Ay canım şu çarpıntı kabusum oldu, yarın ciddi bir şekilde soracağım gercekten doktoruma dayanacak gibi değil, uzanamıyorum, uyuyamıyorumAz oncr yaptım kahvaltımı kahvaltıdan sonra bana yine çarpıntı gelıyor geldım uzandım daha beter oluyorum oturuyorum olmuyor ayy bu çarpıntı ne ya gerçekten bundan yıldım aç kalıom oluyor, doyuyom yıne oluyor
Canım çok sevindim maşallahKızlar suyum artmış çok şükür Allah'ım çok şükürkilomuz 2480 gr olmuş iyi dedi doktor normal planladığımız için fazla fazla alması işimize gelmez bu oran iyi gayet dedi. Üzerimden bir yük kalktı kaç gündür uykusuzum her an suyum bitecek fark etmeyeceğim kaygısı yüzünden çok huzursuzdum şimdi evime geldim rahatça bir uyku çekeceğim
Evet kuzum çok sağ ol rahatladım erken gelmesini sıkıntı etmiyordum suyum biterse çocuğa bir şey olursa diye korkuyordum ama çok şükür iyi şimdi egzersizlere devam edeceğim bakalımMaşallah canım şükür rahatlamışsındır gözün aydın
Evet herkese farklı yatıyor aldığı brüt maaşa göre
Kaç yıldır çalıştığımız önemli değil. Son 1 yıllık brüt maaşımızın toplamına göre hesaplanıyor her türlü.28 yasındayım 19 yasımdan beri çalışıyorum haftanın 6 günü bide sürekli ilk defa devletten bir beklentim var onda da kalbimi kırmasın
kız yok onu anladım da bir karşılığı olsun bari inan işim çok ağır yani sürekli insanlarla uğraşıyorum bütün hamileliğim stres içinde geçti ödül gibi olsun biraz karşılığını alayım bari erken doğum riskimin olmasının ennnn büyük sebebi stres benim mahvoldum mahvoldumKaç yıldır çalıştığımız önemli değil. Son 1 yıllık brüt maaşımızın toplamına göre hesaplanıyor her türlü.
Bu kasılma nasıl oluyor kuzucum biraz anlatıverseneBu kasılmanın saati vakti yok canım bir anda gelip gidiyor
Şöyle anlatayım kasıklarindan karnina doğru bir sancı giriyor sonra da karnin uyuşuyor belirli bir bölge de toplanma gibi oluyor çok değişik bir his belki de sende yüksek olmamıştir hissetmemişsindirBu kasılma nasıl oluyor kuzucum biraz anlatıverseneben anlamayacağım diye korkuyorum bazen bebek hareketiyle karışıyo diyolar benimki full hareketli masallah o yuzden cozemedim bi yani 36.hafta biticek nerdeyse hic kasilma hissetmedim
Kuzum bana da 16. Haftadan beri olunca kasılma ebeler bebek hareketiyle karıştırırsın dediler de nst gire çıka her hafta hangisi bebek hangisi kasılma öyle ayırt ettimBu kasılma nasıl oluyor kuzucum biraz anlatıverseneben anlamayacağım diye korkuyorum bazen bebek hareketiyle karışıyo diyolar benimki full hareketli masallah o yuzden cozemedim bi yani 36.hafta biticek nerdeyse hic kasilma hissetmedim
Aaaa o uyuşukluk kasılma mı oluyoŞöyle anlatayım kasıklarindan karnina doğru bir sancı giriyor sonra da karnin uyuşuyor belirli bir bölge de toplanma gibi oluyor çok değişik bir his belki de sende yüksek olmamıştir hissetmemişsindir
Ay evet ya ben o uyuşmayı benden kaynaklı hareketsizlikten oluyor sanıyodumKuzum bana da 16. Haftadan beri olunca kasılma ebeler bebek hareketiyle karıştırırsın dediler de nst gire çıka her hafta hangisi bebek hangisi kasılma öyle ayırt ettim
