2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

yapmasalar aslında bence daha iyi olur, boşuna insana stres yükü. belki ilerleyen haftalarda bebek daha büyükken yapılabilir rutinse. zaten saçmasapan yok karnın çok gergin yok bilmem ne bişiyler de dedi, e ben de farkındayım, bu yorumun benim şimdi ne işime yaradı ki yani? bilgi yok bir şey yok, azıcık sinir oldum
Fetal el doppleri ile yapıyorlar aile hekimliğinde genelde. Yani bende öyleydi. Paniklememek lazım hemen, hareketli olunca suyun sesinden geç duyulabiliyor, sırtı dönükse de aynı şekilde
evet ben de aletlerin çok iyi olmadığını ve kalp atışının kolay duyulmadığını bildiğim için paniklemedim zaten ama giden anneler boşa stres yüklenmesinler diye yazmak istedim

Ayyy nedeen kim dedi bunuu
Kimseyi panik ettirmek için yazmadım sakın yanlış anlamayın.benim dr um ve de teyzem (o da hekim) yaşımın da gereği sezeryanı tavsiye ettiler.bu süreçte kimin bilgisine ve deneyimine güven duyuyorsanız ve kendi hisleriniz neye yönlendiriyorsa tabiki onu uygulayın.tüp bebekle zor bulduğumuz için normal doğumun da sezeryana göre daha zor olmasından kaynaklı herhalde önermediler. Teyzeniz de olsa hiç bir dr tıbbi gerekçeleri açıklamaya çalışmıyor açıkçası .benim de işime geliyor normal doğumda çok panik yaparım ben ha gayret ıkınmbak başı kaldı senin ittirmen lazım dedikleri noktada ben giderim..

Doğum şekli ne olursa olsun bizim isteğimizle olması ya da isteğimiz dışında olsa bile hızlıca durumu kabullenmemiz en önemlisi hani diyolar ya sezaryende süt hemen gelmiyo falan diye, o bile durumu kabullenmemeyle ilgili bence. Mecburen sezaryen olunca ya da çok zor normal doğurunca insan ister istemez suçluluk hisseder, stres duyar. E stres=sütün düşmanı. O yüzden nasıl rahat edeceksek bebeğimiz ve bizim için en sağlıklısı nasılsa öyle gelsinler. Geriye dönüp baktığımızda heeep iyi ki diyelim inşallah

Tüp bebek doktorlarında genelde sezaryenle ilerleriz eğilimi oluyor, ne bebek ne anne doğumda yaşanabilecek minör/majör komplikasyonları yaşamasın diye açıklıyorlar ama kendi plan programlarına sadık kalmak istekleri de büyük bir etken bana kalırsa. Sezaryen çok basit bir işlem vajinal doğuma kıyasla, 15 dakikalarını alıyor yani. Ne tansiyon yükseliyor, ne bayılma oluyor ne bişiy. O açıdandır.

Öncelikle maşallah canım bebişine, ne güzel poz yakalamışsınız
Tetanozu da ben Salı günü oldum. Bende maalesef ateş halsizlik ve ağrı yaptı. Ama parol içtim ateşi aldı hemen. Birde ebem ağrı konusunda uyardığı için sol koluma yaptırdım ben sağlak olduğum için. Ama pişman oldum çünkü yatarken de sol kolumun üstüne yatıyorum ve ağrıdan dolayı yatamıyorum onu da hesaba katarak yaptırın bence tabi herkeste aynı belirtiler olacak diye bir şey yok

Kızlar birde Salı günü sağlıkocağına gittiğimde bebişin kalbini de dinledik ve ilk defa o günün gecesinde minik minik tekmelerini hissettim hatta eşim de hissetti baya da pıt pıtladı çok güzeldi amaaa o günden beri yine ses yok. Doktorumda da detaylıdan sonraya randevu verdi. Detaylıya da 3 hafta var. Nasıl geçecek bu günler hemen panik oluyorum ben

Ağrılarımın çok yoğun olduğu dönemde sordum, magnezyumu aynı anda iki tane birden içebilirsin o gün demişti doktorum. Bir sor istersen sen de mesaj falan atabiliyorsan. Bir yol söyler doktorun.
Benımkı multıvıtamın bir de sanırım bel duzlesmem var onun agrısı vuruyor ama dedıgın gibi bir daha gitttiğimde ek olarak yazdırayım

