Demek ki kendi kendimi temizlemişimSezaryende tamamen temizliyorlar bazen eğer durum stabil ise yapmamışlardır. Normal doğumda hepsi geldiği için o an standart bişi değildir belki.
Benim kanamam olmadı hiç şukur ama buzunda baya etkisi oldugunu ben düşünüyorum açıkcası akışı durduruyor.Bencede sor belki bir şeyler söyler doktor.Bazı kızlar vardı buz agır oldugu için acısıda taze ya hemşireye söyluyordu lüften buzu alalım diye hayır asla alamam kanama riskine karşılık hepinize koyuyoruz biraz sabırlı olun risk kalksın alıcaz söylüyordularBenim zaten kanamam kendi kendine çok olmuştu, 2 pakete yakın depend gitti normalde adet kanamam azdır öyle yoğun olmam da. Bu gittiğimde sorayım bakayım ya
Kanamanın olmamasına niye şükrediyorsun ki olması gerekmez mi ben sevinmiştim içim temizleniyor diyeBenim kanamam olmadı hiç şukur ama buzunda baya etkisi oldugunu ben düşünüyorum açıkcası akışı durduruyor.Bencede sor belki bir şeyler söyler doktor.Bazı kızlar vardı buz agır oldugu için acısıda taze ya hemşireye söyluyordu lüften buzu alalım diye hayır asla alamam kanama riskine karşılık hepinize koyuyoruz biraz sabırlı olun risk kalksın alıcaz söylüyordular
Annem de koyar hep aynı dediğin gibi misafir gelince çıkarır tabağa koyar sofra hazır olana kadar buzu çözülüyo zaten. Aa bi de hamuru hazırlayıp baton gibi yapıp buzlukta bekletilen kurabiyeler var ya böyle fındıklı çikolatalı falan, onlar da pratik olur. Çıkar dilimle fırına ver 10 dk da hazırKeki yemeden önce yarım saat çıkartıyorum eriyo kendine güzel oluyor kurabiye iç koymadım ama eltim koymuştu oda çıkartıyormuş kendi kendine eriyormuş
Ben de buraya yazınca duzelıyor ben de gunler var cuma cmrtsi pazar yavaslıyor sacma bir sekıldeBuraya 2 gün önce benim bebe çok hareketli değil ortalama hareket ediyo falan yazmıştım. “Ortamlarda adımı hantala mı çıkarıcaksın” dercesine o günden beri çıldırdı oğlan. Ne gece ne gündüz hiç durmuyo yav yaptığım işe odaklanamaz oldum. Tamam yavrum en hareketli sensin, sakin ol şampiyon.
Maşallah dayanıklı olmak her zaman iyi ya her açıdan.Ben sabırlı biriyimdir gerçekten çok acıyorsa aciyor derim mesela abartanları gereksizce bende sevmem dogum ani abartani doktorda sevmiyor bu arada onada gina geliyor artık.Öyle canım içimizde bir canlı büyüyor borumu yani illaki getirisi de ona göre olacak. Sadece ağrı eşiği ile alakalı bir durumdur kimisi canı tatlıdır hemen ah uh eder kimisi de bacağını kopar yani banamısın demez. Benim annem kanal tedavisini uyuşturtmadan yaptırıyor maşaAllah doktorlar bile şaşırıyor ben dolguya bile ah uh acı değilde gerçi benimki o gıcık his beni delirtiyor. Yani herkes farklı
Töbe ben büyük konuşmam burda ne konuştuysam başıma geldi sadece müslin almam dedim daha almadım bi bunda kararlı çıktım.Maşallah dayanıklı olmak her zaman iyi ya her açıdan.Ben sabırlı biriyimdir gerçekten çok acıyorsa aciyor derim mesela abartanları gereksizce bende sevmem dogum ani abartani doktorda sevmiyor bu arada onada gina geliyor artık.
