- 16 Nisan 2023
- 1.459
- 2.900
- 53
- 38
Ben hiç bugüne kadar özellikle bir şey yapmadım ya, çikolata yemiyorum ama günde iki fincan kahvemi içiyorum. Özellikle ultrason saatine denk getirmedim ama zaten hep kipirdiyor ultrasondan dolayı. Ben sevmiyorum ya onların kendi düzeni var, en güvenli alanları falan ya. Göbeğimi falan ellemiyorum kıpırdasın diye o yüzden.Ben de bunu soracaktım ya detaylıda da çikolata gibi şeyler yiyip mi gitmemiz gerekiyor? Yani bebek hareketli olursa mı iyi kendi halinde olursa mı
Burada her kontrolde zorunlu kilo ölçümü. Ultrasondan önce ebe kiloya bakıyor hatta anne pasaportunda çizelge var kiloya özel, oraya kaydediyorlar. Tansiyona ve idrara bakmak gibi rutin yani.Benim doktorum kadın ama hiçbir şey demiyor kiloyla ilgili. İlk doktorum erkekti her gittiğimde tartıya çıkarırdı gıcık gıcık sana ne ulan benim kilomdan diyeceksin de denmiyor işte. Canım şimdiki doktorum
"O zaman iki tane sipariş etmem size tuhaf gelmeyecektir bayım" da dedin miBugün hamburger yemeye gittik, garson sipariş alırken dedi ki köftesinin çok pişirilmesini ister misiniz genelde hamile misafirlerimiz o şekilde istiyor. Ben de dedim ki hehhehe evet lütfençociğim belli oluyor demek artık, saçma bir mutluluk geldi paylaşmak istedim
Hahah aç değildim, olsam diyebilirdim"O zaman iki tane sipariş etmem size tuhaf gelmeyecektir bayım" da dedin mi
Yerim ya hamileliğin mutluluğu hiçbir şeyde yok
Valla bende takmıştım yalan yokHakan Kalaycı’dan
Ciddi bir şeyde tabii çok önemli, ben ufak bir şey söylese de kafaya çok takacağım için korkuyorum aslında hiç metanetli bir insan değilim
Hımm en sevmediğimBurada her kontrolde zorunlu kilo ölçümü. Ultrasondan önce ebe kiloya bakıyor hatta anne pasaportunda çizelge var kiloya özel, oraya kaydediyorlar. Tansiyona ve idrara bakmak gibi rutin yani.
Ben en çok annelikte kaygı duydum, tek sevmediğim de bu olduValla bende takmıştım yalan yokhatta 1 gece uyuyamadım, ikinci parinatologa gidip fikir aldık falan 2. doktorda rahatladım ve şimdi iyiki diyorum. İnsan takıyor ya. Benim psikologum şey diyor. Hamilelik çok belirsiz bir süreç ve kaygılı olmayan hamile yoktur, kaygı dalgalanır bazen fazla bazen az. Bu duyguların da normal olduğunu, sürecin bir parçası olduğunu hatırlıcaz
Basit bir şeymiş, uterin arterde direnç vardı ve sınırdaydı. Bebeğin son haftalarda gelişimi az olabiliyor ya da annenin tansiyonu yükselebiliyormuş. Erken teşhis edip Coraspşn başladılar, damardaki direnç geçti 21. Haftada. Geciksem ilaç etki etmesmiş, kestiler iacı geçince. Yani ufak bir şeydi ve ben takmıştımBen en çok annelikte kaygı duydum, tek sevmediğim de bu olduSenin çeltiklenme nasıl bi şeydi canım nasıl düzeldi?
Ayy ben de takardım haklısınBasit bir şeymiş, uterin arterde direnç vardı ve sınırdaydı. Bebeğin son haftalarda gelişimi az olabiliyor ya da annenin tansiyonu yükselebiliyormuş. Erken teşhis edip Coraspşn başladılar, damardaki direnç geçti 21. Haftada. Geciksem ilaç etki etmesmiş, kestiler iacı geçince. Yani ufak bir şeydi ve ben takmıştımErken doğurcam diye kokrtum durdum.
