Sağol canım kundak için o kadar muslin aldım çocuğu kundaksız getirince heyacandan kundak yapmayı unuttuk sonra doktora dedimki kundak yapmadım iyiki yapmadın diyorGaz için şöyle birkaç öneri vereyim, belki işine yarar canım. İllaki yapıyorsundur da aklıma gelenleri yazcam;
*Kundak yapıyorsan sadece ayakları serbest bırak. Hareket edip kendi çıkarmasına izin ver.
*Gaz çıkarma masajları dene, (videolardan)
*uyurken ayaklarının altına ya da tabanına denk gelecek şekilde sıcak su torbası koy(tehlikeli olmayanlar satılıyor) benim kurtarıcımdı
*gazdan ağlama krizine girdiğinde dizine yüzüstü yatır, senin tek bacağının üstüne yatır ama bebeğim karnınınalt kısmını yerleştir. Orda biraz baskı olmus olacak. Bir elinle bebeğin üst kısmını tut. Sonra diğer elinle poposuna birazcık vur. Biz biraz sert ve seri şekilde vururduk ele avuca geldiği zaman. Bebek bezi var zaten çok işlemez :) önemli olan seri vurmak . Güçlü değil. Pıt pıt pıt vururken gazı çıkıyor. Bunu omzundayken de yap sık sık.
Benim de öyleydi, aynı haftalarda, 2 hafta hiç kilo almadı, en son gittiğimde yani 3. kontrolde 250 gr almıştıKızlar merhaba 34+4 de kontrole gittim bebeğimin kilosu 2280 çıktı ve doktorum 1 hafta geriden geliyor bebeğin dedi tabi korkulcak birşey yok olabilir falan demişti. Yarın tekrar kontrolüm var 36+0 oluyor yarın. İnsan yinede evham yapıyor böyle bişey yaşayıp sonradan kilo alan yada haftası düzelen varmı önerileriniz neler yardımcı olursanız çok sevınırım
37.haftada doğdu biraz solunum sorunu yaşadığı için gözlem altına aldılar . Şimdi bebeğimi gördüm solunumu normale dönmüş ama verilen sütü çıkartabiliyormuş hazmını tam yapamıyor dediler . Gözlem altında kalmaya devam edicekmişMerhaba kaç haftalık doğmuştu acaba
Aslında haftası iyiymiş neden yoğun bakıma aldılar ki
Oyyy sana kıyamam, nasıl güzelsin rabbimin ne güzel mucizesi, en kısa zamanda annenin kollarına gel güzel saçlı oğluşKızlar miğde yanmalarının sebebi belli oldu kara kuzumEki Görüntüle 3397098
Canım kilosu gayet güzel, benimde bak 3 haftadır kilo alımı az, zaman zaman oluyor öyle şeyler kafana takma,Kızlar doktor bebeğin erken kanala yöneldiğini söyledi, hatta çok mu yürüdün falan dedi. Hâlbuki ben baskı falan hissetmiyorum öyle yani. Nstde de sancı çıkmadı zaten. 37+0 bugün.
Ayrıca geçen haftadan bu yana kilosu hala 3 kg görünüyor. Böyle bir şey olur mu ki ya şimdiye kadar bayadir haftada 250 Gr alıyordu. Biraz canım sıkıldı açıkçası
Evet kuzum bugün 16.00 da. Çatı muayenesi yapacak. Bebeğe bakacak işte inşallah boynundaki kordonu bi şekilde denk getirip çıkarmıştırPeynirdomates canım, bugün dimi kontrol seninde.
ay canım çok grçmiş olsun aynı şeyleri dün akşam bende yaşadım kesinlikle uyutmuyor asit dökmüşler gibi yanıyor berbat bi şey. Süt denedin mi faydası olur belki, bende 15 dk kadar durduruyor yanmayı. umarım bu kdr yanmaya saçlı doğar kızım yoksa çok zoruma gider peruk takıp gezdiririmBu hamileliğimde ilk defa dün kustum
2 haftadır boğaz yanması vardı, ağzıma acı su geliyordu, dün akşam artık kusturdu benigece boyu da o yanma geçmedi, 4 5 yastıkla uyumaya çalıştım, uyuyamadım, gece vakti bebeğin hareketlerini kantrol etmeye çalıştım, halbuki o da uyuyor yani, hamileliğimde geçirdiğim en berbat geceydi, sonunda kabus gördüm
Sabah kalkar kalkmaz sadaka çıkardım
Bişey yemeye korkuyorum şimdi yeniden yanma başlayacak diye
benim de son bir hafta almamış doktor olabilir dedi önemsemedik biz canımKızlar doktor bebeğin erken kanala yöneldiğini söyledi, hatta çok mu yürüdün falan dedi. Hâlbuki ben baskı falan hissetmiyorum öyle yani. Nstde de sancı çıkmadı zaten. 37+0 bugün.
