- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Canım bolca yürü. Sezaryen sonrası hızla toparlanan herkesin ortak söylediği şey bu. Zor olsa da yürü bolca. Bebişin 1 kilo üstü doğmuş çok sevindimAğrılarım çok ikinci sezerysn zor tabi. Bide kucak boş kalınca zor
Ay evet niyeyse 36 ve sonrası beni de korkutuyor çok. Tamamdır en geç 36 ya kadar her şey hallediliyor madem36 ya kadar halledelim bence ya 36 dan sonrası beni çok korkutuyo
Benim ilk çocuğum ve kızım olacak. Yazın doğum yapan 2 arkadaşımın oğulları oldu ve eski kıyafetleri bana verdiler sağolsunlar. Devasa bir kıyafet yığını oldu evde. Yıkayıp ütüleyip giydireceğim valla. İkinci el de gördüğüm bir elbise satın almıştım. Gerçekten sıfırı dünya para. Çok da şaapmıyorum ya. Sağlıklı büyüsünler de.Kesinlikle öyle, yeni de aldık elbette ama ikici el almak da sorun değil gözümde eski değiller üstünde paralanmadı sonuçta minicik bebek o da kısa süre giydi. Arkadaşım da bebeğinden küçülen temiz kıyafetlerden verebileceğini söyledi mesela kabul ettim. Bazısını giydirememiş bile bebek çabuk büyüdüğü için.
aynı fikirde olan nisan anneleri ne şanslıyız ya uyumlu bir grubuz
Gece fena baş ağrısı çektim. Benim de normalde 10-6 falan normalim. Ama dün 11-8 i gördüm. Hemen limonlu su içtim. Tavsiye ederim. Limon tansiyonu dengeliyor.11/7 12/8 falan yüksek dediğim tansiyon değerlerim, benim normalim 10/8 falandı hamilelikten once, yemekten sonra aksamlari oluyor çoğunlukla, zaten her gün duşa giriyorum ben rahatlamak için ve vajina temizliği için, sıcak su iyi değil diye bilmiyordm ben hep 45 derecelik suyla yıkanıyorum bundan sonra yıkanmam madem
Ben önce normalle yıkayacağım. Ardından bebek deterjanı ile yıkayıp en son 15 dk duru su ile son kez durulayacağım.Banada çok güzel kıyafetler geldi çoğu bir kere giydirilmiş aldım bende valla ama bir şey sorucam size ben yeni aldıklarımı 30 da yıkayacağım ama bana gelen ikinci el olan kıyafetleri kaç derecede yıkamam gerek siz nasıl yaptınız önce normal deterjanla sonla bebek deterjanı ile mi yıkasam bilemiyorum napcağımı
Bebişim açıklık muayenesi ve çatı muayenesi farklı şeyler diye biliyorum önceki anneler gruplarından. Açıklık muayenelerinde doğum tetiklenmiyor diye biliyorum.Kızlar bu arada şu açıklık muayenesi çok korkulacak bişey değilmiş iki parmağını sokuyor ve içerde çeviriyor jel sürdü acımasın diye sadece kendini kasmaman gerek ama bilmiyorum gene de erken geldi bana açıklık muayenesini yapması ya yaptı diye bişey olursa diye tedirgin oldum
Canım söyle tatlı dille. BElli ki seviyor snei. Şu an yaşadıklarını anlayamayacak yaşta. Artık ağırlaştım pek iyi hissetmiyorum, uyumaya ihtiyacım oluyor çok sık falan diye belirt. Yoksa ben de çok isterdim falan dersin.Kızlar şükür ben hastaneden çıkış yaptım. Bebeğimin gelişimi iyiymiş, tansiyon ve nabzımı kontrol edip ona göre davrancam. Tansiyonumu asıl yükseltenin stres olduğunu farkettim. Eşimin ailesi geldi bu gün her şey güzel ama yeğeni beni çok darlıyo. Sizde kalayım, artık evdesin akşamları gelirim. Küçük kıyakıyorum ama onla mı kendimle mi ilgilenicem. Gün boyu normal olan tansiyonum gittiler ölçtüm yine 14/10. Gelme diyemiyorum, eşime çok boğuyo beni dedim. Köşede kıstırıp sizde kalayım diyo bana. Yarın evde misin diyo. Okul çıkışları artık gelirim yanına diyo. Sakin ol telkini ile kendimi iyileştirmeye çalışıyorum
