- 20 Kasım 2016
- 4.977
- 6.676
- 158
Ay evet çok sevindimay çok güzel, lisede ben de ingilizce istiyordum ama nasip olmadı. be nde biyolojideyim şimdi. ne güzel meslektaş çıktık
Aramıza hoşgeldin hayatımmmm :)Erkekpipi turizm gururla sunar
Al benden de o kadar 12 haftam bitecek az kaldı ama hala aynıyım hiç bi değişiklik yok koku hassasiyeti mide bulantısı aynı son gaz devam ediyor artık kusma bile başladı kusma yoktu en azından geçeceğine sanki çoğalıyormuş gibi geliyorSabah uyanır uyanmaz bulantım olmadı benim sanırım hiç. Genelde uyandıktan sonra bir kaç saat içinde yemezsem bulantı geliyordu. Şimdi bazi günler çok iyiyim, bazı günler öğleden sonra bulanmaya başlıyor beni mahvediyorözellikle şu son 2-3 gün başa döndüm sanki
Evet canım dün konuşmuştuk.gulumsebebek dün seninle konuşmuştuk dimi fetal dna için. dün akşam gittim. önce uzman hekimle görüştürdüler. hekim muayene etmedi ama bilgilerimi falan sordu işte yaşım, babanın yaşı, ailede kromozomal hastalık bilgisi, ikiz gebelik vs durumu, gebelik geçmişim gibi. sonra bana fetal dna testini baştan sona anlattı. bütün laboratuvarlar zaten o temel kromozomlara bakıyormuş (21,18 ve 13 galiba ve cinsiyet kromozomlarındaki anomaliler). eğer bu temel kromozomlarda bir sorun varsa yüzde 99 sonuç çıkıyormuş, o zaman da amniyosentez öneriyorlarmış. fetal dna testi aslında kime amniyosentez yapıcaz kime yapmıcaz diye karar verme testi gibi bişeymiş. bir de ekstra o 70 ya da 86 hastalık dedikleri delesyonlara bakılıyormuş ama o delesyonlar olduğunda zaten genellikle bebek yaşamıyormuş. o yüzden fetal dna testinde o hastalıkların oranları daha az görünüyormuş. bence 70 ya da 86 hastalık bakıyoruz dedikleri biraz göz boyama gibi çok da önemli değil.
bu arada yaşım 33 ve oradaki doktor bana altını çize çize yaş için riskli grupta olmadığımı söyledi. diğer annelerden endişe eden varsa haberiniz olsun. hekimle görüştük sonra da kan alma işlemi oldu. 7 güne çıkar dediler. ortamı falan baya temizdi. benim içime sindi genel olarak. fiyat olarak da 7500e indiler son olarak.
Bende de hiç kusma yoktu sadece öğürme vardı. Bugün kusma da başladı tersine gidiyoruzAl benden de o kadar 12 haftam bitecek az kaldı ama hala aynıyım hiç bi değişiklik yok koku hassasiyeti mide bulantısı aynı son gaz devam ediyor artık kusma bile başladı kusma yoktu en azından geçeceğine sanki çoğalıyormuş gibi geliyor
Geçmiş olsun hayatımm gün içerisinde neler yiyorsun yağlı tüketmemeye çalışBende de hiç kusma yoktu sadece öğürme vardı. Bugün kusma da başladı tersine gidiyoruz
Evde bebeğimle beraber yiyoruz o var diye çok yağlı yapamıyorum. Sabah patatesli yumurta yedirdim kendimde aynını yedim niye böyle oluyor anlamıyorumGeçmiş olsun hayatımm gün içerisinde neler yiyorsun yağlı tüketmemeye çalış
aynen tam olarak bu şekilde. ilk defa bir hekim doğru düzgün anlattı valla çok iyi oldu. inşallah hepimizin sonuçları tertemiz çıkarEvet canım dün konuşmuştuk.
Ozaman şöyle bişey bi durum anlayabiliriz fetal dna yada ikili test
biri risk oranını diğeri hastalığın var olup olmadığını gösteriyor. Sıkıntı görülürse her türlü amniyosentez öneriliyor.
Fark ise fetal dna da bi sıkıntı görülmezse bunun doğruluk oranı %99 fakat ikili testte %60 civarı.
