2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    288
Bana genelde nasıl doğum düşünüyorsun dediklerinde, düşünmüyorum şu anda diyorum hayırlısı neyse o olsun diyorum. Çünkü normal veya sezeryan desem hemen iyi veya kötü hikayeler.duymaya başlıcam biliyorum. Ama tabi ki gönlüm normalden yana da olsa kendimi ona şartlamiyorum. Şu günlerin tadını çıkarayım son aylarda zaten belli olur hatta belli bile olmuyor bazen bir şey oluyor ve düşüğünden farklı oluyor. O yüzden canım arkadaşlarım benden tavsiye, fazla kafa yormayın bence. Benim ilk olmasına rağmen öyle düşünüyorum. Rabbim hangisi hayırlı olcaksa hakkımızda o olsun. Önemli olan o an bebeğimizin ve bizim sağlığımız. Ve her acı da geçiyor unutuluyor. Ablamın acil sezeryana aldıklarında ben vardım yanında ben baktım hep. Hemşire demişti ki unutucaksin bu çektiğin ağrıları sızlari hepsi geçecek. Ve öyle de oldu. O yüzden ne kadar çok düşünürseniz size o kadar stres olur. Hayırlısı neyse onu yaşayalım. Sağlıkla ve hayırla bebeklerimizi kucağimıza alalım inşAllah

Çok mutlu olurumDoğum hikayesi anlatmadın ama spinal ile epidural anestezi hakkında ayrıntılı bilgi istesem ona da yok demezsin herhalde değil mi?Tıbbi bilgi sonuçta
Canım epidural ve spiral ikisini de yaşamış biri olarak söyliyim ikisinde de belden uyuşturma yapılıyor. Farkları şu epidural genelde normal doğumda kullanılıyor. Belden aşağın uyuşturuluyor ağrı acı hissetmiyorsun fakat bacaklarını hissedebiliyorsun. Hani şu normal doğumda prenses doğum dedikleri olay. Spinal ise planlı sezeryanda tercih ediliyor. Belden aşağı tamamen uyuşuyor. Bir süre bacaklarını da hissetmiyorsun. Ama doğumdan çıktıktan bir süre sonra ilacın etkisi geçmeye başlıyor zaten.

Benide kaydedermsnz.
Son adet tarihim 22 haziran
Kese ve kalp atisi 6+3
Yaş 21

Düşünmeden durabilmek çok zor ya istemsiz aklımdan çıkmıyor.Ama kendimi rahatlatmak için elimden geleni de yapıyorum.Hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız umarım

Bnde kıza dedimki neden baktın bakmasaydın, abla mumkun değil dedi
Bn hiiiçç o işlere giremem
Hiçbişy görmim bebegıde görmim grek yok
Ayılınca görcem nasıl olsa
Kizzz nasıl mümkün değil bende tentürdiyot surerlerken baktım göbeğimi goruyorum hemen doktora söyledim perdeyi önüme cekti biraz daha ve görüntü gitti bu kadar basit yattiginda bak yukarı görüyorsan söylersin kapatırlar ayrıca bebek ilk beş dk. İçinde çıkıyor yani o kadar hızlı oluyor ki inanamazsiniz uzun süren sizin dikisleriniz, bebek çıktıktan sonra başındaki anestezi hemsiresine soylersin beni biraz sakinleştirir misiniz diye sana hemen bir ilaç enjekte ediyor beş on dk uyur gibi sakinlesiyorsun lütfen bu kadar kendinizi korkutmayin sezaryen öcü değil normal doğum da öyle çevrenizde ki insanlara pozitif doğum hikayeniz varsa anlatın yoksa paylaşmayın stres oluyorum diye uyarın aynı şekilde internettende pozitif doğum hikayeleri okuyun neyi sürekli tekrar ederseniz o olur çekiyorsunuz kötüyü bu kadar kasmayın ya bı doğuran biz miyiz

Nasıl aşacağız acaba bunu bu korkumuz doğumumuzu daha zor hale getirecek gibi geliyor
Psikolojik destek alarak ve dogum egitimi alarak buarada ikisinide devletten alabilirsiniz illa özel eğitim almanız şart değil birde hergun telkinde bulunun sesli bir sekilde doulam öyle demişti sesli söyleyin bütün uzuvlarınız duysun herşey çok güzel olacak doğumum çok kolay geçecek açılmam çok hızlı olacak yada sezaryen sonrasi hiç ağrım olmayacak bebeğim sağlıkla doğacak gibi gibi

Cnm sen konuyu galıba anlamadın
Bnım kastıgım falan yok, korkumda yok, bn genel anesteziye alışığım
Bnim 2. Hamıleliğm zaten
Kımsedende doğum hıkayesı dınledıgım yok
Dun bebek mevlidine gdince kız kendiliğinden anlattı
Ben etkilenmem merak etme
Zaten kım ne anlatırsa anlatsın benım tercihim genel atestezi, bunu anlatmk istedim, hepsi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…