- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Aslında çok kez tatlı dille aynı böyle dediğin gibi konuştum ama nafile. İyiyiz, durumumuz iyi bişi olmaz diyip duruyo. Eşimin ailesiyle aram çok iyi değil. Yani kv sağolsun nefret ettirdi artık kendinden. Ayda bir giderim görürüm. Eşimin erkek kardeşi bir kaza geçirdi 3 sene önce. bacağı kırıldı. Hala ayağında his kaybı var. Ama baya oradan oraya geziyor. Her gün fizik tedaviye de gidiyor.canım ilk olarak eğer bu durum düzelmiyorsa senin yapabileceğin en iyi şey mümkün oldukça üzülmemek. şu an bebeğin ve kendin için stres ve üzüntü yapmamalısın. seni gaza getirmek için söylemiyorum ama eşinin davranışı yanlış. kardeşi dediğin kişi kocaman yetişkin biri. hepimiz gibi eli ayağı sağlamsa eğer çalışıp kendi parasını kazansın. sizin artık ayrı bir aileniz var hatta çocuğunuz olacak, masraflarınız çoğalacak. burada büyük ailelerin asıl bizlere yardım etmesi gerekiyor. sıfırdan gelen bir kişiye siz ev kuruyorsunuz gibi düşünceksin, yatağı, kıyafeti her şeyi. eşinle bu yüzden asla kavga etme. erkekler bir şey inada binerse daha çok yapıyorlar. belki karşına alıp güzelce anlatabilirsin. ben de çalışıyorum ama doğumdan sonra ne olacağımızın bir garantisi yok. belki çalışamayacağız. kenarda her zaman çok daha fazla para olması lazım ki hazıra dağ dayanmaz. eşinle güzel güzel konuş, bebeğimiz olacak, masraflarımız artacak bizim çok daha fazla birikim yapmamız lazım de. eşinin ailesi ile aran nasıl bilmiyorum ama eşinle çözemezsen onları karşına al konuş yine güzel bir dille. ben açıkcası çok çok muhtaç olmadıktan sonra iki tarafa da para gönderilmesine karşıyım. herkesin eli ayağı sağlamsa, çalışsın. çok kızıyorum böyle şeylere. benim kız kardeşim çalışamadığı zamanlarda bile asla benden bir kuruş bile istememiştir. bu erkekler niye böyle ya. umarım çözülür yakında. lütfen üzme kendini
İçine atıp duymamış gibi yapma bence. Ama kavga da etme. Sinirlendiğini değil üzüldüğünü öne çıkararak konuş derim. Bebeğimiz olacak ve bu saatten sonra her şeyde önceliğimiz o olmalı, bizim almamız gerekenler varken kardeşine öncelik vermen bebeğimiz doğduktan sonra da bunu yapacakmışsın gibi hissettiriyor ve bu çok üzücü de. Bi de ne dersen de ama bu halimle çalışıyorum para yetiştirmek için deme aman. Kendini ondan ayrıştırma maddi konularda. “Bizim paramız” “bizim emeğimiz” “bizim bebeğimiz” hep böyle konuş ve sakin konuş. Yaptığının yanlış olduğundan çok senin buna ne kadar üzüldüğünü vurgula. Bence iyi gelecekKızlar
Biraz sinirlerim bozuk. Eşimle uzun yıllardır kavgasını ettiği bir konu var ve dün annesiyle konuşurken duydum. Ama benim haberim yok benden gizli yapmış yine.
Eşim sık sık ailesine para gönderiyor. BAna göndermiyorum diyor ama ben kaç kez oldu telefon konuşmasında duydum para gönderdiğini. Dün akşam yine annesine dedi, erkek kardeşime para yolladım sana da versin diye dedi. Benim niye haberim yok? Her boku anlatıyorum evde olup biten. Bana söylese ben hayır mı dicem. Hee bu ara paraya ihtiyacı olan da biziz aslında bebek geliyor. Her şeyin indirimlisini cartını curtunu bulcam diye göbeğim çatlıyor.