Evet bakılan hastalık sayısı baya göz boyama ozaman. Sevindim canım içine sindiğine güzel haberler al inşallah. Fiyatta gayet makulmuş
İnşallah en kısa zamanda geçer normal yaşantıma dönmek istiyorum artıkBende de hiç kusma yoktu sadece öğürme vardı. Bugün kusma da başladı tersine gidiyoruz
Maşallah maşallah cumartesi günü gidicem bende inşallah öğrenirim çok merak ediyorum artıkErkekpipi turizm gururla sunar
Maalesef son bir haftadır bende öyleyim hep bulanırdı ama kusturmazdı maalesef aynı oldu dünden beri daha iyiyim inşallah senin ki çabuk geçer çünkü geçen gün açım ben ama yiyemiyorum diye ağladımBende de hiç kusma yoktu sadece öğürme vardı. Bugün kusma da başladı tersine gidiyoruz
İnşallah canım cidden hayat kalitesini oldukça düşüren bi durumİnşallah en kısa zamanda geçer normal yaşantıma dönmek istiyorum artık
Benim kusma bir defa oldu, öğürme çok fazlaydı karnım kasilmaktan aciyordu ama kusamiyordum, şimdi ağır kokulu bir şey olmadığı sürece öğürme pek yok ama bulantım devamAl benden de o kadar 12 haftam bitecek az kaldı ama hala aynıyım hiç bi değişiklik yok koku hassasiyeti mide bulantısı aynı son gaz devam ediyor artık kusma bile başladı kusma yoktu en azından geçeceğine sanki çoğalıyormuş gibi geliyor
Ay hiç sorma ya mutfaktan tiksindim tuvaletten tiksindim cımbızdan sir makinesinden tiksindim yani çok tuhaf şeylerden tiksindim görsen halimi orman kaçkını gibiyim banyo bile yapamıyorum şampuanımı değiştirdim duş jeli kullanmıyorum kokusu midemi bulandırıyor sabun kullanıyorum vernel kokusu midemi bulandırıyor yani artık çıldırıcamİnşallah canım cidden hayat kalitesini oldukça düşüren bi durum
Yandık valla inşallah en kısa zamanda geçer hiç mutlu değilim artık buraya girip bile yazıcak enerji bulamıyorum kendimdeBenim kusma bir defa oldu, öğürme çok fazlaydı karnım kasilmaktan aciyordu ama kusamiyordum, şimdi ağır kokulu bir şey olmadığı sürece öğürme pek yok ama bulantım devam
Valla bende açlığa gelemiyorum napcaz bilmiyorumMaalesef son bir haftadır bende öyleyim hep bulanırdı ama kusturmazdı maalesef aynı oldu dünden beri daha iyiyim inşallah senin ki çabuk geçer çünkü geçen gün açım ben ama yiyemiyorum diye ağladım
Seninki çok daha ileri boyuttaymış bide uzun zamandır var sanırım dimi. ben kötü kokuya duyarlıyım tuvalet bebeğimin altını değiştirirken gelen koku en çok öğürten şeylerAy hiç sorma ya mutfaktan tiksindim tuvaletten tiksindim cımbızdan sir makinesinden tiksindim yani çok tuhaf şeylerden tiksindim görsen halimi orman kaçkını gibiyim banyo bile yapamıyorum şampuanımı değiştirdim duş jeli kullanmıyorum kokusu midemi bulandırıyor sabun kullanıyorum vernel kokusu midemi bulandırıyor yani artık çıldırıcam
Eşim bana hep çok yumuşatıcı dokuyorsun çok kokuyor diye kızardı bana mis mis gelirdi o koku, şu an kıyafetlerimi giyince yumuşatıcı kokusundan midem bulanıyor, evin içine çamaşır teline astiysak camasiri o odaya giremiyorum yumuşatıcı kullanımını azalttım ama en ufak şekilde bile olsa koku hassasiyetim çok fazlaAy hiç sorma ya mutfaktan tiksindim tuvaletten tiksindim cımbızdan sir makinesinden tiksindim yani çok tuhaf şeylerden tiksindim görsen halimi orman kaçkını gibiyim banyo bile yapamıyorum şampuanımı değiştirdim duş jeli kullanmıyorum kokusu midemi bulandırıyor sabun kullanıyorum vernel kokusu midemi bulandırıyor yani artık çıldırıcam
Bol çubuk krakerle atlatmaya çalışıcazValla bende açlığa gelemiyorum napcaz bilmiyorumkızımda hiç böyle olmamıştım bunda sürekli öğürüyorum ama kusturmazdı şimdi oda başladı inşallah seninki gibi çabuk geçer ya
Geçtiğimiz günlerde yeğenimin altını değiştirdiler çok başka bir odada ben mutfaktan aldım kokuyu ve çok kötü oldum, seni hiç düşünemedim canım Allah yardımcın olsunSeninki çok daha ileri boyuttaymış bide uzun zamandır var sanırım dimi. ben kötü kokuya duyarlıyım tuvalet bebeğimin altını değiştirirken gelen koku en çok öğürten şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?