2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Sabır kuzum, geçecek bu günler. Ben de sırt üstü ve yüzüstü yatmayı o kadar çok özledim ki anlatamam. Benim de artık yan taraflarım rahatsız. Kollarım falan uyuşuyor.
Ben de çok özledim uykusuz uykusuz geziyorum bütün gün neyse tek derdimiz bu olsun artık napalım biticek bu günlerde

Bu erken doğum serviks uzunluğu ile mi alakalıymış hımm. Sevindim bu arada normal çıkmasına
Sanırım ilgisi varmış canım, plasentanın konumu da önemli benimki arka duvar dedi. Yalnız progestan kullanıyorum ben gebelik başından beri bir ay daha devam edelim dedi neden bilmiyorum.

Benim bulunduğum ilde perinatolog yok, çevre illere bakmaya çalışıyorum oralarda da pek yok, bi tane özel klinik bulduk 2.500 TL diyo pahalı geldi bana ya bilemiyorum napıcam
Fiyatlar perinotolog olunca hep böyle bende medical parka aldım randevuyu 3350 tl dediler acıbadem daha uçuk 4500 tl idi.

Sanırım ilgisi varmış canım, plasentanın konumu da önemli benimki arka duvar dedi. Yalnız progestan kullanıyorum ben gebelik başından beri bir ay daha devam edelim dedi neden bilmiyorum.
Garanti olsun diye belki kullandırtıyodur.

Benim plasenta da ön duvardaymış arkada olması daha iyi dedi doktorum neden diye sordum bi sıkıntı yok sadece bebeği görme açısından önde olunca yüzünü gömüyor görülmüyor dedi başka açıdan sıkıntı yaratmıyomuş. Ama aşağıda olması konum olarak erken doğum riskini tetikliyomuş tabi

Benim de kıl tüy endişem var hazırlıksız yakalanmayım.
Ayy hep kendi ağdamı kendim yaptım. Ama şuan diyorumki keşke epilasyona gitseydim. Son aylarda napcam. Utanıyodum kendimce şu süreçler geçsin gidicem mutlaka

Canım sanırım ön duvarda olunca hareketlerini hissetmekte ilk zamanlar biraz zor olabiliyormuş. Ben bir süredir kıpır kıpır hissediyorum doktor arka duvarda diyince dedim onun da etkisi olmuştur. Aşağıda olmasın da tek, gerçi aşağıda olanlar bile bir süre sonra yukarı çıkabiliyormuş.

Bir de kızlar ben çok yoğun normal doğum endişesi duyuyorum. Sezaryen olmak istiyorum, bebeğime haksızlık etmiyorumdur dimi

Ayy hep kendi ağdamı kendim yaptım. Ama şuan diyorumki keşke epilasyona gitseydim. Son aylarda napcam. Utanıyodum kendimce şu süreçler geçsin gidicem mutlaka
Ya ben epilasyona gittim özel bölge için. Ve çok da memnundum. Ancak hamile kaldığımdan beri tekrar çıkmaya başladı kıllar. Çoğalıyor her geçen ay şaşkınlık içindeyim. Ama tabi eskisi gibi değil. Ben de son ay bir ağda yaptırabilirim. Normal doğum olursa dikiş mikiş olacak doktor kontrolünde uzun sürsün oradaki kıl tüyün çıkması. Ay Allahım neleri dert ediyoruz. Halbuki ayıp değil. Ama işte insan dert ediyo.

Benim biraz aşağıdaydı 16.haftamda 18.haftamda tamamen yukarı çıktı çok şükür. Bebek hareketini ben hissediyorum 2 haftadır pıt pıt şeklinde ama öyle kayma falan hissetmiyorum belki de dediğin gibi plasentanın yerindendir canım

Bir de kızlar ben çok yoğun normal doğum endişesi duyuyorum. Sezaryen olmak istiyorum, bebeğime haksızlık etmiyorumdur dimi
Alakası bile yok. Sakın öyle düşüncelere girme. Kendini nasıl rahat hissedeceksen o şekilde doğuma gir. Ancak geçmiş topikleri çok okudum. Senin gibi düşünen ancak son anda normal doğuma karar veren çok kişi var. Zamanı gelsin o zamanki hissine göre hareket edersin. Ben açıkçası iki doğum şeklinden de korkuyorum. Ancak ikisinin de güzel ve kötü yanı var. Hayırlısı neyse o olsun diyorum bebek ve bizim için. Son aylarda normal doğum için bolca yürüyüş ve egzersiz planlıyorum. Ama doktor hadi sezeryan yapalım derse de hemen taam derim diretmem. Doktora teslim edicem kendimi.

Kesinlikle haklısın ama insan utanıyo, bende ağdaya kendim yapamadığım noktada gidicem mecburen. Yapacak bi şey yok

Bende gebe eğitimi için bu gün konuşmaya gidicem bakalım hangi ay gel diyecekler. Belki fikrim değişir o süreçte, sağlıkla geçerse normal doğum da yapabilirim. Kendi kronik nabız sorunum vs. De korkutuyo beni ilaç kullandım 2 yıl gebelik isteyince doktor kontrolü ile bıraktım ama yavaş yavaş beni zorlamaya başladı. Bu seviye ile idare edebilirim fakat artarsa mecbur doktor yolu görünüyo bana. Doktorumla hiç konuşmadım bu konuyu, normal doğumda sıkıntı oluşturur mu bilmiyorum. En sağlıklı ne şekilde olacaksa öyle olsun tabiki

Kızlar bu gğn soru günüm gibi oldu. Elstra kalsiyum kullanan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…