2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Okumuşsun beğeni atmışsın sonuç güzel çıkmış ya çok şükür onemli olan o ❤ ama sen de guzel motive ettin kendini tebrik ederim canim hep boyle pozitif olalım
Kafamdakine o kadar takılmışım ki okuduğumu anlamamışım, cevap vermişsin teşekkür ederim mahiyetinde beğenmişim herhalde tekrar kusura bakma, heheh ay bayılıyorum bu gruba ve güzel annelerine canlarım benim

Suan nasilsin canim ?

Canım benim doğum sancısı belden geldi, belim çok ağrıyordu öne doğru bir ısınır gibi oluyordum sonra kesiliyordu, nst de mutlaka baktır
Sen nasıl oldun acaba canım durumlar nasıl ağrıların azalmıştır inşallah çok daha iyisindir.

Ne demek bilgilerim dahilinde aktarıyorum tecrübelerimi hepimiz sağlıkla kavuşalım miniklerimize inşallah

Benim kardeşimin 2 yaşındaki oğluna kardeş gelsin mi diyorduk (eşi hamileydi.) Gelmesin, gelirse balkondan aşağıya atarım diyordu .
Kardeşi doğalı 2 ay oldu şimdi de bebek ağlama bebek ağlama diye etrafında dolanıyor

Kız konu orgazm olunca hemen döktürmüşünüz yine iki sayfa yazı akmış anca yakaladım burdan devam ediyom

bugün ebe de aynı şeyden bahsetti doğumun birinci aşamasında rahimde gerçekleşen ağrı sancı hissiyle ikinci aşamasında vajen kanalda gerçekleşen hisler birbirinden çok ayrı hisler oluyor ve farklı hormonlar salgılanıyor bu etaplarda diye bilimsel açıkladı. Yani doğumun ikinci aşamasına geçince salgılanan adrenalinle yaşadığın deneyim kızgın kumlardan serin sulara atlamak da olabiliyormuş, ne bileyim bir hırsla gelen bir güç ve kontrol hissi de olabiliyormuş, çok acılı bir süreç de olabiliyormuş tamamen o an kişiye özel, mental olarak nerede olduğuna göre değişiyor dedi. Zaten birinci aşama saatler sürebiliyorken ikinci aşama on beş yirmi dakika falan sürüyor maksimum dedi. Böyleymiş yani, ben orgazm olacağımı hiç sanmıyorum ama tuhafsamadım da bana normal geldi. Saatlerce oksitosin serotonin etkisinden çıkıp adrenaline geçiş yapınca her şey olabilir hormonlar çok acayip şeyler yani

Canım ben okuyorum sürekli 33 aylık oğlum nerdeyse,

Tübitak yayınları bebekler nereden gelir? Kitabı çok ilgisini çekti tekrar tekrar okuduk.
Organik kitap - Üzüm cümleleri sürekli tekrar ediyor evde çok seviyor bunuda çok sevdi.

birkaç kitap daha var evde ama en çok bu ikisini sevdi. Birde arada arkadaşlarının kardeşlerinden abilerinden ablalarından konuşuyorum. Benimkide sakin, paylaşımcı bir çocuktur normalde hiç asiliğine şahit olmadım paylaşma konusunda ama kardeş konusunda biraz kendini tutuyor dizginlemeye çalışıyor. Yapışığız resmen yaklaştıkça doğum, 15 dakikada bir anne seni çok seviyorum deyip sarılıyor. İnşallah güzel atlatırız bu süreci

Ne güzel maşallah hep sevsin kardeşini

Ben ilk düşük yaşadığımda kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Kürtajdan bir gün önce ameliyat sabahında aç karnına almam için iki tane hap vermişlerdi rahmin açılıp ameliyatın daha kolay geçmesi için. Doktorlar dedi ki bu doğum sancısı yapacak, artı ishal olabilirsiniz ve kusabilirsiniz.

