2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Alerji yapıyosa canım doğal yağlardan mı denesen ki belki onlar iyi gelir .zeytinyağı da iş görür gibi geliyo bana

Evet canım bende böyle onunla oyunlar oynamak konuşmak kitap okumak istiyorum bazı anneler önüne telefonu koyuyor akşama kadar arı vız vız şarkılarıyla bebeği bir başına bırakıyor maalesef yeğenim alıştı artık iki yaşında daha ama telefonsuz durmuyor ağlıyor maalesef anne alıştırdı ama şimdi geri de alamıyor anne de yeterki sussun diye önüne telefon koyuoyr aslında çoğu anne böyle. Ne zaman bir bebek görsem önünde telefonlar gözleri de bozulur birde hep kavgaya meyilli oluyorlar benim yeğenim de bir hırçınlaşmış vurup kaçıyor ve zevk alıyor bundan bence telefondan öğrendi çevresinde kimse kimseye vurmuyor çünkü

Alerji yapıyosa canım doğal yağlardan mı denesen ki belki onlar iyi gelir .zeytinyağı da iş görür gibi geliyo bana
Onlar daha da çok alerji yapmıştı Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, argan yağı vs denemiştim. O yüzden bu kez hiçbi şey sürmeyeyim dedim ama kaşıntıdan duramıyorum artık nemlendir beni diyor vücut

Rica ederim. Dediğim gibi bana fiyat performans ürünü gibi geldi. Tabiki cok daha iyi ürünler var da fiyata bakınca bu da iyi
Kesinlikle canım doğru diyorsun bende nevresim takımı çarşaf aldım onlar da iyiydi gerçekten fiyatına göre

Valla benim yeğenim de şuan 8 yaşında ve senin yeğeninle aynı. Açıkçası bana ders oldu. Annesine de tabi. Defalarca uyardı beni telefon konusunda. Bizim hayatımızda televizyon yoktu telefon hala yok. Televizyon yokken gittiğimiz evlerde tv görünce gözünü hiç ayırmadan izliyordu 6 Şubat depreminde bir hafta full açık olunca ilk gün bakıp bidaha çokta ilgilenmediğini farkettim. Şimdi aynı şeyi telefon için yapıyor gördümü gözünü ayırmadan bakıyor.
Açıkçası bi bebek büyütürken bazen tek bi kişinin sinir sistemi yeterli olmuyor kabul ediyorum. Yani biyerde bi kafa gidiyor insanın ister istemez yada bi kahve içmek istiyorsun sakince filan o sebeple biraz sussun biraz dursun diyeni de anlıyorum ama çözüm o mu kesinlikle değil. Elimde görüyor yada telefonda konuşurken beni izliyor. Hatta kendi kulağına koyup sözde babasıyla filan konuşuyor ama bişeyler izlemek zorunda değil ordan. Bana aman ağlıyor biraz açayım aman çizgi film değil video izlesin diyorlar. Çocuk bilmediği şeye nasıl ağlasın farklı bişeye yönlendirmek çok mu zor o an. Zaten kendi başına oyun kurup bişeylerle oynamaya başlayınca bi tık daha rahata eriyorsun en azından bir sene dişini sıksan ihtiyacın kalmaz telefona filan. Bizde Şuan trt çocuk açık ama pek izlemez bazen bakar telefon hiç yok.
Geçen yemeğe gittik 4 kişilik bi aile bi kız bi erkek çocukları var 4-5 yaşlarında. İki çocuğunda önünde birer telefon öyle yemek yiyorlar ay kınamadım asla ama çok üzücü ya Allahım yazdıysa bozsun gerçekten

Çok amaçlı kullanıma uygun olsun diyosun mantıklı bak elimin altında kavanoz varken uygulamalı çektim sana
Valla olur bence nasılsa her yaz kışlık yapıyorum. E turşu da kuruyorum hem kendimi de teselli etmiş olurum gereksiz harcama yapmadın gereksizz harcama yapmadın diye

Valla olur bence nasılsa her yaz kışlık yapıyorum. E turşu da kuruyorum hem kendimi de teselli etmiş olurum gereksiz harcama yapmadın gereksizz harcama yapmadın diye
Bencede bak kullanım alanı için b planın var sonuçta bi şekilde öyle yada böyle iş görür

Bende çok korkuyorum maalesef kınamamak lazım onlar da zorlanıyorlar yeterki sussun diye ellerine veriyorlar ama başka yolu da var şimdiki çocuklar maalesef çok fazla telefonla oynuyorlar YouTube’da eğitici olmayan videolar izliyorlar oyun videolarına bağımlılar ben ilk günden itibaren telefondan uzak büyütmek istiyorum umarım kınadığım başıma gelmez

Valla benimde çocukların arası çok yakın napcam ben derken tam olarak bundan da bahsediyodum. Yeterli ilgi veremeyip sonunda naparlarsa yapsınlar tek dursunlar diyip ellerine vermeyim de telefon. Büyük konuşmuyorum asla kınamıyorum da. İnşallah gerek duymayız telefona filan. YouTube da kızıma arı vız vız otobüsün tekerleği filan açıyodum nadirde olsa ben öyle dümdüz de hiç olmadan olmuyor gibi ya ama YouTube özelliğinde sadece foster kısmını seçince video yok bitek müziği çalıyor oda yeterli oluyor

Maalesef benim yengem doğumdan sonra ablasıyla ilgilenemedi şimdi telefon ona ait oldu artık yengeme vermiyor çıldırıyor telefonsuz daha 2 yaşında ben bir kaç kere vermesen mi dedim yengem kızdı bana yeterki sussun yetişemiyorum dedi bende görümcelik taslamak istemedim annesi o sonuçta o böyle büyütüyor müdahale edemem umarım sana hiç gerek bile kalmaz

