inanamıyorumTweety’nin yavrusu melek olmuş şimdi gördüm kendisine yazamadım bile çok kötü oldum onun ne halde olduğunu tahmin bile edemiyorum
Aynen aklımda kalmış benimde aynısı olunca zaten burdan bildiğim için normal diyip oralı olmadımBana da oluyor doktor bana gözyaşı gibi yumurta akı gibi olabilir demişti
bana da arada nadir oluyor ama genel su gibi akıntı çok fazla. Yarın bi idrar testi vercem enfeksiyon varmı varsa ne düzeyde bakcam bende varsada bi ilaç kullanayım en azından geçirsinAynen canım geliyor kokusuz bazen kesiliyor bazen devam edıyor ama benım enfeksiyonumda oluyorya hangısınden kaynaklı bılemıyorum ama sanki bana enfeksıyona baglı gıbı gelıyor ılac kullandıktan sonra kesıldı şükür
ben rota aşısı da yaptırdım tüm menenjit aşılarını da yaptırdım tüm Sağlıkocağı aşılarını da yaptırdım hatta kuvezde ilk aşıları bilgim dışında bile yapıldı. menenjitte ailede vardı korktum yaptırdım aslında önlem olsun diye.Canım aşılarla çok oynanıyormuş bıze vurulan aşılarla şimdiki aşılar bır değilmiş hastalık değişmiyor ki benım bi tanıdığımda rota asısından sonra olmus rotaya karsıda on yargılıyım ayrıca dediğin gıbı hercocık aynı değilki
Kesinlikle git canım için rahatlar bende gidicem yakın zamanda. Aşılar konusunda maalesef hepimiz aynıyız kafamız çok karısık Allah beyin vermiş düşünelim diye ama bu işi artık aklımızda almaz oldu Rabbım kotuluklerden korusun Regaio kandiliniz de mübarek olsun dualarda bulusalım ınsallah yarın gece cok onemlı bos gecırmeyelımAynen aklımda kalmış benimde aynısı olunca zaten burdan bildiğim için normal diyip oralı olmadım
bana da arada nadir oluyor ama genel su gibi akıntı çok fazla. Yarın bi idrar testi vercem enfeksiyon varmı varsa ne düzeyde bakcam bende varsada bi ilaç kullanayım en azından geçirsin
ben rota aşısı da yaptırdım tüm menenjit aşılarını da yaptırdım tüm Sağlıkocağı aşılarını da yaptırdım hatta kuvezde ilk aşıları bilgim dışında bile yapıldı. menenjitte ailede vardı korktum yaptırdım aslında önlem olsun diye.
Bu arada benim yeğenimde otizmli o özel aşıları olmadı ama Sağlıkocağı aşılarını olmuştu.
Yaptırsak bi dert yaptırmasak bi dert bi makale çıkıyor aşıların içeriği iyi değil diye başka bi makale çıkıyor aşı yaptırmazsanız şu bu olur diye. Ay bilemedim Allaha emanet yavrularımız kafam karmakarışık oluyor
Yaa çok iyi olur canım. Elbette ki herşeyi iyi düşünelim falan ama insan gözüyle birçok şeye şahit olunca ister istemez şüpheye düşüyor. Ben devlet takipliyim soracağım kisme yok şuan ama sen bilgi alabilirsen beni etiketlersen çok sevinirimİnşallah canım burda haberleşelim araştıralım doktorlara soralım bırbırımıze haber verelim hatta ılk ıs bu tetonoz konusunda bu hafta herkes doktoruna sorsun bakalım ben cuma gunu ıkı doktora sorucam ıkısıde yasını basını almıs doktorlar bırı zaten profesör
Sağol canım sizlerinde kandiliniz mübarek olsun Rabbim dualarımızı kabul etsin hepimizin bebişlerimizi sağsalim vakti zamanında sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin var olan evlatlarımıza da doğacak bebişlerimizede sağlık akıl fikir uzun ömür hayırlı evlat olmalarını nasip etsin.Kesinlikle git canım için rahatlar bende gidicem yakın zamanda. Aşılar konusunda maalesef hepimiz aynıyız kafamız çok karısık Allah beyin vermiş düşünelim diye ama bu işi artık aklımızda almaz oldu Rabbım kotuluklerden korusun Regaio kandiliniz de mübarek olsun dualarda bulusalım ınsallah yarın gece cok onemlı bos gecırmeyelım