Ben daha önce öyle bir acı hatırlamıyorum. Kendimi yere attım acıdan, bağırmak istiyordum ama nefesim kesilmişti. Toplamda 10 dakika sürüp kesildi, yani rahim hazır oluncaya kadar.
Yani ben biliyorum biraz doğum sancısını. Beni o durum travmatize etmişti. Ama onun psikolojisi başkaydı, sonuçta bir kayıp söz konusu ve sancı da doğal değildi. Ve öyle bir ağrıya hiç hazır değildim. Normal doğum sürecinin farki bence şu: ilk olarak tabi ki bir doğum olacağı psikolojisi. Bu insana başka bir güç verecektir diye düşünüyorum. 9 ay bunu bekliyoruz, bütün gelişmeleri yaşıyoruz iyisiyle kötüsüyle. Bir de hazırlıklı oluyor ya insan, daha önceden okuyor, ebelere, doktorlara danışıyor vs... ikincisi de doğa aslında çok güzel işliyor. Okuduğumuz ve duyduğumuz kadarıyla sancılar küçük küçük başlıyor ve kısa oluyor, arada mesafe oluyor. Tekrar gücümüzü topluyoruz. Ne kadar sürerse sürsün ve süreç nasıl işlerse işlesin vücudun ve bebegin dediği oluyor.

O doğum sancısı bir anda gelmişti, sanki üç dort kişi bir anda bana bıçaklarla saldırmış gibiydi.

O yüzden ben mental ve psikolojik açıdan hazırlıklı olmanın ve korkmamanin, kendini sürece bırakmanın sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Aslında bence tam da bu şekilde kontrol bizde olacak.

Orgazm falan diyen karıları da bulup "yani ne gerek var canim ya, bi de yani ne gerek var böyle şeylere" demek istiyorum. Kaç para lan bi izlanda bileti?

Birinci aşama o sancilarin başladığı ve ara geldiği, ikinci de doğumdan bir önceki mi oluyor yani?

Yalancı sancılar ya da bebebiğin pozisyonuyla alakalı bir durum olabilir bence. Benimde uyurken bir ağrı saplanıyor sol yanıma yattığımda özellikle dönmek istiyorum ağrıdan kitleniyorum resmen dönemiyorum sanki o kısımı koparıyorlar gibi ağrıyor hareket edemiyorum ses çıkarmadan inliyorum resmen uyanmasın kimse diye. Birkaç seferdir yaşıyorum bu durumu bende Salı günü doktoruma sorucam. En azından görüş günleri yakın soru işareti kalmaz bu hafta içi.

Ay teşekkür ederim ss aldım
Yerim bunları da duygularını da ya

Canım benim doğum sancısı belden geldi, belim çok ağrıyordu öne doğru bir ısınır gibi oluyordum sonra kesiliyordu, nst de mutlaka baktır
Sağol kuzum çarşamba kontrolüm doktoruma dicem inşaAllah sen nasılsın bebişin nasıl

Rabbim şifa versin kuzum kolaylaştırsın benim ağrım öyle aşırı değil ama zonklama şeklinde yani katiyen ön tarafa geçmiyor ama belde kalıyor. Sol tarafta benimde. Beben baştan beri sağ tarafta şıan pozisyonu ne bilmiyorum en son yan yatıyor gibiydi doktor pozisyonu normal doğum için iyi şuan demişti. Tabi ne demek istiyor bilemiyorum. Daha erken ya accuk daha dayansınlar minnaklar ama bu kadar hafifse ağrı yasa ben öyle hissediyorsam iyi hoş yani rahatsız değilim bu ağrıdan tabi bu ağrı o ağrıysa

Hah bi bu eksikti

Birinci aşama o sancilarin başladığı ve ara geldiği, ikinci de doğumdan bir önceki mi oluyor yani?
Evet canım, birinci aşama 10 santime kadar olan açıklığın gerçekleşmesini beklediğimiz herkesin doğal akışında farklı sürelerde yavaş başlayıp sıklaşan aralıklarla gerçekleşen dalga tabir ettikleri aşamaymış. İkinci aşama da aktif doğum artık, doktorların kanala girdikten sonra müdahale edemiyoruz dedikleri daha sert ve hızlı, adrenalin dolu gerçekleşen etap. Mesela artık 8cmlik açıklıkla sürekli ve uzun süreli yoklayan sancıyla sen ikinci aşamaya geçtim doğuruyorum alın kurtulayım dersin his olarak ama henüz yeterli açıklık oluşmamıştır, genelde burada insan artık dayanamıyorum yapamıyorum der ama ikinci aşamaya geçince genelde bir rahatlama olur ve anneye güç gelir adrenalinin etkisiyle diye açıkladı bana ebe.

Kuzum gün içerisinde yaklaşık 6-7 kere belim zonkluyor yani normal ağrılar gibi
Değil ancak ön tarafa geçmiyor o nedenle sormuştum ama bakalım nts ye alır mı doktor sen nassın eyimin

Pazartesi mi gidiceksin umarim riskli biseye donusmez Ben iyiiyim cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…