2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

probiyotik alıyorum ben dr umun verdiği multi vitaminlerde var.çok şükür kabızlık çekmedim demir kullanırken.

Harika canım gidince bizi de bilgilendirir misiiin

Benimde 18+1 aynıyız

Herkese selam, mesajları okumam vakit aldı hepsiyle ilgili toplu 20+6 güncellememi yazıyorum.

20. haftaya girdiğimiz gün doktor kontrolüm vardı, her şey yolunda plasenta yukarı çıkmış dedi rahatladım çok şükür bebiş de 365gramdı haftasıyla uyumlu dedi doktor. Çok tripliydi bu sefer, eliyle yüzünü kapadı hep kendini göstermedi eşoleşek, artık detaylıyı bekliyoruz heyecanla. Doktor 22-23. haftalar arasını önerdi, 13 aralığa randevu aldık
AdChoices
ADVERTISING

Bir haftadır karnım ve kasıklarım ağrıyor özellikle akşamları, plasentam yukarı çıkınca şımarıp yemek falan yapmaya başladım ayakta kalıyorum gün içinde, kedilerin köpüşün peşinde eğil kalk sürekli. Bence ağrıların en büyük sebebi anlamsız ayakta durmak ve sistematik olmayan şekilde hareket etmek, dinlenince geçiyor çünkü o yüzden yatın kardaşlarım yarınlar yokmuşçasına yatın ya da planlı spor ve yürüyüş yapın
19. hafta itibariyle başlayan bir akıntım var, hep günün belli saatinde lök diye gelen bir akıntı. Rengi ve kokusu ben zararsızım diye bağırdığı için doktora bile sormadım ama zararlıysa söyleyin bileyim.

İştahım korkunç arttı, 16dan itibaren böyleyim esasen yeni bir şey değil. 16-20 arası 3 kilo almışım diye doktor ufak bir laf soktu, valla hiç umrumda değil 16ya gelene kadar fare gibi ekmek kemirdim sadece, şimdi yiycem tabi şaka bir yana yediklerime çok dikkat ediyorum ve kabızlık çektiğim için de gerçekten dengeli beslenmeye özen gösteriyorum, ekmek makarna filan haftada bir kere sadece. yine de düzelmedim, günde üç litre su içiyorum sebze meyve salata eksik etmiyorum yine de kabızım bu nasıl iş anlamadım.

Yine geçen haftadan beridir gece krampları başladı, çok tatsız. Parmağım saçma şekilde kalıyor oynatamıyorum falan demiştim buraya, hamilelikte olan bir şeymiş korkmuyorum o yüzden, eliniz pençe gibi kalırsa sabah siz de korkmayın geçiyor Kramp için şase magnezyuma başladım ama doktor kabız yapabilir dediği için korkarak iki-üç günde bir içiyorum. Ne krampım geçti ne kabızım, yine kaybeden ben oldum

Magnezyum şase dışında demir (kabızdan korktuğum için yine iki günde bir), vitamin, probiyotik ve balık yağı kullanıyorum. Bebeği genelde ve sadece gece yarısı ya da sabaha karşı uyandığımda hissediyorum, sanki içerde davul çalıyor gibi oluyor tepişiyor sıpa. Bu gece uyanmalarının stres uyanması olabileceğiyle ilgili bir iki şey okumuştum, bir şeye stres yapmıyorum sanıyorum ve gün içinde çok rahat vakit geçiriyorum ama bilinçaltım öyle demiyor olabilir. Bunu doktora bir sorucam, bebekten önce de böyleydim çünkü. Şimdilik böyle. Hepiniz iyi olun

Harika canım gidince bizi de bilgilendirir misiiin
Tabii ki
Oyyy kilosuna da mı bakılıyor artıkk kocaman oldular yaa Ben de magnezyum demir kullanıyorum. Normalde demir hapı kabız yapıyor ama hamileliğimde yapmadı. İlk bir kaç gün tuhaf bir renk oldu. Onun dışında normal ilerliyor. Ama iştahımı aşırı açtı. ya demir hapı ya da pregnacare. Doktorumdan değiştirmesini isteyeceğim. İyi olman süper

Hahah evet ya, çok şirin bence epey büyüdüler artık bir önceki sefer yarım kola kutusu kadar demişti doktor şimdi onu da geçmiş dedi Maşallah çocuklarımıza ben iyiyim ama hepimiz çok iyi olalım, diğer gruplarda bazen çok keyifsiz şeyler okuyorum moralim bozuluyor inşallah kazasız belasız güzel geçirelim, her birimiz zamanlıca doğuralım

Ben de pregnacare kullanıyorum acaba o mu bu anlamsız iştaha sebep oluyor şüphelendim şimdi, resmen midem kazınıyor sürekli ağzıma bir şeyler tıkıyorum. Doktoruna sorunca buraya da yaz olur mu? bana doktor decavit vermişti ilk, bu midemi bulandırmıyor diye buna geçmiştim decavite geri döneyim ona göre nasıl olsa bulantı falan kalmadı.

9unda detaylıya gidince perinatoloğa danışıp yazarım buraya

kızlar ya ben doğum fiyatlarını duydukça dehşete kapılıyorum birde yeni yılda zam gelecekmiş ya bize 23.5 dediler tüp baglatmada olucam 4 bin de ona dediler nekadar zam gelecek acaba asgari ücrete yüzde 40 gelirse bunada mı öyle olacak düşündükçe geriliyorum.

Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama medikal enflasyon oranı asgari ücret oranıyla paralel olmayabiliyor kullanılan malzemeler vs çoğunlukla ithal olduğu için. 2023te iki kere zam gelmişti hastanelere, fiyatı sabitleme ihtimaliniz varsa belki o şekilde ilerleyebilirsiniz. Allah yardımcımız olsun valla gerçekten çok saçma fiyatlar 23.5 hiç kötü değil bu arada, ben 55 falan duydum zamsız haliyle..

Kızlar ayrıntılı ultrason ücretleri ne durumda, kaçlı fiyatlara teklifler buldunuz
Gittiğim hastane 1650. Başka bir hastane 1800 dedi. Radyoloji uzmanlarının baktığı merkezler 1250 civarı. Ben perinatologdan randevu aldım 2200. 1250-2500 arası sorduğum yerler (Bursa)

Canım demir ilacı ne başladınız. İlk ferrum yazmıştı bana o bağırsaklarımı baya bozmuştu. feriferin kaşık formuna başladım yakın zamanda bunda sorun yaşamıyorum.
Bana bundan başlattı nir paket bitmek üzere demir rezervlerimiz iyi olunca olabiliyormuş başka birisi yazında bi araştırdım. Kan tahlillerim iyi gelmişti ama yine de başlatıyorlar sanırım. Daktır ne yazarsa onu kullanıyorum ben rahat bür doktorum var olur, normal, olacak cevaplarını aldığım için sürekli çok kurcalamıyorum

Eklentiler

• IMG_4569.webp
    30,2 KB · Görüntüleme: 31
çok komiksiniz magnezyum yerine sade soda içebilirsiniz gerçekten işe yarıyor. demiri ben içmiyorum çok iğrenç
Aslında magnezyumu kuyruk sokumu ve kasık ağrılarım için verdi. Demir ilacı kullanacaksın dediği için kullanıyorum ben ya ne verirse alıp içiyom kötü niyetli olsa yandık

probiyotik alıyorum ben dr umun verdiği multi vitaminlerde var.çok şükür kabızlık çekmedim demir kullanırken.
Demir ilacı kullanıncaya kadar hiç çekmiyordum kuzum bende diyetisyen sağolsun ayarlıyordu. Ama demirde uyarmıştı normal diye. Bugün magnezyum kazandı ama 1-0 magnezyum yesss

Gittiğim hastane 1650. Başka bir hastane 1800 dedi. Radyoloji uzmanlarının baktığı merkezler 1250 civarı. Ben perinatologdan randevu aldım 2200. 1250-2500 arası sorduğum yerler (Bursa)
perinatolog daha pahalı galıba benımd e o civar cunku

Valla ne yalan söyleyim ben de kara kara düşünüyorum.Benim doktorumun doğum ücreti Haziranda arkadaşım doğum yaptı 10 binmiş şu anda 20bin miş. Yılbaşından sonra zam gelecekmiş. 30 bin olmasını bekliyorum. Açıkçası hayatımda hiç bir şeye fuzuli para harcamadım. İnsana koyuyor ister istemez. Kolay kazanılmıyor malum. Mesela devlette doğurmak bedava. Devlette ayrıntılı ultrason da bedava. Ama işte aynı doktorlar başladım ve bitsin istiyorum memnunum doktorumdan. Ne zaman aklıma bişi gelse pazar günü demeden cevaplıyo. Güven veriyo.

İnşallah makul zam oranı olur doğum ücretlerine. Ben de Aralık ve Ocak ayında alacağım maaşlarımın yarısı ile bebiş eksiklerini almaya devam edeceğim. Şubat, Mart ve Nisan maaşlarımı da artık biriktirmem lazım doğum için ve doğum sonrasında da sıkça bir süre randevuya gideriz diye tahmin ediyorum o süreçler için. Ne kadar birikirse o kadar iyi sanırım. Şu zamları ön görememek çok kötü

Yuhhh 55 mi. Zamlanınca ne olacak kim bilir. Çok para ya. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Kızlar ayrıntılı ultrason ücretleri ne durumda, kaçlı fiyatlara teklifler buldunuz
Benim gittiğim hastane doğum hastanesi, kendi içlerinde varmış bu işi yapan, dışarıdan bir yere gitmeyeceğim o yüzden 1700TL dediler.

perinatolog daha pahalı galıba benımd e o civar cunku
Benimki de radyoloji uzmanı gibi bişi olması lazım. Ancak sıkıntılı bişi görürse devlette de giderim herhalde 23. haftada. Orada perinatolog var ücretsiz bakan.

Mide kazınması bence ayla ilgili. Ben aşırı iştahlıyım, kocamdan fazla yiyorum Kilo da almadım, baştan beri 2 kilo ve zor doyuyorum. Bebeğe gidiyor bende yediklerim. Kabızlık ben pek yaşamadım. İki önerim var, balkabağı ve avokado. Hayatımda avokado kadar bağırsak çalıştıran bir şey yok. Salatanın içine çeyrek koyuyorum hem de tokluğu çok arttırıyor. Balkabağımı da tatlı yapıyorum, nefsimi köreltiyor. Zaten ben daha son 1 aydır tatlı istiyorum. Bebek benim baya hareketli, genelde göbek hizamda, ama yana toplandığında kasıkta da hissediyorum. Kasıkta pıt pıt pıt bit nabız hissim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…