Oof evet ya cok guzel dedin. Sanki ne kadar çok acirsa o kadar çok anne oluyor gibi.Ben artık inanmıyorum ya şu kadar acıdı bu kadar acıdı diyenlere. Bizim ülkemizdeki kadınlar bence sorunlu. En çok benim canım acıdı, en fazla acıyı ben çektim, en çok ben kahroldum ilgi manyaklığı var. Kızan çıkacaktır elbet ama maalesef böyle çoğu. Aylardır her başlığı okudum doğum sonralarını. Bu bastırmayı çok yerde gördüm ama kimse ölcektim, doğurmakla eş değer vs. gibi şeyler dememiş. Evet biraz o anlık acı oluyor ama hızlı oldukları için geçiyo gidiyo anlık bir şey merak etmeyin demiş çoğu.
Bence de demeyin, normal doğumda da sezaryende de ben kimsenin abarttığını düşünmüyorum ya niye abartsın ki insan? Benim de uyuz olduğum kesim iki doğumu da kolay yapanların daha ağır geçirenleri eleştirmesi. Tamam en rambo sensin kanka diyesim geliyorTöbe ben büyük konuşmam burda ne konuştuysam başıma geldi sadece müslin almam dedim daha almadım bi bunda kararlı çıktım.onun dışında ay şöyle böyle demem artık… yok demem
Demek o yüzden yazıyosun buraya heBen de buraya yazınca duzelıyor ben de gunler var cuma cmrtsi pazar yavaslıyor sacma bir sekılde
Dogumdan sonra dökulen kanama farklı o dökülecek ama o kanla alakasız kanama riski var su gibi geliyor kan anladinmi?Durdurmazsan mazallah sonu kötü olur.Benim annem mesela beni dogurduktan sonra kanama başlamış birtane doktor zorla durdurmuş o olmasaymış az daha annem ölüyormuş yani Allah kimseye göstermesin.Annemin kanı en aşagı degere duşmuş bir anda bedendeki kan gidiyor yani.Ve o dogumdan sonra annemin kanı hala az hep zorluk çekiyor her yil kanının yukselmesi için ilaç tedavisi oluyor o kadar kan bedeninde azalmış ki bir daha toparlanmadı dogru dürûst.O yüzden doktorlar bu durumdan korkar çunki hasta Allah korusun öle bilir.Kanamanın olmamasına niye şükrediyorsun ki olması gerekmez mi ben sevinmiştim içim temizleniyor diyeSenin dediğin kanama nerden çıkıyor niye bu kadar panik olmuşlar
Müslin neden almiyorsun çocuk için muslin bez olmazsa olmaz yaa.Pamuk gibi yumuşacık olanindan ama.Töbe ben büyük konuşmam burda ne konuştuysam başıma geldi sadece müslin almam dedim daha almadım bi bunda kararlı çıktım.onun dışında ay şöyle böyle demem artık… yok demem
Alkışlı ıslık emojisi ne zaman gelcek yaOof evet ya cok guzel dedin. Sanki ne kadar çok acirsa o kadar çok anne oluyor gibi.
Biraz da psikolojik ve kültürel bence. Kadınlar ve kukulari bambaşka bir konu bizim ülkemizde. Hem de dogduklarindan beri. Saglik da olsa konu kendilerini salamiyorlar pek. Jinekologa çoğu ilk kez hamile olunca gidiyor mesela ya da mantar falan olunca. Bu aslinda çok yanlış. Ben hamile olmadan önce de 6 ayda bir giderdim sirf kontrole ve sikayetim olmadan, uzmanlar da bunu öneriyor, hele 30 yaşından sonra. Türkiye'de hiç jinekologa gitmemistim biliyor musun?
Ve doktor o parmağı da sokuyor, alttan da ultrasonla bakıyor, evet hamile degilken de... Çünkü en güzel bu sekilde bakılıyor. Rahimde kotu bir durum varsa bogazin acimiyor ki bilesin. Bu "alttan bakma" kabusunu burada okudum mesela ilk. Allah allah dedim hep yapılan bir şey aslında ve her şey çok daha net görülüyor. Niye bu panik ya sürekli? Seks çok acı verici, doğum abovv, parmak sokarak bakıyor öyle bi acı yok hemşirem, alttan bakma olamaz asla ben çok korkarım, neden? Bilmiyorum komsuya bakmis cok acimis o gunden sonra boyle boylesi kesilmemis... bir kadının sürekli bir yerleri aciyor ve sürekli bir yerleri yırtılıyor... ve kimse neden diye sormuyor, aksine bir sonrakininki daha çok acıyor.
