2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Kızlar ben bulantılarımın ve bu kadar kötü olmamın sebebini vitaminlerden olduğunu düşünüyorum bu yüzden bugün vitaminlerimi almadan deneyeceğim bakalım bulantım olacak mı olmayacak mı şayet bulantım bu sebeptense ilaçları bırakıp doğal sebze ve meyvelerden bu vitaminleri alacağım böyle hiçbir faydası olmuyor çünkü

Canım çok geçmiş olsun, bende senin gibiyim 12 haftadan sonra çok dikkat etmemiz gerekecek artık yememiz lazım ama yok olmuyor su bile içemiyorum sürekli yatıyorum. O ilacı bilemiyorum ama doktorum artık dayanamazsam zofer yazacağım onuda çok vermek istemiyorum dedi bende o zaman yazmayın demiştim.
Bana da yazmasak iyi olur derse bende kabul etmeyeceğim. Evlat sonuçta. Dogduklarinda yoksunluk hissedebiliyorlarmis:( kıyamam

Birde kızlar 12. haftaya gelip doktoru demir ilacına başlatan var mı aranızda? Benim doktorum başlattı ama ben sanırım ondan sonra da bu kadar kötü olmaya başladım kan değerlerim normal benim şu an başlamam mantıklı mı ve vitamin ilacımı da değiştirdi hayatım ondan sonra zehir oldu sanki bana mı yan etki yapıyor acaba.

Kızlar ben bulantılarımın ve bu kadar kötü olmamın sebebini vitaminlerden olduğunu düşünüyorum bu yüzden bugün vitaminlerimi almadan deneyeceğim bakalım bulantım olacak mı olmayacak mı şayet bulantım bu sebeptense ilaçları bırakıp doğal sebze ve meyvelerden bu vitaminleri alacağım böyle hiçbir faydası olmuyor çünkü
Cnm ne kdr doğal beslensekte
Yeterli olmuyor, illaki demir, vitamin vs takvıyeler ilaçla şart,
Bnde burda herseyın doğalını yıyorum, neredeyse tum sebze ve meyvelerın, çoğu seyi bahceden agactan koparıyorum,
Burda son 10 gunum
Evime gdınce bnde doktoruma gıdıp
Demir hapını soracagım

Günaydın kızlar bayadır giremedim buralara,benimde bulantım devam ediyor boş öğürtüler işte,mide bulantısı ızun sürerse cinsiyet kız olurmuş az önce 80ler dizisinde duydum🤪inşallh herkesler iyidir,kocaman kucaklıyorum sizleri🥰10+2 oldum🙃
Günaydın.Zaten ben hep diyorum nedense bulantısı az olanın oğlu oluyormuş😀

Benim hayatım boyunca stres üzüntü durumlarında hep mide bulantısı ishal yaşadım. Anksiyetem var kusmaktan cok korkan bir insanim :( 1 sene antidepresan kullandım, gebelik supriz oldu bıraktım tabi ilaçları. Ama 5 eylüle randevu aldım psikiyatristten. Bir ilaç var redepra diye. Yatmadan önce içiyordum iştahım açılıyordu mide bulantısı sıfır oluyordu. Çok zorlandığım zamanlar kullanabilir miyim diye doktoruma soracağım. Yoksa eriyip gidiyorum 3 kilo verdim. :(
Redepra Uykusuzluk iştahsızlık çektiğim bi dönemde kullanmıştım. Bana da çok iyi gelmişti ben hiç kilo almazdım o ilacı kullandığım döndmde 4-5 kilo aldım.bayılmış gibi uyuyabiliyordum. Canavar gibi önüme gelen her şeyi yiyebilecek bir iştah oluşmuştu. Doktorunuz belki gebelere uygun başka bir antidepresan verir. Hamilelikte kullanılabilen antidepresanlar da varmış çünkü.
Redepranın hangi grupta yer aldığını araştırdım ama bulamadım. Bana doktor bir ilacın grubuna bak A ve B ise gebeler için uygundur demişti.

Redepra Uykusuzluk iştahsızlık çektiğim bi dönemde kullanmıştım. Bana da çok iyi gelmişti ben hiç kilo almazdım o ilacı kullandığım döndmde 4-5 kilo aldım.bayılmış gibi uyuyabiliyordum. Canavar gibi önüme gelen her şeyi yiyebilecek bir iştah oluşmuştu. Doktorunuz belki gebelere uygun başka bir antidepresan verir. Hamilelikte kullanılabilen antidepresanlar da varmış çünkü.
Redepranın hangi grupta yer aldığını araştırdım ama bulamadım. Bana doktor bir ilacın grubuna bak A ve B ise gebeler için uygundur demişti.
Redepra gebelik kategorisi C ne yazikki. Yani çok fazla arastirma yok. Gerçekten aşık olduğum bir ilaçtı. Çok özledim 🥲🙏🏻

Birde kızlar 12. haftaya gelip doktoru demir ilacına başlatan var mı aranızda? Benim doktorum başlattı ama ben sanırım ondan sonra da bu kadar kötü olmaya başladım kan değerlerim normal benim şu an başlamam mantıklı mı ve vitamin ilacımı da değiştirdi hayatım ondan sonra zehir oldu sanki bana mı yan etki yapıyor acaba.
Ben 11+0 da başladım demir ilacına herhangi bir yan etkisini görmedim mide bulantım günden güne daha az oluyor şu sıralar kişiden kişiye değişiyor sanırım.

