2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar siz sucuk salam sosise dikkat ediyor musunuz ben yememeye çalışıyorum ama çok canım isterse hamileliğin başından beri 3-4 kere yemişimdir
Haftasonu kahvaltılarda sucuklu yumurta yiyorum valla ne yalan söylim, arada canım isterse pizza da yiyorum üstünde salam sosis oluyor

Zaten ne hale geldiğimi görünce vicdan yaptı dersimi aldım ben diyor ne içsem geçmiyor bu boğaz ağrısı ya öneriniz var mı

Kızlar çok ilginç bir şey oldu. Akıntım geldi ama sanki böyle adet döneminde gelirken o sıcaklıgi hissedersiniz ya öyle bir şeydi bir anda bacağımda hissettim. Kanamam oldu diye lavaboya kostum çok şükür kanama yok camasirim ıslanmış biraz bir de bacağımın iki tarafında damlalar vardı aşağı akar şekilde çamaşırıma bakınca aşırı fazla bir akıntı yok bacagimdan niye aktı anlamadım beyaz süt gibi bir akintiydi, bebeğin suyuyla ilgili bir şey olabilir mi

Bebeğin suyu beyaz süt gibi olmaz diye biliyorum canım ama bilenler yazar yine şimdi. Kızların burda hep bahsettiği bir anda gelen yoğun akıntı gelmiş bence senden de

İç camasirin geniş mi canım normalde hani lastik kısmında kalır sanki

Kızlar bende de akıntı oluyordu normal şekilde ama şimdi biraz daha değişti koku olmaya başladı ve birden su gibi gelmeye başladı bikaç gündür.Ek olarak da 3-4 gündür tam idrarımı yapamadığımı mesanemi boşaltamadığı hissediyorum tuvaletim var ama az az geliyor sık tuvalete çıkartıyor.Ben yarın bi tahlil vericem bakalım nasıl çıkıcak değerler.Şimdilik bol bol su içiyorum

Hayatım benim de akıntım geliyor kilodum bayaa ıslanıyor yani ama hiç bacağımdan akmadı sabah akşam kilot değiştiriyorum. Bi doktoruna yaz istersen süt gibi gelmedi sanırım benden ya gözyaşı gibi geliyor ya da ymurta akı gibi böyle hafif beyazımsı. Bakalım doktor ne diyecek sana

Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.. inşallah yarın da detaylı da böyle güzel haberler alırsın...

Bebeğin suyu beyaz süt gibi olmaz diye biliyorum canım ama bilenler yazar yine şimdi. Kızların burda hep bahsettiği bir anda gelen yoğun akıntı gelmiş bence senden de
Çamaşırım ıslak ama tasacak kadar yok orada neden bacağıma geldi anlamadım
İç camasirin geniş mi canım normalde hani lastik kısmında kalır sanki
Normal bir çamaşır aslında ben de ona şaşkınım acaba iç camasirim ince diye mi oldu aslında taşmadi da kulodun altından sızdı bacaklarım yapışık olunca iki yandan mi indi diyorum
İç camasirim ince biraz, rahat diye bunu giymiştim acaba altından mi sızdı dedim, benim de olurdu akinti ama bugün gelirken de hissedince bir panik oldum. İki bacağıma da gelmiş ya altından sızıp bacaklar birleştiği için aradan akması mantıklı geliyor şu an yoksa coknakintim olup taşması lazımdı anlayamadim

Kolay gelsin hayatım
Kolaysa başına gelsin dicem ama zaten gelecek o her ayki rutin boy kilo gelişim kontrolleri
dur daha çocuk doğsun hepten öyle olacak işte sağda solda da böyle bi ekstra kendine dikkat özen filan olcak mecbur çünkü hasta olmamalı
Zaten ne hale geldiğimi görünce vicdan yaptı dersimi aldım ben diyor ne içsem geçmiyor bu boğaz ağrısı ya öneriniz var mı
hah akıllasında tekrarlamasın artık
Yok canım valla ne yalan söyleyim bende hiç geçiremedim ne içersem içeyim geçici iyi oluyodu boğazım. İlaç kullanmayım antibiyotik almayım doktora gitmeyim derken faranjite çevirdi 45 gün çektim istersen bi doktora git ilerlemeden
dün geldi canım bende o ben bide bayadır o akmayı hissediyorum çamaşırım baya ıslanıyor. Bugün ultrasonda bebeğin suyuna da baktı hatta Şuan idrar tahlili sonucuma bakıyorum enfeksiyon da yok. Bi ürobilinojen biraz yüksek çıkmış onu araştırıyodum. Yani bence korkacak bişey yok Allahın izniyle
canım benimde son zamanlarda su gibi geliyor ama koku yok. O doluluk hissi benimde alt karında var kaşık bölgesi gibi. İdrarda sıkıntı çıkmamış. Ama sendeki koku durumu kafa karıştırıcı ver bi tahlil en azından varsa bi durum ilaç filan düzeltirsin

