2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de bunu soracaktım ya detaylıda da çikolata gibi şeyler yiyip mi gitmemiz gerekiyor? Yani bebek hareketli olursa mı iyi kendi halinde olursa mı
Ben hiç bugüne kadar özellikle bir şey yapmadım ya, çikolata yemiyorum ama günde iki fincan kahvemi içiyorum. Özellikle ultrason saatine denk getirmedim ama zaten hep kipirdiyor ultrasondan dolayı. Ben sevmiyorum ya onların kendi düzeni var, en güvenli alanları falan ya. Göbeğimi falan ellemiyorum kıpırdasın diye o yüzden.

Bu arada geçmiş detaylida o kadar çok kıpırdadı ki doktor ölçümleri zar zor yapabildi, bir dur bir yat çocuk, ölçüm alamıyorum demişti yani. O yüzden çok kıpırdak olması da iyi değil bence.

Burada her kontrolde zorunlu kilo ölçümü. Ultrasondan önce ebe kiloya bakıyor hatta anne pasaportunda çizelge var kiloya özel, oraya kaydediyorlar. Tansiyona ve idrara bakmak gibi rutin yani.

"O zaman iki tane sipariş etmem size tuhaf gelmeyecektir bayım" da dedin mi

Yerim ya hamileliğin mutluluğu hiçbir şeyde yok

Hakan Kalaycı’dan

Ciddi bir şeyde tabii çok önemli, ben ufak bir şey söylese de kafaya çok takacağım için korkuyorum aslında hiç metanetli bir insan değilim
Valla bende takmıştım yalan yok hatta 1 gece uyuyamadım, ikinci parinatologa gidip fikir aldık falan 2. doktorda rahatladım ve şimdi iyiki diyorum. İnsan takıyor ya. Benim psikologum şey diyor. Hamilelik çok belirsiz bir süreç ve kaygılı olmayan hamile yoktur, kaygı dalgalanır bazen fazla bazen az. Bu duyguların da normal olduğunu, sürecin bir parçası olduğunu hatırlıcaz

Ben en çok annelikte kaygı duydum, tek sevmediğim de bu oldu Senin çeltiklenme nasıl bi şeydi canım nasıl düzeldi?

Ben en çok annelikte kaygı duydum, tek sevmediğim de bu oldu Senin çeltiklenme nasıl bi şeydi canım nasıl düzeldi?
Basit bir şeymiş, uterin arterde direnç vardı ve sınırdaydı. Bebeğin son haftalarda gelişimi az olabiliyor ya da annenin tansiyonu yükselebiliyormuş. Erken teşhis edip Coraspşn başladılar, damardaki direnç geçti 21. Haftada. Geciksem ilaç etki etmesmiş, kestiler iacı geçince. Yani ufak bir şeydi ve ben takmıştım Erken doğurcam diye kokrtum durdum.

Ayy ben de takardım haklısın

Hımm en sevmediğim
Bir de kıyafetlerinle çıkıyorsun ya hatta ayakkabiyla... geçen sefer dedim, kıyafetlerim üzerimde, sabahtan beri yedim ictim ne kadar kesin olabilir ki çıkan kilo. Ebe dedi ki "o yüzden bir kilo eksilterek kaydediyoruz". Ben de dedim ki "sus kız her şeye cevap verme". Yok ya o sıkar "hmm oki " dedim.

Ben geçen bu yüzden sağlık ocağı izlemine tayt üzeri gömlek ve terlikle gittim gerçek kilom çıksın diye, çıktı da

Kurabiyelerim canınız şu aralar en çok ne istiyor? Malum en iştahı açık döneme geldik, anlatın da gülek.

Benim oğlan hamileligin başından beri elma ve fıstık üçgeninde. Bunlar hemen her gün yenecek, başından beri değişmedi. Yavrum çok ökolojik bir çocuk elmanın da sadece yaşadığım bölgeden gelen bir çeşidi var onu istiyor. Karbon ayak izi sıfır. Neyse bu elma ve fıstıktan dolayı kendisine hamileligin başından beri tıytıy diyorum

Arkadaşlar tetenoz aşısı vurdurmayı düşünen vurduran veyaa Vurdurmayan anneler varsa yazabilirmi

İki tane şey yazıp üçgen demişim. Allahim nolur çocuğumun aklı bana çekmesin, lütfen.

Aa antepte mi yaşıyorsunuz? Benim doktorum da ayrıntılıda Tuncay hocaya yönlendiriyormuş ben de nasıldır acaba diye düşünüyordum bu yorumu gördüğüme çok sevindim

Ay ben aşerdiğimi rüyamda görüyorum hep baktım rüyamdan çıkmıyor eşime diyorum ben hep ekşi hem tatli aşeriyprum valla

Ay evet sen başından beri minik tırtılım diyordun minnoşa, tam bir elma kurdu

Oğluşum menüsünde her gün iki çeşit meyve olduğu sürece mutlu, ilk zamanlarda gece dörtte uykumdan armut diyerek uyandırmışlığı var hatırlarsınız belki yazmıştım buraya da bu aralar ayva seviyoruz, elma portakal rotasyona girdi karbon ayak izi beş milyon falan olabilir

Hali canım benim, sorun çıkmayacağını iyi olacağını düşünüyorum ben
Insallah canım ben de mantıken oyle dusunmeye basladım tek basına 2 damar olması sıkıntı degılmıs dıye okudum zayıf vs olabılmesı dısında e zaten bobrek mm si de 4-4.5tan buyukse dıyor her yerde o da 4.1 bence riske atmamak icin onerdi amnıyosentezi vs
sonra demedi demeyelım dıye olabılır dıye dusunuyorum Allah buyuk hayırlısı olsun zaten baska buyuk seylerde kalp beyın kulak dudak burun ense vs de bisi görmedi cok iyi dedi masallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…