Kenarda biraz birikmişimiz var eşim sürekli ona güveniyo, borcumuz da yok şükür. Ne var durumumuz iyi diyip duruyo. Allah'a şükür iyiyiz, borcumuz yok ama yarının ne olacağı da belli değil. Mesela ikimizde çalışıyoruz. eğer ben çalışmasam s.çtık. Geçinmemiz imkansız. Ki çalışmadığım 1 sene oldu, o senede yine annesine para verip durdu bprç içerisindeyken bile. Adam bu huyundan vazgeçmiyor.
Annesi her gün arar, her gün. Ve her gün ağlanıyo, yakınıyo. o kadar çok duygu sömürüsü yapıyor ki anlatamam. Kaç kez yanımda montunun fermuarını kapatmadı eşimin önüne geçti küçük çocuk gibi ona kapattırdı. Sürekli ilgi bekliyo. Her hafta gitmemizi istiyo yanlarına. bunaldım gerçekten.
Eşimle birgün boşanacak olursa ailesi yüzünden olacak. Eminim buna. Tahammül sınırlarım zorlanıyor.
Hayır durumları kötü de değil. Eşimin babaıs tüm gün kahvede. Sabah bir çıkar gece 12 de eve gelirmiş. Oraya para harcıyo. Eşimin annesi ve babası günde en az 2 paket sigara içerler.
Eşimin bir erkek kardeşi var evlerden ırak. Aşırı sorunlu. Ama annesinin kuzucuğu. Adam 36-37 yaşında kazık kadar adam. Senelerdir çalışmıyor. Ancak ayrı evde oturuyor ve ev kirasını, faturalarını, ev alışverişi ve cebindeki harçlığı annesi veriyor her ay.
Eşim de bunları söyleyip durumları sıkışık diyip duruyo. Benim kardeşim sorunlu, destek olmazsak kendine bir şey yapar bunu göze alamam diyip duruyo bana.
Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum. Dün akşamdan beri konuşmamak, eşime söylenmemek için kendimi o kadar zor tutuyorum ki anlatamam. 10 senedir birlikteyiz ve eşimle tanıştığımdan beri bu böyle, değişmedi.
B.k gibi hissediyorum kendimi.
Öte yandan eşim ekstra bir iki iş yaptı ve eline ufak meblağlarda para geçti onları direkt bana verdi. Al at kenarı napıyosan yap bana söylemene gerek yok dedi. Böyle diyince de vicdanım rahatsız oluyor. Allahım bana yol göster diyorum dünden beri.
Bu akşam kendimi tutamayıp cinnet geçirip ağzıma geleni ya söylicem, ya da o telefon konuşmasını hiç duymamış gibi yapıcam.
Kuzum vardır her işte bir hayır. Eşin bir daha konuşsa belki izin verirler. Zaten bugüne kadar hiç gelmemiş yani izin almamış benim anladığım. Birazcık 2-3 saat idare ediversinler adamı. Nası bir iş yeriymiş o. Sıkma canını. Ama haklısın, hastane personeli sanıyor ki işimiz gücmüz yok gel diyince gitçez hemen.Günaydın.. güne güzel büyük bir heyecanla başladım detaylı ultrason günüm diye ama keyfim kaçtı resmen ya.. doktorun sekreteri aradı acil şehir dışına çıkmış doktor, randevu saatini ileri almak ya da günü değiştirmek için. Benim iznim bugün başka güne tekrar izin alamam, eşimin de gelebileceği bir saate ayarlamıştık ne güzel randevuyu da, kontrolden sonra dönecekti o işe çünkü mesai bitiminde yerinde bulunması gerekiyor kapanışı o yapmak zorunda. Randevuyu 4e erteledik eşim saat 5te iş yerinde olmalı. Ama tam saatinde alacaklarının da garantisi yok randevuyave tabi ne kadar süreceğini de bilmiyoruz ki.. bugüne kadar eşim hiç gelmedi kontrole bunda bulunmasını istiyorum o da istiyor. Sinirim bozuldu bu doktorların işleri de hep bana denk geliyor bütün heyecanımı kaçırdılar. İnşallah güzel kızım hemencecik gösterir her şeyini ve sağlıklıdır da keyfim yerine gelir tabi işle ilgili bir aksilik çıkmayıp gidebilirsek, yalnız gitmek asla istemiyorum
Çok geçmiş olsun, tahlille ilgili bilgim yok ancak sanırım hamilelikte de kullanılabilen ilaçlar varmış onlardan veriyolar diye biliyorum.Günaydın hanimlar ben de kaç gündür ağır grip geçiyorum yatak döşek. Dün dayanamayinca dahiliyeye gittim enfeksiyon çıkarsa antibiyotik veririm dedi. Şimdi baktım e nabizdan crp 56 çıkmış . Çok mu yüksek. 2 de gidicem sonuç göstermeye
evet gebelere uygun antibiyotik verirse kullanıcam mecbur çünkü enfeksiyon daha çok zarar verirmiş bebeğe sınır 5 mişÇok geçmiş olsun, tahlille ilgili bilgim yok ancak sanırım hamilelikte de kullanılabilen ilaçlar varmış onlardan veriyolar diye biliyorum.
