Benim doktorum geldi baktı sancılarıma niye bağırmıyorsun dedi yan odadakinin sancısı senin yarın kadar yoktı yıktı buraları dedim bi yerde okudum bağırmak iyi değil sancın geldikçe nefes l ver yazıyordu bide bağırınca yırtılması çok olan insanlar gördüm dedim doktor tebrik etti gitti bağırmak kendine zarar yaniBu gun ebelik yapmaya geldim.
Evet çok doğru.
Dogru ikinmazsan hem çocugu hem kendini bi hal edersin.Duzgun ıkınmadığı için doktordan azar yiyenler vardı çocugu zorla doguruyor yani çocukta artık çıkınca halsiz oluyor ve aglayacak gucu bile kalmıyor morariyor.Zamanı dogru kullanmak lazım.
Gucunu bagirmakla bitirenler oluyor ıkınmıyor bagiriyor sonra bir anda yirtilma oluyor vajinada sonra dikiş atılsa bile eski goruntusu kalmıyor.Doktor kendisi kesince güzel dikiyor ama bir anda olunca goruntusu kotu oluyor.Orda doguran anneleri ben çok dinledim öncesinde sonrasında.Ne kadar acı bile çekseniz becere biliyorsaniz bagırmayın sakince gücü alip vajinaya dogru vermek lazım öyle dogum çok kolay oluyor.Sogukkanli kadınlar var doktorlarin örnek gösterdigi bazi hastalarına.
Gripp nezle soukk algınlığı tarzı birşey veyaa tetenoz aşısı yakın zamanda olduysanız kan değerlerini etkiliyo ama geçici oluyor idrarda enfeksiyon olabilir ama idrar kültüründe pozitif olması gerekli onunn dışında bilmiyorum canımm Ama doktorun gerekli olanı sölicektir gerekirse tedavi uygular belkide önemsemez İNŞALLAH acill Şifalar dilerimBaya azmis senin , benim 10 kusur cikmis galiba. Neyse yarin doktorumuzu gorucem sonuclar icin . Insallah gecer hemen
Internet çıldirdi yorum iki kez gelmiş.Benim doktorum geldi baktı sancılarıma niye bağırmıyorsun dedi yan odadakinin sancısı senin yarın kadar yoktı yıktı buraları dedim bi yerde okudum bağırmak iyi değil sancın geldikçe nefes l ver yazıyordu bide bağırınca yırtılması çok olan insanlar gördüm dedim doktor tebrik etti gitti bağırmak kendine zarar yani
Hayır ıkınmak deyince acaba nasıl doğru ıkıncazBu gun ebelik yapmaya geldim.
Evet çok doğru.
Dogru ikinmazsan hem çocugu hem kendini bi hal edersin.Duzgun ıkınmadığı için doktordan azar yiyenler vardı çocugu zorla doguruyor yani çocukta artık çıkınca halsiz oluyor ve aglayacak gucu bile kalmıyor morariyor.Zamanı dogru kullanmak lazım.
Gucunu bagirmakla bitirenler oluyor ıkınmıyor bagiriyor sonra bir anda yirtilma oluyor vajinada sonra dikiş atılsa bile eski goruntusu kalmıyor.Doktor kendisi kesince güzel dikiyor ama bir anda olunca goruntusu kotu oluyor.Orda doguran anneleri ben çok dinledim öncesinde sonrasında.Ne kadar acı bile çekseniz becere biliyorsaniz bagırmayın sakince gücü alip vajinaya dogru vermek lazım öyle dogum çok kolay oluyor.Sogukkanli kadınlar var doktorlarin örnek gösterdigi bazi hastalarına.