Kocaman bişi kız yetiyordur annem hastanede çalıştığı için şey demişti sen almaya başla anca depolanacak o demişti… yani koca koca haplar oda yetmiyorsa ne bilem ben tövbe estağfurullah
Vallahi bir de bizimki tüp bebe yıllardır alıyorum bu hapların daha yogunununu ama arada magnezyum sınıra yakın çıkıyor ama mukemmel de degıl sömürüyor minnak hele b12 im yarıya dustu yukselmıyorda içiyorum içiyorum ne varsa yedi minnakım

magnezyum vücutta depolanıyor, kaç gündür kullanıyorsun? belki henüz yeterince depolanmamıştır
Canım 3 senedir desem yeridir tüp bebek ama ölçümde hep sınırda çıkıyor
Ama benımkı galıba bel duzlesmesınden bebe buyudukce baskı oluyor sanırım

Ben de oyle biliyorum tüp bebekli dogum yapan arkadasım oyle demıstı ama doktora göre degısıyor mu bılmıyorum daha bu konuyu ben de konusmadım doktorumla ben de merak edıyorum nasıl dogum olcak

Canım 3 senedir desem yeridir tüp bebek ama ölcümde hep sınırda çıkıyor
Ama benımkı galıba bel duzlesmesınden bebe buyudukce baskı oluyor sanırım
Olabilir canım geçmiş olsun düzelir inşallah, sen yine de her gün bir bardak maden suyu tüket tüketmiyorsan güzel mineral kaynağı

Kızlar şimdi uzanmışım misafirlerim gitmiş karnıma tık tık yapıyorum ama dönüş yok misafirlerin yanında resmen girişti bugün elimi üstüne koyduğumda hissettim karnımı öpebilsem öpeceğim sağ kasık ağrım asla geçmiyo doğuma kadar sanırsam böyle olsun bebem iyi olsun geçer inşallah bide bebeğin eşi inşallah yerine çıkmıştır

Evet ya YouTube ta bir kız doğum sürecini anlatıyor normal doğumdan sezaryene dönmüş işte olmayınca ama anlatırken sanki dünyanın en kötü şeyi başına gelmiş gibi yutkunması, videoyu ağladığı için durdurup devam etmesi falan dedim noluyor Kafayı ben illa normal doğuracam diye bozmak da iyi değil baştan ben yapamam sezaryen olurum demek de iyi değil bence. Bi bakmışsın birden açılma olmuş doktor yüreklendirmiş normalden gidiyorsun ya da normal diye başladın olmadı sezaryene döndü hepsi olabilir. Dediğin gibi kabullenmek en iyisi, benim sütüm hemen geldi mama falan götürmemiştim bile yanımda gelir sütüm diye beynime vermişim sinyali demek

Ben gunde 5 kez gunluk ped iki kez kilot değişiyorum senin bir kez iyiymis

Kesinlikle doğum şekline değil sağlıkla kucağımıza almaya odaklanmalıyız. Kendimize zulmetmenin hiç anlamı yok böyle şartlanmalarla

Canım biz tüp bebeklilere normal doğum tavsiye etmiyorlar.ben epidural sezeryanla doğurmak istiyorum o günlere gelebilirsem inşallah
Benim bildiğim böyle bir genelleme yok. Benim de tüp bebek, doktorum normal doğum öneririm tabi ki dedi, eğer koşullar uygun olursa. Dün detaylıya girdim, perinatolog da yüzde 80-90 normal doğum yaparsınız dedi. Ben de her şey yolunda giderse normal doğum yapmak istiyorum. Bence biraz doktora ve anneye/bebeğe göre değişiyor. Sağlıkla gelsinler de nasıl doğarsa doğsunlar . Bazen tüp bebekle olan çocukları kıymetli bebek gibi görüp riske atmak istemeyip sezeryan diyorlar ama hepsinin kendine göre riski var.

Çok teşekkür ederiz ayy valla hiç yaptırasım yokk ağrısı olanları okudukca daha da irkildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…