Civili ben beğeniyorum baya. Geçen indirimle kolsuz çıtçıtlı body denk getirdim tanesi 28 liraya 5 tane aldım hepsiburadadan. Geldi malları çok güzel pamuklu
Ben civilden toplu alışveriş yaptım malları çok güzel yumuşacık ve pamuklu ettafımdakiler de önermişti öyle aldım baya bişey
Civilden Yelek,örme battaniye, minnak pijamalar bir de peluş oyuncak aldım tüysüz. Baya uygun geldi fiyatları iyi de görünüyor. Kitikateden bebek bakım çantası aldım yeşil, şişme. MükkkkkBebiş büyüyünce bile kullanılır tam istediğim gibi. Minycenter pahalı bence de. Lcwde beden hiç olmuyor yada bana denk geliyor.
Güle güle giysin bebişleriniz kızlar. Haftasonu durağım belli oldu civilYan yatırma desteği aldım 49tlye ya gerçekten çok uygun. Alez aldım anne yanı için 100tl. Organik reyonları falan var onlar da uygun piyasaya göre.
Yaaa harikaa doktor randevuları falan denk olur birbirimize fikir veririzBenimde 18+1 aynıyız
Aiyy avokado gerçekten kurtarıcı olabilir. Ben sabah kahvaltıda azıcık zeytinyağı, süzme peynir ve domates salçasıyla karıştırıp ekmek üstü yiyorum. Hem çok lezzetli hem çok faydalı. Belki de demir hapına rağmen günlük tuvalete çıkabilmemi o sağlıyodurMide kazınması bence ayla ilgili. Ben aşırı iştahlıyım, kocamdan fazla yiyorumKilo da almadım, baştan beri 2 kilo ve zor doyuyorum. Bebeğe gidiyor bende yediklerim. Kabızlık ben pek yaşamadım. İki önerim var, balkabağı ve avokado. Hayatımda avokado kadar bağırsak çalıştıran bir şey yok. Salatanın içine çeyrek koyuyorum hem de tokluğu çok arttırıyor. Balkabağımı da tatlı yapıyorum, nefsimi köreltiyor. Zaten ben daha son 1 aydır tatlı istiyorum. Bebek benim baya hareketli, genelde göbek hizamda, ama yana toplandığında kasıkta da hissediyorum. Kasıkta pıt pıt pıt bit nabız hissim var.
Benim bi süredir şeffaf beyaz arası kokusuz akıntım vardı. Bugün doktora söyledim direkt mantar ilacı verdi. Biraz üzüldüm ama kullanıcamHerkese selam, mesajları okumam vakit aldı hepsiyle ilgili toplu 20+6 güncellememi yazıyorum.
20. haftaya girdiğimiz gün doktor kontrolüm vardı, her şey yolunda plasenta yukarı çıkmış dedi rahatladım çok şükür bebiş de 365gramdı haftasıyla uyumlu dedi doktor. Çok tripliydi bu sefer, eliyle yüzünü kapadı hep kendini göstermedi eşoleşek, artık detaylıyı bekliyoruz heyecanla. Doktor 22-23. haftalar arasını önerdi, 13 aralığa randevu aldık
AdChoices
ADVERTISING
Bir haftadır karnım ve kasıklarım ağrıyor özellikle akşamları, plasentam yukarı çıkınca şımarıp yemek falan yapmaya başladım ayakta kalıyorum gün içinde, kedilerin köpüşün peşinde eğil kalk sürekli. Bence ağrıların en büyük sebebi anlamsız ayakta durmak ve sistematik olmayan şekilde hareket etmek, dinlenince geçiyor çünkü o yüzden yatın kardaşlarım yarınlar yokmuşçasına yatın ya da planlı spor ve yürüyüş yapın
19. hafta itibariyle başlayan bir akıntım var, hep günün belli saatinde lök diye gelen bir akıntı. Rengi ve kokusu ben zararsızım diye bağırdığı için doktora bile sormadım ama zararlıysa söyleyin bileyim.
İştahım korkunç arttı, 16dan itibaren böyleyim esasen yeni bir şey değil. 16-20 arası 3 kilo almışım diye doktor ufak bir laf soktu, valla hiç umrumda değil 16ya gelene kadar fare gibi ekmek kemirdim sadece, şimdi yiycem tabişaka bir yana yediklerime çok dikkat ediyorum ve kabızlık çektiğim için de gerçekten dengeli beslenmeye özen gösteriyorum, ekmek makarna filan haftada bir kere sadece. yine de düzelmedim, günde üç litre su içiyorum sebze meyve salata eksik etmiyorum yine de kabızım bu nasıl iş anlamadım.