Ayy Allah razı olsun canım bugünlerde hacamat olayını sıkça okur oldum. İyi geliyo diyenler vardı. Sen de şahit olmuşsun iyi geldiğine. Bizimkilere söyleyim de onlarda yaptırır belki. Özel eğitim alıyor ama hiç kolay değil, annesi de cok kötü oluyorgenc-anne canım aklıma gelmişken yeğenine aşıya maruz kalmış ınsanlara hacamat öneriyorlar ben iki kez yaptırdım belirli aralıklarla faydası olduğuna inanıyorum hele kı yeğenine kafa kısımlarına kadınlarda kuyruk sokumu ve direk rahmi etkıleyen bacakta noktalar var işinin ehli biri olursa halleder benim komsumun cocugu konusamıyordu kelımelerı net soyleyemıyordu baya fayda ettı maşallah
Bilmiyorum canım aynı dönemde 4 tanıdığımın da düşük yapması çok etkilemişti beni. Hepsi mi sağlıksızdı.. ben bebeğime belli aşıları yaptıracağım sanırım. En çok şikayet edilen 2-3 tane var onları es geçicem muhtemelen. İlk çocukta hepsini yaptırmıştım. Ama o dönemde etrafımda bir tane bile otizmli çocuğu olan yoktu. Düşük yapan hiçç yoktu. Şuan sadece akrabalarımdan 3 kişi var cocuğu otizm olan.Benim bir arkadaşım da hamileyken covid aşısı oldu canım hem de biontech ama bebek sağ salim doğdu bir sıkıntı olmadı. Ben biontech olmadım mesela cesaret edemedim. İş yerinde zorunlu tuttukları için sinovac olmuştum. 2 dozdan sonra benim de adet düzenimi bozdu 40-45 günde bir olmaya başladım doktora gittim muayene oldum bir sorun yok dedi, aşıdan mıdır dedim yorum yapmadı. 6 ay kadar sonra düzeldi. Yani diyeceğim o ki her bünyede bir olmuyor haklısınama ben yine de riske atmayıp tüm çocukluk aşılarını yaptırırım diye düşünüyorum öbür türlüsü de tehlikeli geliyor Allah korusun
Gerçekten mi ya ahh iyi diye o kadar sevinmiştim ki o kadar da küvezde kaldı noldu acaba birden, Rabbim sabır versin çok çok üzücüTweety’nin yavrusu melek olmuş şimdi gördüm kendisine yazamadım bile çok kötü oldum onun ne halde olduğunu tahmin bile edemiyorum
Çok şükürSevindim canım maşallah herşey yolundaymış. Evet kesinlikle ben de tavsiye ediyorum detaylı detaylıı bakmışlardı memnun kaldım herşeyi anlattılar bana da. Ben de öneriyorum devlete gitmeye çekinen varsa ya da gitmeyi düşünen varsa. Bana normal ultrason kağıdı vermişlerdi şanslıymışımhatta risk var diye direkt kendileri gün verdiler , tekrar randevu almadım
Bende korona aşısı oldum.. bizim ailede akrabalarda kadınlar çok doğurgan oluyor garip şekilde neyse o zaman istediğimden geç vakitte hamile kaldım 3 4 ay gibi bir süre neyse ondan sonra kimyasal gebelik geçirdim.. adet olmam gereken zamandan 9 gün sonra 9.gun parçalar gelmeye başladı bildiğiniz kasılmalar vs derken o kadar canım acıdı ki o parçalar bitti ben rahatladım.. hatta aklıma direkt covid aşısı geldi neyse o olaydan 2 ay sonrada hamile kaldım suanki gebeligim çok şükür iyi gidiyor..Şimdi felaket tellalı gibi herşeyi doğruluyor gibi olacağım amainan çevremde o kadar çok şey oldu kii. Aklıma getirmiyim desem de illaki geliyo. 3 tane tanıdık kız evlendi bizde üçünün de ilk bebeği düşükle bitti. Ortak noktaları üçününde korona aşısı vuruşmuş olmasıydı. Bir tane de arkadaşım yine korona aşısı sonrası ilk gebeliğini düşürdü. Tesadüf mü bilmiyorum. Ama bu bahsettiğim dört kişide aynı dönemlerde gebe kalmıştı. Hepsi düşük oldu. Şimdi ben aşılardan nasıl şüphe etmiyim Allah aşkına . Tesadüf mü hehepsi
Aynen canım sağolsunlar ilgililer haklarını yiyemem aslaÇok şükür
Evet orda vi kaç hastaya kendileri yardımcı oldular bende gördüm. Randevu konusunda yani.