Filmlerde bizi hep kandırmışlar koduklarım toplumu yanlış yönlendiriyorlar dava açcam heBenim doktorum geldi baktı sancılarıma niye bağırmıyorsun dedi yan odadakinin sancısı senin yarın kadar yoktı yıktı buraları dedim bi yerde okudum bağırmak iyi değil sancın geldikçe nefes l ver yazıyordu bide bağırınca yırtılması çok olan insanlar gördüm dedim doktor tebrik etti gitti bağırmak kendine zarar yani
Ikınmak nasıl gerektigini doktorlar hep böyle söyler kabız olurken nasıl ıkınıyorsan öyle ıkınmalısın.Sadece derinden nefes aliyorsun ilk önce sonra aşagiya dogru vajinaya yani gücünü veriyorsun.Öylesine boş ikinmamak lazım yanı nefes alarak sakince sabırla.Panige kapilip öylesine yaparsan dogum zor biter.Hayır ıkınmak deyince acaba nasıl doğru ıkıncazyada yanlış ıkınmak nasıl oluyor şuan ebemle bu konuyu konuşmam gerekiyor diye düşündüm sağol kuzu bağırma yok tamam yazdım kenara
Benim katıldığım eğitimde ıkınma yerine nefes egzersizi önermişti hoca. 4sn de nefes alıyorsun 8-10 saniyede veriyorsun ama nefesi alırken göbek deliğinin etrafı gerilecek kadar karnını ileri itiyorsun boşaltırken ise sanki nefesi vajinadan verir gibi karnını yukarıdan aşağı ittiriyorsun. Doğum sırasında bu şekilde yapabilmek için de şimdiden günde birkaç dakika 4 saniyede nefesi burundan alıp 15 saniyede ağızdan yavaş yavaş verme egzersizi yapmalıymışız. Ikınırken nefesi tutmak zorunda kalıyormuşuz ya bu uzun sürede yorucu oluyormuş illa ıkınacaksak nefesi boşalttıktan hemen sonra ufak ıkınmalar olabilirmiş.Hayır ıkınmak deyince acaba nasıl doğru ıkıncazyada yanlış ıkınmak nasıl oluyor şuan ebemle bu konuyu konuşmam gerekiyor diye düşündüm sağol kuzu bağırma yok tamam yazdım kenara
Faydam dokunduysa ne guzel.Filmlerde bizi hep kandırmışlar koduklarım toplumu yanlış yönlendiriyorlar dava açcam hebak bunu yazdım cidden kenara çok önemli bir bilgi Infinite Soul
hayatım sütün hemen gelmyor zaten ağız sütü denilen bir sıvı geliyor önce emdireceksin sonra mama verirsin böylece emerek tetikleyecek. benim 2.günün akşamı gelmişti sütüm.Pompayı almayacağım. Ancak kaşık biberon alacağım sütüm hemen gelmezse diye. Gerçi hemşireler hastanede şırınga veriyolarmış bebek beslenmesi için. Şayet sütüm gelmezse göğsüme mamayı akıtıp içirmeyi düşünüyorum emme refleksi ile göğsü uyarsın süt gelimi sağlansın diye.
Emziği koyacağım yanıma. Ancak verip vermeme konusunda kararsızım ilk gününden. Bir kaç gün birbirimize alıştıktan sonra mı vermeye başlasam diye de düşünüyorum. Bilmiyorum.
İŞte o ağız sütü dediğin yani kolostrum hemen gelmeyebiliyor bazılarında ondan bahsediyorum ben de. Onun gelmesini tetiklemek için bu şekilde yapacağımı belirttim şayet gelmezse.hayatım sütün hemen gelmyor zaten ağız sütü denilen bir sıvı geliyor önce emdireceksin sonra mama verirsin böylece emerek tetikleyecek. benim 2.günün akşamı gelmişti sütüm.
Anladım canım gerçekten anladım teşekkür ederim ebemle de konuşcam bu konuyu inşaAllah Allah razı olsunIkınmak nasıl gerektigini doktorlar hep böyle söyler kabız olurken nasıl ıkınıyorsan öyle ıkınmalısın.Sadece derinden nefes aliyorsun ilk önce sonra aşagiya dogru vajinaya yani gücünü veriyorsun.Öylesine boş ikinmamak lazım yanı nefes alarak sakince sabırla.Panige kapilip öylesine yaparsan dogum zor biter.
