2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Canım benim çok çok teşekkür ederim. Allah dermansız dert vermesin hiç birimize lohusalığımı en dibine kadar yaşıyorum ama ben iyi olucam güçlü olucam ki kızıma da çok iyi bakayım

Kahvaltı yapıyorum, korkuyorum tekrar başlayacak diye

Bu gece benim de midem aşırı yandı

Benim de bir Ömerim var seninki kaç yaşında?
3 yaşına girecek inşallah teyzesi. Az kaldı abi olmasına inşallah heyecanla kardeşimiz furkanı bekliyoruz . Sağlıkla kolaylıkla doğurmak istiyorum ilk doğumumda evde sancı çekmiştim bilmeden sancı olduğunu anlamamıştım hastaneye gidip 2 saat sonra doğurdum inşallah bu da öyle olur

Kızlar doğumdan sonra ne giyip çıkıyoruz hastaneden sezeryanlıda dikiş rahatsız eder mi eşorfman tayt giysek?
Bi de siz doğum sonrası hamilelik kıyafetlerimize mi devam ettiniz normal kıyafet mi giymeye başladınız?

Canım ben diğer doğumlarımdan yola çıkarak yazıyorum, bir süre daha hamilelik kıyafetlerimi giymiştim, daha rahat oluyordu, birazda vücuduna aldığın kiloya bağlı bu durum ben 15 kilo kadar almıştım, eşofman, pijama ile rahat etmiştim, gecelik asla giyemedim mesela

Kahvaltı yapıyorum, korkuyorum tekrar başlayacak diye
Kuzum geçmiş olsun. Doktorun rennie gaviscon tarzı bişey vermedi mi ?. Benimki verdi hep içiyorum mecburen ama dayanamıyorum ilaç olduğu için içmek istemiyorum ama duramıyorum içmezsem uyuyamam hiç

Dün gece bir sınav verdim resmen ufaktan gaz sancılarımız başladı ne yapacağımı bilemedim pat patlıyorum yok alt gazı çıkmıyor üstümde uyuyor yatağa koyunca uyanıyor akşam 7 den gece 1 e kadar uğraştım uykusuzum haliyle gerildim üstüne ailem sağolsun müthiş dedikodu çıkarmışlar arkamdan annem sinirlendi kavga etti babamın ailesiyle tam o sırada eşim geldi ben de bebeği uyutmuştum tuvalete girdim çıktım eşimin kucağında bebek çocuk çığlık çığlığa ağlıyo s.kcem aile muhabbetinizi dedi üstüne ben bağırdım tuvalete girdim saatlerdir uğraşıyorum ben ne yaptım dedim ağlamaya başladım çarptım kapıyı bıraktım odada uğraş çocukla diye bu sefer annem de o da geldi iki saat özür diledi ama o kadar çok kırıldım ki babamın ailesi dedikodu çıkarmış ben ne yapayım bebekle uğraşıyorum kendi küçük ihtiyaçlarım dışında kimseye iş buyurmuyorum bebeği zaten kimseye bırakamıyorum anksiyetem tutuyor max 5 dk başkasına verebiliyorum iki saatte bir bu çocuk mememde ben daha ne yapabilirim ki çok tükenmiş hissettim dün gece gaz problemimizin çözümü de şu oldu hafif dik pozisyonda emzirip gaz çıkartıp masaj yapıp yatağını sıcak su torbasıyla ısıtmak çok zorlandım ama geçti allahtan gece biraz olsun uyumama izin verdi

Merhaba kaç haftalık doğmuştu acaba
Kızlar naber ? umarım herkes iyidir, biliyorsunuz ki kızım küvözdeydi bugün 8. Gün. Yarın çıkıyor mutluluğumu sizinle de paylaşmak istedim

Aslında haftası iyiymiş neden yoğun bakıma aldılar ki

Yok kuzum biliyorum dik o kadarda çıkmıyor ama ayaklarını bisiklet gibi yaparken çıkıyor ve yüz üste olunca çok rahatlanıyor dik tutuyorum hiç sanki faydası yok

Beni maden suyu rahatlatıyor bir nebze kahvaltıdan sonra iç istersen belki başlamaz
Aslında her gün içiyorum, dün bitmişti belki de ondan kötü oldum, bugün alayım tekrardan başlayayım
Kuzum geçmiş olsun. Doktorun rennie gaviscon tarzı bişey vermedi mi ?. Benimki verdi hep içiyorum mecburen ama dayanamıyorum ilaç olduğu için içmek istemiyorum ama duramıyorum içmezsem uyuyamam hiç
Kuzum rennie kullanıyordum ama artık o da fayda etmiyor, ilk başlarda aşağıdaydı bebek şimdi baya zamandır yukarıda, giderek yukarıya çıkıyor, aşağıya inmesi gerekirken, midemi zorluyor, iki lokma yesem çok yemiş hissi veriyor, öyle değişik birşey, bebem sağlıklı olsun da az kaldı şükür, 12 günümüz kaldı şurada

Kızlar merhaba 34+4 de kontrole gittim bebeğimin kilosu 2280 çıktı ve doktorum 1 hafta geriden geliyor bebeğin dedi tabi korkulcak birşey yok olabilir falan demişti. Yarın tekrar kontrolüm var 36+0 oluyor yarın. İnsan yinede evham yapıyor böyle bişey yaşayıp sonradan kilo alan yada haftası düzelen varmı önerileriniz neler yardımcı olursanız çok sevınırım

İlk çocuğum 10 gün geriden geliyordu sonra toparlamıştı ama bunu hangi haftalarda yaşadık onu hatırlayamadım. Doktor olabilir diyorsa için ferahlasın. Güzel haberler alırsın inşaallah ilerleyen günlerde.

Gaz için şöyle birkaç öneri vereyim, belki işine yarar canım. İllaki yapıyorsundur da aklıma gelenleri yazcam;
*Kundak yapıyorsan sadece ayakları serbest bırak. Hareket edip kendi çıkarmasına izin ver.
*Gaz çıkarma masajları dene, (videolardan)
*uyurken ayaklarının altına ya da tabanına denk gelecek şekilde sıcak su torbası koy(tehlikeli olmayanlar satılıyor) benim kurtarıcımdı
*gazdan ağlama krizine girdiğinde dizine yüzüstü yatır, senin tek bacağının üstüne yatır ama bebeğim karnınınalt kısmını yerleştir. Orda biraz baskı olmus olacak. Bir elinle bebeğin üst kısmını tut. Sonra diğer elinle poposuna birazcık vur. Biz biraz sert ve seri şekilde vururduk ele avuca geldiği zaman. Bebek bezi var zaten çok işlemez :) önemli olan seri vurmak . Güçlü değil. Pıt pıt pıt vururken gazı çıkıyor. Bunu omzundayken de yap sık sık.

Ben lasinle çıktım ama o günü evde çekiliş vardır takım almıştım onu giyindim..doğumdan sonra karnım eridi sanki hiç bu bebek benden çıkmamışondan giyimlerimle devam ediyorum

Amaaan çocuğumu sağ salim kucağıma aldım ya çok şükür boş veriyorum ondan.Çorba yemek vardı izin verilince tabi getirdiler ama hoşaf yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…