- 24 Mart 2022
- 1.549
- 973
- 53
- 33
MAŞALLAH SUBHANALLAH canımm sağlıkla da ilerlesin bebişin bebişler ALLAH ın izniyle Rahim ağzına vajinalmi baktı acaba yoksa göbüştenmi baktı canımmKızlar merhaba benimde bugün doktor kontrolüm vardı, nihayet. Ama yine de yetmedi gördüğüm süre keşke biraz daha izleme imkanım olsaydı.
Benim bebiş normalde çok hareketli ultrason sırasında hareket etmedi, eli yüzündeydi sadece.
Sanki zaman ilerledikçe babasına benzemeye başladı
28+6 yfık bugün. 1450 Gr 37 cm olmuş oğluşum. Suyum bi tık fazla ve artık böyle devam eder dedi. Baş aşağı geliş durumunda, karın çevresi ve baş çevresi 1 hafta önden gidiyor, babası gibi koca kafalı olacak sanırımbiraz üzüldüm
Ağrıları sordum, karaciğerime böbreğime safraya baktı bi sıkıntı görmedi, idrar tahlili yaptı ( sabahtan 1 litre su içip 10 kez tuvalete gitmiştim oysaki ne çıkabilir)
Tahlil sonucu temizdi.
Rahim ağzı kapalı, 45mm gayet iyi dedi. Ağrılar için bebek büyüyor normal ancak bol bol dinlen kendini yorma ve bol su iç dedi.
Ağrılar içinse karında komple bi ağrı kasılma hissedip ardından kendini bırakıyorsa ve bu ağrılar 15dk 10 dk 7dk gibi düzensiz aralıklarla oluyorsa, şiddetli sancım olursa, su geldiğini hissedersen kanama olursa gel dedi. Diğer ağrılar, regl sancıları bebeğin büyümesinden, karnın belli bi yerinde sertleşme ise bebeğin oraya yaptığı baskıdandır korkma dedi.
Bu haftaki şeker değerlerim düzensizdi 4 kez yüksek çıkınca dikkati elden bırakma, böyle yüksek değerler görmeyelim anca kendini de bunaltma haftada bir kez, az sütlü tatlı yiyebilirsin dedi.
Bi sonraki kontrol 3 hafta sonra. Şimdilik bizden bu kadar
Hepinize güzel sağlıklı huzurlu günler diliyorum
ay vallaha 6 da kalk işe git akşam 6 ya kadar çalışGerçekten ya. Bugün sabahtan metronun yoğunluğuna girmeyeyim diye 6 buçukta çıktım evden, şimdi girdim. Hayır dış kıyafetim bol olduğundan karnım da çok az belli oluyo. Hamile gibi değil de tombul biri gibi duruyorum kimse yer vermiyo. Cazgırlık yapıp kendim yer bulamazsam kaldım ayakta elimde 2 çantayla.
Zor gerçekten ama alışmışız duramayız. Arsızlık var biraz da bakmaay vallaha 6 da kalk işe git akşam 6 ya kadar çalış
Benimki de makat gelişmiş sezaryen olacağı için çok sıkıntı etmedim ama ilk gebeliğim hep baş gelişti, bu hamilelikte başından beri böyle ilk gebeliğimde çok hareket hissetmezdim bu kadar, acaba pozisyon hareket hissetme olayını daha fazla mı yapıyor acaba diye düşündüm.Oy maşallah miniğine yirim anası gibi olacak
Makat geliş mi benim ki de 28 de makatti 31 de dönmüştü bir sonraki gittiğinde dönmüş olur bence
Benimki topaç gibi döndü hep son 4 haftaya kadar. Son 4 haftadır makat geliş benimki de. 32-33. haftadan sonra ba aşağı dönüyorlarmış genelde. Daha vakit var.Benimki de makat gelişmiş sezaryen olacağı için çok sıkıntı etmedim ama ilk gebeliğim hep baş gelişti, bu hamilelikte başından beri böyle ilk gebeliğimde çok hareket hissetmezdim bu kadar, acaba pozisyon hareket hissetme olayını daha fazla mı yapıyor acaba diye düşündüm.
Hangimizin ki çıkmadı ki ahahahha. Hepimiz bir doğuralım da sonra topluca egzersiz ve diyete başlayalımGötm çıkmış
Kesinlikle öyle makat geliş olunca çok sık tuvalet ihtiyacı oluyor vajinanda ayağını gezdiriyor ay içim yine bir tuhaf olduBenimki de makat gelişmiş sezaryen olacağı için çok sıkıntı etmedim ama ilk gebeliğim hep baş gelişti, bu hamilelikte başından beri böyle ilk gebeliğimde çok hareket hissetmezdim bu kadar, acaba pozisyon hareket hissetme olayını daha fazla mı yapıyor acaba diye düşündüm.
Bazen elimle tutup hızlı hızlı yürümeye çalışıyorum wc ye, birden böyle aşırı ani çişim geliyo.Kesinlikle öyle makat geliş olunca çok sık tuvalet ihtiyacı oluyor vajinanda ayağını gezdiriyor ay içim yine bir tuhaf oldu
Aynen benimde bu şekilBazen elimle tutup hızlı hızlı yürümeye çalışıyorum wc ye, birden böyle aşırı ani çişim geliyo.Gece zaten1 saatte bir wc.
Spor sart spor hep yapardım ah ahbhHangimizin ki çıkmadı ki ahahahha. Hepimiz bir doğuralım da sonra topluca egzersiz ve diyete başlayalım
BEnde de var normal dedi doktorum. Ama sen kendi doktoruna söyle bilsin.Iyi akşamlar kızlar benim dün geceden beri kasiklarim popom ve vajinamda bir ağrı var ama kemik ağrısı gibi nasıl anlatsam sanki tahta sandalyede bütün gün oturmuşum gibi bir ağrı yürüme mi bile etkiliyor. Sanki spor yapmışım hamlık var gibi yada açılıyormuş gibi nasıl anlatacağımı şaşırdım. Tecrübeli anneler daha önce yaşadınız mı doğuma hazırlık mı yoksa endişe etmelimiyim. Dr sormadan size bir sorayım durumu göre ona sorarım dedim.
Yazdım şimdi cnm çok saol ağrı eşiği yüksek biriyimdir ama baya canımı yakıyor tuhaf bir acıBEnde de var normal dedi doktorum. Ama sen kendi doktoruna söyle bilsin.
Ay yok ya ben de çok merak ettim. Ne oldu etti. Umarım iyidir. Kafasını dağıtmak için gitmiştir.
Bende öyle yapim en iyisi kaldı 10 haftaBen niyeyse vajinal ya da sezaryen fark etmeksizin 38. haftada doğurcağımı hissediyoum. Son hafta 38 diye sayıyorumKaldı 9 haftam hihihihihih küçük çakallıklar
Bende yasadım ama o gün çok yürümüştüm sanki dayak yemiş gibiydim vallahi ama normalmiş dedi doktorIyi akşamlar kızlar benim dün geceden beri kasiklarim popom ve vajinamda bir ağrı var ama kemik ağrısı gibi nasıl anlatsam sanki tahta sandalyede bütün gün oturmuşum gibi bir ağrı yürüme mi bile etkiliyor. Sanki spor yapmışım hamlık var gibi yada açılıyormuş gibi nasıl anlatacağımı şaşırdım. Tecrübeli anneler daha önce yaşadınız mı doğuma hazırlık mı yoksa endişe etmelimiyim. Dr sormadan size bir sorayım durumu göre ona sorarım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?