor 2 sene korunman lazim dedi. Bende bu bebegim 7 8 aylik olunca korunmayi birakmayi dusunuyordum. 1 tane daha olsun sonra hepten korunurum diye dusunuyordum. Yani dogum yaptigimda bebegim 1 bucuk yasinda olucak. Bu süre çok mu kısa. Bir sorun oluştururmu. 3 ay sonra bile hamile kalani duydum. Ama herkesin bunyesi farkli. Biran once 2 de yapip terzilik yapmak istiyorum. Bide korunma olarak nasil bir yöntemle olur. Spiral taktirirsam 7 8 ay sonra çikartabilirmiyim. Dogrusu lohusalik dönemi. sonraki ilk adetini beklerse 2 3 ay ztn geçmiş olucak. Ztn ben kolay kolay hamile kalamiyorum da.
Benım aradan 7 yıl geçti ona rağmen doktorum ona rağmen normal doğumu önermiyor ki olabilir bebek normalde gelebilir, lakin dikişlerin yırtılır yırtık dısardan olursa sıkıntı değil müdahale ederiz, ama farketmez yırtık içerden olursa biz kapattıktan sonra olusur kanama yaparsa iç kanama geçirirsin Allah korusun ölümle bile sonuçlanabilir dedi. O yüzden dikişlerin toplanması lazım sonucta her hamılelık bir değil ne kadar kılo alırsın ne yaparsın ağrıların olur mu dikişlerin ne durumda olur karnın cok buyur mü dikişlerin gerilir mi vs bunlar hep soru işareti ikincisi sezeryan bile olsa sıkıntı yani senin hayatını riske atmak demek, ha illa birşey olacak diye kesin birşey yok ama ihtimal var sonucta o yüzden hiç riske atmaya gerek yok, ha normal dogurmussundur istersen hıc korunma arka arkaya pırtlatYani tam 2 sene sonra ikinci sezeryani yapmiş olucaksnz. Anladim benimde bir tanidigim 3 ay sonra hamile kalip ilk çocugunun dogum gunune denk getirmisti. Kilolu degilim yaralarimin iyilesme suresi uzun olucagni dusunmuyorum.
Peki bu surecte spiral mi konulmasi lazim.Benım aradan 7 yıl geçti ona rağmen doktorum ona rağmen normal doğumu önermiyor ki olabilir bebek normalde gelebilir, lakin dikişlerin yırtılır yırtık dısardan olursa sıkıntı değil müdahale ederiz, ama farketmez yırtık içerden olursa biz kapattıktan sonra olusur kanama yaparsa iç kanama geçirirsin Allah korusun ölümle bile sonuçlanabilir dedi. O yüzden dikişlerin toplanması lazım sonucta her hamılelık bir değil ne kadar kılo alırsın ne yaparsın ağrıların olur mu dikişlerin ne durumda olur karnın cok buyur mü dikişlerin gerilir mi vs bunlar hep soru işareti ikincisi sezeryan bile olsa sıkıntı yani senin hayatını riske atmak demek, ha illa birşey olacak diye kesin birşey yok ama ihtimal var sonucta o yüzden hiç riske atmaya gerek yok, ha normal dogurmussundur istersen hıc korunma arka arkaya pırtlatama sezeryan da risk canım
Ayy beklediğimden daha değişik şeyler yazmışsın hahahKorkmak ne kelime korkudan titriyorumhayatım bitti kafadan 3 sene hayatta yokum. Öte yandan ilkine yetebilirmiyim ilkine yetcem derken ikincisini ihmal edermiyim. Kafam çok karışık. Daha 2 yaş sendromu pek vurmadı bize tam bebeğin doğduğu zamanlarda vurmaya başlar galiba. Doktoru nasıl bi pitbulla yenidoğan bebeğini bir odada yalnız bırakmazsın aynı şekilde kızınla da odada yalnız bırakmayacaksın diyor. Baba sürekli büyük çocuğu alıp dışarı çıkmasın sen öbürüyle evde kalma büyük çocuk için ebeveyn ayrımı başlar diyor. Yine büyük çocuk ortamdayken küçük olanla ilgilenmemezlik yapma busefer küçük olanı otizm ve farklı sıkıntılara itersin diyor. Ablalık/abilik aşılama büyütme büyük olanda henüz bebek oda daha çok küçük zarar verdiğini anlamaz ölümü bilmez ona da yaşına göre davran bana çok ebeveyn geliyor böyle yaş araları yakın çocukları. Kızın kardeşini emzirdiğini görünce oda emmek isteyebilir emzirceksin o kafasını çevirip istemiyorum diyene kadar itemezsin onu da emzirceksin diyor. Ay böyle özellikle analık çok zor geliyor bana inşallah altından kalkabiliriz
Bnımde kontrol cuma ama, cuma göz doktoruna gdıcem,zor randevu buldum. p. Tesi kadın doğuma gıderım.Benimde 2 gündür hareketleri azaldı yeri mi daraldı yoksa sırtını mı döndü yine anlamadım. Dün çok cılızca geliyordu hatta hareket gece biraz bir tık daha iyiydi. Cuma doktor günümüz soracağım bakalım.
Plesenta previa vardı sanırım sizde de, düzeldi mi, normal doğum önermiyorlar ya bu durumda, inşallah en kolay şekilde alırız hepimiz yavrularımızı kucaklarımızaKızlar ben doktordan çıktım kahvaltı yaptım şimdi nst bekliyorum bakalımbebisko iyi hâlâ baş geliş duruyor çok şükür 10 gunde 400 gr almış tosunum 2900 oldu maşallaaaahhh doğumu konuştuk normalde olsa sezaryende olsa belden uyuşturma istedim doktorumda bende onu tavsiye ediyorum zaten dedi iki dogum çeşidi içinde en konforlu olan uyuşturma dedi dogum paketim vardi zorunlu sezaryen olursa ucretsiz ama normal olursa 4bin uyusturma ucreti vereceğiz eşim de girecek doğuma bir sorun yokmus girmesinde ve son olarak marta kalmaz şubatta gelir dedi bakalım nstyide gorsun yazarım yine
Bak nerden girmiş nerden çıkmışım düşün bendeki kafa karışıklığınıAyy beklediğimden daha değişik şeyler yazmışsın hahahama emzirme konusunu bilemedim ya biz birakali da 7 ay falan oldu. Yeniden isteme ihtimali yüksek ama emzirmeyi düşünmedim hiç yeniden.
Tüh keşke olsaymis en azından kalbini dinleyince için rahatlardiCnm sabah saglık ocagına gttım son kan ve idrar tahlillerını yaptırdım. Tansıyon ölçtür, iğnemi yaptır derken bugun kan gunu oldugu için yogundu. Kalp atışlarına baktırcaktım yoksa. Bnım kndi ebem yoktu bugun.
Walahi sanki sıkışmış orda yerı daralmış gbi az ve yavaşladı hareketleri, karnım taş gbi bırden şişti. Hareketlerıde azaldı doktorada p. Tesi gdıcem.
Busekılde cnm
Bir de ben çok sıkılıp bıraktım emzirmeyiBak nerden girmiş nerden çıkmışım düşün bendeki kafa karışıklığınıbizde emzirme çoook çok önce bitti ister mi muhtemelen ister ama bende hiç düşünmemiştim yeniden emzirmeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?