2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

çok geçmiş olsunnnn ay aşı meselesini valla ilk duydum. doktora sorayım da onaylarsa ben de öyle yapayım. gerçekten daha mantıklı.

bende de geçen haftadan peri popo ağrısı var hemoroit yastıklarından almam gerekicek galiba. yamuk yumuk oturuyorum ben de

Herkese merhabalar ben de 18 haftalık hamileyim . Herkse duyurmadum henüz . 35 yaşında 3. Gebeliğim. Ama aşırı kilo aldım şimdiden 8 kilo ve hareketsizim. Öğretmenim ama destek eğitim veriyorum birebir olduğu için hep oturarak derslerim . Arabayla da gidip gelince yürüme sıfır . Eve gelince anca yemek bulaşık çamaşır. Ne yapmam lazım nerden başlamam lazım kafam çok karışık . Bebek kilo alır iken ben yağ yakamaz mıyım acaba . Şimdiden 75 kiloyum . Hamileyken kilo vereniniz oldu mu yada duyan gören bi tavsiye var mıdır ?

Seni anlıyorum bende simitle oturdum bir iki gün çok komikti o aslında o zaman oturma yürüyüş tabi ağrısı öyle değildi ama şimdi çok yok ama yine de yokluyor bugünlerde bu ağrılar olacak dedi sıkıntı yok dedi. Kasık ağrısının da idrar yolu enfeksiyonu ile alakası yokmuş tamamen rahim genişlediği için dedi ben ondan sanıyordum şahsen. Baya rahatsız ediyor bazen çünkü ama genel kafasına takılanlar rahat olabilir yani

Hoşgeldin canım hayırlı olsun bebeğin sağlıkla kucağına al inşaAllah ben gebeliğimin başından beri diyetisyen kontrolünde gidiyorum totalde 4 kilo civarı kilo verdim. Sürekli lifli gıdalar ile besleniyoruz. Gün içerisinde normal ekmek yok çavdar ekmeği sadece oda sabah 2 dilim akşam bir dilim. Tatlı yok. Çok minimum arada yiyorum. Karbonhidrat yok. :) sadece bunları bile yapsan en azından kilonu korursun. Zaten bu saydıklarım da bebek için çok yararlı şeyler değil. Bende çok hareket etmiyorum ama bu şekilde beslenerek kilo verdim. Akşam ise en geç 19:00 yemek saatim. Canım bazen tatlı çekiyor ama eğer hakim olursam kendime o geçiyor. Şekerime dikkat etmem lazım çünkü. Akşam 19 dan sonra su dışında hiç bir şey yeyip içmiyorum.

Maşallah size . Ben de gittim diyetisyene ama hamilelik olayı bütün motivasyonumu bozduğu gibi sürekli uyku hali açlık durumları oluştu. Listeme uyum sağlayamadım . Sürekli yiyince de vücut hep ister oldu. Ben de karar aldım bugünden itibaren ne olursa olsun dayanacağım diye ama çok endişeliyim. Şimdiden 9 aylık hamile gibiyim

Kilo almak bize ve dizlerimize zarar, nefes darlığı çekmek istemedim bende çok kilolu değildim ama kontrollü gitmemi doktorum önerdi kendin rahat edersin dedi. Bende ilerisini düşününce bi korktum açıkçası rn çok kilo alınan aylara girmedik çünkü. Tıslayarak ve duba gibi yürümek istemedim :) bu benim tamamen kendi düşüncem ve iradem ama. Herkesin psikolojisi, durumu aynı değil sonuçta. Ben kafaya koydum doğumdan sonra aaaaa doğum mu yaptın hiç belli olmuyor olsun karın şişmesi bende var ama fazla değil mi yaw diyorum herkeste değişiyormuş. Kimseyle kendinizi kıyaslamayın. Sadece şunu düşünün; hamileliğimde son aylarımı nasıl geçirmek istiyorum? Doğumdan sonra nasıl görünmek istiyorum? Hangisi bana daha iyi hissettirir. Eğer yemek size iyi hissettiriyorsa yeyin yawww ben zararlı bişi yeyince oda çok bişi değil yani bir dilim pasta mesela çocuktan özür diliyorum sana bir faydası yok annem tamamen kendimi düşündüm diye

bende dikkat ettiğimden değil ama iştahlı değilim 5 aylığım 55 ile hamile kaldım şuan 57 yim ilk doğumumdada doğum yapınca hiç karnım olmamıştı. bundada olacağını sanmıyorum yapı meselesi.

