bende de oluyor zaman zaman hatta ıkısınde olmuyor genelde sadece sağda oluyor ben de tırsıyorum sonra normal yaa süt kanalları genıslıyor fılan dıyorum.Benim henüz süt gelmedi ama ara ara koltuk altımdan başlayan ve elektrik akımı gibi ilerleyen bi sancı oluyor göğüslerimde. Sende de bu var mı ya da süt gelmeden önce olmuş muydu?
Almanya’da mı yaşıyorsunuz. Kardeşim orda ve ben orda doğum yapsam bebek otomatık Almanya vatandaşı olur mu. Yoksa şartları var mı çok merak ediyorumEvet bir de öyle dürüst bir aglamak ki yani nasil tarif edeyim bilmiyorum. Cipir cipir böyle. Hani cocuklar bir yalandan aglar bir de gercekten ve o cok belli olur disardan. O gercek aglamalari gibi oluyor
benım de auynı sekılde solda hıc yok ama sağ sızlamalı degısık agrı oluyor ara ara.Yok, koltuk altımdan başlayan öyle bir şey olmadı sanırı. Ya da hatırlayamadım. BEnim direkt sağ göğsüm diğerine göre çok ağrıdı. Arada jiletle kesiliyormuş gibi sızlıyor.
Bunun hastanenin orta veya yüksek sınıf olması ile bir ilgisi yok. Devlet hastanesinde de, büyük özel-orta özel hastanelerde de deneyimim oldu adını vermeyeceğim ama bazı hastanelerde çok deneyimli hemşireler çocukların sünnet operasyonunu doktorla birlikte girmiş olsa da bizzat kendisi gerçekleşleştiriyordu (sözde doktor kontrolü ve gözetiminde). Ne kadar plan yaparsak yapalım o an çoğu şey şansa kalacak. Mesela devlet hastanelerinin bünyesindeki çoğu ameliyathanelerde bazı kullanılan aletlerin tek kullanımlık olupta özellerde sterilize edilip tekrar tekrar kullanılması gibi gibi bir sürü örnek biliyorum buna çok büyük özeller de dahil. Yani hepsinin içerde işleyişi çok farklı herkes elbette kendi doktoruyla devam etmek ister. 9 ay boyunca kontrolünü sağlıyor bir güven oluşuyor sonuçta. Gidilen hastanede kadın doğum acilinin olması elbette + bir şey ama ne ile karşılaşacağımız belirsiz.Bir de bayram mevzusu ve ebe doğurtması mevzusu. Bence bu hastaneye ve doktora göre değişiyor. Benim 40. Haftam bayram ondan doktoruma geçen ay sordum. Buradaysem ben gelirim dedi, yoksam eğer sizi öncesinde nöbetçi doktorla tanıştırıcam, sahipsiz olmayacaksınız dosyayı akarıcam dedi. Ebe doğurtur da epizyo nasıl yapcak mesela? Kadın doğumda doktor dışında bence ekip de seçiyoruz, acili ve yenidoğanı nasıl o da önemli diye düşünüyorum. Bazı orta ölçekli özel hastanelerde acilde kadın doğum doktoru da olmuyor. Ben kadın doğum acili olan hastane seçmiştim özellikle. Galiba bütün konuları yakaladım. Çalışınca ancak akşam vakti mide yangınları eşliğinde yazıyorum
Muhakkak doktorunla paylaş. Benim başıma geldi, hormonlardan egzama gibi bir şey olmuş dedi cilt doktoru, ekstrem kuruluk olmus. Kolestaz gibi şeyler için de kan alinmisti. O kaşıntı çok kötüdür. Gece uykumdan kasinarak uyaniyordum. Benim en çok göguslerim ve karnim kasiniyordu, yara olmaya başlamıştı artik. Merhem kullandım bir haftada gecti.Canım ama çatlak olabilecek bir yer değil ki bileklerimin içleri ayakkarımın iç kısmı yani hamileliğimin başlarında da olmuştu her gece yaşıyordum 2. Trimesterda geçmişti acaba alerjik mi şeker yüklemesi yaptırmadım şekerden mi kafamda bir sürü soru var
Alllaaaaa çok heycanlıGünaydın herkese, bugün oğlumla randevumuz var
Doktora akıntıyı, kaşıntıyı, doğum ücretini ve magnezyuma rağmen azalmayan krampları sorucam bir sürü konu birikti. İnşallah ordayken yine heleleeee oğluuummmmdiye aklımı yitirip dilsiz kalmam
OlleyyyGünaydın, ben de doktora geldim, bekliyorum umarım hepimizin güzel geçer
Benim de birikiyor içeriye girince hepsini unutuyorum ama
Evet, bende yok ama hem okudum hem de daha önce doğum yapan arkadaşlarım ve annem arada sormuşlardı sütün geldi mi hiç diye.Yok demedi. Ama olabiliyormuş öyle duydum.
