2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Aaa bende bu sertleşme bayadır oluyor. Ben hiç kasılma olduğunu düşünmedim. Çünkü çok uzun sürüyor. Geçecek mi diye izliyorum hiç geçmiyor sanki. Çok yemek yedim gaz falan diye yorumluyırdum açıkçası

Kızlar daha önce normal doğum yapmış olanlar bi gelinn ben vajinismusu tam yenemeden hamile kaldım hatırlayanlar vardır. Şimdi devlet takipliyim yani öncelik normal doğum. Ben de zaten normal doğum yapabileceksem eğer isterim denemeyi. Kendime inancım da var tek korkum istemsiz şekilde kendimi kasar mıyım? Bebeğime zarar verir miyim doğum esnasında?
Daha komik olan sorum ise şu: bebek geri içeri kaçar mı insanın daha önce yaşamadığı bir şeye hazırlanması ne zormuş aklıma olmadık sorular geliyor. Ikınırken gelen bebek ıkınmayı bıraktığımızda (youtubedaki videolardan öğrendiğim kadarıyla yani sancının geçtiği o dinlenme noktasında) olduğu yerde mi kalıyor sonraki ıkınmaya kadar bi ben miyim böyle şeyler düşünen, saçma gibi geliyor bana sorularım. Umarım değildir

Bana desteğe evet ama işe desteğe gelebilecek kimse yok, hedefim 40 bitince günde 1-2 saat en azından gidip kağıt işlerini toparlamak bakalım nasıl ilerleyecek süreç

Bana desteğe evet ama işe desteğe gelebilecek kimse yok, hedefim 40 bitince günde 1-2 saat en azından gidip kağıt işlerini toparlamak bakalım nasıl ilerleyecek süreç
Aynen yaşayıp göreceğiz artık. Allah kolaylık versin canım. Hallederiz inşallah :) Bebeğe desteğe aileleri ne kadar çağırmayı düşünüyorsunuz. Benim annem çalışıyor 2 hafta gelmesi yeter mi acaba. Eşim de daha serbest çalışabildiği için o da destek olacak.

İyi akşamlar herkese.
Ablam yeğenimden kalma biberon vs verdi philips aventin küçük cam biberonlarından.
Onları kullanmayı düşünüyorum ama emzik kısımlarını yenileyeceğim. Hangisini almalıyım kararsız kaldım. Bilgisi olan yardım edebilir mi? İkisi de yenidoğan ama 1 numara mı, 2 numara mı olmalı?

Eklentiler

• IMG_1492.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_1491.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 42
Sanırım sadece 0 yazan ilk zaman kullanılanı. Ben öyle yorumladım

Vajinismus hakkında bilgim yok aklındaki soruları doktorunla konuşmalısın fakat kendimi tutar miyim kısmına şöyle cevap verebilirim o an ki can havliyle tutacağını sanmıyorum biran önce çıksın da kurtulayım diye düşünürsün

Canım seni uyarayım eğer önceden tanısı konmuş bir hastalığın varsa maalesef ameliyat vs karşılamıyor bunu sor benim arkadaşımın da vardı daha önce guatrdan teşhis konduğu için maalesef ameliyatını karşılamadılar oğlunun da aynı daha önce devlette bademcik bakıldığı için ameliyat yapmadılar çocuğu bunu bir sor araştır

Sanırım sadece 0 yazan ilk zaman kullanılanı. Ben öyle yorumladım
İkisi de yenidoğan ama akış farkı var anladığım kadarıyla. Hangisi daha iyi olur bilemedim