Cnm ne kdr doğal beslensekte
Yeterli olmuyor, illaki demir, vitamin vs takvıyeler ilaçla şart,
Bnde burda herseyın doğalını yıyorum, neredeyse tum sebze ve meyvelerın, çoğu seyi bahceden agactan koparıyorum,
Burda son 10 gunum
Evime gdınce bnde doktoruma gıdıp
Demir hapını soracagım
Bence kan değerine bakıp o şekilde vermeleri gerektiğini düşünüyorum ama doktorlar maalesef otomatiğe bağlamış. Her şeyin fazlası zarar vücutta yeteri kadar varsa sen fazlasını aldığında karaciğer enzimlerine kadar etkileniyor. Bana yan etki yaptı zaten kağıdını okudum yaygın yan etkilerde mide bulantısı kusma yazıyor. Yani içiyorum ve ondan belirli süre sonra çıkarıyorum ve tüm günüm perişan oluyor aynı şekilde vitaminden sonra da aynı şeyleri yaşıyorum. Bugün almadan deneyeceğim yarın da sağlık ocağında kan değerlerime baktıracağım demir eksikliği vs var mı diye en son yoktu. Benim kardeşime 20. hafta başlatmış doktoru demiri OMEGA 3'e de son 3 ay başlatmış. Bana hepsine birden 12. haftada başlatıldı bilmiyorum her doktor farklı ama ben bundan sonra kan değerime baktırmadan hiçbir ilaç kullanmayacağım 🥺

Ben 11+0 da başladım demir ilacına herhangi bir yan etkisini görmedim mide bulantım günden güne daha az oluyor şu sıralar kişiden kişiye değişiyor sanırım.
Demir ilacımın içinde bile vitamin var belki ondan mı bulandı nedir bilmiyorum artık ama bir yarın kan değerime baktıracağım ona göre içip ya da içmeyeceğim

Redepra gebelik kategorisi C ne yazikki. Yani çok fazla arastirma yok. Gerçekten aşık olduğum bir ilaçtı. Çok özledim 🥲🙏🏻
ben 5-6 aylık bir zaman kullandım. Gerçekten mutlu ediyordu insanı :) ama ben ilaç kullanmak istemiyordum. Doktora da sormadan kendi isteğimle bıraktım o dönem kullandığım ilaçları. Hata yaptım çok zorlandım ama pişman değilim 😊
Bir de hamileliğin başında kilo vermek iştahsızlık çok normalmiş daha 7 haftalıkmışsınız :) en iyisi doktorla görüşmek tabi ki en uygununu o söyler :)

Benim de 2 gün önce öyleydi. Kopacak gibi ağrıyordu. Yürümek bile istemiyordum. 2 gün dinlenince geçti benim. İnşallah sizin de geçer
Gece yatarken sağ sol dönünce çok ağrıyor hep dümdüz yatmak zorunda kalıyorum. İleriki aylarda sola yatmak gerekiyor nasıl yapcam bilmiyorum

Bu ağrı neden oluyor ya . Benim de belim sırtım çok ağrıyor. Yarım saat ayakta kalayım feci bi ağrı saplanıyor saatlerce geçmiyor. Biz daha ağırlaşmadık da bebekte bir ağırlık yok. Niye bu kadar ağrı 😔😔
Malesef olur diyor doktor 😔 ilaç taraftarı değilim içmiyorum katlanıyorum

kızlar biliyorsunuz birkaç kez yazmıştım çoook şiddetli baş ağrılarım olduğunu doktoruma durumu ilettim hayattan koptuğumu ağrı kesici içmediğim takdirde ağrımın günlerce geçmediğni söyledim parolun işe yaramadığını söyledim bana vermidon verdi vermidonu öneren doktorunuz var mı? ben doktoruma gerçekten güveniyorum yılların doktoru ama eczacı verirken burun kıvırdı bende korktum.. minoset, vermidon ve parol içinde önerilen ilaçlar olarak duymuştum ama

Bu ağrı neden oluyor ya . Benim de belim sırtım çok ağrıyor. Yarım saat ayakta kalayım feci bi ağrı saplanıyor saatlerce geçmiyor. Biz daha ağırlaşmadık da bebekte bir ağırlık yok. Niye bu kadar ağrı 😔😔
Canım bu süreçlerde çok ayakta kalmamaya çok kendini yormamaya çalış evet vücut değişiyor banada doktor çok ağrılarım olacak demişti dediği gibi de oluyor. Sürekli uzanıyorum yemek bile yapmıyorum. Sanırım 5. aya kadar sürüyormuş yoğun ağrılar sonra hafifliyor sonra doğum yaklaşınca tekrer başlıyormuş anlayacağın hiçbi zaman geçmiyormuş.

Back
X