- 25 Mayıs 2023
- 510
- 644
- 18
Ahahaha off 4 senedir evliyim hiç yapamadım inşallah bebeğim dogunca yani anne olunca belki aklım başına gelir biraz da bu samimiyetsizler ordusunu kafaya takmamayi öğrenirimBak herkesi kendin gibi yapmaya çalışmak insanı yoruyor ki böyle bişi mümkün değil yani bir hakikat var ve istiyorsun ki o öyle olsun ama oda öyle değil. Herkes maalesef o pencereden bakmıyor, bakamıyor. O nedenle inatla öyle olmalarını beklersen çok hayal kırıklığına uğrarsın. Bunu tecrübe ettim inanki boştan atmıyorum. Kısasa kısas hakkını kullanacaksın. Mantalite şu; 1-onlar benim hakkımda konuşabilirler ki konuşacaklar evet bu yanlış bişi ama ben duymayayım da ne fok yerlerse yesinler. 2- beni yalandan da olsa seviyor-muş gibi yapsınlar sorun yok keyfim bozulmasın yeter ki bende mış gibi yapıyorum zaten artık 3- birşey karar vereceğiniz zaman bunu çaktırmadan eşine empoze edebilirsin. Bu çaktırmadan olmalı. Başarabilirsin kız oluyor bak ince ince nakış gibi
Evet keşke çıkarabilsek ve kurtulsak yani 4 senelik evliliğimizde onlar dışında kavga ettiğimiz bişey yoktur bile belki tartismalari saymıyorum ama böyle büyük yükselmeleriNormalde hayatımda asla bulundurmayacağım insanları bir şekilde idare etmem gerekiyorsa bunu kendi lehime çevirmem gerekli zaten. Yoksa çıkar gitsin hiç umrumda olmaz ama bu mümkün olmuyor bu konuda. Bunu kendine zulüm etme. Bak benim eşim aşırı inattır bu şekilde kendimi paralasam gider birde annesine oturur. O nedenle hayatta somurtmam bu konuda kavga etmem. Aksine dalga geçerim. Yapmak zorundayım kendim için. Sende kendin için yap inşaAllah
Daha öncede söylemiştim. Bir erkek anasına çok düşkün olmasa da eğer sen anasını kötülüyorsan bir anda anacı kesilir. O nedenle altın kural kötülemicenAhahaha off 4 senedir evliyim hiç yapamadım inşallah bebeğim dogunca yani anne olunca belki aklım başına gelir biraz da bu samimiyetsizler ordusunu kafaya takmamayi öğrenirim
Bak kendin çözümü söylüyorsun aslında onlar yüzünden kavga ediyoruz. Eşinle eşinin ailesi yüzünden kavga etmeyi bırak sen eşini seviyorsan ona odaklan. Onlar vızırdasın dursunlar. Bir süre sonra bak göreceksin eşin kendisi o sınırı koyacak. Ama sen böyle yapmaya devam edersen eşin anlamazEvet keşke çıkarabilsek ve kurtulsak yani 4 senelik evliliğimizde onlar dışında kavga ettiğimiz bişey yoktur bile belki tartismalari saymıyorum ama böyle büyük yükselmelerihepsinin nedeni eşimin saçma ailesi yüzünden onlar olmasa aslında gayette mutluyuz keşke olmasalar
Kız bu arada eşim gelmiş dibime sen kimle yazışıyorsun diye neredeyse ailesi hakkında söylediklerimden yakalanıyordum.Evet keşke çıkarabilsek ve kurtulsak yani 4 senelik evliliğimizde onlar dışında kavga ettiğimiz bişey yoktur bile belki tartismalari saymıyorum ama böyle büyük yükselmelerihepsinin nedeni eşimin saçma ailesi yüzünden onlar olmasa aslında gayette mutluyuz keşke olmasalar
Ahahahah aman dur be beni telkin edecem derken sen kavgaya durmaKız bu arada eşim gelmiş dibime sen kimle yazışıyorsun diye neredeyse ailesi hakkında söylediklerimden yakalanıyordum.ay şuan gülüyorum. Eşime demişin ne dedin diyor. Ne dücem be dedim eşine dedim dedim. Tövbe estağfurullah gece gece anası yüzünden bide kavga edemicem
Bebiş annesine destek çıkıyor maşaAllahAhahahah aman dur be beni telkin edecem derken sen kavgaya durmatavsiyelerini aldım teşekkür ediyorum inşallah uygulayabilirim çok amin sinirim geçti bebeğim de hareketlendi çok şükür
Haydi bakalım güzel haberlerini bekliyoruzHanımlar doktora geldim dua edin bebeğim iyi olsun eşi yerine geçmiş olsunduanıza ihtiyacım var eskiden annemden dua isterdim şimdi annemden önce size söylüyorum
Ben de olabildiğince tatlı dile yöneliyorum çok önemli bişi olunca, yoksa kendim cevap vermeye başladım artık.Günaydın güzel arkadaşlarım. Dünkü eş ailesi konularını okudum tek tek. Hepiniz için üzüldüm. Dengeyi kuracak kişi eşler bence.