Yine geçen haftadan beridir gece krampları başladı, çok tatsız. Parmağım saçma şekilde kalıyor oynatamıyorum falan demiştim buraya, hamilelikte olan bir şeymiş korkmuyorum o yüzden, eliniz pençe gibi kalırsa sabah siz de korkmayın geçiyorKramp için şase magnezyuma başladım ama doktor kabız yapabilir dediği için korkarak iki-üç günde bir içiyorum. Ne krampım geçti ne kabızım, yine kaybeden ben oldum
Magnezyum şase dışında demir (kabızdan korktuğum için yine iki günde bir), vitamin, probiyotik ve balık yağı kullanıyorum. Bebeği genelde ve sadece gece yarısı ya da sabaha karşı uyandığımda hissediyorum, sanki içerde davul çalıyor gibi oluyor tepişiyor sıpa. Bu gece uyanmalarının stres uyanması olabileceğiyle ilgili bir iki şey okumuştum, bir şeye stres yapmıyorum sanıyorum ve gün içinde çok rahat vakit geçiriyorum ama bilinçaltım öyle demiyor olabilir. Bunu doktora bir sorucam, bebekten önce de böyleydim çünkü. Şimdilik böyle. Hepiniz iyi olun
Babymalla da uğramalısın. Organik uzun kollu,kısa kollu krem rengi zıbınlar, minik altlar var muhteşem kumaşı. 50tl gibi bir şey. Bir hafta anca giyiyor dediler diye uygun aldım.10 tane 1-3m. 10 tane 3-6m. Pazen kumaş battaniyeler var yine o fiyatlarda babymallda.Müslin iki adet aldım martta soğuk olur diye. Hastane için orta kalınlıkta örme battaniye civilden aldım . Kışlık battaniyesini babymalldan aldım. ( Battaniyeler babymallda pahalı bilsem civilden alırdım) Bir de ince nohut battaniye aldım bimde yakalamıştım.Şimdi uyku tulumu araştırıyorum. Demem o ki gezip araştırıp almak iyi oluyor. Ben boş olduğum için takılıyorum oralara indirim falan yakalarsam yazarım.Güle güle giysin bebişleriniz kızlar. Haftasonu durağım belli oldu civil
aaa önlem amaçlı mı verdi acaba, şeffaf beyaz arası kokusuz akıntıda sorun yok diye biliyorum benBenim bi süredir şeffaf beyaz arası kokusuz akıntım vardı. Bugün doktora söyledim direkt mantar ilacı verdi. Biraz üzüldüm ama kullanıcam
Evet ya bizde salı günü fiyat aldık 21.000 şuan ama zam gelcek diyor. Herhalde nisana kadar 30.000 olacak.Birde erkek bebek olunca yeni doğan sünneti düşünüyoruz, doğumun ertesi günü oluyormuş… onun fiyatını da eklersek 40-50 bi gecede hastaneye bırakcaz sanırım hayırlısı…Valla ne yalan söyleyim ben de kara kara düşünüyorum.Benim doktorumun doğum ücreti Haziranda arkadaşım doğum yaptı 10 binmiş şu anda 20bin miş. Yılbaşından sonra zam gelecekmiş. 30 bin olmasını bekliyorum.Açıkçası hayatımda hiç bir şeye fuzuli para harcamadım. İnsana koyuyor ister istemez. Kolay kazanılmıyor malum. Mesela devlette doğurmak bedava. Devlette ayrıntılı ultrason da bedava. Ama işte aynı doktorlar başladım ve bitsin istiyorum memnunum doktorumdan. Ne zaman aklıma bişi gelse pazar günü demeden cevaplıyo. Güven veriyo.
İnşallah makul zam oranı olur doğum ücretlerine. Ben de Aralık ve Ocak ayında alacağım maaşlarımın yarısı ile bebiş eksiklerini almaya devam edeceğim. Şubat, Mart ve Nisan maaşlarımı da artık biriktirmem lazım doğum için ve doğum sonrasında da sıkça bir süre randevuya gideriz diye tahmin ediyorum o süreçler için. Ne kadar birikirse o kadar iyi sanırım. Şu zamları ön görememek çok kötü
Daha yeni bir merkezden oda nakit olduğu takdirde 2800 fiyat aldım. Nakit değilse 4500 dü sanırım Antalya da Perinatolog çok yok maalesedKızlar ayrıntılı ultrason ücretleri ne durumda, kaçlı fiyatlara teklifler buldunuz
Aaa daha salı günü doktorum ısrarla kaşıntı ve ağır koku varmı var ise fitil vercem dedi anca öyle veriyorum yoksa akıntın hep olcak dedi. Koku ve kaşıntı yoksa korkma dedi. Niden verdi ki acaba hemenBenim bi süredir şeffaf beyaz arası kokusuz akıntım vardı. Bugün doktora söyledim direkt mantar ilacı verdi. Biraz üzüldüm ama kullanıcam
Bende hergun avokado yiyorum ve demir hapına rağmen bende kabızlık yaşamadım yaşasın avekeydoolarAiyy avokado gerçekten kurtarıcı olabilir. Ben sabah kahvaltıda azıcık zeytinyağı, süzme peynir ve domates salçasıyla karıştırıp ekmek üstü yiyorum. Hem çok lezzetli hem çok faydalı. Belki de demir hapına rağmen günlük tuvalete çıkabilmemi o sağlıyodur
Canım üçüncü gebeliğim bir çok rahatsızlığım var ve gebelikle bağlantılı gitsem ilaçta yazmayacak olur öyle normal cümlelerini duymaktan bıktım idare ediyorum bir şekilde kan hapı ve OMEGA vitamin ile idare ediyorum cmt Dr kontrolüm var kafama takılanları ona soracam.Canım neden doktora gitmiyorsun?
