Ya o gülünce beneğin durumunu hep dalga geçiyorduk sen görmüşsün çok komik hele kendi bebişinde görmek nasıldıSelam kizlar, bugün randevudan sonra direkt ise dönmem lazimdi o yuzden yazamadim randevu nasildi diye. Kopardigim bilgileri yazam:
1. HATIR HATIR KASINANLAR DIKKAT: Hormonlardan oluyordur, hicbir sey yapaman dedi ebe. Tüm vücut kasinirsa safra kesesi ile ilgili bir problem oldugundan süphelenilir ve ona göre kan testi yapilirmis. Ama meme-göbek bunlar gelisim sirasinda bircok hamilenin sikayetci oldugu seyler dedi. Ben memiskolara badem yagi, göbektoya weledanin hamilelikte catlak önleyici kremini sürüyorum, daha iyi yag yok, bunlar en iyisi dedi. Yag arayisinda olanlara yardimci olur belki. Bu arada tam bacagimin arasinda bir kasinma hali var ve sürekli sürttügünden de iyilesemedi, oraya yine Weleda markasinin bebekler icin olan Calendula (türkcesi Aynisefa cicegi ya da otu) yagini önerdi. Bugün kullanmaya basladim. Vallahi ögürme olayi o kadar azaldi diye sevinirken kasinti cikti basima keske hala ögüreydim. Cidden kasinti cok fena.
2. Hareket hissedemiyorum diyenler: doktor su an daha cok yerleri var icerde o yüzden normal, icerde kipir kipirdir sen hissetmeyebilirsin, zamani var dedi (Bugün ultrasonda 18+4 cikti). Zaten su sürecte neredeyse hep uyurlar dedi bu arada.
3. Bugün türkcesini bilmedigim bir kontrol randevusu oldu. Normalde kalp atiyor mu bakar, ölcer hm hmm su bu der kapatirdi ultrasonu. Bugün on dakika kadar sürdü. Beyinden parmaklara kadar her seyi ölctü. Hamilelik sekeri oldugundan bu ölcümler seker defterine (ismi de ne tatli) girildi. Bunlari diyabet doktoruna göstermem gerek, bebegin ne kadar büyüdügünün takip edilmesi gerekiyor cünkü sekerde asiri büyüme söz konusu olabiliyor dikkat edilmediginde.
4. Ultrasonu actigimizda "buralar hep benim yaee" pozisyonunda yatarak bir seyler cigniyordu (artik orda ne cigneyebilirse). Anam ultrasonu fark edince kipir kipir kipir kipir durmadi, hic sevmiyor. Bazi ölcümleri doktor cok zor yakaladi hatta, kendi kendine "yat hadi bi cocugum bi kere bir dur" dedi LOL Doktor ultrason aletinin bebeklere direkt isigi ve sesi gidiyor, o yuzden genellikle sakin durmazlar, rahatsiz olurlar dedi.
5. Ben hep kullandigim folik asite devam ediyordum, bugün folik asit olan ama icinde omega 3, alfabenin her harfinden bir tane vitamin, biyotin, demir, hava, ates, su elementleri artik allah ne verdiyse siz anladiniz bulunan cok bilindik bir markanin takviyesini kendi dolabindan bir sonraki randevuya kadar yetecek kadar cikarip hediye diye verdi. Beni sever sagolsun, güldürüyorum diye seviyor gerci animatörü oldum bunun da. Neyse. Sadece folik asitin cok bir numarasi yok bundan sonra dedi.
6. Komik bir sey anlaticam. Doktor gezdiriyor iste ultrason aletini, dedi "bir de parmaklarina bakalim", o arada onaylar gibi size de gönderdigim resimdeki "bebis bunu begendi" hareketini yapti. Ben gülünce sen bi sallan dong dong dong dong diye. Ay o instagramdaki videolar dogruymus ya, anne gülünce karin sallaniyor ya cocuk icerde ding ding ding diye ileri geri gidiyor, ayran calkalar gibi
Ay roman yazdim yine ya.