Bizim yapmamız gereken de bizim evlendiğimiz adamı o annenin doğurduğunu, büyüttüklerini düşünmek. Benimde yer yer zoruma giden şeyler olsa da, kendime diyorum ki eşini arada bırakma ve başkaları yüzünden ne sen üzül ne de o üzülsün. Çok çok takıldığım bi şey olursa tatlı dille paylaşıyorum o da hak veriyor bana genelde, bi şekilde sakinleşiyorum ve kapanıyor konu.
Hayırlı olsun arkadaşım kız bebiş geliyo demekHanımlar çıktım doktordan kızım olacak inşallaheşi aşagıda halen alttan baktı bu sefer moralim çok bozuldu bu şekil olursa normal doğum olmaz dedi kanamaya dikkat et bide detaylıya git dedi randevu yok
canım ilk olarak eğer bu durum düzelmiyorsa senin yapabileceğin en iyi şey mümkün oldukça üzülmemek. şu an bebeğin ve kendin için stres ve üzüntü yapmamalısın. seni gaza getirmek için söylemiyorum ama eşinin davranışı yanlış. kardeşi dediğin kişi kocaman yetişkin biri. hepimiz gibi eli ayağı sağlamsa eğer çalışıp kendi parasını kazansın. sizin artık ayrı bir aileniz var hatta çocuğunuz olacak, masraflarınız çoğalacak. burada büyük ailelerin asıl bizlere yardım etmesi gerekiyor. sıfırdan gelen bir kişiye siz ev kuruyorsunuz gibi düşünceksin, yatağı, kıyafeti her şeyi. eşinle bu yüzden asla kavga etme. erkekler bir şey inada binerse daha çok yapıyorlar. belki karşına alıp güzelce anlatabilirsin. ben de çalışıyorum ama doğumdan sonra ne olacağımızın bir garantisi yok. belki çalışamayacağız. kenarda her zaman çok daha fazla para olması lazım ki hazıra dağ dayanmaz. eşinle güzel güzel konuş, bebeğimiz olacak, masraflarımız artacak bizim çok daha fazla birikim yapmamız lazım de. eşinin ailesi ile aran nasıl bilmiyorum ama eşinle çözemezsen onları karşına al konuş yine güzel bir dille. ben açıkcası çok çok muhtaç olmadıktan sonra iki tarafa da para gönderilmesine karşıyım. herkesin eli ayağı sağlamsa, çalışsın. çok kızıyorum böyle şeylere. benim kız kardeşim çalışamadığı zamanlarda bile asla benden bir kuruş bile istememiştir. bu erkekler niye böyle ya. umarım çözülür yakında. lütfen üzme kendiniKızlar
Biraz sinirlerim bozuk. Eşimle uzun yıllardır kavgasını ettiği bir konu var ve dün annesiyle konuşurken duydum. Ama benim haberim yok benden gizli yapmış yine.