Gittiğim hastane 1650. Başka bir hastane 1800 dedi. Radyoloji uzmanlarının baktığı merkezler 1250 civarı. Ben perinatologdan randevu aldım 2200. 1250-2500 arası sorduğum yerler (Bursa)
Benim gittiğim hastane doğum hastanesi, kendi içlerinde varmış bu işi yapan, dışarıdan bir yere gitmeyeceğim o yüzden 1700TL dediler.
Benim bulunduğum ilde perinatolog yok, çevre illere bakmaya çalışıyorum oralarda da pek yok, bi tane özel klinik bulduk 2.500 TL diyo pahalı geldi bana ya bilemiyorum napıcamDaha yeni bir merkezden oda nakit olduğu takdirde 2800 fiyat aldım. Nakit değilse 4500 dü sanırım Antalya da Perinatolog çok yok maalesed
Sabır kuzum, geçecek bu günler. Ben de sırt üstü ve yüzüstü yatmayı o kadar çok özledim ki anlatamam. Benim de artık yan taraflarım rahatsız. Kollarım falan uyuşuyor.Kızlar günaydınlargece kalça ağrısından artık uyuyamaz oldum sağa sola yatmaktan kaba etim bile ağrıyor. Hamile değilkende sağa sola yatardım ağrımazdı şuan resmen kalça kemiğime iğneler batıyo napıcaz böyle yüzümde de güneş kremi kullanmama rağmen hafif lekelenme başladı işte bana en büyük darbeyi bu vurdu. 2.hamileliğini yaşayanlar leke olupta sonradan geçiyo mu biliyo musunuz yaşayan var mı?
Kim inceliyor acaba sordunuz mu? Ben de uzmanı değilim ama kendi doktorum önerdiği isimlerin uzmanlıklarını sayarak yazmıştı kağıda ben de oradan önemli olduğu kanısına vardım. 2500 az değil dediğiniz gibiBenim bulunduğum ilde perinatolog yok, çevre illere bakmaya çalışıyorum oralarda da pek yok, bi tane özel klinik bulduk 2.500 TL diyo pahalı geldi bana ya bilemiyorum napıcam
Canım kendi doktorun bu işlemi yapıyo mu diye sorabilirsin. Ben kendi doktoruma gittim detaylı için, bir aksilik görüp yönlendirseydi öyle gidecektim perinatoloğa. Yine daha cüzzi ekstra ücret ödedim. Yarım saat civarı baktı diyebilirim, organlarına, uzuvlarına, kan akışına, benim serviks uzunluğuma vs. Bir sorun olmadığını söyledi, yönlendirmediği içinde perinatoloğa gitmedim.Benim bulunduğum ilde perinatolog yok, çevre illere bakmaya çalışıyorum oralarda da pek yok, bi tane özel klinik bulduk 2.500 TL diyo pahalı geldi bana ya bilemiyorum napıcam
Canım devlet hastanesinin kendi perinatoloğu yok mu acaba baktın mı? Orada ücretsiz çekiliyormuş üstelik.Benim bulunduğum ilde perinatolog yok, çevre illere bakmaya çalışıyorum oralarda da pek yok, bi tane özel klinik bulduk 2.500 TL diyo pahalı geldi bana ya bilemiyorum napıcam
Kuzu bu detaylıda o servisk uzunluğuna filan karından mı bakıyolar yokdsa alttan da muayene ediyor mu?Canım kendi doktorun bu işlemi yapıyo mu diye sorabilirsin. Ben kendi doktoruma gittim detaylı için, bir aksilik görüp yönlendirseydi öyle gidecektim perinatoloğa. Yine daha cüzzi ekstra ücret ödedim. Yarım saat civarı baktı diyebilirim, organlarına, uzuvlarına, kan akışına, benim serviks uzunluğuma vs. Bir sorun olmadığını söyledi, yönlendirmediği içinde perinatoloğa gitmedim.
Karnımdan ultrasonla baktı canım. Erken doğum beklemiyorum dedi.Kuzu bu detaylıda o servisk uzunluğuna filan karından mı bakıyolar yokdsa alttan da muayene ediyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?