Kızlar bebegin kilosu konusunda ben de bir şey sorucam. Ben geçen perşembe kontroldeydim ya orada 2200 dedi doktor. 34. Haftadaydim ve tam uyumluydu kilosu. Sonra işte pazartesi günü hastaneye gitmiştim ya karnım sertlesti, kasılmalar batmalar olmuştu. Orada da ultrason yapıldı, bebegin kilosu 2495 cikti. 4 günde bu çocuk nasıl 300 gr aldı ya. Yediğim her sey tıytıya mi gitti, normal mi la bu? Hastaneye gittiğimde tam 34+0di. Bu çocuk birden ağırlaştı diye mi ben o günkü gibi oldum acaba? Yoksa şekerden mi oldu bu zönk diye kilo artışı? Kilosundan memnunum ama alma hızı azcık korkuttu ya
Ben kendim bu süreci yaşayarak fark ettim. Yoksa ben de öyle tam baş aşağı duruyo sanıyordum. Bence doğası gereği durmuyor, bence öyle durursa kanala girmesi kolaylaşıyor ve doğum riski olabilir bu sekilde. Kaynak götüm yalnız.
bugün bizimde kontrolümüz vardı 32+5 2235 gram 46 cm çıktı boyu için iki hafta önden gidiyor dedi 36. Haftada gel dedi sıklaştırmadı yani kontrolü nstye de almadı başı aşağıya dönmüş kafası yukardaydı bir sıkıntı çıkmadı çok şükür
bugün bizimde kontrolümüz vardı 32+5 2235 gram 46 cm çıktı boyu için iki hafta önden gidiyor dedi 36. Haftada gel dedi sıklaştırmadı yani kontrolü nstye de almadı başı aşağıya dönmüş kafası yukardaydı bir sıkıntı çıkmadı çok şükür
Bana yapılan açıklama da saçma geldi, yirmi yıldır açık olan siteyi günümüz teknolojisine taşımıyor olmanın faturasını kimseye kesemezsin. Üç gün girmese kimse ölmez tabi ki bişiy olmaz mevzu o değil de, sonra gider whatsapptan ordan burdan konuşurlar yani. Beni banlasalar ben bi daha asla girmem mesela, salak la bunlar der geçerim. Sizi çok özlerim ama bağrıma taş basarım yani, napıyim
Şuan hamilelerin neden o şekilde yürüdüklerini daha iyi anlıyorum. Doktorum bugün; bel ağrıları, böbrek baskısı, kemik, eklem ağrıları çok normal, yaşayacaksında dedi. Yani son aya giriyoruz ve bebeğin yaklaşık 1 kilo civarı daha alacağını düşünüysek, suyuyla, plasenta, cart curt total 6-7 kilo ve karnımızdaki ağırlık merkezinin değiştiğini de düşünürsek dengesizleşmek de normal… bir damacanayı karnımıza bağlamışızda gezdiriyoruz etkisiyle gezeceğimiz aşikar.
sonuç; yuvarlana yuvarlana gitcez ya asırlardır kadınlar başarmış bizde başarıcaz ben inanıyorum (kendimi motive etme şeklim şekil a dadır nedem )
Çocuk tam baş aşağı pozisyona gelince ve kafayla rahim ağzına baskı yapmaya başladığında asıl gırgır şamata başlıycak anladığım kadarıyla, çünkü ebe bana dedi ki şu an hiç aniden doğururum diye korkma çünkü doğurmazsın. Daha aha çocuğun kafası bacaklarımın arasında duruyo hissi gelmeden kimse doğurmuyo dedi. O his de işte hep son iki haftada falan geliyomuş. Daha da şişcez önce hehehhe
Çocuk tam baş aşağı pozisyona gelince ve kafayla rahim ağzına baskı yapmaya başladığında asıl gırgır şamata başlıycak anladığım kadarıyla, çünkü ebe bana dedi ki şu an hiç aniden doğururum diye korkma çünkü doğurmazsın. Daha aha çocuğun kafası bacaklarımın arasında duruyo hissi gelmeden kimse doğurmuyo dedi. O his de işte hep son iki haftada falan geliyomuş. Daha da şişcez önce hehehhe
Üff sabah 8bucukta vurmusum kafayı anca uyandım bebisin kilosuyla ilgili yazanlar olmuş 34.haftada benim de 2256 çıkmıştı doktor herhangi bir sıkıntı görmedi cts. 36 oluyoruz gidince gorcez bakalım 2 haftada neler yimiş
Ayrıca her gittiğimizde cihazlarda +/- 150 gr yanlışlik olabilir diye de uyarıyor.
Neyse bu arada site kurallarında fotilerle alakalı bir kural göremedim ben. E uyarı da gelmedi. Vahiy mi inecek bize foto paylaşmak yasak diye orasını anlayamadım
Ben kendim bu süreci yaşayarak fark ettim. Yoksa ben de öyle tam baş aşağı duruyo sanıyordum. Bence doğası gereği durmuyor, bence öyle durursa kanala girmesi kolaylaşıyor ve doğum riski olabilir bu sekilde. Kaynak götüm yalnız.
ya bas asagı durmak deyınce ben de hep dumduz sanıyordum. hatta yürürken ınsanı sureklı rahatsız etmez mı o vajına baskısı fılan dıe dusundum. benım de gobegımın ustunde ayakları vuruyor ama aynı zamanda sağ tarafımda da hareketler oluyor. muhtemelen kolu fılan o zaman bebek dönmüş diyebilir miyiz
Bebeğin kilosu değil karın+baş ölçümü önemli kuzum. Bugün doktorum muhtemel kiloyu örnek verirken karın ölçümü diyerek örnek verdi. Ama biz bu kiloya tıkılıyoruz maalesef. Gelişimi iyiyse kiloya takılma. Bende çok önde gidiyor sanıyordum ama o işler öyle değilmiş.
Ben hiç dinlemiyorum böyle şeyleri şuan dinlersem stres olurum o an can havliyle ne yapsalar razı durumda olucam zaten gerek yok öncesinde stres olmaya