Eşim sık sık ailesine para gönderiyor. BAna göndermiyorum diyor ama ben kaç kez oldu telefon konuşmasında duydum para gönderdiğini. Dün akşam yine annesine dedi, erkek kardeşime para yolladım sana da versin diye dedi. Benim niye haberim yok? Her boku anlatıyorum evde olup biten. Bana söylese ben hayır mı dicem. Hee bu ara paraya ihtiyacı olan da biziz aslında bebek geliyor. Her şeyin indirimlisini cartını curtunu bulcam diye göbeğim çatlıyor.
Kenarda biraz birikmişimiz var eşim sürekli ona güveniyo, borcumuz da yok şükür. Ne var durumumuz iyi diyip duruyo. Allah'a şükür iyiyiz, borcumuz yok ama yarının ne olacağı da belli değil. Mesela ikimizde çalışıyoruz. eğer ben çalışmasam s.çtık. Geçinmemiz imkansız. Ki çalışmadığım 1 sene oldu, o senede yine annesine para verip durdu bprç içerisindeyken bile. Adam bu huyundan vazgeçmiyor.
Annesi her gün arar, her gün. Ve her gün ağlanıyo, yakınıyo. o kadar çok duygu sömürüsü yapıyor ki anlatamam. Kaç kez yanımda montunun fermuarını kapatmadı eşimin önüne geçti küçük çocuk gibi ona kapattırdı. Sürekli ilgi bekliyo. Her hafta gitmemizi istiyo yanlarına. bunaldım gerçekten.
Eşimle birgün boşanacak olursa ailesi yüzünden olacak. Eminim buna. Tahammül sınırlarım zorlanıyor.
Hayır durumları kötü de değil. Eşimin babaıs tüm gün kahvede. Sabah bir çıkar gece 12 de eve gelirmiş. Oraya para harcıyo. Eşimin annesi ve babası günde en az 2 paket sigara içerler.
Eşimin bir erkek kardeşi var evlerden ırak. Aşırı sorunlu. Ama annesinin kuzucuğu. Adam 36-37 yaşında kazık kadar adam. Senelerdir çalışmıyor. Ancak ayrı evde oturuyor ve ev kirasını, faturalarını, ev alışverişi ve cebindeki harçlığı annesi veriyor her ay.
Eşim de bunları söyleyip durumları sıkışık diyip duruyo. Benim kardeşim sorunlu, destek olmazsak kendine bir şey yapar bunu göze alamam diyip duruyo bana.
Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum. Dün akşamdan beri konuşmamak, eşime söylenmemek için kendimi o kadar zor tutuyorum ki anlatamam. 10 senedir birlikteyiz ve eşimle tanıştığımdan beri bu böyle, değişmedi.
B.k gibi hissediyorum kendimi.
Öte yandan eşim ekstra bir iki iş yaptı ve eline ufak meblağlarda para geçti onları direkt bana verdi. Al at kenarı napıyosan yap bana söylemene gerek yok dedi. Böyle diyince de vicdanım rahatsız oluyor. Allahım bana yol göster diyorum dünden beri.
Bu akşam kendimi tutamayıp cinnet geçirip ağzıma geleni ya söylicem, ya da o telefon konuşmasını hiç duymamış gibi yapıcam.