Ben de bu akıma gece meyvesi ile katılıyorum. 2 muz gömdümHani şu hamilelere önerdikleri az az sık sık yeme düzeni var ya, itiraz eden olmaz diye düşünüyorum, gece kahvaltısını bi öğün olarak bu düzene ekledim oy çoğunluğuyla kabul ettik bitti gitti bundan sonra suçluluk yok
Canım kilosu az olanların daha çok kilo alması normalmiş ve hatta doğumdan sonra da daha hızlı veriyolarmış. Yorumlarda hep böyle okumuştum.Kızlar ben hamileliğim boyunca hiç kiloma dikkat etmedim ne canım çekerse ne bulursam yedim diyebilirim resmen, şu an acı gerçeklerle yüz yüze geldim. 50 kilo ile öğrenmiştim, 68 olmuşumsizce çok mu fazla çok mu abartmışım? Nasıl aldım o kadar kiloyu hiç farkında bile değilim biranda 55 58 60 64 derken 18 kilo ne demek ((
Bende 34 hastalığım 20 kilo aldımKızlar ben hamileliğim boyunca hiç kiloma dikkat etmedim ne canım çekerse ne bulursam yedim diyebilirim resmen, şu an acı gerçeklerle yüz yüze geldim. 50 kilo ile öğrenmiştim, 68 olmuşumsizce çok mu fazla çok mu abartmışım? Nasıl aldım o kadar kiloyu hiç farkında bile değilim biranda 55 58 60 64 derken 18 kilo ne demek ((
Kızz benim doktor da gösterdi saçlarınıAy kızlar sabah sabah ne aklıma geldi size demeyi unutmuşum… osursak söylüyoz artık burda o kadar samimi olduk
Çarşamba kontrolde doktor ilk defa benim oğlişin saçlarını da gösterdidiken diken gibi görünüyor hakikaten çok saçlı değil ama bak saçları çıkmış dedi maşaAllah bak duygulandım yine ya
Yaaaa maşaAllah ne büyüdüler demiKızz benim doktor da gösterdi saçlarınıyüzünü değil ensesini gördüğümüz için barizdi saçları. Eğer bu mide yanması saç çıkmasından olur hurafesi doğruysa ben süpürge saçlı bi oğlan bekliyorum çünkü 4.aydan beri sanki içimde insan değil ejderha var yani
Ay evet progesteron hormonu mide kapağını gevşetiyomuş ondan oluyomuş. Ama bebek saçlı olursa etrafımdaki tüm kadınlar “bak biz demiştik” moduna girecek tahmin edersin kiYaaaa maşaAllah ne büyüdüler demimaşaAllah bebişlerimize
Onu bi doktor demişti kuzu hurafe diyereflü ile alakası yokmuş
Biz de işte geçen bebeğin şeyini gördük “burnunun ucunu”Ay kızlar sabah sabah ne aklıma geldi size demeyi unutmuşum… osursak söylüyoz artık burda o kadar samimi olduk
Çarşamba kontrolde doktor ilk defa benim oğlişin saçlarını da gösterdidiken diken gibi görünüyor hakikaten çok saçlı kıllı kıllı uzun anlamında değil ama bak saçları çıkmış dedi maşaAllah bak duygulandım yine ya
Bak bunu bilmiyordum bende sanıyorum ki sıkışıyor ondan oluyorAy evet progesteron hormonu mide kapağını gevşetiyomuş ondan oluyomuş. Ama bebek saçlı olursa etrafımdaki tüm kadınlar “bak biz demiştik” moduna girecek tahmin edersin ki
Benim ilk bebeğim kafasıyla tam midemde durdu ve saçlı doğdu ona rağmen hiç midem ağrımamıştı hurafe yaKızz benim doktor da gösterdi saçlarınıyüzünü değil ensesini gördüğümüz için barizdi saçları. Eğer bu mide yanması saç çıkmasından olur hurafesi doğruysa ben süpürge saçlı bi oğlan bekliyorum çünkü 4.aydan beri sanki içimde insan değil ejderha var yani
Ahahahanah ay sabah sabah ne güldürdünBiz de işte geçen bebeğin şeyini gördük “burnunun ucunu”Yüzünü, kafasını öyle bir kapatıyor ki sadece burnunun ucunu netleştirebildi doktor, “hocam foto vermeyin kağıt israf olmasın” dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?