Aminn canım amiinn işte bende öyle düşünüyorum her denileni robot gibi yapıyoruz bazen ama o karşımızdakiler de insan yani bilinçli ya da bilinçsi hata yapıyorlar. sana boğmaca aşısıyla ilgili konuşan ebeye uysan hemen aşıyı yapıverecek. Ya doktor? Ameliyat sırasında o bölgeyi açıp kapatmaktan başka bişey yapmamış ve siz bunu başka dr dan öğreniyorsunuz. O ilaçlarını yazan doktora ne demeki?? Ben öyle insana doktor demeye zorlanırım rahatsız olduğunu bile bilee bu ilacı kullan demiş. Hadi ona uymaya devam etseydin? Belli ki ilaç firmasıyla anlaşması vardı. Sana olan zararını umursamamış bile. Ben de mesela 2 doz korona aşısı oldum eşim de oldu. Ben zaten hassas biriydim diyelim, Ama inan bana hastalık nedir bilmeyen eşim aşıdan beridir kırılıyor. Keşke yaptırmamış olsaydık diyoruz biz. Artan pıhtılaşma,kalp krizi vs konulara girmiyorum bile herşey ortada..ehh üstüne ülkemizde koronanın ilk çıktığı zaman doğan yeğenimin şuan yaşadıklarını görünce de çekiniyorum. Bilime ya da aşıya karşı değilim ama günümüz aşılarına olan güvenim sarsıldı o da bi gerçekBende korona aşısı oldum.. bizim ailede akrabalarda kadınlar çok doğurgan oluyor garip şekilde neyse o zaman istediğimden geç vakitte hamile kaldım 3 4 ay gibi bir süre neyse ondan sonra kimyasal gebelik geçirdim.. adet olmam gereken zamandan 9 gün sonra 9.gun parçalar gelmeye başladı bildiğiniz kasılmalar vs derken o kadar canım acıdı ki o parçalar bitti ben rahatladım.. hatta aklıma direkt covid aşısı geldi neyse o olaydan 2 ay sonrada hamile kaldım suanki gebeligim çok şükür iyi gidiyor..
Benim ilk doktorum bana demir çinko ilacı verdi beni mahvetti midemi bulandırdı ben yaklaşık hayatımda 10 15 senedir kusmam, kusturdu doktoruma 2 kere dedim 3.de de dedim kadın içeceksin diyo başka bir şey demiyor değiştirelim ilacını vs gibisinden.. neyse sonra ilacın içindeki kağıdı okudum gebelikte yeterli araştırılması yapılmamış tarzında yazı size verilen hamilelikteki demir ilacı değil normal hayattada insanı sakat eden demir ilacı vermiş ki onuda her zaman sizin kullandığınız demir ilacını kullanan bi arkadaşım vardı takviye için bende al bende fazla böyle ilaç var kötü olursan içme dedim geçen yazmış mide ağrısından kusmaktan vs duramadım vs diye birde ona üzüldüm... şuan gittiğim doktora dediğimde ise seni kötü yapacaksa eskiden daha saglikliysan içme dedi yani demem o ki bir doktorun her dediğini körü körüne yapmamak gerekiyor.. herkesin vücudu bambaşka o ilaç bana 1 hafta sonra kusma yaptı arkadaşıma içtiği ilk günden ki gebe olan hassas olan benim.. en iyisi gerçekten araştırmak tek bir doktora sonuna kadar inanmamak gerekiyor..