Bir de kıyafetlerinle çıkıyorsun ya hatta ayakkabiyla... geçen sefer dedim, kıyafetlerim üzerimde, sabahtan beri yedim ictim ne kadar kesin olabilir ki çıkan kilo. Ebe dedi ki "o yüzden bir kilo eksilterek kaydediyoruz". Ben de dedim ki "sus kız her şeye cevap verme". Yok ya o sıkar "hmm okiHımm en sevmediğim
Ben geçen bu yüzden sağlık ocağı izlemine tayt üzeri gömlek ve terlikle gittim gerçek kilom çıksın diye, çıktı daBir de kıyafetlerinle çıkıyorsun ya hatta ayakkabiyla... geçen sefer dedim, kıyafetlerim üzerimde, sabahtan beri yedim ictim ne kadar kesin olabilir ki çıkan kilo. Ebe dedi ki "o yüzden bir kilo eksilterek kaydediyoruz". Ben de dedim ki "sus kız her şeye cevap verme". Yok ya o sıkar "hmm oki" dedim.
Ay sorma ben de Almanya'nin soğuğunda kıyafetlerin ağırlığını hesaplayıp gidiyorum totoyu donduruyoruz ama yapcak bi sey yokBen geçen bu yüzden sağlık ocağı izlemine tayt üzeri gömlek ve terlikle gittim gerçek kilom çıksın diye, çıktı da
İki tane şey yazıp üçgen demişim. Allahim nolur çocuğumun aklı bana çekmesin, lütfen.Kurabiyelerim canınız şu aralar en çok ne istiyor? Malum en iştahı açık döneme geldik, anlatın da gülek.
Benim oğlan hamileligin başından beri elma ve fıstık üçgeninde. Bunlar hemen her gün yenecek, başından beri değişmedi. Yavrum çok ökolojik bir çocuk elmanın da sadece yaşadığım bölgeden gelen bir çeşidi var onu istiyor. Karbon ayak izi sıfır. Neyse bu elma ve fıstıktan dolayı kendisine hamileligin başından beri tıytıy diyorum
Aa antepte mi yaşıyorsunuz? Benim doktorum da ayrıntılıda Tuncay hocaya yönlendiriyormuş ben de nasıldır acaba diye düşünüyordum bu yorumu gördüğüme çok sevindimEğer antebe yakınsanız Tuncay Yüceye gelin derim o kadar iyi ve olumlu bir doktor ki alanında uzman bence iyi doktor da bir şans eğer bebekte bir sıkıntı varsa bile size çok yardımcı oluyor sürekli destekliyor moralinizi bozup yollamiyor
Valla öyleKız bu analık ne zordaha yeni öğrenicem bakalım
Ay ben aşerdiğimi rüyamda görüyorum hep baktım rüyamdan çıkmıyor eşime diyorum ben hep ekşi hem tatli aşeriyprum vallaKurabiyelerim canınız şu aralar en çok ne istiyor? Malum en iştahı açık döneme geldik, anlatın da gülek.
Benim oğlan hamileligin başından beri elma ve fıstık üçgeninde. Bunlar hemen her gün yenecek, başından beri değişmedi. Yavrum çok ökolojik bir çocuk elmanın da sadece yaşadığım bölgeden gelen bir çeşidi var onu istiyor. Karbon ayak izi sıfır. Neyse bu elma ve fıstıktan dolayı kendisine hamileligin başından beri tıytıy diyorum
Ay evet sen başından beri minik tırtılım diyordun minnoşa, tam bir elma kurduKurabiyelerim canınız şu aralar en çok ne istiyor? Malum en iştahı açık döneme geldik, anlatın da gülek.
Insallah canım ben de mantıken oyle dusunmeye basladım tek basına 2 damar olması sıkıntı degılmıs dıye okudum zayıf vs olabılmesı dısında e zaten bobrek mm si de 4-4.5tan buyukse dıyor her yerde o da 4.1 bence riske atmamak icin onerdi amnıyosentezi vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?