Ne geziyordun kız doğumdaKız ben doğuma girdim izleme değil direk şahit oldum
Teyzem zorla soktu beniNe geziyordun kız doğumda
Ay sen yırtmışsın o zaman uyuyunca yapmıṣlardır oh ne guzel.Bende panikliyeyim o zaman yapsinlar hemen.Hem ilk defa duyuyorum hem de hiç hissetmedimBen biraz panik yapınca bebek çıktıktan sonra sakinleştirici yaptılar uyumuşum zaten o ara yaptılarsa
Korkma herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir şey yok, korkuyorsan benim gibi bebek çıktığında iğne iste uyu
Ayy teyzene çok kızdım şu anTeyzem zorla soktu beniağladı bir şımarık kız çocuğu gibi bende kıramadım
Başımdaki oğlanın kafasını ütülemiştim ya “hüüü hissetmeyeceksin dedin bak ben hissediyorum” diye, çocuk “yok acı hissedemezsin” falan diyor, e tamam da dokunmalarını da hissetmesem huylandım diyorumAy sen yırtmışsın o zaman uyuyunca yapmıṣlardır oh ne guzel.Bende panikliyeyim o zaman yapsinlar hemen.
Zaman kısıtlaması yok burada. 10 dakikada bir de olabilir ve 60 snden az da olabilir. Onemli olan tekrar etmesi. Tekrar ederken de şiddetinde bir artış söz konusu.Şimdi doğumun ilk evresi olan sancı evresinde suyumuz gelmediyse ya da kanama yoksa sancılar 5 dk da bir ve 60 sn kadar sürüyor ise mi doktora gitmemiz gerekiyor.
Baya heyacanlıymışsınBaşımdaki oğlanın kafasını ütülemiştim ya “hüüü hissetmeyeceksin dedin bak ben hissediyorum” diye, çocuk “yok acı hissedemezsin” falan diyor, e tamam da dokunmalarını da hissetmesem huylandım diyorumBeni sakinleştirmek için farklı sorular soruyor, ay benim verdiğim alakasız cevaplar, ağlayışım utanç vericiydi. Doktor ertesi gün odaya geldiğinde kıs kıs gülüyordu bana bakıp resmen 3 dakikada ne kadar kafa açtıysam “iğne yapayım uyu ister misin” dedi, tamam dedim gerisini hiç hatırlamıyorum bi ara gözümü açtım asansördeyim, beni yatağa nasıl geçirdiler onu bile hatırlamıyorum, o iğnenin müthiş kafası varmış
Peki seni neden genel yaptılar?Baya heyacanlıymışsın
Ben ne zaman yapacaksiniz bu igneyi diye kadını darladım biraz ben ölüyorum alin bu çocugu artîk diye hemşirelere söyluyorum.Ne oldu bu igne neden etki etmiyor falan derken şak diye uyumuşum.
Beni hazirlarken ameliyathanede iki doktor boş boş konuşuyordu ara sira banada soru soruyor ay benim cevap vericek halim var sanki bunlar kendi halinde konuşup guluyor onlara ayri ayar oldum.
Onun da dezavantajları var ya :/Epidural normal yapan var mı ilkinde aramızda? O güzel bişeymiş gibi geliyo bana sancı hissetmeden normal doğurmak
Soracak halim bile olmadı benim doktor böyle karar verdi.Zaten ben sanci çekiyordum durmadan hep tepiniyordum yerimde beni sakinleştirmek icin öyle karar verdi muhtemelen.Peki seni neden genel yaptılar?
Rüyalar ne değişik ya artık bu haftalar doğumu düşündüğümüzden bilinçaltı bize böyle rüyalar gösteriyorBende en sona kalacam sanki dokuz ay boyunca erkem doğurma riski düşünen doğum yaklaştıkça doğurmayacağım diye düşünen ben
bende rüyamda doğum zamanım gelmiş geçmiş doğuramıyorum bi akraba bana zeytin ile yağını karıştırıp zeytin ezmesi yapıp ye diyo doğumun gelsin gelmiyordu benim kızımda
Valla her çocuk farklı ilki zordu ikincisi ilkinden zordu bu nasıl olur bilmiyorum
benim memem karnıma baskı yapıyor normalde de büyüktü şimdi hiç taşınamıyorum diyorum bu kadar büyüğe sütün gelmesin kesecem Atacam sizi
Kız hamile kaldığımdan beri akıntım var kokusuz olduğu için hiç dert etmedim
Maşallah kolay gelsin
Eğer doğumun çok başlarında yapılırsa ittirmeye ve ıkınmaya engel oluyormuş epidural ya. Yani açılmalar biraz ilerledikten sonra yorulunca ihtiyaç duyulabilir belki ama en baştan epidural istememek lazım bence.Epidural normal yapan var mı ilkinde aramızda? O güzel bişeymiş gibi geliyo bana sancı hissetmeden normal doğurmak
Artık o kivama gelince durduruyormuş doktor diye dinlemiştim ben.Yani artık tam doguma hazırken açılma falan.Eğer doğumun çok başlarında yapılırsa ittirmeye ve ıkınmaya engel oluyormuş epidural ya. Yani açılmalar biraz ilerledikten sonra yorulunca ihtiyaç duyulabilir belki ama en baştan epidural istememek lazım bence.
Kıyamam yaSoracak halim bile olmadı benim doktor böyle karar verdi.Zaten ben sanci çekiyordum durmadan hep tepiniyordum yerimde beni sakinleştirmek icin öyle karar verdi muhtemelen.
Amın canım tek dilegim bu hepimiz kolaylikla bebegimize kavuşalım.Kıyamam yaBu kez sakin sakin girip çıkalım bari
ayyyy ayniii bennnim doktorum. Enfeksiyon cikmis kanda dedim senlik bi sorun var mi rahatsizligin dedi yok dedim o zaman ne idrar tahliliiii ne ilacDoktorlar da farklı şeyler söylüyorlarBen daha bir kere bile idrar tahlili vermedim. Doktora sordum, şikayetiniz yoksa niye tahlil yapıcam anlamadım dedi. İnterneti okumayın alllah aşkına okumuş insansınız bakmayon öyle şeylere de dedi Kolaydı okumamak Kan tahlili 1 defa verdim sorun yoktu. Sanırım doktorlar da hastadaki gidişata göre bir şey söylüyor. Benimki de sadece kanama ve şiddetli ağrı olursa gelin dedi daha ilk defa 32. Haftada. 3 hafta sonra gidicem mesela, daha nst lafını açmadı, bu bebek yukarda keyfi de iyi dedi falan falan. Uzun lafın kısası ben doktorumu dinlemeye çalışıyorum ama okuyup da erken doğumları görüp de endişelenmeyen bizden değildir Nisan anası olsak da anayız zneticede, azıcık evham oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?