Bende mesela birkaç ameliyat geçirdim ki bu dünyada az sayıda var hastalık her neyse bir doktor sadece o bölgeyi açıp hiçbir şey yapmadan kapatmış diğer başka biri ilk ameliyatında hiç buraya dokunulmamis dedi öyle öğrendik vs derken böyle bir durum yaşadım..
O yüzden tek bir doktora inanan insanlara kızıyorum birden fazla doktor düşüncesi çok önemli... en basiti geçen bi arkadaşımızın bebeğinin burun kemiği küçük diye sonra da gelisim geriliği var dendi o anki dalgınlıkla üzülen burda önce kendisi sonra biz olduk başka doktorda yok öyle bir şey dedi..
Başka bi zamanda şu boğmaca aşısı 27.haftadan sonra oluyormuş ben 27.haftada miydi 22 miydi her neyse gittiğimde ebe hemen o hafta karar ver vuralım dedi saka gibi.. cahil olsam araştırmamis olsam vurulcam belki bebeğime kötü bir yan etki yapacak bilemem...
Ben aşı karşıtı değilim öyle olsam covid aşısı da olmazdım..
Dünde sağlıkçı bir arkadaşımızdan acil ameliyata alınan kişilere ne yapıyorlar diye sorduğumda acil bir şekilde tetanoz yaptıklarını söyledi ve orda da bilgi sahibi oldum en basiti bebeğim 30.haftayi geçtikten sonra tetanoz aşısı düşünüyorum olumlu bakmaya başladım..
Uzun lafın kısası ben arastiririm aklıma yatan her neyse bilime en yakın sağlığımıza en çok uyan onu uygulamak isterim.. Allahin verdiği şu canı riske atmaya hiç gerek yok.. Allahimda izin verirse insallah herkes sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alsın.. hassas konular bunlar inşallah herkesin gönlüne göre olur her şey
Aynen canım yangından mal mı kaçırıyoruz ne öyle hemen aşı yapacak normal tetanoz olsa neyse içinde bogmacali olanı birde... ya senin dediğini çoğu insandan duydum hasta olmayanın sürekli hasta olduğunu vs benimde kayinbabamin vurulduğu kolu bazen o aşı yapılan yerden agriyo adam normalde bir yerim ağrıyor demez diyo ilginç şekilde artık nasıl ağrıyorsa..Aminn canım amiinn işte bende öyle düşünüyorum her denileni robot gibi yapıyoruz bazen ama o karşımızdakiler de insan yani bilinçli ya da bilinçsi hata yapıyorlar. sana boğmaca aşısıyla ilgili konuşan ebeye uysan hemen aşıyı yapıverecek. Ya doktor? Ameliyat sırasında o bölgeyi açıp kapatmaktan başka bişey yapmamış ve siz bunu başka dr dan öğreniyorsunuz. O ilaçlarını yazan doktora ne demeki?? Ben öyle insana doktor demeye zorlanırım rahatsız olduğunu bile bilee bu ilacı kullan demiş. Hadi ona uymaya devam etseydin? Belli ki ilaç firmasıyla anlaşması vardı. Sana olan zararını umursamamış bile. Ben de mesela 2 doz korona aşısı oldum eşim de oldu. Ben zaten hassas biriydim diyelim, Ama inan bana hastalık nedir bilmeyen eşim aşıdan beridir kırılıyor. Keşke yaptırmamış olsaydık diyoruz biz. Artan pıhtılaşma,kalp krizi vs konulara girmiyorum bile herşey ortada..ehh üstüne ülkemizde koronanın ilk çıktığı zaman doğan yeğenimin şuan yaşadıklarını görünce de çekiniyorum. Bilime ya da aşıya karşı değilim ama günümüz aşılarına olan güvenim sarsıldı o da bi gerçek
