Evet çok şükür isyan ettiğimizden değil ama gerçekler yani bunlarda inşallah bebişlerimiz çok uslu çocuklar olurlar yormazlar analarını:)Ben de cok yoruldum tüp bebekten dolayı zaten yorgunuz ondan oldu bence cok sukur tabıkı:)
Eski görüntüsüne dönüyor merak etme.Eşime dedim bu memeler emzirmeden sonra hala büyükse, beni cidden zorluyo ameliyat olucam. Arkadaşım çok iri göğüslere sahipti emzirme somrası çok güzel küçüldüler benimde duam o yönde. Olmadı ameliyat olurum, taşımak zor geliyo
4 saniyede nefes alıp 8 saniyede nefesi vererek bebeği dışarı ittiriyoruz, o ıkınma sesi olmasa da olur. İçerde nefes varken tam ıkınamazsınız demişti Simge hoca.Kızlar netleştirmek için yazıyorum. Eğitimlerden başka bilgi aldıysanız düzeltebilir ya da ekleme yapabilirsiniz.
Şimdi doğumun ilk evresi olan sancı evresinde suyumuz gelmediyse ya da kanama yoksa sancılar 5 dk da bir ve 60 sn kadar sürüyor ise mi doktora gitmemiz gerekiyor.
Doğumun ikinci evresinde yani ıkınma evresine geldik diyelim. 4sn nefes alıp 8 sn o nefesi tutarken mi ıkınıyoruz?
Benim ilki kızdı ilk ayları hamileliği zor olsa da sonrası iyiydi ona güvendim ikincisi için çabaladık oğlum oldu anam halen bebek gibi bebek Allah sağlıklı ömür versinAllah saglikla kucagina almayi nasip etsin inşallah.
Benimde yaşadiklarimi unutmam için 8 9 yil geçmesi lazim yoksa 3.yapamam.Zaten ilki oğlan yerinde durmayan bir çocuk.
Benimki kız o yüzden melek gibi olacagina inanmak istiyorum.Benim ilki kızdı ilk ayları hamileliği zor olsa da sonrası iyiydi ona güvendim ikincisi için çabaladık oğlum oldu anam halen bebek gibi bebek Allah sağlıklı ömür versin
Aaa süper. Ben nefesi tutup ıkınacağız sanıyordum. Orrayyttt o halde. Tişikkirlir4 saniyede nefes alıp 8 saniyede nefesi vererek bebeği dışarı ittiriyoruz, o ıkınma sesi olmasa da olur. İçerde nefes varken tam ıkınamazsınız demişti Simge hoca.
Nasıl tarif edeyim, ellerini tam göbek deliğinin oraya koy. Nefes alırken balon gibi şişsin orası, göbeğinin gerildiğini hisset. Nefesi verirken ise o balon yukardan aşağıya doğru inerek sönsün. Şu an bunu bebek aşağı inmediği için tam olarak yapmamız zor ama mantığını oturtmak için deneyebilirsin. Bebeği iterken çok daha anlamlı olacak sanırım
Sancılarla ilgili de, evet başka belirti yoksa bu sıklık sanırım son radde oluyor. Kanama ve su geldiğinde de hemen doktora gitmemiz gerekmiyor ama. Gelen suyun rengini kokusunu ve geldiği saati not edip (gerekirse fotoğrafını çekip) doktora haber veriyoruz. Bazı doktorlar su gelse bile kasılmalar düzenli hale gelene kadar evde bekletiyormuş. Simge hocanın söylediği doktor hemen gel bile dese doktoru oyalayın, he hocam tamam çantayı toparlayıp geliyorum falan deyin. Bi duş alıp kasılmaları takip edin şeklindeydi. Nişan dedikleri kanamada da bu geçerli yani panik yapıp hemen doktora gitmek yerine doktorla/ebeyle iletişim kurmak ve o bekleme süresini mümkün olduğunca evde geçirmek öneriliyor. Hastane ortamı gergin olduğu için heralde.Kızlar netleştirmek için yazıyorum. Eğitimlerden başka bilgi aldıysanız düzeltebilir ya da ekleme yapabilirsiniz.
Şimdi doğumun ilk evresi olan sancı evresinde suyumuz gelmediyse ya da kanama yoksa sancılar 5 dk da bir ve 60 sn kadar sürüyor ise mi doktora gitmemiz gerekiyor.
Doğumun ikinci evresinde yani ıkınma evresine geldik diyelim. 4sn nefes alıp 8 sn o nefesi tutarken mi ıkınıyoruz?