İnşallah çatlamaz canım ben biraz genetik diye düşünüyorum en iyi kremleri kullanıp çatlayanları gördüm arkadaslarımdan. Kadere artık bebişler iyi olsun da
Evet evet ben de genetik diye okudum, bazıları ne kullanırsa kullansın çatlıyormus, inşallah az catlakla atlatırız süreci

Ay kim bilir nasıl zorlanıyor öyleyken de bi yandan vicdan yapıyordur kadın yine napsın. korkuyorum böyle duydukça valla. Ben ilk 6 aylık dönem için bakıcıyla anlaşmayı düşünüyorum. En azından oynatır parka filan çıkarır da telefon veya ilgisizliğe düşmez diye. Ama benim ilgilendiğim gibi olmaz tabi öyle de böyle de vicdan yapıyor üzülüyor insan. İnşallah senin yeğende de bi sıkıntı yada gelişim geriliği vs olmadan geçirir bu süreci

Yaa hassas demek cildin cokk inşallah bioderma iyi gelir

Canım benim bir arkadaşım 2 sene ara ile 3 çocuk doğurdu, her hamilelikte bir bakıcı ile anlaştı doğum sonrası da 1 sene falan devam etti iyi oldu onun için. O da çalışmıyordu ama arka arkaya çocuk zor gerçekten. Ben kendim için bile düşünüyorum oğlum 7 ye girecek yazın ama yine de eskisi gibi zaman ayıramayacağım, en azından temizlik yemek için falan eve birini almak istiyorum. İnşallah yetebiliriz 2 çocuğumuza da

Bu arada ben de oğluma telefon vermiyorum hala, tvde de belirli şeyleri izliyoruz film günleri yapıyoruz vs. Yaşıtları bir sürü online oyun oynuyor oğlum sanki geri kalıyor gibi oluyor onların yanında, onlar konuşurken benimki bilmiyor oluyor, keşke herkes bizim gibi ekrandan uzak büyütebilse koruyabildiğim kadar koruyacağım bakalım

Ay evet dimi bak iyiki bakıcı işini halletmişim. Şuan kesin gibi gelecek kişide. Bi aksilik olmazsa doğumdan sonra en azından ilk 6 ay düşünüyorum sonrasına sonra bakarız. Yaza denk gelecek malum en azından bi parka markete biyere götürse zaman geçirir çocuk dışarda hem hava alır hem vakit geçer diye düşündüm. İnşallah hakkıyla yetebiliriz canım valla inşallah o dengeyi baştan güzel kurabiliriz
Evet ya geçen bi arkadaşımda söylüyor 11 yaş grubu kız çocukları ne kelimeler laflar ne videolar okulda. Arkadaşımın kızıda konuları bilmiyor seninki gibi uzak telefona filan öylece bakıyormuş ne konuşuluyor diye şu adınıda söyledi de unuttum bi internet dizisi var ya suratlı bi kız oynuyor siyah giyinmiş saçlar örgülü. Konu o sınıfta suratlı gezen kızlar sözüm ona özenip birbirlerine zarar mı vermişler neyse sonra çocuk gelip annesine anlatınca arkadaşım gitmiş okula rehber öğretmen şimdiki nesil böyle benim çocuğumda izliyor çok olasi şeyler gelişimsel demiş. Ay bunun neresi gelişimsel. İnanılır gibi değil eğitimcinin olayları bastırmak için kılıfı. Yani özellikle okul çocuklarında izlemeselerde sürekli konusu döndüğü için sırf meraktan bakmak istiyorlar bi kısmı da böyle başlıyor. Bizede dediğin gibi koruyabildiğimiz kadar korumak kalıyor

Bende aldım valla uygun geldii banada. Biberon kurutucu almadım yaa alsa mıydım acaba ? kullanışlı mı acaba ben daha önce hiç kullanmadım gulumsebebek
Bence kullanışlı canım normalde de bardak yıkayıp tezgaha koyunca içi hep buğu buğu kalıyor kolay kurumuyor bunda ağzı açık olacağı için rahat kurur

Benim arkadaşım da ilk öğretim öğretmeni, evlere özel derslere gidiyor hep 10-11-12 yaş arasında genelde. Geçenlerde çaya gelmişti bize , maalesef yeni nesilden hiç umutlu değil telefon için ağlamış annesine hakaretler etmiş annesi ders çalışsın diye telefonu vermemiş ve çoğu gittiği çocuk ağzında küfürler eksik değil hep anneye karşı şiddete eğilimli çocuklar ben bunları duydukça birde iki yaşında yeğenim gözümün önünde vurup kaçıp gülünce gördüğüm kadarıyla telefonlardan salak saçma şeyler öğreniyorlar maalesef en baştan telefondan mümkün olduğunca uzak tutmamız gerekiyor bence, umarım çocuklarımız hırçın sinirli asabi olmazlar güzelce eğitiriz mülayim temiz ahlaklı efendi evlatlarımız olur tüm topiğin

Bence kullanışlı canım normalde de bardak yıkayıp tezgaha koyunca içi hep buğu buğu kalıyor kolay kurumuyor bunda ağzı açık olacağı için rahat kurur
Haklısın canım eşime aldırdım bi tane. Fiyatı da uygundu zaten. İş bitince katlanıp kaldırılır da hem

Kızlar hapşırınca kasığınızda keskin ağrılar oluyormu böyle 1 dkka falan süren

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…