Aynen, kaç defa tatlı dille konuştum. Kaç kez kavga ettik yok olmuyor. He seferinde de bana söz verdi. Yollamayacağım dedi. Ama adam yapıyo hala.Seni çook iyi anlıyorum.. ama sakin ol ve bazı şeyleri düşün. Bu konuyu konuştuğunda yaptığı şeyden cayacak mı? Yoksa sadece aranızdaki huzursuzluk uzatacak ama onun ailesi keyfine bakmaya devam mı edecek?
Buna göre bir yol çiz kendine. Eğer konuştuğunda bir şey değişmeyecekse sadece sizin evinizin tadı kaçacaksa onun yaptığı gibi normal devam et ama eşinin eline çok fazladan para bırakmayaya çalışabilirsin. Bir şeye yatırım yapabilirsiniz en azından oraya gider para ve ailesine göndereceği miktar mecburen azalır. Bebekle ilgili bir şeyler belki bilemiyorum.. ama bildiğim bir şey var ki aile konusunda direkt bir şey söylediğimiz zaman daha çok kıymete biniyorlar. Kötü olan biz oluyoruz işin sonunda. Benim eşimin ailesi ile görüşmüyoruz %100 haksız oldukları konular yüzünden. Hatta eşim sildi onları diyebilirim, çünkü savunulacak hiçbir şey bırakmadılar oğullarına. Ama şimdi kalkıp haksız oldukları bu konuları ben dile getirdiğimde bakıyorum da konu bir şekilde bana dönüyor bir bakmışım haksız çıkmışım. O yüzden eşlerle aile konusunda direkt konuşma bence fayda etmiyor tam aksi oluyor. Biraz oyunlu olmak gerekiyor sanırım bu konuda, ben hiç beceremedim ama böyle yapmak en iyisiymiş onu anladım
Valla ne diyim rabbim sağlıkla doğmasını nasip etsin inşallah rabbim duysunHayırlı olsun arkadaşım kız bebiş geliyo demekplasenta yukarı çıkabiliyormuş ama ilerleyen haftalarda da. Daha erken üzülme belki de yukarıya çıkıcaktır.
Yok bulunmadı ilişki sadece kesinlikle yasak dddi zaten ağrım olduğu için yapamıyorduk ki onun dışında ne yapim dedim detaylı doktoru anlatır ya özele ya araştırmaya git dedi bakıyorum ama randevu yokSağlıkla al kucağına canım.senin de normal doğumdu digerleri dimi. Herhangi bir öneride bulundu mu peki. Beklicez yukarı çıkmasını hareketlerimize dikkat edicez bulduğumuz her fırsatta dinlenicez gerisi Rabbimin bileceği iş. Kardeşimin son ay yukarı çıkmıştı. Detaylıyi bana kendileri gün verdi eğitim arastirma hastanesine gidiyorum ben ücretsiz bakıyor perinatolog. Kayıt açtılarsa randevu bak sürekli vaktin var daha bulamazsan da özel araştırirsin mecbur
Sağol kuzum yazdığın için. Valla daha önce de böyle konuştum ama belli ki bir yere varamıyoruz. Sıkışmış hissediyorum.İçine atıp duymamış gibi yapma bence. Ama kavga da etme. Sinirlendiğini değil üzüldüğünü öne çıkararak konuş derim. Bebeğimiz olacak ve bu saatten sonra her şeyde önceliğimiz o olmalı, bizim almamız gerekenler varken kardeşine öncelik vermen bebeğimiz doğduktan sonra da bunu yapacakmışsın gibi hissettiriyor ve bu çok üzücü de. Bi de ne dersen de ama bu halimle çalışıyorum para yetiştirmek için deme aman. Kendini ondan ayrıştırma maddi konularda. “Bizim paramız” “bizim emeğimiz” “bizim bebeğimiz” hep böyle konuş ve sakin konuş. Yaptığının yanlış olduğundan çok senin buna ne kadar üzüldüğünü vurgula. Bence iyi gelecek
Hai güzel hayırlı haberlerle gel canımHanımlar doktora geldim dua edin bebeğim iyi olsun eşi yerine geçmiş olsunduanıza ihtiyacım var eskiden annemden dua isterdim şimdi annemden önce size söylüyorum