Güya ben de siz gibi düşünüyordum ama benim psikolojik yemelerim de fazla. Belkş de bahane buluyorum kendime bilmiyorum benim diğer hamileliklwrimde de göbeğim çabuk çıktı 2 aylık belli olmaz ama benim belli olur. Şimdş artık iyice saklanamaz hale geldi. Bundan sonra inşallah hedefim sabit kilo olsun

Ay ne güzel tam da hayal ettiğim ama sadece hayallerimde yer alan gebelik ben de doğumdan sonra 6 ay daha hamile gşbi gezenlerdenim maşallah dedim bu arada inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırı gerisi çözülemeyecek konular değil .

amin çok kafanıza takmayın güzel günlerin keyfini çıkaralım.fabrikadan çıkmış değiliz hepimizin farklı özellikleri var ve böyle sevilmeye layığız.

Kızlar selam,
Biz bugün 2. Detaylı ultrasona girdik perinatologla, çok güzel geçti, her şey yolundaymış Kız olduğu kesinleşti, münasip yerlerini gördük Ayağı da aynı bana benziyor. 20+6 da gittim, tamamen haftasıyla uyumlu, 25cm ve 420 gram. Bebeğin her şeyi normal, biz Nipt de yaptırmıştık. Yine kontrol etti. 12. Haftadan bugüne gelişimlere baktı. Yeni gelişen organlara baktı, hepsi çok normal çok şükür Bende çentiklenme vardı yazmıştım. Neyse ki sağdaki geçmiş çok şükür ve plasenta o tarafta, solda var ama orada bir şey yok ondan sorun değşlmiş. Tansiyonum 12/7 o sınırda, sorun değil ama arada kontrol edin dediler. Bir ay önce 10/6 idi ama bu ay böyle birazcık yükseldi. Plasenta da servikse yakın bitiyordu, o tamamen yukarı çıkmış. Benzer durumda olup merak edenler var diye yazdım. Serviks de normalmiş, erken doğum riski yokmuş. Bakalım nolcak hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri görelim inşallah

Bu hareketler, karında sertlik olmasını sordum. Çok normal dedi, hatta benim bir damar atıyor hissediyorum, ona da normal dedi. O da konuşulmuştu. Bizimki kız ama atom karınca maşallah, aşırı hareketli. El salladı resmen, gözleri kıpırdadı, ayaklarını kafasının üzerine koydu, taklalar attı falan, çok çok tatlıydı gene

MaşaAllah maşaAllah Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı da nasip etsin. Herkesten böyle güzel haberler ala ala hamileliğimizi geçirelim. Hamdolsun. Allah’ım herkese şifalar versin

Ben de sanırım son zamanlarda iştahım açıldı diye kendimi serbest bıraktığım için şekerim düzensizleşmeye başladı hissediyorum. Artık sağlıklı beslnemye dönüyorum. İLk zor oluyor gibi oluyor ama sonra alışıyor insan ve kendini daha dinç hissediyor. Fazla karbonhidrat ve şeker maalesef daha fazla uyuşukluk ve hastalık yapıyor. Bravo valla bebiş büyürken sen kilo veriyorsun. mis gibi

Yaaaa ne güzel anlattın maşallah Sağlıkla doğsun bebişlerimiz. Ay heyecan yapıyorum sizler detaylılarınızı anlattıkça. 5 Aralık Salı günü haftaya ben de giriyorum detaylıya bakalım inşallah güzel haberlerle dönerim ben de.

Ben de hafataya cumartesiye perınatolog a randevu aldım hepımızın bebıslerı saglamca saglıklıca gelsin insallah
Amin inşallah Sizlerin de çok güzel geçer umarım. Detaylıda görüntüler daha da bir net, görmesi de çok keyifli oluyor Sağlıkla kucaklarımıza alalım evlerimiz şenlensin bebek kokusuyla.

ben detaylı için bir türlü karar verip de randevu alamıyorum. ya çok kısa bakarlarsa, ya güzel fotoğrafını veremezlerse diye düşünmekten doktor bulamadım

İştahı hiç konuşmayalım ya o bu haftalarda beni zorlamaya başladı. önüme koysalar herşeyi yicem bütün sülaleye dedim beni bür yere davet etmeyin kendimi tutamıyorum sonra haftasonu kayınvalideme gittik eşimin teyzesiyle börekler çörekler açmışlar koydular önüme haaaydaaaa dedim bu ne? Eee dikkat et dedim şakamısınız siz hamile kadının önüne koyup dikkat et nasıl bir kafadır beni birdaha böyle bir durumda çağırmayın gelmem alınarsanız da alının banane dedim ama börekleri de gömdüm yani biz bizi düşünmezsek kimse bizi düşünmez kızlar sabır güç verelim birbirimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…