Bu arada kızlar böyle fikrimi yaşadıklarımı yazıyorum açıkça ama normalde aşı karşıtı olan ya da ön yargısı olan biri değildim. İnsan etrafında olan bitenlere şahit olunca ister istemez şüpheye düşüyor. İlk çocuğuma hepsini yaptırdım ama o dönem hiç böyle sorunlar yoktu. Keşke bebeklere robot gibi aynı muameleyi yapmaktansa araya zaman koyarak, zamana yayarak alıştıra alıştıra yapsalar aşıları. Çünkü hepsinin bağışıklığı bünyesi aynı değil. Bizimki bile aynı değil, onların nasıl olsun. ilk cocukta tetanozdan sonra kolum kopmuş gibiydi günlerce ağrımdan dokunamadım. Bizi bu kadar etkileyen şeyler minnacık bedenleri kim bilir nasıl etkiliyordur . Yaptırsan bi dertt yaptırmasan ayrı dert.. Allahım bebeklerimizin bağışıklığını güçlü kılsın ki o maddelere galip gelip etkisinde kalmasınlar
Herkes endişesinde çok haklı, özellikle bu koronadan sonra ortaya çıkan rahatsızlıklar aşılara karşı olan önyargıyı artırıyor..gerçekten aşıdan mı yoksa koronanın kendisinden mi bilinmez herkeste farklı farklı sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı...Ama şunu da unutmamamız lazım biz şu an ülke olarak çok fazla mülteciye kapılarımızı açtığımız için önceden aşılarla sıfırlanmış olan biçok hastalık tekrar ortaya çıkmaya başladı...sebep mültecilerin çoğunun aşısız olması...kızamık aşısı öne alındı mesela...kuduz yaygınlaştı...su çiçeği arttı tekrardan...uyuz bi salgın halinde şu an...sebebi de aşısız olan diğer ülkelerden gelen insanlar...bunu da gözardı etmemek lazım...Allah çocuklarımızı ve bizleri korusun inşallah....Bende korona aşısı oldum.. bizim ailede akrabalarda kadınlar çok doğurgan oluyor garip şekilde neyse o zaman istediğimden geç vakitte hamile kaldım 3 4 ay gibi bir süre neyse ondan sonra kimyasal gebelik geçirdim.. adet olmam gereken zamandan 9 gün sonra 9.gun parçalar gelmeye başladı bildiğiniz kasılmalar vs derken o kadar canım acıdı ki o parçalar bitti ben rahatladım.. hatta aklıma direkt covid aşısı geldi neyse o olaydan 2 ay sonrada hamile kaldım suanki gebeligim çok şükür iyi gidiyor..
Benim ilk doktorum bana demir çinko ilacı verdi beni mahvetti midemi bulandırdı ben yaklaşık hayatımda 10 15 senedir kusmam, kusturdu doktoruma 2 kere dedim 3.de de dedim kadın içeceksin diyo başka bir şey demiyor değiştirelim ilacını vs gibisinden.. neyse sonra ilacın içindeki kağıdı okudum gebelikte yeterli araştırılması yapılmamış tarzında yazı size verilen hamilelikteki demir ilacı değil normal hayattada insanı sakat eden demir ilacı vermiş ki onuda her zaman sizin kullandığınız demir ilacını kullanan bi arkadaşım vardı takviye için bende al bende fazla böyle ilaç var kötü olursan içme dedim geçen yazmış mide ağrısından kusmaktan vs duramadım vs diye birde ona üzüldüm... şuan gittiğim doktora dediğimde ise seni kötü yapacaksa eskiden daha saglikliysan içme dedi yani demem o ki bir doktorun her dediğini körü körüne yapmamak gerekiyor.. herkesin vücudu bambaşka o ilaç bana 1 hafta sonra kusma yaptı arkadaşıma içtiği ilk günden ki gebe olan hassas olan benim.. en iyisi gerçekten araştırmak tek bir doktora sonuna kadar inanmamak gerekiyor..