Bende bi kaç mesajı öyle gördüm Coştu bizim gurupInternet çıldirdi yorum iki kez gelmiş.
Aynen öyle bagirmak sadece hatadan başka bir şey değil.En dogrusunu yapmışsin.
valla öyle bende her izlediğimde diyorum bağır bağır yırt kendiniFilmlerde bizi hep kandırmışlar koduklarım toplumu yanlış yönlendiriyorlar dava açcam hebak bunu yazdım cidden kenara çok önemli bir bilgi Infinite Soul
Çok kıymetli bir bilgi ekran görüntüsü alıp yapacağım inşaAllah canımBenim katıldığım eğitimde ıkınma yerine nefes egzersizi önermişti hoca. 4sn de nefes alıyorsun 8-10 saniyede veriyorsun ama nefesi alırken göbek deliğinin etrafı gerilecek kadar karnını ileri itiyorsun boşaltırken ise sanki nefesi vajinadan verir gibi karnını yukarıdan aşağı ittiriyorsun. Doğum sırasında bu şekilde yapabilmek için de şimdiden günde birkaç dakika 4 saniyede nefesi burundan alıp 15 saniyede ağızdan yavaş yavaş verme egzersizi yapmalıymışız. Ikınırken nefesi tutmak zorunda kalıyormuşuz ya bu uzun sürede yorucu oluyormuş illa ıkınacaksak nefesi boşalttıktan hemen sonra ufak ıkınmalar olabilirmiş.
Faydam dokunduysa ne guzel.
Ya şu filimlerdeki dogumlara asla bakmamak lazım.Bir tane dogru durust dogum gostermiyorlar boş boş bagıryorlar.Dogum sanki bagirmaktan ibaret.Aslinda bagirmak kesinlikle olmamalı ama işte nasıl abartalim diye ne yapacaklarını şaşırdılar.Zaten dogurdukları çocuklarda 1 2 aylık tertemiz bebekler bari 3 4gunluk bebek gosterin inandirici olsun.
İşte o an herkesin kriz yönetimi farklı oluyor kuzu herkes stresle başa çıkamayabiliyor Allah yardımcısı olsun herkesin kolaylaştırsınBende bi kaç mesajı öyle gördüm Coştu bizim gurup
valla öyle bende her izlediğimde diyorum bağır bağır yırt kendinikardeşim geçen doğum yapmış evde nerdeyse bütün sancısını çekmiş hastaneye gider gitmez doğuma almışlar sadece bi kaç kez ıkınması lazımmış salak o son anda kendine vurmus doktoru kızmıs bir sürü de dikişi olmuş yazık değil mi yüz yüz kuyruğa gel böyle olsun
Doğumdan sonra yazarsın artık nasil geçtiginjciddi bağırmama mevzusunu bilmiyordum ben tabili faydanız oldu olmaz mı çok kıymetli bilgiler
Evet ağrı zor ama kendini seviyorsan sakin kal bide size ufak bi tiyo verim kendim yaptım oldu onaylandıciddi bağırmama mevzusunu bilmiyordum ben tabili faydanız oldu olmaz mı çok kıymetli bilgiler
Ya kolaymı tabi değil gülüyoruz falan ama rabbim o dar kapıda bırakmasın ama böyle rahat doğumlarda herkese nasip olmaz bunu bilip dikkat etmek lazım ben olasan zor doğumlar geçirdim ki halimi gören ağlıyordu ona rağmen sakindim daha doğrusu artık halim bile kalmıyordu yine de şükür ediyordum bu anı yaşamak için neler neler verecekİşte o an herkesin kriz yönetimi farklı oluyor kuzu herkes stresle başa çıkamayabiliyor Allah yardımcısı olsun herkesin kolaylaştırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?