Aynen bende katılıyorum sana A Afratafrac canım üzme kendinicanım ilk olarak eğer bu durum düzelmiyorsa senin yapabileceğin en iyi şey mümkün oldukça üzülmemek. şu an bebeğin ve kendin için stres ve üzüntü yapmamalısın. seni gaza getirmek için söylemiyorum ama eşinin davranışı yanlış. kardeşi dediğin kişi kocaman yetişkin biri. hepimiz gibi eli ayağı sağlamsa eğer çalışıp kendi parasını kazansın. sizin artık ayrı bir aileniz var hatta çocuğunuz olacak, masraflarınız çoğalacak. burada büyük ailelerin asıl bizlere yardım etmesi gerekiyor. sıfırdan gelen bir kişiye siz ev kuruyorsunuz gibi düşünceksin, yatağı, kıyafeti her şeyi. eşinle bu yüzden asla kavga etme. erkekler bir şey inada binerse daha çok yapıyorlar. belki karşına alıp güzelce anlatabilirsin. ben de çalışıyorum ama doğumdan sonra ne olacağımızın bir garantisi yok. belki çalışamayacağız. kenarda her zaman çok daha fazla para olması lazım ki hazıra dağ dayanmaz. eşinle güzel güzel konuş, bebeğimiz olacak, masraflarımız artacak bizim çok daha fazla birikim yapmamız lazım de. eşinin ailesi ile aran nasıl bilmiyorum ama eşinle çözemezsen onları karşına al konuş yine güzel bir dille. ben açıkcası çok çok muhtaç olmadıktan sonra iki tarafa da para gönderilmesine karşıyım. herkesin eli ayağı sağlamsa, çalışsın. çok kızıyorum böyle şeylere. benim kız kardeşim çalışamadığı zamanlarda bile asla benden bir kuruş bile istememiştir. bu erkekler niye böyle ya. umarım çözülür yakında. lütfen üzme kendini
Hayırlısı olsun kızımız geliyorHanımlar çıktım doktordan kızım olacak inşallaheşi aşagıda halen alttan baktı bu sefer moralim çok bozuldu bu şekil olursa normal doğum olmaz dedi kanamaya dikkat et bide detaylıya git dedi randevu yok
aa ben de medipole gidiyorum hangisine gidiyorsunuz sizBen istanbuldayım medipole gidiyorum evet fiyatları güzel. Acıbadem,memorial çok pahalılar gerçekten. Tüp bebeği bahçeci de yaptırdım dediğin gibi 100 falan gitti ay ama gerçekten sünnet fiyatında uçmuşlar bende
Evet ben de yasak dedim eşime. Hareketlerimize kısıtlama getircez.cikar inşallah daha. Ilçe hastanelere falan bak belki açılır talep aç. Bulursun inşallah hemencecikYok bulunmadı ilişki sadece kesinlikle yasak dddi zaten ağrım olduğu için yapamıyorduk ki onun dışında ne yapim dedim detaylı doktoru anlatır ya özele ya araştırmaya git dedi bakıyorum ama randevu yok
Ah be canım ben yazdımya ufak problemler diye benim problemlerim de bu yönde genelde. eşim işten ayrıldı 3 ay kadar önce, destek olacaklarına bazen biz o an bi şey alınması yapılması gerekiyor ben tek çalışıyorum borçlarda var ona rağmen yapıyoruz içimden diyorum ki verirler, yok bana diyolarki size de yük olduk. Bi şey de diyemiyorum, sırf zaten çalışmıyor kafasına takıyor üzülmesin diye. Abisi var çalışmadığını bildiği halde borç istiyo, bu evlendiğimizden beri böyle asla geri ödemedi.Kızlar
Biraz sinirlerim bozuk. Eşimle uzun yıllardır kavgasını ettiği bir konu var ve dün annesiyle konuşurken duydum. Ama benim haberim yok benden gizli yapmış yine.
