- 11 Ağustos 2023
- 1.783
- 3.752
- 48
- 37
yapmasalar aslında bence daha iyi olur, boşuna insana stres yükü. belki ilerleyen haftalarda bebek daha büyükken yapılabilir rutinse. zaten saçmasapan yok karnın çok gergin yok bilmem ne bişiyler de dedi, e ben de farkındayım, bu yorumun benim şimdi ne işime yaradı ki yani? bilgi yok bir şey yok, azıcık sinir oldumOfff aynı şeyleri yaşamışız. Geçen hafta çok ayakta kaldım iki gün hissedemedim bebeği. Sağlık ocağına gittim. Sağa bakıyor sola bakıyor bulamıyor ebe. Kafayı yedim gözlerim doldu. Sonra hareket halinde denk getiremiyorum dedi, kıyıda köşede buldu yavrucağımı
evet ben de aletlerin çok iyi olmadığını ve kalp atışının kolay duyulmadığını bildiğim için paniklemedim zaten ama giden anneler boşa stres yüklenmesinler diye yazmak istedimFetal el doppleri ile yapıyorlar aile hekimliğinde genelde. Yani bende öyleydi. Paniklememek lazım hemen, hareketli olunca suyun sesinden geç duyulabiliyor, sırtı dönükse de aynı şekilde
Ayyy nedeen kim dedi bunuuCanım biz tüp bebeklilere normal doğum tavsiye etmiyorlar.ben epidural sezeryanla doğurmak istiyorum o günlere gelebilirsem inşallah
Kimseyi panik ettirmek için yazmadım sakın yanlış anlamayın.benim dr um ve de teyzem (o da hekim) yaşımın da gereği sezeryanı tavsiye ettiler.bu süreçte kimin bilgisine ve deneyimine güven duyuyorsanız ve kendi hisleriniz neye yönlendiriyorsa tabiki onu uygulayın.tüp bebekle zor bulduğumuz için normal doğumun da sezeryana göre daha zor olmasından kaynaklı herhalde önermediler. Teyzeniz de olsa hiç bir dr tıbbi gerekçeleri açıklamaya çalışmıyor açıkçasıAyyy nedeen kim dedi bunuu
Tüp bebek doktorlarında genelde sezaryenle ilerleriz eğilimi oluyor, ne bebek ne anne doğumda yaşanabilecek minör/majör komplikasyonları yaşamasın diye açıklıyorlar ama kendi plan programlarına sadık kalmak istekleri de büyük bir etken bana kalırsa. Sezaryen çok basit bir işlem vajinal doğuma kıyasla, 15 dakikalarını alıyor yani. Ne tansiyon yükseliyor, ne bayılma oluyor ne bişiy. O açıdandır.Ayyy nedeen kim dedi bunuu
Öncelikle maşallah canım bebişine, ne güzel poz yakalamışsınızSelamm teyzoşlarrr detaylı ultrasonumuzla 20+4den merhabalar herkese, 100 sayfa falan okumuşumdur neden bilmiyorum son 2 sayfada bir heyecan bastı bi telaş geldi anlatamam doğum korkusu mu anne olma yeniliği mi bilemiyorumm..
kızlar tetanoz aşısı oldunuz mu ağrı ateş yapıyor mu çok kararsız kaldım kesin olmalı mıyız doğuma yakın 3lü aşı diye bir şey okudum o daha mı iyi yardımcı olursanız çok sevinirimEki Görüntüle 3343724
Benımkı multıvıtamın bir de sanırım bel duzlesmem var onun agrısı vuruyor ama dedıgın gibi bir daha gitttiğimde ek olarak yazdırayımAğrılarımın çok yoğun olduğu dönemde sordum, magnezyumu aynı anda iki tane birden içebilirsin o gün demişti doktorum. Bir sor istersen sen de mesaj falan atabiliyorsan. Bir yol söyler doktorun.