Eklentiler

• fb6ba4ae-e23d-44c4-8530-8903d55c48ef.webp
    10 KB · Görüntüleme: 40
Doktorum psikolojik destek al yapabilirsin normal dedi, normal doğum yanlısı olduğu için eğer gerçekten yapamayacağım bir şey olsa söylerdi heralde diyorum ben de. Küçük bir şehirde yaşıyorum psikolojik desteği nereden alcam bulamadım kendi kendimi destekliyorum şimdilik doktorum yapabilirsin çatı muayenesi yaparız bi öncesinde dedi. Ama hadi çatı muayenesinden önce sancım gelirse ki zaten çatı muayenesi doğumdan daha korkutucu geliyor bana

bir ben miyim korkan bu grupta nisan anaları

Vajinismus çok ayrı bir durum. Çift terapisi olarak cinsel terapiye gidiliyor, online da var. Cetad diye bir dernek var, oradan destek alabilirsiniz. En iyi yer orası, diğerleri çok faza fiso olabiliyor. Ama nisana doğuma yetişemeyebilir. Epidural ağrıyı azaltır zaten. Doktorunuz normal doğum yanlısıysa ne güzel, ama eğer onunla ilerlemekte zorlancaksanız sezeryan da olabilir. Doğumda da gerekirse sezeryana dönüyorlar. Bence size en iyi çözüm iyi bir ebe bulmak ve onunla çalışmak olur. Ebeler çok deneyimli oluyor. Bir de sadece ıkınma değil, saat başı elle kontrol falan var.

Benim bebek makat pozisyonu olduğu için mecburen sezeryan olcak. Her türlü doğum korkutuyor tabi insanı Ben de normal doğum istiyordum ama korkutan kısım sancıydı. Bir de komplikasyonlar korkutuyordu. Muayene falan değildi, ondan bir şey diyemedim.

Benim de son 1 aydır derdim bu. Neyde ki evdeyim. Loğusa pijamalarıyla taytla ve bol tshirt takılıyorum. İşe giderken karnım bu kadar büyük değildi. İki tane h&mden elbise almıştım onları giyiyordum. Bir de hamile kıyafetlerinin kumaşları da çok kötü hep akrilik polyester, giyesim gelmiyor. Ben şu anda genel olarak kıyafet giymeyi sevmiyorum. Her şey batıyor kaşındırıyor ya da terletiyor Hamile tshirtleri bile biraz rahatsız geliyor, dayanıyorum son 1 hafta

Ben vajinismusu neredeyse yendim aslında aparat vs olayları var onları yapabiliyordum en son eşimle De birliktelik yaşayabildim zaten o zaman hamile kaldım. Ama tabi sonrasında ilişki denemediğim için ne durumdayım bilemiyorum. Sancıdan korkmuyorum ben de reglim çok ağrılı geçerdi biraz alışkınım kasıl bel ağrılarına elbette doğum sancısı bambaşkadır ama beni de korkutan muayeneler aparat deneyimim olduğu için acaba diyorum belki rahat olur muyum ama emin olamıyorum.

Bebeğimin kilosu da fazla, ilerden gidiyor haftasına göre. Doktorum böyle giderse zaten sezaryen olabilir dedi ama tabi halen netlik yok. Bebeğim belirlesin bari doğum şeklini diyorum ben de akılına bıraktım biraz

Yine de sormak istedim kafamdaki saçma soruları

Özellikle doğum anında ıkınmadığımız zaman bebek geri gider mi içeri sorusu

Hiç hamile kıyafeti almadım ben de ya.. bi hamile taytı almıştım Harika bir şey çabuk da kuruyor yıkayıp yıkayıp onu giyiyorum üstüne de bol 3 tane üstüm vardı onları giydim değiştirip değiştirip evde zaten bol tişörtler kurtarıcı.

Senin çok az kalmış 1 hafta mıı sağlıkla kavuşun çok heyecanlı

Valla onu bilmiyorum, geri gider mi kısmını ama şeyi biliyorum. Nefesle ilgili, ıkınırken uzun nefes vermek ve kesmemek önemli, o yüzden nefes egzersizi yapmak lazım. Bir dürü video var.

Bende az aldım ama işe gittiğim için mecbur aldım 3-5, onları da pamuklu aradım. H&m iyi geldi bana en çok, çorabı falan da güzeldi.

Evet, ben 37+5im, haftaya sezeryan okacak, pazartesi ya da salı, sancı başlamadan planlı, benim de ilk doğum ondan çok heyecanlıyım. 38+5te doğacak. Haftaya bugün ya da yarın bu saatlerde kızıma kavuşmuş olacağım Allahın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…