Çok mutlu olurumDoğum hikayesi anlatmadın ama spinal ile epidural anestezi hakkında ayrıntılı bilgi istesem ona da yok demezsin herhalde değil mi? Tıbbi bilgi sonuçta
Yok ben girerim o işlereBnde kıza dedimki neden baktın bakmasaydın, abla mumkun değil dedi
Bn hiiiçç o işlere giremem
Hiçbişy görmim bebegıde görmim grek yok
Ayılınca görcem nasıl olsa
Hangisinde uyuyorsun?Epidural belden ince bir katater bulunur, gerek görülürse ek doz verilir. Spinal ama ilaç enjeksiyonla veriliyor ve geri çıkartılır, katater olmuyor birinde uyuyorsun birinde ama belden aşağıya hiçbir şey hiss etmiyorsun çocuk doğulunca görüyorsun ve sıfır ağrı oluyor
Genel anestezide uyuyorsun kuzumHangisinde uyuyorsun?
Bende de anksiyete var epidural.sezeryan oldum.ayni şekilde tepe lambasından izlerken fark ettiler ve lambanın yönünü degistilerKızlar bugun bebek mevlidine gittik akrabamızın,
Kızın 2. Çocugu, doğum hıkayesini dınledım
Bn hep sezeryanda tamamen bayıltılması taraftarıyım, kız devlette dogum yapmış, tercihini sormadan yarım bayıltmışlar yami belden aşağı
Kız üstündeki ışıktan( yanları aynaymış,) tüm yapılan işlemi görmüş,
Ve tansiyonu düşüp bayılmış,
Bebiş doğmuş hemen yoğun bakıma, kalp atışlarında sıkıntı olmuş bebişin
Bnde zaten aksiyete oldugu için oyle belden asagı bayıltmalara gelemem
Bnım ılk dogumum tüm uyuşturma ve çok memnunum, hiç sezeryan sıkıntısı yasamadım
Hiç uyanamayan oldu mu peki?Gecenin son sorusu sözGenel anestezide uyuyorsun kuzum
Karnımı kesiyorlar hissi, o anı yasamak, o sesleri duymak, o doktorları görmek, alet seslerını duymak bıle ürpertici, kalp atışı değişir insanınBende de anksiyete var epidural.sezeryan oldum.ayni şekilde tepe lambasından izlerken fark ettiler ve lambanın yönünü degistiler
Öyle bir şey yok bunu unutHiç uyanamayan oldu mu peki?Gecenin son sorusu söz
Hiçbiriyle hissetmiyorsun ki.o kadar konforlu ki sadece yatıyorsun.panik atağım tuttu benim anksiyetem var.ilk diye kormustum tabi.burnumdan hortum gibi ince uçlu birseyle oksijen verdiler nefes kontrolünü sağladım.sonrasi çok rahat geçti. Hiç korkulacak birsey değil.hicbirsey hissetmiyorsun çünkü. milletin uydurma hikayelerini dinlemeyin.surecin tadını çıkarın.dogar doğmaz sesini duyuyorsun hemen yanağına koyuyorlar müthiş bir his.Allah hepimize yaşatsınKarnımı kesiyorlar hissi, o anı yasamak, o sesleri duymak, o doktorları görmek, alet seslerını duymak bıle ürpertici, kalp atışı değişir insanın
Cnm uydurma hıkaye değil, birebir akrabamın hıkayesini dınledım,Hiçbiriyle hissetmiyorsun ki.o kadar konforlu ki sadece yatıyorsun.panik atağım tuttu benim anksiyetem var.ilk diye kormustum tabi.burnumdan hortum gibi ince uçlu birseyle oksijen verdiler nefes kontrolünü sağladım.sonrasi çok rahat geçti. Hiç korkulacak birsey değil.hicbirsey hissetmiyorsun çünkü. milletin uydurma hikayelerini dinlemeyin.surecin tadını çıkarın.dogar doğmaz sesini duyuyorsun hemen yanağına koyuyorlar müthiş bir his.Allah hepimize yaşatsın
Doğumdan önce hangi yöntem istiyorsun diyordu akrabalar.Kararsizdim.Normal dogum desem normal doğum kötü hikayelerini anlatmaya başlıyorlar.Korktum normalden vazgectim.Sonra dedim ki sezeryan istiyorum.Bu defa da sezeryan olan kötü anıları anlatmaya başladilarCnm uydurma hıkaye değil, birebir akrabamın hıkayesini dınledım,
Bu yaştan sonra stres olurum ben kesin
HahaahhaÖyle bir şey yok bunu unutçünkü senin sağlığın buna izin vermezse zaten anestezi almıcan önceden sana doktorun sorular vericek..bunu aklından çıkart
Ya ne kadar kötü insanlar varDoğumdan önce hangi yöntem istiyorsun diyordu akrabalar.Kararsizdim.Normal dogum desem normal doğum kötü hikayelerini anlatmaya başlıyorlar.Korktum normalden vazgectim.Sonra dedim ki sezeryan istiyorum.Bu defa da sezeryan olan kötü anıları anlatmaya başladilarNeden bunu hamile kadına yaparlar anlamış değilim.
Siz kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız önemli olan o tabiki kararınızı saygı duyarım.
Epidural diye hatırlıyorum. Ama spinal de olabilir tam emin değilim.7 yıl oldu.omurilik civarindan igne yapılmıştıYa ne kadar kötü insanlar varSizin epidural anestezi mi oldu?
O konuda hiçbir bilgim yok anlatırsın söylersin hiçbir zaman almadım kendimden haberim bile yokHahaahhaHayatımda anestezi almadım,anestezinin içerisindeki bir maddeye karşı alerjim var mı bir anestezi sırasında komplikasyon oluşur mu komple anesteziye uygun muyum değil miyim vs diye nasıl önden bir test olacak ki?
İşlem öncesi anamnez yapılıyor hastalara yani anestezi doktoruyla önce görüşüyorsunuz onlar test yapıyorlar anesteziye uygundur dediklerinde karar veriliyor anesteziye uygun olup olmadığınıza siz ya da kadın doğum uzmanı karar vermiyor anestezi doktoru karar veriyor önceden anestezist olarak ameliyathanede çalıştım ilk mesleğimdi :)HahaahhaHayatımda anestezi almadım,anestezinin içerisindeki bir maddeye karşı alerjim var mı bir anestezi sırasında komplikasyon oluşur mu komple anesteziye uygun muyum değil miyim vs diye nasıl önden bir test olacak ki?
Bitlis kuzum. Doğu görevindeyim benAa hadi ya nerdesin ki
Ay biraz rahatladım o zaman yaİşlem öncesi anamnez yapılıyor hastalara yani anestezi doktoruyla önce görüşüyorsunuz onlar test yapıyorlar anesteziye uygundur dediklerinde karar veriliyor anesteziye uygun olup olmadığınıza siz ya da kadın doğum uzmanı karar vermiyor anestezi doktoru karar veriyor önceden anestezist olarak ameliyathanede çalıştım ilk mesleğimdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?