Yok ıkınma sırasında nefeside veriyorsun sonra yine nefes al yine ver böyle böyle bebito çıkıyor.Aaa süper. Ben nefesi tutup ıkınacağız sanıyordum. Orrayyttt o halde. Tişikkirlir
Doğru bende akşam 4 gibi su geldi hastaneye saat 10 11 gibi gitdim sancılar artık düzenli ve sıkdı banada bekle biraz söyledi ama benimkisi sezeryan oldu acilma olmadi diye.Bir süre evde olmak iyi bencede hastane ortamı darlıyor ekstra.Sancılarla ilgili de, evet başka belirti yoksa bu sıklık sanırım son radde oluyor. Kanama ve su geldiğinde de hemen doktora gitmemiz gerekmiyor ama. Gelen suyun rengini kokusunu ve geldiği saati not edip (gerekirse fotoğrafını çekip) doktora haber veriyoruz. Bazı doktorlar su gelse bile kasılmalar düzenli hale gelene kadar evde bekletiyormuş. Simge hocanın söylediği doktor hemen gel bile dese doktoru oyalayın, he hocam tamam çantayı toparlayıp geliyorum falan deyin. Bi duş alıp kasılmaları takip edin şeklindeydi. Nişan dedikleri kanamada da bu geçerli yani panik yapıp hemen doktora gitmek yerine doktorla/ebeyle iletişim kurmak ve o bekleme süresini mümkün olduğunca evde geçirmek öneriliyor. Hastane ortamı gergin olduğu için heralde.
Benim de bi arkadaşım sancıları sıklaşana kadar evde bekledi. Hastaneye gidince 2 saat içinde doğurdu doktor bile şok olmuştu. Tabi sonradan itiraf etti yolda arabanın tavanını yumrukluyodum diyeDoğru bende akşam 4 gibi su geldi hastaneye saat 10 11 gibi gitdim sancılar artık düzenli ve sıkdı banada bekle biraz söyledi ama benimkisi sezeryan oldu acilma olmadi diye.Bir süre evde olmak iyi bencede hastane ortamı darlıyor ekstra.
Ben o yumruklama kısmında hastanedeydim.Hastanede artık sancılarım dayanılmaz hale geldi artık dakika bile olmuyordu.Ama işte dogum kanalina girmedi haylaz o kadar sanci çektim boşuna yani hem dogurup hem sezeryan oldum sanki.Benim de bi arkadaşım sancıları sıklaşana kadar evde bekledi. Hastaneye gidince 2 saat içinde doğurdu doktor bile şok olmuştu. Tabi sonradan itiraf etti yolda arabanın tavanını yumrukluyodum diye
Ya bu doğum neye göre oluyor? Su ve sancı gelmesi yani? Bebek doğum kanalına bile girmemişken nasıl başlıyor acaba?Ben o yumruklama kısmında hastanedeydim.Hastanede artık sancılarım dayanılmaz hale geldi artık dakika bile olmuyordu.Ama işte dogum kanalina girmedi haylaz o kadar sanci çektim boşuna yani hem dogurup hem sezeryan oldum sanki.
Ameliyattan sonra mı bastırıyorlar acıyormuş, ben öyle bir şey yaşamadım kimse bastırmadıSpinal anestezi olan anneler varmı burda?Ben genel anestezi oldugum için hic bir şey gormedim hiss etmedim.Sezeryanda karına bastırıyorlarmı çokmu acıyor?Böyle duydum ben çok acıyormuş.normal dogumda biliyordum ama sezeryanda sonradan duydum.
Amniyon kesesi normalde dogum sırasında yırtılması gerekirken erken bu süreç başlıyor.Amniyon sıvısı gelincede dogum başlıyor artık istemsiz bebek kanala girmesede.Ya bu doğum neye göre oluyor? Su ve sancı gelmesi yani? Bebek doğum kanalına bile girmemişken nasıl başlıyor acaba?
Gelmiş geçmiş olsun canımm ALLAH ın izniyle bebişin sanaa sağlıkla tutunsun gitmeee boşverr dinlenmeye başlarsın artık evdee okula göree dahaa rahat edersin bebişin de sağlıkla zamanında gelsin ALLAH ın izniyle Çok Aminn canımmA Afratafrac canım çok teşekkürlerherkesten Allah razı olsun kanama durdu sancılarım azaldı tedaviye devam yarın sabah duruma göre taburcu edecek Dr rapor verecek okula gidemicem.
Bebegi aldıktan sonra içerideki kanı dışarı atması için bastiriyorlarmış kan içeride kalmamalı yani anneye zararmış.Yani ameliyat sırasında yapıyorlar.Ameliyattan sonra mı bastırıyorlar acıyormuş, ben öyle bir şey yaşamadım kimse bastırmadı
Bebek eğer 37. haftaya kadar dönmezse zaten sezeryan günü veriyor eğer onun öncesinde doğum başlarsa bunun bir çok nedeni varmış rahim iç dış enfeksiyonlar amniyon sıvı fazlalığı rahmin yapısı kanama çoğul gebelik veya ikinci, üçüncü gebelik, genetik faktörler, doğumu başlatan fizyolojik şeylerin erkenden tetiklenmesi vs vsBizim eski grupta da birçok arkadaş sancı çektiğiyle kaldı sonra sezaryene döndü, kanala girmeyen bebeğin sancısı neden başlıyor acaba? Bir de mesela benim bu bebeğim de ters, kafası yukarıda yani. Ona rağmen sancım başlayabilir mi demek bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?