2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kıyamam, artık o bölgede ağrılar artıyor bebişin ağırlığından ve kemikler açılıyormuş sanırım biraz birz bu haftalarda yavaştan. Bedenimiz kendini doğuma hazırlıyor.

İnşallah sağlıklı sıhatli bebişler olsun hepimizin ki. Uslu bebişler olurlar umarım.

Yatarken emzirme için benim arkadaşımda ben öyle rahat ettim o emrken ben uyuyodum falan dedi de ben çok pimpirikliyim korkarım.

Amin canım amin kendimizi zora hazırlayalım ama iyi düşünelim modunda takılmak lazım. Lohusa dönemi hangimize nasıl etki edecek bilemiyoruz tabi ama gözümüzde de büyütüp bu zaten böyle oluyormuş moduna girersek ben çok arkadaşımı gördüm mesela aslında unutkanlığı yok ama kendini öyle kodluyor ay unutuyorum moduna sokuyor falan nasıl anlatayım anlatamadım ama işte psikoloji çok değişik bişi. Hepimiz az bozulacak oda kaçınılmaz yeni bir sisteme gireceğiz hele ilk çocuksa düşünsene yalnızız eşimiz ve biz varız sakin sessiz sonra bir minnak gelecek bütün düzeni alt üst edecek enem yerim o minnakları ben eşim diyorki patron eşim evde ama çocuk doğunca ben olurum artık bende heeeee öyle san şimdi kooooooorgeneral geliyor hiç birimizin hükmü kalmayacak evde gör sen ya o pimpirik olayı fena sanırım ilk aylarda bebek kendi dönemediği için bizi de sürekli birilerinin kontrol etmesi lazım uyusak da demi?

Ben de oğlumu gördüm, eve gelmişiz altını açmışım bana gülümsüyor allahım resmen iyi rüyadan uykum kaçtı sürekli o gülümseme geliyor aklıma uyuyamıyorum heheh yapmaktan

Kötü rüya, karabasan falan çok normal bu arada gebelikte ben bir ara çok sık görüyordum psikolojisi bozuluyor insanın anlıyorum seni ama sadece rüya yani, hiç anlam yüklemeden devam et var mı seni rahatlatan uykunu getiren bişiy, ben böyle olduğunda yattığım yerden önceden izlediğim bişiyler açıp yarısında tekrar uykuya dalıyorum, belki sende de işe yarar.

Plasebo etkisi işte. Duyduklarımız yer ediyor kendimizde de var sanabiliyoruz. Umarım hepimiz aşırı güzel lohusalık dönemi geçiririz. Ancak şu da bir gerçek yabancı anneler bile bu dönemde zorlanabiliyor. Lohusalık dönemi farklı bir şey gerçekten. Birden çöküyor hormonlar ve o hislerin olması da normalmiş. Umarım hızla atlatırız.

Valla ilk 2 hafta alışma sürecinde bebişler sarılık olmasın diye 2 saatte bir emzirmek doyurmak gerekiyor malum. Bence o 2 haftalık süreçte gece birinin bizi kontrol etmesi iyi olabilir. Eşim izin alacak zaten işten, artık birlikte uyanırız. Ben süt de sağacağım. Eğer mama vermemi isterse doktorum gece 1 mamayı eşime verdirebilirim. Çünkü sütümüzün artması için bizim de uyumamız gerekiyormuş. En önemli şey süt için uyku ve bol su tüketimi deniyor.

Gündüzleri 1-2 hafta annem olacak zaten yanımda. Sonra da sık sık gelir. O varken 1 beslenme zamanını da anneme bırakmayı planlıyorum sağdığım süt ya da mama ile.

Benim gözlemlediğim anne ne kadar fazla uyursa bu dönemi daha rahat atlatıyor.

Ayyii hayır olsun çoğzel rüya.