Vallahi bir de bizimki tüp bebe yıllardır alıyorum bu hapların daha yogunununu ama arada magnezyum sınıra yakın çıkıyor ama mukemmel de degıl sömürüyor minnak hele b12 im yarıya dustu yukselmıyorda içiyorum içiyorum ne varsa yedi minnakımKocaman bişi kız yetiyordur annem hastanede çalıştığı için şey demişti sen almaya başla anca depolanacak o demişti… yani koca koca haplar oda yetmiyorsa ne bilem ben tövbe estağfurullah
Canım 3 senedir desem yeridir tüp bebek ama ölçümde hep sınırda çıkıyormagnezyum vücutta depolanıyor, kaç gündür kullanıyorsun? belki henüz yeterince depolanmamıştır
Ben de oyle biliyorum tüp bebekli dogum yapan arkadasım oyle demıstı ama doktora göre degısıyor mu bılmıyorum daha bu konuyu ben de konusmadım doktorumla ben de merak edıyorum nasıl dogum olcakAyyy nedeen kim dedi bunuu
Olabilir canım geçmiş olsun düzelir inşallah, sen yine de her gün bir bardak maden suyu tüket tüketmiyorsan güzel mineral kaynağıCanım 3 senedir desem yeridir tüp bebek ama ölcümde hep sınırda çıkıyor
Ama benımkı galıba bel duzlesmesınden bebe buyudukce baskı oluyor sanırım
Evet ya YouTube ta bir kız doğum sürecini anlatıyor normal doğumdan sezaryene dönmüş işte olmayınca ama anlatırken sanki dünyanın en kötü şeyi başına gelmiş gibi yutkunması, videoyu ağladığı için durdurup devam etmesi falan dedim noluyorDoğum şekli ne olursa olsun bizim isteğimizle olması ya da isteğimiz dışında olsa bile hızlıca durumu kabullenmemiz en önemlisihani diyolar ya sezaryende süt hemen gelmiyo falan diye, o bile durumu kabullenmemeyle ilgili bence. Mecburen sezaryen olunca ya da çok zor normal doğurunca insan ister istemez suçluluk hisseder, stres duyar. E stres=sütün düşmanı. O yüzden nasıl rahat edeceksek bebeğimiz ve bizim için en sağlıklısı nasılsa öyle gelsinler. Geriye dönüp baktığımızda heeep iyi ki diyelim inşallah
Ben gunde 5 kez gunluk ped iki kez kilot değişiyorum senin bir kez iyiymisKızlarım bir şey daha sorucam. Ben iç çamaşırımı her gün değiştiriyorum her gün sarı olmuş oluyo aslında koku falan yok idrar enfeksiyonum da yok mantar olsa kaşıntım hiç yok çok fazla akıntım da yok ama bu neden oluyor yaşayan bilen var mı?
Kesinlikle doğum şekline değil sağlıkla kucağımıza almaya odaklanmalıyız. Kendimize zulmetmenin hiç anlamı yok böyle şartlanmalarlaEvet ya YouTube ta bir kız doğum sürecini anlatıyor normal doğumdan sezaryene dönmüş işte olmayınca ama anlatırken sanki dünyanın en kötü şeyi başına gelmiş gibi yutkunması, videoyu ağladığı için durdurup devam etmesi falan dedim noluyorKafayı ben illa normal doğuracam diye bozmak da iyi değil baştan ben yapamam sezaryen olurum demek de iyi değil bence. Bi bakmışsın birden açılma olmuş doktor yüreklendirmiş normalden gidiyorsun ya da normal diye başladın olmadı sezaryene döndü hepsi olabilir. Dediğin gibi kabullenmek en iyisi, benim sütüm hemen geldi mama falan götürmemiştim bile yanımda gelir sütüm diye beynime vermişim sinyali demek
Benim bildiğim böyle bir genelleme yok. Benim de tüp bebek, doktorum normal doğum öneririm tabi ki dedi, eğer koşullar uygun olursa. Dün detaylıya girdim, perinatolog da yüzde 80-90 normal doğum yaparsınız dedi. Ben de her şey yolunda giderse normal doğum yapmak istiyorum. Bence biraz doktora ve anneye/bebeğe göre değişiyor. Sağlıkla gelsinler de nasıl doğarsa doğsunlarCanım biz tüp bebeklilere normal doğum tavsiye etmiyorlar.ben epidural sezeryanla doğurmak istiyorum o günlere gelebilirsem inşallah
Çok teşekkür ederizÖncelikle maşallah canım bebişine, ne güzel poz yakalamışsınız
Tetanozu da ben Salı günü oldum. Bende maalesef ateş halsizlik ve ağrı yaptı. Ama parol içtim ateşi aldı hemen. Birde ebem ağrı konusunda uyardığı için sol koluma yaptırdım ben sağlak olduğum için. Ama pişman oldum çünkü yatarken de sol kolumun üstüne yatıyorum ve ağrıdan dolayı yatamıyorum onu da hesaba katarak yaptırın bencetabi herkeste aynı belirtiler olacak diye bir şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?