Eşim sık sık ailesine para gönderiyor. BAna göndermiyorum diyor ama ben kaç kez oldu telefon konuşmasında duydum para gönderdiğini. Dün akşam yine annesine dedi, erkek kardeşime para yolladım sana da versin diye dedi. Benim niye haberim yok? Her boku anlatıyorum evde olup biten. Bana söylese ben hayır mı dicem. Hee bu ara paraya ihtiyacı olan da biziz aslında bebek geliyor. Her şeyin indirimlisini cartını curtunu bulcam diye göbeğim çatlıyor.
Kenarda biraz birikmişimiz var eşim sürekli ona güveniyo, borcumuz da yok şükür. Ne var durumumuz iyi diyip duruyo. Allah'a şükür iyiyiz, borcumuz yok ama yarının ne olacağı da belli değil. Mesela ikimizde çalışıyoruz. eğer ben çalışmasam s.çtık. Geçinmemiz imkansız. Ki çalışmadığım 1 sene oldu, o senede yine annesine para verip durdu bprç içerisindeyken bile. Adam bu huyundan vazgeçmiyor.
Annesi her gün arar, her gün. Ve her gün ağlanıyo, yakınıyo. o kadar çok duygu sömürüsü yapıyor ki anlatamam. Kaç kez yanımda montunun fermuarını kapatmadı eşimin önüne geçti küçük çocuk gibi ona kapattırdı. Sürekli ilgi bekliyo. Her hafta gitmemizi istiyo yanlarına. bunaldım gerçekten.
Eşimle birgün boşanacak olursa ailesi yüzünden olacak. Eminim buna. Tahammül sınırlarım zorlanıyor.
Hayır durumları kötü de değil. Eşimin babaıs tüm gün kahvede. Sabah bir çıkar gece 12 de eve gelirmiş. Oraya para harcıyo. Eşimin annesi ve babası günde en az 2 paket sigara içerler.
Eşimin bir erkek kardeşi var evlerden ırak. Aşırı sorunlu. Ama annesinin kuzucuğu. Adam 36-37 yaşında kazık kadar adam. Senelerdir çalışmıyor. Ancak ayrı evde oturuyor ve ev kirasını, faturalarını, ev alışverişi ve cebindeki harçlığı annesi veriyor her ay.
Eşim de bunları söyleyip durumları sıkışık diyip duruyo. Benim kardeşim sorunlu, destek olmazsak kendine bir şey yapar bunu göze alamam diyip duruyo bana.
Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum. Dün akşamdan beri konuşmamak, eşime söylenmemek için kendimi o kadar zor tutuyorum ki anlatamam. 10 senedir birlikteyiz ve eşimle tanıştığımdan beri bu böyle, değişmedi.
B.k gibi hissediyorum kendimi.
Öte yandan eşim ekstra bir iki iş yaptı ve eline ufak meblağlarda para geçti onları direkt bana verdi. Al at kenarı napıyosan yap bana söylemene gerek yok dedi. Böyle diyince de vicdanım rahatsız oluyor. Allahım bana yol göster diyorum dünden beri.
Bu akşam kendimi tutamayıp cinnet geçirip ağzıma geleni ya söylicem, ya da o telefon konuşmasını hiç duymamış gibi yapıcam.
Açtım valla 24 cü haftaya kadar bekliyorum bulamazsam özele giderim artıkEvet ben de yasak dedim eşime. Hareketlerimize kısıtlama getircez.cikar inşallah daha. Ilçe hastanelere falan bak belki açılır talep aç. Bulursun inşallah hemencecik
Ben pendik medipole gidiyorum canımaa ben de medipole gidiyorum hangisine gidiyorsunuz siz
umarım aileni dağıtmak zorunda kalmadan eşin anlar ve çözülür her şey. anlayışsız insanlarla hayat gerçekten zor. allah geç olmadan eşinin ailesine anlayış nasip etsin. sen de dua et, biz de edelim inşallah ne kısa sürede hayırla çözülsünAslında çok kez tatlı dille aynı böyle dediğin gibi konuştum ama nafile. İyiyiz, durumumuz iyi bişi olmaz diyip duruyo. Eşimin ailesiyle aram çok iyi değil. Yani kv sağolsun nefret ettirdi artık kendinden. Ayda bir giderim görürüm. Eşimin erkek kardeşi bir kaza geçirdi 3 sene önce. bacağı kırıldı. Hala ayağında his kaybı var. Ama baya oradan oraya geziyor. Her gün fizik tedaviye de gidiyor.