Bence de inceyse bacaklarına geçmiş olabilir için rahat edecekse bi doktoruna yaz istersen bakalım ne diyecek.

Ay vallahi zaman geçtikçe heyecanlanıyorum zaten normalde hep eşime kendime bi şeyler alırdım Şimdi nereye gitsem bebeme kıyafet oyuncak falan bakıyorum. Hatta 1 2 yaş oyun aktiviteleri bile araştıyorum beraber yaparız diye

Senin de dediğin gibi sızmıştır canım panik yapma, istiyosan doktoruna sor yine de

Güzel tatlı telaşlar bi süre sonra psikolojik oluyor doğduktan sonra bile kendine bişey almaya gidiyorsun çocuğa alıp çıkıyorsun

Geçmezse yarın falan giderim artık gerçekten ılık içeceklerle ıhlamurla falan olmuyor hamileyken her şey ekstra zor

Hanımlar ben dün online emzirme seminere katıldım. Orada aldığım notları sizlerle de paylaşmak isterim. Öncelikle şunu söyleyeyim ben doktor , hemşire , ebe değilim Esra Ertuğrul’un dediklerini not aldım. Bu bilgiler kesinlikle doğrudur uygulayın demiyorum. Ben de doğruluğunu bilmiyorum doğunca göreceğiz :) Aramızda tecrübeli anneler var onların da deneyimlerini bilmek isterim. Her bilgiyi doktorunuza danışın. Yazım hatalarım olabilir konuşurken not aldım. Kusura bakmayınız :)
  • Pozitif düşüneceğiz. Emzirme içgüdüsel bir olay.
  • 33. Haftadan sonra kahverengi bölgeyi meme ucu kremi sürülecek. Masaj yok.
  • Doğumdan 1.gün itibariyle her emzirme sonrası sürüyoruz. Göğüs pedi kullan. Göğüs pedi kuru olmalı. Islaksa değiştir.
  • Bebeğin ilk saati itibariyle emzirmeye başlamak lazım. Bebenin meme ucuna dokunması gerekir.
  • Bebeğin ilk zamanlar mide kapasitesi 5 , 6 cc kadardır. Bir iki çay kaşığı kadar sütle doyar. (Kiraz çekirdeği kadar)
  • Sık sık ve bol bol emzir ki beyin süt üretsin.
  • İlk gün 1.5 saat 2 saatte bir memede kalması lazım. Uyandırıp emzirmek lazım ilk haftalar.
  • 3. gün Mide kapasitesi 20 25 cc oluyor. Küçük bir fındıktan hallice 2 saatte bir emzirmek lazım.
  • Bir hafta sonra artık 40 50 cc kadar mide kapasitesi oluyor. 2 2.5 saat Max 3 saatte emzirmek lazım.
  • 1.aydan sonra mide kapasitesi 80 90 cc olduğu için bir yumurta büyüklüğü kadardır.
  • Bebek bu süreçte çok sık emmeli.
  • Anne sütü sindirimi çok kolay. Bebeğin memede kalması lazım bebeğin güvende hissetmesi için ve süt üretimini arttırmak için .
  • Süt var ya da yok bebek memede kalmalı memeye doymalı.
  • 3 4 gün gelen süt damla damla gelir bal gibidir. Çok değerlidir.
  • 10,12. Gün sonra önden sulu arkadan yağlı süt gelir.
  • Bebek tüm kahverengi kısmı emmeli süt kanalları oradadır.
  • Meme ucu bebeğin üst damağına değmeli.
  • Bebek ilk ay Minimum 600 gram almalı.
  • Hem sağ hem sol memeden emzirmek lazım.
  • Doğru pozisyonda emzirmek gerekiyor.
  • Bebeğin karnı kendi karnımıza değmeli.
