probiyotik alıyorum ben dr umun verdiği multi vitaminlerde var.çok şükür kabızlık çekmedim demir kullanırken.Demir ilacına başladığım hafta sadece bir defa wc ye gidebildim ki ben diyetisyene gidiyorum kabızlık çok olduğu için hamilelikte ona yoğunlaşıyoruz ona göre beslenme ayarlıyoruz hiç olmuyordum ama başlayınca dikkate rağmen kabız oldum… diyetisyenim de demişti demir ilacı kabızlığı artırıyor diye bugün kontrolüm vardı magnezyuma başlaman iyi olmuş çünkü bağırsakları çalıştırır dedi.
Harika canım gidince bizi de bilgilendirir misiiinSelam şekerim yoğun geçiyor şu sıralar annemler falan geldi. Randevum 9 aralıkta detaylı için. Çünküü 20. hafta biraz erken olur dedi Özgür Bey. Tam 23 olduğu gün gideceğim. 22-23 ideal zamanlarmış. Öncesi yada sonrası pek verimli değilmiş biz de değiştirdik tarihi
Benimde 18+1 aynıyızBenim bugün 18+1 çıktı. Devlet randevum 27 aralık. Sizin yine benden önce olcak gibi. Giderseniz yazın kızlar, nasıl ilgilendi, foto verdi mi diye. Haftaya randevu isterim ben de ona göre. Doktorum devlette ilgilenmezlerse ben bakarım dedi ama ben yine de başka bi göz de olsun istiyorum
Tabii kiHarika canım gidince bizi de bilgilendirir misiiin
Oyyy kilosuna da mı bakılıyor artıkk kocaman oldular yaaHerkese selam, mesajları okumam vakit aldı hepsiyle ilgili toplu 20+6 güncellememi yazıyorum.
20. haftaya girdiğimiz gün doktor kontrolüm vardı, her şey yolunda plasenta yukarı çıkmış dedi rahatladım çok şükür bebiş de 365gramdı haftasıyla uyumlu dedi doktor. Çok tripliydi bu sefer, eliyle yüzünü kapadı hep kendini göstermedi eşoleşek, artık detaylıyı bekliyoruz heyecanla. Doktor 22-23. haftalar arasını önerdi, 13 aralığa randevu aldık
AdChoices
ADVERTISING
Bir haftadır karnım ve kasıklarım ağrıyor özellikle akşamları, plasentam yukarı çıkınca şımarıp yemek falan yapmaya başladım ayakta kalıyorum gün içinde, kedilerin köpüşün peşinde eğil kalk sürekli. Bence ağrıların en büyük sebebi anlamsız ayakta durmak ve sistematik olmayan şekilde hareket etmek, dinlenince geçiyor çünkü o yüzden yatın kardaşlarım yarınlar yokmuşçasına yatın ya da planlı spor ve yürüyüş yapın
19. hafta itibariyle başlayan bir akıntım var, hep günün belli saatinde lök diye gelen bir akıntı. Rengi ve kokusu ben zararsızım diye bağırdığı için doktora bile sormadım ama zararlıysa söyleyin bileyim.
İştahım korkunç arttı, 16dan itibaren böyleyim esasen yeni bir şey değil. 16-20 arası 3 kilo almışım diye doktor ufak bir laf soktu, valla hiç umrumda değil 16ya gelene kadar fare gibi ekmek kemirdim sadece, şimdi yiycem tabişaka bir yana yediklerime çok dikkat ediyorum ve kabızlık çektiğim için de gerçekten dengeli beslenmeye özen gösteriyorum, ekmek makarna filan haftada bir kere sadece. yine de düzelmedim, günde üç litre su içiyorum sebze meyve salata eksik etmiyorum yine de kabızım bu nasıl iş anlamadım.
Yine geçen haftadan beridir gece krampları başladı, çok tatsız. Parmağım saçma şekilde kalıyor oynatamıyorum falan demiştim buraya, hamilelikte olan bir şeymiş korkmuyorum o yüzden, eliniz pençe gibi kalırsa sabah siz de korkmayın geçiyorKramp için şase magnezyuma başladım ama doktor kabız yapabilir dediği için korkarak iki-üç günde bir içiyorum. Ne krampım geçti ne kabızım, yine kaybeden ben oldum
Magnezyum şase dışında demir (kabızdan korktuğum için yine iki günde bir), vitamin, probiyotik ve balık yağı kullanıyorum. Bebeği genelde ve sadece gece yarısı ya da sabaha karşı uyandığımda hissediyorum, sanki içerde davul çalıyor gibi oluyor tepişiyor sıpa. Bu gece uyanmalarının stres uyanması olabileceğiyle ilgili bir iki şey okumuştum, bir şeye stres yapmıyorum sanıyorum ve gün içinde çok rahat vakit geçiriyorum ama bilinçaltım öyle demiyor olabilir. Bunu doktora bir sorucam, bebekten önce de böyleydim çünkü. Şimdilik böyle. Hepiniz iyi olun
Hahah evet ya, çok şirin bence epey büyüdüler artık bir önceki sefer yarım kola kutusu kadar demişti doktor şimdi onu da geçmiş dediTabii ki
Oyyy kilosuna da mı bakılıyor artıkk kocaman oldular yaaBen de magnezyum demir kullanıyorum. Normalde demir hapı kabız yapıyor ama hamileliğimde yapmadı. İlk bir kaç gün tuhaf bir renk oldu. Onun dışında normal ilerliyor. Ama iştahımı aşırı açtı. ya demir hapı ya da pregnacare. Doktorumdan değiştirmesini isteyeceğim. İyi olman süper
9unda detaylıya gidince perinatoloğa danışıp yazarım burayaHahah evet ya, çok şirin bence epey büyüdüler artık bir önceki sefer yarım kola kutusu kadar demişti doktor şimdi onu da geçmiş dediMaşallah çocuklarımıza ben iyiyim ama hepimiz çok iyi olalım, diğer gruplarda bazen çok keyifsiz şeyler okuyorum moralim bozuluyor inşallah kazasız belasız güzel geçirelim, her birimiz zamanlıca doğuralım
Ben de pregnacare kullanıyorum acaba o mu bu anlamsız iştaha sebep oluyor şüphelendim şimdi, resmen midem kazınıyor sürekli ağzıma bir şeyler tıkıyorum. Doktoruna sorunca buraya da yaz olur mu? bana doktor decavit vermişti ilk, bu midemi bulandırmıyor diye buna geçmiştim decavite geri döneyim ona göre nasıl olsa bulantı falan kalmadı.
Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama medikal enflasyon oranı asgari ücret oranıyla paralel olmayabiliyor kullanılan malzemeler vs çoğunlukla ithal olduğu için. 2023te iki kere zam gelmişti hastanelere, fiyatı sabitleme ihtimaliniz varsa belki o şekilde ilerleyebilirsiniz. Allah yardımcımız olsun valla gerçekten çok saçma fiyatlarkızlar ya ben doğum fiyatlarını duydukça dehşete kapılıyorum birde yeni yılda zam gelecekmiş ya bize 23.5 dediler tüp baglatmada olucam 4 bin de ona dediler nekadar zam gelecek acaba asgari ücrete yüzde 40 gelirse bunada mı öyle olacak düşündükçe geriliyorum.
Gittiğim hastane 1650. Başka bir hastane 1800 dedi. Radyoloji uzmanlarının baktığı merkezler 1250 civarı. Ben perinatologdan randevu aldım 2200. 1250-2500 arası sorduğum yerler (Bursa)Kızlar ayrıntılı ultrason ücretleri ne durumda, kaçlı fiyatlara teklifler buldunuz
Bana bundan başlattı nir paket bitmek üzere demir rezervlerimiz iyi olunca olabiliyormuş başka birisi yazında bi araştırdım. Kan tahlillerim iyi gelmişti ama yine de başlatıyorlar sanırım. Daktır ne yazarsa onu kullanıyorum ben rahat bür doktorum var olur, normal, olacak cevaplarını aldığım için sürekli çok kurcalamıyorumCanım demir ilacı ne başladınız. İlk ferrum yazmıştı bana o bağırsaklarımı baya bozmuştu. feriferin kaşık formuna başladım yakın zamanda bunda sorun yaşamıyorum.
Aslında magnezyumu kuyruk sokumu ve kasık ağrılarım için verdi. Demir ilacı kullanacaksın dediği için kullanıyorum ben ya ne verirse alıp içiyom kötü niyetli olsa yandıkçok komiksinizmagnezyum yerine sade soda içebilirsiniz gerçekten işe yarıyor. demiri ben içmiyorum çok iğrenç
Demir ilacı kullanıncaya kadar hiç çekmiyordum kuzum bende diyetisyen sağolsun ayarlıyordu. Ama demirde uyarmıştı normal diye. Bugün magnezyum kazandı ama 1-0 magnezyum yesssprobiyotik alıyorum ben dr umun verdiği multi vitaminlerde var.çok şükür kabızlık çekmedim demir kullanırken.
perinatolog daha pahalı galıba benımd e o civar cunkuGittiğim hastane 1650. Başka bir hastane 1800 dedi. Radyoloji uzmanlarının baktığı merkezler 1250 civarı. Ben perinatologdan randevu aldım 2200. 1250-2500 arası sorduğum yerler (Bursa)
Valla ne yalan söyleyim ben de kara kara düşünüyorum.Benim doktorumun doğum ücreti Haziranda arkadaşım doğum yaptı 10 binmiş şu anda 20bin miş. Yılbaşından sonra zam gelecekmiş. 30 bin olmasını bekliyorum.kızlar ya ben doğum fiyatlarını duydukça dehşete kapılıyorum birde yeni yılda zam gelecekmiş ya bize 23.5 dediler tüp baglatmada olucam 4 bin de ona dediler nekadar zam gelecek acaba asgari ücrete yüzde 40 gelirse bunada mı öyle olacak düşündükçe geriliyorum.
Yuhhh 55 mi. Zamlanınca ne olacak kim bilir. Çok para ya. Allah yardımcımız olsun hepimizin.Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama medikal enflasyon oranı asgari ücret oranıyla paralel olmayabiliyor kullanılan malzemeler vs çoğunlukla ithal olduğu için. 2023te iki kere zam gelmişti hastanelere, fiyatı sabitleme ihtimaliniz varsa belki o şekilde ilerleyebilirsiniz. Allah yardımcımız olsun valla gerçekten çok saçma fiyatlar23.5 hiç kötü değil bu arada, ben 55 falan duydum zamsız haliyle..
Benim gittiğim hastane doğum hastanesi, kendi içlerinde varmış bu işi yapan, dışarıdan bir yere gitmeyeceğim o yüzden 1700TL dediler.Kızlar ayrıntılı ultrason ücretleri ne durumda, kaçlı fiyatlara teklifler buldunuz
Benimki de radyoloji uzmanı gibi bişi olması lazım. Ancak sıkıntılı bişi görürse devlette de giderim herhalde 23. haftada. Orada perinatolog var ücretsiz bakan.perinatolog daha pahalı galıba benımd e o civar cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?