Tek bi tane meme ucu kapağını napıcaklar ama yaa gittikçe pintilik dozu artıyo ben sana söyliyim djfkkfkf2. Kız olursa (inşaAllah ikinci de sağlıkla hayırla afiyetle kolaylıkla olsun) biri kızıma biri oğluma haksızlık yapmam
Bu işler böyle kim kv den gümüş hediye almış burda görüyoruz anca boklu donlar küflü kıyafetler yamalı yelekler. Öpsünler benim gibisini başlarına koysunlarTek bi tane meme ucu kapağını napıcaklar ama yaa gittikçe pintilik dozu artıyo ben sana söyliyim djfkkfkf
Cnm bugün alet aldim evde ölçüm yapacam artik sen aclik tokluk kac saat arayla bakiyorsun ? Bütün öğünler mi açlik tokluk bakiliyor ?Ben o kasar süredir diyetisyene gidiyorum yap tuz konusunda bana sınırlama getirmedi. Senin tamamen kesti mi bir anda?
Tokluk kan şekeri bir saat mi iki saat mi bakiliyor ?Ya ben değerlerinize bir şey diyemem çünkü benim bu sekilde bakılmadi. Jinekologumun şüphesiyle endokrinolojide bir hafta aralıklarla açlık şekeri bakıldı, değerlerim kaçtı tam bilmiyorum ama yüksek dendi ve daha 9. Hafta olduğu için bir kez daha kan alınıp son 3 ay değerlerine bakıldı acaba daha önceden şeker var mıydı diye. Bu sekilde hamilelik şekeri bulundu.
Ben o yüzden bu 50 gr 75 gr mevzusunu çok bilemiyorum. Ama sana kendimi nasıl olcuyorum onu söyleyeyim. Açlık her gün olcuyorum 95 sınır. 90in üstüne hiç çıkmıyor. Bir de gün içerisinde kendi seçtiğim bir öğünden 1 SAAT SONRA olcuyorum. Orada 140i geçmemesi gerekiyor. Genelde 100-120 arası çıkıyor. Ben genelde akşamları olcuyorum çünkü en çok iştahım o zaman oluyor ve en çeşitli ve çok akşamları yiyorum. Bu sekilde belki size örnek gibi olur. Bu değerleri ve olctugum öğünde ne yedigimi iki haftada bir doktoruma gönderiyorum, hamile şekeri günlüğü diye bir şey var, turkiyede nasıl nilmiyorum. O bakıp arıyor. Bu zaman kadar hep çok iyi böyle devam dedi
Canım bana önerdiği akşam tokluk şekeriydi sadece, o nedenle ben her akşam yemeğinden sonra 1 saatlik şekerime baktım bu zamana kadar…. ama sen sana ne öneriliyorsa onu yap, doktorunla iletişim kur yani istersen çünkü bende şeker çıkmadıCnm bugün alet aldim evde ölçüm yapacam artik sen aclik tokluk kac saat arayla bakiyorsun ? Bütün öğünler mi açlik tokluk bakiliyor ?
Bir saat sonra.Tokluk kan şekeri bir saat mi iki saat mi bakiliyor ?
Yok her şeyi normal yiyorum ben.Bugün diyete başladim ama ymerk yerken bile başina ağri girdi . Siz tuzu da mi sifirladiniz . Hersey yağsiz tuzsuz şekersiz .nasil tat veriyorsunuz
Z zaynfuruze Bunu şeker olduğunu öğrenen bir arkadaşa yazmıştım. Ben bu sekilde besleniyorum.Neyi, ne zaman yedigimi yazmayacagim, genel olarak neler yiyorum onu yazacagim, sen onlar arasindan sevdigin sekilde olusturursun tabagini ^^
Kahvalti: Haslanmis yumurta (genellikle iki tane, cok seviyorum cünkü), zeytin, peynir, tam tahilli ekmek (genellikle iki dilim yiyorum), sebze (artik ne denk geldiyse salatalik, maydonoz, biber, bazen kahvaltida taze sogan as eriyorum keci gibi onu yiyorum eheheh), ceviz, badem, fistik, avokado. Arkasindan BAZEN bir porsiyon meyve yiyorum.