Ayrıca geçen haftadan bu yana kilosu hala 3 kg görünüyor. Böyle bir şey olur mu ki ya şimdiye kadar bayadir haftada 250 Gr alıyordu. Biraz canım sıkıldı açıkçası
Her çocuk sevmezmiş kundağı bi de. Sıcak suyu unutma özellikle gece yapardım ben. Tabi sen önlemlerini al. Burda birisi daha tavsiye etmiş öyle rahatlamış.Sağol canım kundak için o kadar muslin aldım çocuğu kundaksız getirince heyacandan kundak yapmayı unuttuk sonra doktora dedimki kundak yapmadım iyiki yapmadın diyorMasajlarıni yapıyorum çıkartıyor ama yetmiyor sanki..sıcak su senden duydum ama.Yüz üste çok seviyor uzanmak ama senin dediği gibi edicem
Bana 3 haftadır kanal yolunda. ama kanala girmemiş diyor canım . Ben baskıyı idrara sıkışıksam hissediyorum onun haricinde ben de bayadır otururken yatarken baskı hissetmiyorum. Hissettiğim ağrılar sadece. Ultrasonların 250-500 Gr kadar yanılma payı oluyor ya. O zamana denk gelmiştir bence seninki de. Net ölçüm değil sonuçta.Kızlar doktor bebeğin erken kanala yöneldiğini söyledi, hatta çok mu yürüdün falan dedi. Hâlbuki ben baskı falan hissetmiyorum öyle yani. Nstde de sancı çıkmadı zaten. 37+0 bugün.
Evet soğuk süt rahatlatıyor baya. Karbonatlı su da etkili. Yanmanın saçla ilgisi yok doktoruma göre ve bence de hadi öyle düşünelimay canım çok grçmiş olsun aynı şeyleri dün akşam bende yaşadım kesinlikle uyutmuyor asit dökmüşler gibi yanıyor berbat bi şey. Süt denedin mi faydası olur belki, bende 15 dk kadar durduruyor yanmayı. umarım bu kdr yanmaya saçlı doğar kızım yoksa çok zoruma gider peruk takıp gezdiririm
Evet canım küvez de bakan çocuk dr Yasin bey var ilkten soğuk geldşbama çok iyi şimdi içime sindiCanım bebişleri konakta mı götürüyorsun çocuk doktoruna
Gaz damlası bende istecem ya şimdi şükür 4. Gün yaptı kaka rahatladımKuzum bende okudum bir tek anne sütü alıyorsa normalmış ondan ben panik yaptım çünkü biz mamada alıyoruz yine şükür 2 günün sonunda yaptı ama gaz inanılmaz fazla var günde 2 defa gaz giderici yazmış doktor ama faydasını görmüyorum malesef.sarılık yok çok şükür ama ben yedikten sonra çok gazını çıkartamıyorum yani nasıl anlatayım gazı hemen çıkmıyor ondan dik tutuyorum biraz sonra yatağına birde erkek olduğu için doktorlar diyor daha fazla gazları oluyor..mesela bu gece gazdan istediğim kadar emmedi hemen kızarıyor istemiyor.
iyi yapmışsın sen bende bu gece uzak tuttumki kalkayımgerçi zor kaldırıyorum doktorlar kilosuna iyi dese rahatlarım
Ah kuzum haklısın benimki de bi aşağı iniyor bi çıkıyor gibi hiç anlamadım. Mide yanmasından uykudan uyanıp kustum kaç kere. Reflü uykudan uyandırıyordu boğazıma acı su dolup öksüre öksüre kusuyordumAslında her gün içiyorum, dün bitmişti belki de ondan kötü oldum, bugün alayım tekrardan başlayayım
Kuzum rennie kullanıyordum ama artık o da fayda etmiyor, ilk başlarda aşağıdaydı bebek şimdi baya zamandır yukarıda, giderek yukarıya çıkıyor, aşağıya inmesi gerekirken, midemi zorluyor, iki lokma yesem çok yemiş hissi veriyor, öyle değişik birşey, bebem sağlıklı olsun da az kaldı şükür, 12 günümüz kaldı şurada
Senin iyimiş canım görüş ben hafta da 2 kez sadece 10 dk görüyordumSaat 1 de gosteriyorlar canim babalara haftada 2 kez 15 er dk annelere hergun saat 1 de 15 dk gosteriyorlar. Yenidogan yogunbakim oldugu icin telefon falan almiyorlar baska kimse goremiyor daha bebegi kimse goremedi 3 bucuk yasindaki kizim okadar merak ediyorki hergun soruyor agzi nasil anne burnu nasil diye.
Canım benimde 13.00 insallah kuzum kordon çıkmıştır. Sakın stres yapma artık doğumda yapsak haftalarımız çok güzel Allah’ın izni ileEvet kuzum bugün 16.00 da. Çatı muayenesi yapacak. Bebeğe bakacak işte inşallah boynundaki kordonu bi şekilde denk getirip çıkarmıştırsenin kontrolün kaçta canım
Onu bir araştırırım canım şimdi eşim ve annemin yanında sıcak su koysam ikiside beni öldürürHer çocuk sevmezmiş kundağı bi de. Sıcak suyu unutma özellikle gece yapardım ben. Tabi sen önlemlerini al. Burda birisi daha tavsiye etmiş öyle rahatlamış.nurjuva ydı sanırım
tıbba göre saçla ilgisi yokmuş evet canım ama böyle inanmak daha rahatlatıcı sankiEvet soğuk süt rahatlatıyor baya. Karbonatlı su da etkili. Yanmanın saçla ilgisi yok doktoruma göre ve bence de hadi öyle düşünelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?