Eşime kaç kez dedim artık bir işe girip çalışması gerekiyor diye. "İstemiyor başkasının yanında çalışmak anca kendi işini yapmak istiyo" dedi. "E biz çalışıyoruz ya?"
Hatta eşimden para istemişler galiba iş kurmak için de eşim vermemiş. Böyle bişiler duydum. Bir gün eşimin annesi bana ağlanıyordu, oğlum ne hallerde, eli ekmek tutsa kendi işini kursa iyi olacak paraya ihtiyacı var dedi. "Paraya ihtiyacı varsa gitsin çalışsın bir yerde biriktirsin, biz nasıl çalışıyoruz" dedim. Suratı düştü.
Gerçekten işin içinden çıkamıyorum artık tatlı dille filan. Bu durumlar da eşimden soğutuyor beni. Halbuki eşim üstüme titrer. Gerçekten iyi bir koca aslında. Hiç bir sıkıntımız yok Allah'a şükür. Ev işlerini o yapar full, yeri gelir yemek yapar. Alışverişi yapar. Kendi iş kıyafetlerini ütüler işe gider. Bana karşı çok iyidir, el üstünde tutmaya çalışır.
Tek sorunum ailesi. Erkek kardeşi uyuşturucu bulundurmaktan hapse girdi çıktı bir de. Ben bunu çok sonra öğrendim. Utanmış bana söylemeye. Her gün alkol alır. (kendi bileceği iş, alkol aldı diye değil de bizlerin parasıyla içiyo diye kızıyorum) Baya sorunlu bir tip. Sürekli abisine sitem eder, bir de abi olcaksın bana destek olmuyorsun vs gibi konuşur. Eşim de çok alıngan. Çok vicdanlı aslında. Onu kullanıyorlar ve bunu görmüyo.
Ya aylardır hastayım daha bu ay yeni ayaklanmaya başladım misal. Bir kap yemek yapıp yollamadı kv. Ya da gelmedi destek olmaya. Sürekli sitem ediyo sadece durumumu bildiği halde.
Yoruldum.
Ay resmen aynı. Eşime kızamıyorum da. Düşünüyorum, benim annem ve ablam böyle davransa sürekli. Ben de dayanamaz verirdim sanırım. Vicdanım ağır basardı. Allah çıkar yol göstersin, yardımcımız olsun ne diyim. Bugünümüzü aramayalım.Ah be canım ben yazdımya ufak problemler diye benim problemlerim de bu yönde genelde. eşim işten ayrıldı 3 ay kadar önce, destek olacaklarına bazen biz o an bi şey alınması yapılması gerekiyor ben tek çalışıyorum borçlarda var ona rağmen yapıyoruz içimden diyorum ki verirler, yok bana diyolarki size de yük olduk. Bi şey de diyemiyorum, sırf zaten çalışmıyor kafasına takıyor üzülmesin diye. Abisi var çalışmadığını bildiği halde borç istiyo, bu evlendiğimizden beri böyle asla geri ödemedi.
İnşallah birtanem. Eşimi çok seviyorum. Gerçekten iyi biri yani. amacım evlilğmi yıkmak değil. Kimse bunun için evlenmez. O yüzden sabır çekiyorum dua ediyorum. Aynı anne ve babadan çıkan birbirinden aşırı farklı iki kardeş. Gerçekten ikisinin hayat görüşü, duruşu, davranışı girip çıktıkları ortam her şeyleri ayrı.umarım aileni dağıtmak zorunda kalmadan eşin anlar ve çözülür her şey. anlayışsız insanlarla hayat gerçekten zor. allah geç olmadan eşinin ailesine anlayış nasip etsin. sen de dua et, biz de edelim inşallah ne kısa sürede hayırla çözülsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?