Sağlıkla al kucağına canım.senin de normal doğumdu digerleri dimi. Herhangi bir öneride bulundu mu peki. Beklicez yukarı çıkmasını hareketlerimize dikkat edicez bulduğumuz her fırsatta dinlenicez gerisi Rabbimin bileceği iş. Kardeşimin son ay yukarı çıkmıştı. Detaylıyi bana kendileri gün verdi eğitim arastirma hastanesine gidiyorum ben ücretsiz bakıyor perinatolog. Kayıt açtılarsa randevu bak sürekli vaktin var daha bulamazsan da özel araştırirsin mecburHanımlar çıktım doktordan kızım olacak inşallaheşi aşagıda halen alttan baktı bu sefer moralim çok bozuldu bu şekil olursa normal doğum olmaz dedi kanamaya dikkat et bide detaylıya git dedi randevu yok
Seni çook iyi anlıyorum.. ama sakin ol ve bazı şeyleri düşün. Bu konuyu konuştuğunda yaptığı şeyden cayacak mı? Yoksa sadece aranızdaki huzursuzluk uzatacak ama onun ailesi keyfine bakmaya devam mı edecek?Kızlar
Biraz sinirlerim bozuk. Eşimle uzun yıllardır kavgasını ettiği bir konu var ve dün annesiyle konuşurken duydum. Ama benim haberim yok benden gizli yapmış yine.
Eşim sık sık ailesine para gönderiyor. BAna göndermiyorum diyor ama ben kaç kez oldu telefon konuşmasında duydum para gönderdiğini. Dün akşam yine annesine dedi, erkek kardeşime para yolladım sana da versin diye dedi. Benim niye haberim yok? Her boku anlatıyorum evde olup biten. Bana söylese ben hayır mı dicem. Hee bu ara paraya ihtiyacı olan da biziz aslında bebek geliyor. Her şeyin indirimlisini cartını curtunu bulcam diye göbeğim çatlıyor.
Kenarda biraz birikmişimiz var eşim sürekli ona güveniyo, borcumuz da yok şükür. Ne var durumumuz iyi diyip duruyo. Allah'a şükür iyiyiz, borcumuz yok ama yarının ne olacağı da belli değil. Mesela ikimizde çalışıyoruz. eğer ben çalışmasam s.çtık. Geçinmemiz imkansız. Ki çalışmadığım 1 sene oldu, o senede yine annesine para verip durdu bprç içerisindeyken bile. Adam bu huyundan vazgeçmiyor.
Annesi her gün arar, her gün. Ve her gün ağlanıyo, yakınıyo. o kadar çok duygu sömürüsü yapıyor ki anlatamam. Kaç kez yanımda montunun fermuarını kapatmadı eşimin önüne geçti küçük çocuk gibi ona kapattırdı. Sürekli ilgi bekliyo. Her hafta gitmemizi istiyo yanlarına. bunaldım gerçekten.
Eşimle birgün boşanacak olursa ailesi yüzünden olacak. Eminim buna. Tahammül sınırlarım zorlanıyor.
Hayır durumları kötü de değil. Eşimin babaıs tüm gün kahvede. Sabah bir çıkar gece 12 de eve gelirmiş. Oraya para harcıyo. Eşimin annesi ve babası günde en az 2 paket sigara içerler.
Eşimin bir erkek kardeşi var evlerden ırak. Aşırı sorunlu. Ama annesinin kuzucuğu. Adam 36-37 yaşında kazık kadar adam. Senelerdir çalışmıyor. Ancak ayrı evde oturuyor ve ev kirasını, faturalarını, ev alışverişi ve cebindeki harçlığı annesi veriyor her ay.
Eşim de bunları söyleyip durumları sıkışık diyip duruyo. Benim kardeşim sorunlu, destek olmazsak kendine bir şey yapar bunu göze alamam diyip duruyo bana.
Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum. Dün akşamdan beri konuşmamak, eşime söylenmemek için kendimi o kadar zor tutuyorum ki anlatamam. 10 senedir birlikteyiz ve eşimle tanıştığımdan beri bu böyle, değişmedi.
B.k gibi hissediyorum kendimi.
Öte yandan eşim ekstra bir iki iş yaptı ve eline ufak meblağlarda para geçti onları direkt bana verdi. Al at kenarı napıyosan yap bana söylemene gerek yok dedi. Böyle diyince de vicdanım rahatsız oluyor. Allahım bana yol göster diyorum dünden beri.
Bu akşam kendimi tutamayıp cinnet geçirip ağzıma geleni ya söylicem, ya da o telefon konuşmasını hiç duymamış gibi yapıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?