Bunu duymamıştım ya aksine bana doktorum kan sulandırıcı iğne de vermişti 7 gün onu kullandım öyle bir sorunum olmamasına rağmen rutin veriyormuşDogumdan sonra dökulen kanama farklı o dökülecek ama o kanla alakasız kanama riski var su gibi geliyor kan anladinmi?Durdurmazsan mazallah sonu kötü olur.Benim annem mesela beni dogurduktan sonra kanama başlamış birtane doktor zorla durdurmuş o olmasaymış az daha annem ölüyormuş yani Allah kimseye göstermesin.Annemin kanı en aşagı degere duşmuş bir anda bedendeki kan gidiyor yani.Ve o dogumdan sonra annemin kanı hala az hep zorluk çekiyor her yil kanının yukselmesi için ilaç tedavisi oluyor o kadar kan bedeninde azalmış ki bir daha toparlanmadı dogru dürûst.O yüzden doktorlar bu durumdan korkar çunki hasta Allah korusun öle bilir.
Çok nazlı insanlara ve sürekli negatif basanlara, söylenenlere tahammül edemiyorum o ayrı ama yaşamadığımız bir durum hakkında katiyen yorum yapmaktan kaçınmak lazım. Şuan bu kafadayım şahsenBence de demeyin, normal doğumda da sezaryende de ben kimsenin abarttığını düşünmüyorum ya niye abartsın ki insan? Benim de uyuz olduğum kesim iki doğumu da kolay yapanların daha ağır geçirenleri eleştirmesi. Tamam en rambo sensin kanka diyesim geliyor
Yok kız olanı yazıyorum:) zaten bellı 3 gun hareketı az oluyor nedense bi aydırDemek o yüzden yazıyosun buraya he
Ay dur şimdi bir müslin şeysini daha kaldıramicamMüslin neden almiyorsun çocuk için muslin bez olmazsa olmaz yaa.Pamuk gibi yumuşacık olanindan ama.
Gerçekten ağır geçirenleri eleştiriyolarsa sıkıntı ama bazıları da var gerçekten işi olduğundan daha acılı anlatıyo ya. Hele mesela hamile birine daha önce doğum yapmış birinin ooovv şöyle acıyo şöyle yırtılıyo demesini asla normal bi psikolojiye dayandıramıyorum benBence de demeyin, normal doğumda da sezaryende de ben kimsenin abarttığını düşünmüyorum ya niye abartsın ki insan? Benim de uyuz olduğum kesim iki doğumu da kolay yapanların daha ağır geçirenleri eleştirmesi. Tamam en rambo sensin kanka diyesim geliyor
Her zaman dogumda kanama riski var o anlık olan bir şey sonradan olmaz yani.Senin doktorunda bir bildigi vardir herhalde o yuzden veriyodur.Bunu duymamıştım ya aksine bana doktorum kan sulandırıcı iğne de vermişti 7 gün onu kullandım öyle bir sorunum olmamasına rağmen rutin veriyormuş
E ben bacaklarım ayrık yürüyorum birleşmiyorÇocuk tam baş aşağı pozisyona gelince ve kafayla rahim ağzına baskı yapmaya başladığında asıl gırgır şamata başlıycak anladığım kadarıyla, çünkü ebe bana dedi ki şu an hiç aniden doğururum diye korkma çünkü doğurmazsın. Daha aha çocuğun kafası bacaklarımın arasında duruyo hissi gelmeden kimse doğurmuyo dedi. O his de işte hep son iki haftada falan geliyomuş. Daha da şişcez önce hehehhe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?