Valla daha cok güldüm, daha cok sallandi eheheYa o gülünce beneğin durumunu hep dalga geçiyorduk sen görmüşsün çok komik hele kendi bebişinde görmek nasıldışeker ile ilgili de senin yüksek şeker mi vardı canım? Neden öyle dedi merak ettim? Bende şeker potansiyeli olan birisiyim ama düşük şekerim var ondan soruyorum bilgiler için teşekkürler
İlk defa duruyorumValla daha cok güldüm, daha cok sallandi ehehe
Bende hamilelik sekeri var, 9. haftada bulundu. O haftadan beri günde iki kez kan sekeri testi yapiyorum, yatmadan önce de insülin kullaniyorum ama su ana kadar degerlerim cok iyi gidiyor ama ben de dikkat ediyorum acikcasi cok. Her gün ölctügüm degerleri ve yediklerimi yazdigim bir hamilelik sekeri günlügü var. Bunu ayda bir kere diyabet doktoruma e-postayla gönderiyorum. Bunun disinda 19. veya 20. haftadan itibaren bebegin fiziksel bilgilerinin girildigi bir bölüm var, bu bilgileri jinekolog deftere giriyor, diyabet doktoru da bunu takip ediyor. Bebegin büyümesi dogumu belirleyen bir etken oldugu icin takip ediliyor, bilgin vardir potansiyelin varsa.
A Afratafrac kuzum nerelerdesin? Görünmüyorsun pek fazla iyi misin?
Oyyy geçmiş olsun kuzumBebişim ben günlerdir migren krizi geçiriyorum. Biraz uzak kalmak iyi geldi, 2 gündür daha iyiyim. Bir de işlerim vardı, iyi olduğum zamanlarda onlarla ilgilendim. Ekmek parası.
Sen nasılsın iyi misin, her şey yolunda mı? Yatağın geldi mi bu arada?
Oyyyy maşallah kurban vereneTeyzoslar biz detaylı ultrasondan geldik size de yandan gülüşümüzü getirdikk çok iyiymisiz maşallah kalbinde ufak bir parlaklık var bu tek başına birşey ifade etmiyor dedi doktorumuz endişelenecek birşey olmadığını söyledii 350 gram 27 cm olmuşuzz
Perinatologların yapması gerekiyor canım çünkü o nedenle eğer gittiğin doktor riskli gebelik takibi yapan bir perinatologsa onda da yaptırabilirsin.Arkadaşlar detaylı ultrasonu neden takip sürecini yöneten doktorda yaptırmadınız merak ettim.
Hiç bilgim yok bilgi verirseniz sevinirim
Her doktor detaylı ultrason için kalifiye olmuyor, perinatoloji uzmanlığı olan doktorlar detaylı ultrasonu doğru yorumlayıp yönlendirebilecek nitelikte oldukları için başka doktora gidiliyor. Başından beri perinatolog takibindeyseniz başka doktora gitmenize gerek kalmaz.Arkadaşlar detaylı ultrasonu neden takip sürecini yöneten doktorda yaptırmadınız merak ettim.
Hiç bilgim yok bilgi verirseniz sevinirim
Radyolog da olur sıkıntı yapmayın.Benim kendi doktorum ve bir baska kadin dogum uzmani ve radyolog bakicak cunku burada perinatolog yok
Benimde öyle oluyor karnımı içine çekemiyorum nefes alamıyorumBu arada 19 hafta olduk ama bir sorum var karnim aksam tass gibi oluyorrr yasayan var mi catlicak gibi oluyorum nefes alirken karnim geriliyor , benim gibi olan var mi ozellikkkle aksamlariiiii
Bendede var ayni sıkıntı neredeyse 3-4 haftadır. Doktorum gaz dedi. Hareket etmen lazım dedi. Bende paso yatıyorum maalesefBu arada 19 hafta olduk ama bir sorum var karnim aksam tass gibi oluyorrr yasayan var mi catlicak gibi oluyorum nefes alirken karnim geriliyor , benim gibi olan var mi ozellikkkle
Ben de senin gibi düşünüyorum canım ihtiyaç oldukça alınır zaten önümüz bahar ve yaz sık sık yıkanır da bide fiziksel olarak çok büyük yada küçük de dogabiliyorlar duruma göre hareket edilir hastane için çantasına iki üç yedek yeterli bencearaya kaynak yapayım bu liste işi bana çok şişirme geliyor, 2-3 parça alırım bir şeyler hastaneden çıkarken giyeceği kıyafetler temiz olsun gerisi ihtiyaç oldukça bakılır, alınır döndür yıka yapılır gibi düşünüyorum bu yaklaşım yanlış mı tecrübeli analar, pişman olur muyum? bir de benim yeğenim mesela 5 aylıkken 1 yaş kıyafeti giyen bir çocuktu, o yüzden hani mevsiminde mutlaka giyer kısmı için de çok emin olup ileriye dönük kıyafet alamıyorum. zaten kıyafet komple alamıyorum. ben çocuğu herhalde çıplak salacam ortalığa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?