  • Elimizle göğsümüzü c şeklinde tutmak lazım. Meme ucu bebeğin üst damağına değecek.
  • Burnu acık olmalı.
  • Bebek memeyi tutarsa elimizi çekebiliriz.
  • Bebek elleriyle memeye dokunsun.
  • Bebek emerken üstü kalın olmasın sizin vücudunuza değsin
  • Eğilerek emzirmemek lazım kambur olmayacak.
  • Bebek istediği kadar memede kalsın.
  • Bebekler 5 6 aya kadar memede uyuyabilir.
  • Her emzirme sonrası ilk 1 ay her beslenmeden sonra gaz çıkart el kubbe olacak popodan başlayarak pıtpıtla.
  • Emerken yutkunma işareti varsa bebek emiyor demektir.
  • Eğer emmiyorsa ortamın ısısını 22 21 dereceye getir camı aç hava girsin ortam ısısı soğusun.
  • Burnu kesinlikle temiz olmalı.
  • Ortalama olarak 8 bezin 5 i çişli olmalı .
  • Çişli bez sayısı az ise kontrol ettirmek lazım.
  • 1. Ay sonunda bebek yeterli kilo aldıysa 2. Aydan sonra gündüzleri 3, 3.5 saatlik emzirebiliriz.
  • 3.aydan sonra 5 , 6 saate kadar 6.aydan sonra 8,9 saat 9. Aydan sonra 10,11 saat bebek deliksiz uyuyabilir ( kilosu iyiyse)
  • İlk 3 ay dikkat etmek lazım bebek memede kalmalı. Özellikle ilk 1 ay anne uyanıp bebeğini emzirmeli biberonuna maruz bırakmadan emsin.
  • Bebeklere ilk günlerden zorlayacağız, emzireceğiz.
  • Kaşık biberon alınması gerekebilir. (İlk 2 3 günlük)
  • Biberon yan verilmeli.
  • Emzirmenin hemen arkasında memeyi sağmak lazım.
  • Anne sütü 3 saat oda ısısında 3 gün buzdolabında 3 ay buzlukta saklanabilir. (6 aya kadar bekleyebilir aslında doktora danışmak gerek.)
  • Hazır mamaların son kullanma tarihi geçmese bile 3 ay içinde tüketilmesi lazım diyorsa o tarihe kadar tüketilmelidir.
  • Buzluktan sütü çıkardık diyelim önce buzdolabında çözdürüyoruz.
  • Buzdolabında çözülen sütü de biberona koyuyoruz sıcak su dolu tencere içinde ısıtıyoruz. (Su kaynamayacak ama sıcak olacak)
  • Poşetleri 100cc den fazla doldurmamak gerekir çünkü bebeklerin mideleri minik.
  • 180 cc sütü buzluktan çıkardık 90 cc sini biberona ekledik diğer 90 cc süt 1 gün daha buzdolabında bekletebiliriz.
  • Anne sütü 1 kere ısıtılır.
  • Diyelim ki ısıtılan sütün hepsini içmedi 3 saat içinde tekrar tüketebilir ama tekrar ısıtılmaz.
  • Hazır mamalar da 2 saat içinde tüketilmesi gerekir.
  • Uykumuz dikkat etmemiz lazım gün içerisinde (12ile 4arası) uyumak lazım 1 saat uyku sütü getirir.
  • Hayvansal proteinle beslenmek gerekir.
  • Gümüş kapak kullanılacaksa meme ucuna süt sürüp kapağı öyle kullanmak gerekir krem kullanmaya gerek yoktur.

Canım bebeğin suyu öyle olmuyormus aynı şeyi bende yaşadığım için kac doktora gıttım dedıiği şey su gelse bacaklarından sızardı akıntı bu dedi bebeğin suyu sızıntı seklınde gelırmıs bazen onu sormadım ama doktor bebeğin suyu değil dedi sanırım ölçümlere göre dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…