Bu kahvaltiyi bir yap, bak bakalim hizli acikiyor musunKahvaltida kesinlikle fire vermiyorum yalniz, asla sekerle günümü acmiyorum, meyveyi cok istersem kahvalti arkasindan yiyorum.
Ara ögün pek yapmam, acikmiyorum zaten. Kahve icerim, canim cok istediyse biraz bisküvi tirtikliyorum yaninda. Meyve yerim yemediysem ama yine bir porsiyonu gecmez. Kahvaltida meyve yediysem ama asiri sekilde meyve canim istiyorsa bir porsiyon daha yerim. Bazen canim kahvaltilik gevrek istiyor. %60i tam tahilli olanlar var, yine cikolatali filan ama bana hicbir sey yapmiyor, yani sekerimi hic yükseltmedi. Bollll sütle onu yiyorum. Bunlar tabi hepsini birden yaptigim seyler degil. Bisküvi yediysem ötekileri yemem gibi.
Aksam yemegi: Burasi cok karisikBen daha cok ne yemiyorum onu diyeyim. Hamurisi asla yemiyorum. Pide, börek yani konsepti anladin bunlari yersem ucuyor sekerim. Makarna ona keza. Makarnayi tam tahillidan yapildiysa ancak yiyorum ki onu da tam tahilli olsa da cok yiyemem,. Yoksa yine ucusta. Pilav yiyorum, o etkilemiyor. Her türlü sebzeyi yiyorum, patates de dahil. Normalde bezelye, havuc zart zurt bunlar seker icerir, o yüzden cok önerilmez ama ben her türlü sebzeyi sinirsiz tüketiyorum. Bunun disinda tabi ki kirmizi-beyaz et, deniz ürünleri istedigin kadar.
Kacamak: Yapiyorum. Canimin istedigini yiyorum. Doktorum kendini kisitlamayacaksin, her seyi yiyebilirsin dedi. Yalnizca porsiyon önemli ve her gün öyle canim istiyor diye gömmeyeceksin. Hamile oldugumuz icin bu böyle.
Bu is biraz tecrübe isi. Cikolata yiyorum ve hic de kötü etkisi olmuyor. Bisküvi, kek, kurabiye yiyorum ama bunlari dikkat ederek yiyorum. Kahvaltida kaymak-bal yiyorum, yine dikkat ederek, sekerim artmiyor. Pekmez falan yedigimde ama yükseliyor. Ilk baslarda cok katiydim, ama hayattan zevk almaz olmustum ya habire düsün ne yicem diye insani cok huzursuzlastiriyor. Sonra denemeye basladim yavas yavas, gördüm o sekilde aslinda cikolata benim icin hic sikinti degilmis mesela (bu senin icin makarna olabilir, örnek veriyorum).
Yani kendin ölcmen lazim, sana ne dokunuyor, ne dokunmuyor kendin ölcerek bulacaksin. Tüm hamile sekeri olanlar bunu yer diye bir liste yok yani pankreas neyi nasil calistiriyor bilemeyiz.
Herkesin pankreasina kimse karisamaz
Kisacasi akdeniz beslenme bicimi diyelim ve bu beslenme bicimine hamile oldugumuz icin biraz arada sirada kacamaklar ekledigimizi düsünelim. Iste hamile sekeri olan bir kisinin diyeti bu.