Dün bi belgesel izledim, hamile kadınların ve yenidoğum yapan kadınların beyni kuculuyormus. Çocuğa odaklansin daha iyi annelik yapsın diye ama. Salak değiliz biz anayiz anaaaaAmin canım, güzel haberlerini bekliyoruz
Di mi ya sorucak bir sürü şey oluyor ama oradayken soramıyorsun bir türlü, ben hep çıktıktan sonra ayyy şunu da sorucaktım diye peş peşe asistanı arıyorum diyordur bu kadın yarım akıllı falan herhalde, komedi tam
Hayir olmaz. Cocugun alman vatandasi olmasi icin ebeveynlerden birinin en az sekiz yıldır sınırsız oturum sahibi olması ve kesintisiz almanyada yasamasi gerekir.Almanya’da mı yaşıyorsunuz. Kardeşim orda ve ben orda doğum yapsam bebek otomatık Almanya vatandaşı olur mu. Yoksa şartları var mı çok merak ediyorum
Ben gebe okulu buldum bana yakın eşimle kararlaştırabilirsek katılacağız geç oldu artık diyordum ama içimde de kalmıştı bakalım inşallah gidebiliriz en kötü online katılırım farklı programlara ama şu ara başlamak istiyorum bir yerdenKızlar doğumla ilgili bebek bakımı ile ilgili eğitimlere başladınız mı? Hepiniz hazır ve de nazır bebişlerinizi bekliyor musunuz? Ben henüz başlamadım ama bu hafta bir planlayıp başlayayım istiyorum artık.
Yarın çalışma odası gibi kullandığımız çocuk odasını düzenlemeye başlayacağız eşimle. Bir sürü atılacak çer çöp çıkacak kesin. Atıyoruz atıyoruz bitmiyor ben anlamadım bu işi. Show habere çıkan çöp evlerden olmuşuz.
Haftaya siparişini verdiğim dolap kargoya verilecek gözüküyor. Sanırım 2 hafta sonra elimize ulaşır. Kurulumunu yaparız. Bebeğe aldığımız her şey yayıntı gibi poşet poşet duruyor sinirimi bozuyor gördükçe. Bir gelsin de yerleştirelim her şeyi.
Bu ay bu işlerle geçecek benim.
Heee dün malum pek iyi değildim. Eşime azıcık içimi kustum. Sen nasıl istersen öyle olacak. Kimse bebeğe dokunmayacak, öpmeyecek sakın bunları düşünme her şey senin isteğine göre ilerleyecek dedi. Sanki kilit cümle buymuş duymam gereken. O an öyle bir rahatlama geldi ki sanki omuzlarımdan yük kalktı. Seni daha nasıl rahatlatablirim dedi. Tamam ben rahatladım dedim
Benim komşum var onun da ayağı 1 numara büyümüş ve öyle kalmışAy kızlar bu arada 2 doğum yapan arkadaşımın da doğumdan sonra ayak numaraları 1 numara büyümüş. Bir daha da eskiye dönmemiş. Çevrenizde de böyle mi? Bunu her kadın kesin yaşıyor mu acaba.
Yemeği dün biraz fazla kaçırmıştım bi de karıştırmıştım belki de alerji oldum tam bilmiyorum Mecbur pazartesiye kadar beklicem canım izmirde annemdeyim pztden beri aydında doktorumda evimde dönesim yok hiç aydınaİnşallah geçici bişidir. Bir şey falan dokunmuştur. Grçi gebelik kolestazı olmak ah bittim vah anlamına gelmiyor. Ancak 38. haftayı asla geçirtmiyo dotorlar. En geç 37-38 de bebeişlerin alınması gerekiyormuş. BEnima arkadaşımda vardı 37+5'te aldı doktoru. Bbesi 4 kilo 100 gr doğdu. Maşallahı vardı ikisinin de. YAni çıkarsa da öyle bir şey sakın dertlenme, takip edilmesi gereken br şey sadece.
İlk 3 ay her gece oluyordu doktoruma söylememiştim çünkü normalde de alerjik birisiyim ikinc trimesterda birden geçmişti şimdi 1 haftadır yeniden başladı uykudan uyandırıyor kaşıntı resmen pazartesi nasipse kontrolde sorucam doktoruma teşekkür ederim yorumun içinMuhakkak doktorunla paylaş. Benim başıma geldi, hormonlardan egzama gibi bir şey olmuş dedi cilt doktoru, ekstrem kuruluk olmus. Kolestaz gibi şeyler için de kan alinmisti. O kaşıntı çok kötüdür. Gece uykumdan kasinarak uyaniyordum. Benim en çok göguslerim ve karnim kasiniyordu, yara olmaya başlamıştı artik. Merhem kullandım bir haftada gecti.
Canım benim annem 37 numarayla evlenmiş 3 kardeşiz şimdi ayağı 40 numara yengemde 37yle evlendi 3 cocuk yaptı 40 oldu onundaAy kızlar bu arada 2 doğum yapan arkadaşımın da doğumdan sonra ayak numaraları 1 numara büyümüş. Bir daha da eskiye dönmemiş. Çevrenizde de böyle mi? Bunu her kadın kesin yaşıyor mu acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?