Bende kasılma karnımda genel de nst de toco nun bağlandığı nokta da o da benim göbek deliğimin 4-5 parmak üstünde orta, sağda, solda fark etmiyor belli bir noktada o da beyzbol topu kadar bir alan uyuşuyor içe doğru çekiliyor kasılıyor sert oluyor parmağım o an göbeğimin içine girmiyor dokunsam da sanki içerde taş var gibi içe çökmüyor 20-25 sn sonra rahatlıyor parmağımı yine dokunuyorum içeri çöküyor göbeğim diyorum tamam geçti kasılma bir de kasılırken bana ateş basıyor nefesim kesiliyor eğer çoook şiddetli kasılıyorsam geçenki gibi düzenli olunca makatıma ağrı baskı oluşuyor kasılma geldikçe. Sancı da sırtımdan belime ağrı iniyor belimden böbreklerimin alt kısmından kasıklarıma rahmime doğru ağrı yayılıyor böyle sıcak sıcak sanki hamile olmasam o an regli olacağım reglimin 1. Günü de böyle uyarı veriyor sanki kanama gelecek diye vücudum öyle bir ağrı oluyor konuşamıyorum bile ağrıdığında o da sancı geldiğini anlıyorumdüzensiz sancılar zaten bu haftalarda artık normalmiş canım doktorum öyle dedi o da nedir işte karnının bir kısmı top kadar kasılıyor uyuşuyor içe çekiliyor sonra yumuşuyor saatte 1-2 kez olur genel de akşamları olur o an sola yatıyorsundur sağa dönersin bir anda karnın yumuşar geçer kasılma onlar düzensiz olanlar işte
HahahAaaa o uyuşukluk kasılma mı oluyobu hafta 2 3 defa oldu oğlumun totosunun oldugu yerde oluyo genelde bende hareketsizlikten falan karnım uyuşuyo sanıyodum
Benımde buluyır 130 ları anlamıyorum nedn valla kafayı yıcem sımdı bır bardak süt içtim yine aynı oldumBenimde 31+5 de gittiğimde 1700 idi, az buldu kilosunu, o yüzden 1 hafta sonra tekrar çağırdı
Anam siz daha bebesiniz
Benimde böyle oluyor genelde, 130ları da buluyor
Ohh çok şükür çok sevindim
Gecenın bir yarısı çarpıntıyla uyandım pencere açıp oturdum buz gibi karsısında yarım saate yakın, belki biraz öyle kendime geldim. Benim randevum cuma günü sen sor canım yarım bakalım nr diyecek bende cuma günü sorup yazayım bakımAy canım şu çarpıntı kabusum oldu, yarın ciddi bir şekilde soracağım gercekten doktoruma dayanacak gibi değil, uzanamıyorum, uyuyamıyorum
Aynı yaştaymışız dedim yaHahah sen kaç yaşındasın
Asgari ücret uzerınden ödenirse evet 47.000 cıvarı oluyor. Yuksekten ödenirse değişebılır, ama ben hep inceliyorum yorumlara falam bakıyorum dogrudurust 47.000 alan bile gormedım47.000 tl az değil mi? aldığımız brüt maaşa göre değişiyor bu rakam dimi daha fazla kazanan biriysek daha fazla yatacaktır yoksa maksimum 47.000 tl mi yatıyor benim hesabıma göre bana minimum çarpı iki civarı ödeme gelmesi gerekiyor
He pardon onu atlamışımAynı yaştaymışız dedim ya
Cnm doğumdan önce son 1 yılda 90 gün prim olması gerekıyor yaKaç yıldır çalıştığımız önemli değil. Son 1 yıllık brüt maaşımızın toplamına göre hesaplanıyor her türlü.
Canım ben yıl başında şubata kadar asgarî ücret 8400 falan aldım Mart ayından Ağustosa kadar 10500 Ağustostan ocağa kadar 17280 bu yılda iki maaşımı 26.500 olarak alacağım hiç birsey anlamadım o yüzden doğum param ne kadar ne olacak acabaCnm son 1 yılın bordrodaki brüt ücretini toplayıp 360a böl. Çıkan sonucun 3te 2sini bul. O senin günlüğün, o çıkan sonucuda 112 ile çarp. Ve doğum paranı bul
Eger son 1 yıl full çalıştıysan alacagın para 47.000 cıvarı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?