Merhaba,benim doktorum ikili,üçlü tarama testi yaptırmamıştı ayrıntılı ultrason için perinatoloğa gittiğimizde bu kist olayını öğrendik fetal dna analizi de bu kadar masrafın üstüne maddi olarak çok fazla geldi,yaptırdık diyelim allah korusun bebekte bir şey çıksa bile vazgeçmeyi düşünmedik o yüzden yaptırmadık öyle kaldı.Sonraki kontrollerde kendi doktorum ultrasonda baktı ben bir şey göremedim,kaybolmuş olabilir dedi ama ondaki ultrason cihazı perinatologtaki kadar gelişmiş değil tabi ne kadar doğru görebilir bilmiyoruz allaha bıraktık artık,daha fazla üstüne düşmedik.Yarın 29.haftaya giriyorum ben de umarım kendiliğinden kaybolmuştur.Siz de iyi haberler alırsınız inşallahMerhaba canım,
Aynı şekilde benimde bebeğimin 18. Haftada kafasında iki tane kist olduğunu öğrendim. Banada zeka testi fetal dna testi dedi sonra ikili tarama testi yaptırmışsın temiz çıkmış yani bu test bize diyorki bu kistler ilerleyen haftalarda kendiliğinden kaybolacak diyor dedi. 1 ay sonra görüşürüz dedi kontrolüm haftaya 21. Haftamda oluyorum.
Siz neler yaptınız nasılsınız umarım güzel haberler almışsınızdır.
Aynı bu şekilde. Soğuk sıkım zeytinyağı, zaten normalde de başka yağ kullanmam. tuzdan hic kismadim. Ama benim tansiyon sıkıntım yok, hep normal.Ben saf zeytinyağı kullanıyorum onda sınırlama yapmadım, tuzda da yapmadım çünkü tansiyonum hep düşük normalin altına o yüzden tuzu da kesemem. Abartmadan kullanmak bence daha doğru amaMeine Sterne nasıl ilerliyor bilmiyorum o en başından öyle daha net bi bilgi verebilir
E sebebinin ne olacağını orada söylemedilermi bebişim.Hanımlar ilk nstye girdim bugün yine ağrım çoktu gittim hem normal muayene hem nst hemde alttan muayene edildim açtım ben sezonu 27+4 dem şükür bi sorun çıkmadı ama sancım var neden ya neden peki
Çok teşekkür ederim cnm ben bugün stresten bence bu kadar kötü oldumZ zaynfuruze Bunu şeker olduğunu öğrenen bir arkadaşa yazmıştım. Ben bu sekilde besleniyorum.
Bişey demediler mi canım hastanede? Kasıklarında mı var ağrın hepHanımlar ilk nstye girdim bugün yine ağrım çoktu gittim hem normal muayene hem nst hemde alttan muayene edildim açtım ben sezonu 27+4 dem şükür bi sorun çıkmadı ama sancım var neden ya neden peki
Magnezyum verdiler başka bilgi demedi bide bebek çok hareketli sürekli pozisyon değiştiriyo bi ters duruyor bi baş aşagı belki ondan ağrım oluyordur amaE sebebinin ne olacağını orada söylemedilermi bebişim.
Kasıklarım belim yalancı sancı gibi daha şimdiden işte bakalım hayırlısı inşallah magnezyum verdi doktorBişey demediler mi canım hastanede? Kasıklarında mı var ağrın hep
Bebiş hıçkırıyorKızlar bişi danısacagım size.27+2 benim. Tam olarak doğru ifade edemeyebilirim ama şöyle bir durum var 1 haftadır. Yattığım zaman karnımın alt tarafından mı desem vajinaya doğru mu desem damar atar gibi tık tık diye birsey oluyor ama sürekli 2 saniyede bir düşünün. Bebek tekmesi kesinlikle degıl onu biliyorum zaten, o daha kuvvetli ve düzensiz gelen harekrtler zaten :) bu dediğim kalp atışı gibi sistemli sürekli geliyor ama elimi karnımda vs gezdiriyorum neresi oldugunu bulamıyorum içten gelen bişi. Sizde de oluyor mu hıc ya?
Onu düşündüm ama her uzandıgımda mı oluyor bu ? Bırkac gündür sürekli böyle çünküBebiş hıçkırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?