Çarşamba kuzum rutin kontrolüm var. Bizim hastane 35. Hafta nts ye almaya başlıyormuş ama bakalım doktor gerekli görürmü aşım da var ogün olaylar olaylar yaniPazartesi mi gidiceksin umarim riskli biseye donusmezBen iyiiyim cok sukur
Güle güle güzel günlerde kullanınKızlarrr nasıl olmuş sizce
Valal ikinci aşama dediği şey ay galiba altıma ediyorum ebe Hanım ay ay ebede ıkınma dur doktoru çağırayım o gelen dıskı değil bebek. O an asla ama asla orgazm düşünmüyorsun o an h bişi düşünmüyorsun o an altına yapmaktan korkuyor bi yandan da sancı var yani bunu yaşayanlar hangi kafayı kullanıyor vallahi merak ediyorumKız konu orgazm olunca hemen döktürmüşünüz yine iki sayfa yazı akmış anca yakaladım burdan devam ediyom
bugün ebe de aynı şeyden bahsetti doğumun birinci aşamasında rahimde gerçekleşen ağrı sancı hissiyle ikinci aşamasında vajen kanalda gerçekleşen hisler birbirinden çok ayrı hisler oluyor ve farklı hormonlar salgılanıyor bu etaplarda diye bilimsel açıkladı. Yani doğumun ikinci aşamasına geçince salgılanan adrenalinle yaşadığın deneyim kızgın kumlardan serin sulara atlamak da olabiliyormuş, ne bileyim bir hırsla gelen bir güç ve kontrol hissi de olabiliyormuş, çok acılı bir süreç de olabiliyormuş tamamen o an kişiye özel, mental olarak nerede olduğuna göre değişiyor dedi. Zaten birinci aşama saatler sürebiliyorken ikinci aşama on beş yirmi dakika falan sürüyor maksimum dedi. Böyleymiş yani, ben orgazm olacağımı hiç sanmıyorum ama tuhafsamadım da bana normal geldi. Saatlerce oksitosin serotonin etkisinden çıkıp adrenaline geçiş yapınca her şey olabilir hormonlar çok acayip şeyler yani
Maşallah güzelim güzel günlerde kullanKızlarrr nasıl olmuş sizce
Çok çok güzel sağlıkla kullanılsınKızlarrr nasıl olmuş sizce
Ya senin sürekli dediğin şey varya dötüm ağrıyii vallahi bugün sağ bel tarafım ve götüm ağrıyordu her gün yeni bi güncellemeKuzum gün içerisinde yaklaşık 6-7 kere belim zonkluyor yani normal ağrılar gibi
Değil ancak ön tarafa geçmiyor o nedenle sormuştum ama bakalım nts ye alır mı doktor sen nassın eyimin
Yeni hamileler: ya bizi bilgilendirsene, doğum sancın nerden girdi bebişim?Ya senin sürekli dediğin şey varya dötüm ağrıyii vallahi bugün sağ bel tarafım ve götüm ağrıyordu her gün yeni bi güncelleme
Senin yaşadığın adrenalin sıçma korkusu olarak tezahür etmiş demek ki ne diyem kfkfkValal ikinci aşama dediği şey ay galiba altıma ediyorum ebe Hanım ay ay ebede ıkınma dur doktoru çağırayım o gelen dıskı değil bebek. O an asla ama asla orgazm düşünmüyorsun o an h bişi düşünmüyorsun o an altına yapmaktan korkuyor bi yandan da sancı var yani bunu yaşayanlar hangi kafayı kullanıyor vallahi merak ediyorum
Güle güle kullanınKızlarrr nasıl olmuş sizce
Teşekkür ederimmGüle güle güzel günlerde kullanın
Aminn ecmain tüm kurduğumuz hayallerimiz gerçekleşsin inşallah cennet kokularımızı kucağımıza sağ salim alalımMaşallah güzelim güzel günlerde kullanbunun içinde bebeğinle güzel resimler çekinesin inşallah
Aminn inşallah sizlerde sağlıklı güzel günlerde kullanınÇok çok güzel sağlıkla kullanılsınBen de benzer çıkış seti yaptırmıştım
Teşekkür ederimmGüle güle kullanın
Baya iyi fiyata almışsın canım maşaAllah kaç kilo araba? Rabbim sağlıkla kullanmayı da nasip etsinKızlar bebek arabasını bunu aldım ben çok çok uygun fiyat 7 bin lira, ve bayıldım çok kolay sürülüyor
Teşekkür ederizz İnşallahAminn inşallah sizlerde sağlıklı güzel günlerde kullanınkaç günde geldi sizin ben 1 buçuk aydır bekliyordum
Hani hep diyolar ya doğumun büyük çoğunluğu zihin işi diye, bence zihnimizde “kavuşma” fikrine odaklanırsak acı olduğunda katlanmak da kolay olur bi nebze. Bi de gerçekten her şey doğal ilerlediğinde o aralarda verilen dinlenme fırsatı… Gerçekten mucize ya kadın olmak çok güzel değil miBen ilk düşük yaşadığımda kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Kürtajdan bir gün önce ameliyat sabahında aç karnına almam için iki tane hap vermişlerdi rahmin açılıp ameliyatın daha kolay geçmesi için. Doktorlar dedi ki bu doğum sancısı yapacak, artı ishal olabilirsiniz ve kusabilirsiniz.
Ben daha önce öyle bir acı hatırlamıyorum. Kendimi yere attım acıdan, bağırmak istiyordum ama nefesim kesilmişti. Toplamda 10 dakika sürüp kesildi, yani rahim hazır oluncaya kadar.
Yani ben biliyorum biraz doğum sancısını. Beni o durum travmatize etmişti. Ama onun psikolojisi başkaydı, sonuçta bir kayıp söz konusu ve sancı da doğal değildi. Ve öyle bir ağrıya hiç hazır değildim. Normal doğum sürecinin farki bence şu: ilk olarak tabi ki bir doğum olacağı psikolojisi. Bu insana başka bir güç verecektir diye düşünüyorum. 9 ay bunu bekliyoruz, bütün gelişmeleri yaşıyoruz iyisiyle kötüsüyle. Bir de hazırlıklı oluyor ya insan, daha önceden okuyor, ebelere, doktorlara danışıyor vs... ikincisi de doğa aslında çok güzel işliyor. Okuduğumuz ve duyduğumuz kadarıyla sancılar küçük küçük başlıyor ve kısa oluyor, arada mesafe oluyor. Tekrar gücümüzü topluyoruz. Ne kadar sürerse sürsün ve süreç nasıl işlerse işlesin vücudun ve bebegin dediği oluyor.
O doğum sancısı bir anda gelmişti, sanki üç dort kişi bir anda bana bıçaklarla saldırmış gibiydi.
O yüzden ben mental ve psikolojik açıdan hazırlıklı olmanın ve korkmamanin, kendini sürece bırakmanın sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Aslında bence tam da bu şekilde kontrol bizde olacak.
Orgazm falan diyen karıları da bulup "yani ne gerek var canim ya, bi de yani ne gerek var böyle şeylere" demek istiyorum. Kaç para lan bi izlanda bileti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?