Bende mesela birkaç ameliyat geçirdim ki bu dünyada az sayıda var hastalık her neyse bir doktor sadece o bölgeyi açıp hiçbir şey yapmadan kapatmış diğer başka biri ilk ameliyatında hiç buraya dokunulmamis dedi öyle öğrendik vs derken böyle bir durum yaşadım..
O yüzden tek bir doktora inanan insanlara kızıyorum birden fazla doktor düşüncesi çok önemli... en basiti geçen bi arkadaşımızın bebeğinin burun kemiği küçük diye sonra da gelisim geriliği var dendi o anki dalgınlıkla üzülen burda önce kendisi sonra biz olduk başka doktorda yok öyle bir şey dedi..
Başka bi zamanda şu boğmaca aşısı 27.haftadan sonra oluyormuş ben 27.haftada miydi 22 miydi her neyse gittiğimde ebe hemen o hafta karar ver vuralım dedi saka gibi.. cahil olsam araştırmamis olsam vurulcam belki bebeğime kötü bir yan etki yapacak bilemem...
Ben aşı karşıtı değilim öyle olsam covid aşısı da olmazdım..
Dünde sağlıkçı bir arkadaşımızdan acil ameliyata alınan kişilere ne yapıyorlar diye sorduğumda acil bir şekilde tetanoz yaptıklarını söyledi ve orda da bilgi sahibi oldum en basiti bebeğim 30.haftayi geçtikten sonra tetanoz aşısı düşünüyorum olumlu bakmaya başladım..
Uzun lafın kısası ben arastiririm aklıma yatan her neyse bilime en yakın sağlığımıza en çok uyan onu uygulamak isterim.. Allahin verdiği şu canı riske atmaya hiç gerek yok.. Allahimda izin verirse insallah herkes sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alsın.. hassas konular bunlar inşallah herkesin gönlüne göre olur her şey
Masallah canim boyu kilosu gayet iyiKızlar kontrolden çıktım üniversite hastanesine gittim rutin kan idrar verdim çıkan sonucu kendi doktoruma atarım. Bebiş iyi şükür ultrasonda da aslında bakmak için baktılar yani üstten üstten. Bebeği görmedim bile yarın gitcem ya esas detaylıya ondan da önemsemedimO hastanede erken doğum yaptığım için öncelikleri rahim ağzı uzunluğuna bakmaktı. Vajinal baktılar 35mm şükür oda normal aralıkta bi sıkıntı yok. Bebeğide 430 gram 24cm ölçtü. Detaylıda net ne çıkacak nekadar fark var bakalım. Yarın ola hayır ola
Sağol canım teşekkür ederimMasallah canim boyu kilosu gayet iyiBana bu zamana kadar detaylida da rahim ağzı uzunlugundan bahsedilmedi bu haftalarda mi bakılıyor yoksa doğuma yakın bir zaman mi
Sağol canım teşekkür ederimnormalde karından hep bakılıyor doktor söylemiyor mesela kontrolde dikkat et artık göbek deliği hizasından filan bakıyolar ya bebeğe kontrol sonuna doğru kasık kısmına doğru bakıyor rahim ağzını ölçüyor o ara. Bende ekstra vajinal bakmak istemeleri erken doğum öyküm olduğu içindi bende bakılsın daha net sonuç verir diye düşündüm iyi oldu
16 ocaktı dimi randevun bak gidince ona dikkat et canımevet bencede iyi olmuş senin için
aaa bilmiyordum bak bunu teşekkür ederim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?