Ya bu yaptığını ben de yapıyorum aslında. Ama o an hiç aklıma gelmedi. Zaten uykum da geldi, şimdi gidip geri yatacağım

Ay inşaAllah canım ya tedbir almak güzel sistematik yardımcı olacak birileri yükümüzü hafifletmesi lazım. Bizi anlamaları önemli. Şimdiden eskiden lohusa mı varmış diyerek psikolojimizi bozan kv lerden de uzak durmak lazım anlamayacaklarını şimdiden gösteriyorlar. Bol uyku bol süt bol huzur dolu lohusalık için dualarımızı yapalım şimdiden

İlk aylar “asla” olmaz, epey bi asla. Ben uyuklamamak için mutlaka telefonun ışığını açıyordum. Bebek büyüyüp kendini memeden kurtarabilince yatarak emmeye geçin, 2 yaşa kadar gece boyu öyle yattığımı bilirim ucu uyuşuyordu artık

Ben uzak duramıyorum kv den , benim rüyalarıma da o giriyor
Namaz kılacasın
Oruç tutacasın
Mızmızlanmayacasın
Skdkdkkdkdkd
Sen de onu başka yaşlılarla kıyaslayıp darla kız, şuram ağrıyor buram ağrıyor dediğinde, falancanın annesi senle yaşıt bir sürü de hastalığı var maşallah hiç sesi çıkmıyor yağmur yağarken cam siliyor de

Mızmızlanmıyorki kızzz benden iyi cidden akdkdkdkdk

Geçmiş olsun sizede . Ben zaten hep yatıyorum hamileliğin başından beri 2 aşılama 1 tup bebek denemem var kendiliginden oldu tup bebek sonrası mucize bizim için . Bebek kilo almıyor malesef dediğiniz gibi preeklampsi yüzünden sanırım sonucum 250 çıktı sınır 150 yazıyor tahlilde

Bu lohusa depresyonunun günümüzde daha çok olmasının bir nedeni var ama. Bu söyleyeceğimi kötü anlamda yermek anlamında söylemiyorum kesinlikle. Ancak bizim annelerimiz anneannelerimiz falan bizim gibi değillermiş. Özel hayat, kendine vakit ayırma gibi aktiviteleri yokmuş resmen.

Bizler özgürlüğümüze daha düşkünüz. Kendi kendimize kalmayı seviyoruz. İyi hissettiriyor. Eskilerin hayatlarında neredeyse hiç bi değşiklik olmuyormuş, ama bizlerde öyle değil. İster istemez sıkışmışlık hissi, yetememe hisleri, her şeyi bırakıp kaçıp gitme gibi tuhaf hisler lohusalık döneminde kadını hapsediyor.

Yani evet onların zamanında yoktu böyle lohusalık depresyonu.

Ya ben şuan zaten depresyon yaşıyorum ufak çaplı bi de lohusa depresyonu düşünemiyorum. Benim arkadaşım hamileliğini de güzel geçirmişti. Doğurdu bebeği istemedi falan hemşireler emmesi icin memesine getiriyorlardı mememi bırakın mememi bırakın diye bağırıyormuş. Yani hamilelik güzel geçenlerde de olabiliyor kötü geçirip lohusa diye birşey yaşamayanda tamamen şans ya da beyin işi sanırım.

Günaydın kızlar boğaz ağrısıyla uyandım eşim gripti sanırım bana da bulaştı geniz akıntım var biraz da olsa durdurabilmek adına ne yapabilirim
Off hiç deme ben de baş ağrısı kusma halsizlik kemiklerim sızlıyor dün bir şeyim yoktu tek aklıma gelen portakal sıkmak şuan sıcak suya bal limon yapabilirsin cnm

İnternette ebelerde anlatıyor ama işte dediğin gibi emin olamadım sadece hurmadan eminim Meryem suresinde hurma ağacının altına gitmesini hurma yemesi söyleniyor ondan eminim hayırlısı ile son iki üç hafta kala hurma yerim Meryem ana otu biraz kafama takıldı
dün ayaklarımın üstüne basamıyordum o kadar şişmişti hem evde hem dışarda hiç durmadım işlerim vardı akşam bi baktım ayaklarım davul ayak fobisi olan var diye o narin kibar minnik ayaklarımı atmıyorum

Günaydın kızlar boğaz ağrısıyla uyandım eşim gripti sanırım bana da bulaştı geniz akıntım var biraz da olsa durdurabilmek adına ne yapabilirim
Ay kuzum geçmiş olsun. Yılbaşında corona oldum. O geniz akıntısına hala bir çözüm bulamadım lanet bişi. Bol bol tuzlu su ile burnunu temizle, gargara yap. Sıcak duş da rahatlatıyor. Buhar da soluyabilirisn. Sürekli yudum yudum su iç boğazın hiç kuru kalmasın.

Takip ediliyordu canım artvinde özele de gidiyordum ayda 1 o da hersey yolunda diyordu önümüzdeki cuma yine randevumuz var ona göre bakıcam artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…