2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Aslında çok kez tatlı dille aynı böyle dediğin gibi konuştum ama nafile. İyiyiz, durumumuz iyi bişi olmaz diyip duruyo. Eşimin ailesiyle aram çok iyi değil. Yani kv sağolsun nefret ettirdi artık kendinden. Ayda bir giderim görürüm. Eşimin erkek kardeşi bir kaza geçirdi 3 sene önce. bacağı kırıldı. Hala ayağında his kaybı var. Ama baya oradan oraya geziyor. Her gün fizik tedaviye de gidiyor.

Eşime kaç kez dedim artık bir işe girip çalışması gerekiyor diye. "İstemiyor başkasının yanında çalışmak anca kendi işini yapmak istiyo" dedi. "E biz çalışıyoruz ya?"

Hatta eşimden para istemişler galiba iş kurmak için de eşim vermemiş. Böyle bişiler duydum. Bir gün eşimin annesi bana ağlanıyordu, oğlum ne hallerde, eli ekmek tutsa kendi işini kursa iyi olacak paraya ihtiyacı var dedi. "Paraya ihtiyacı varsa gitsin çalışsın bir yerde biriktirsin, biz nasıl çalışıyoruz" dedim. Suratı düştü.

Gerçekten işin içinden çıkamıyorum artık tatlı dille filan. Bu durumlar da eşimden soğutuyor beni. Halbuki eşim üstüme titrer. Gerçekten iyi bir koca aslında. Hiç bir sıkıntımız yok Allah'a şükür. Ev işlerini o yapar full, yeri gelir yemek yapar. Alışverişi yapar. Kendi iş kıyafetlerini ütüler işe gider. Bana karşı çok iyidir, el üstünde tutmaya çalışır.

Tek sorunum ailesi. Erkek kardeşi uyuşturucu bulundurmaktan hapse girdi çıktı bir de. Ben bunu çok sonra öğrendim. Utanmış bana söylemeye. Her gün alkol alır. (kendi bileceği iş, alkol aldı diye değil de bizlerin parasıyla içiyo diye kızıyorum) Baya sorunlu bir tip. Sürekli abisine sitem eder, bir de abi olcaksın bana destek olmuyorsun vs gibi konuşur. Eşim de çok alıngan. Çok vicdanlı aslında. Onu kullanıyorlar ve bunu görmüyo.

Ya aylardır hastayım daha bu ay yeni ayaklanmaya başladım misal. Bir kap yemek yapıp yollamadı kv. Ya da gelmedi destek olmaya. Sürekli sitem ediyo sadece durumumu bildiği halde.

Yoruldum.

İçine atıp duymamış gibi yapma bence. Ama kavga da etme. Sinirlendiğini değil üzüldüğünü öne çıkararak konuş derim. Bebeğimiz olacak ve bu saatten sonra her şeyde önceliğimiz o olmalı, bizim almamız gerekenler varken kardeşine öncelik vermen bebeğimiz doğduktan sonra da bunu yapacakmışsın gibi hissettiriyor ve bu çok üzücü de. Bi de ne dersen de ama bu halimle çalışıyorum para yetiştirmek için deme aman. Kendini ondan ayrıştırma maddi konularda. “Bizim paramız” “bizim emeğimiz” “bizim bebeğimiz” hep böyle konuş ve sakin konuş. Yaptığının yanlış olduğundan çok senin buna ne kadar üzüldüğünü vurgula. Bence iyi gelecek

Kuzum vardır her işte bir hayır. Eşin bir daha konuşsa belki izin verirler. Zaten bugüne kadar hiç gelmemiş yani izin almamış benim anladığım. Birazcık 2-3 saat idare ediversinler adamı. Nası bir iş yeriymiş o. Sıkma canını. Ama haklısın, hastane personeli sanıyor ki işimiz gücmüz yok gel diyince gitçez hemen.

Çok geçmiş olsun, tahlille ilgili bilgim yok ancak sanırım hamilelikte de kullanılabilen ilaçlar varmış onlardan veriyolar diye biliyorum.

Çok geçmiş olsun, tahlille ilgili bilgim yok ancak sanırım hamilelikte de kullanılabilen ilaçlar varmış onlardan veriyolar diye biliyorum.
evet gebelere uygun antibiyotik verirse kullanıcam mecbur çünkü enfeksiyon daha çok zarar verirmiş bebeğe sınır 5 miş benim 56 cikti. Teşekkür ederim bu arada

Aynen, kaç defa tatlı dille konuştum. Kaç kez kavga ettik yok olmuyor. He seferinde de bana söz verdi. Yollamayacağım dedi. Ama adam yapıyo hala.

Kv nin evine yemeğe ne zaman gitsek yaptığı yemeği kaç paraya aldığını söylüyo bana ve eşime yemek yerken. Çom tuttu, her şey çok pahalı vs diyip duruyo. Eşimi görüyorum zor yutkunuyo. Sonra annesini arka odaya çağırıp para veriyo.

Yok ya eşimle çözülmüyo bu sorun. Ama ailesiyle de konuşamam. Eşimi ezip geçmek olur. Ben susmaya devam edicem ve bir gün canıma tak edicem, iyice eşimden soğucam ve dicem ki boşanalım. Kendimi tanıyorum. Sinir olduğum şey çözüme kavuşmuyorsa bende soğuma başlıyo. Sabrım tükeniyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

Hayırlı olsun arkadaşım kız bebiş geliyo demek plasenta yukarı çıkabiliyormuş ama ilerleyen haftalarda da. Daha erken üzülme belki de yukarıya çıkıcaktır.
Valla ne diyim rabbim sağlıkla doğmasını nasip etsin inşallah rabbim duysun

Yok bulunmadı ilişki sadece kesinlikle yasak dddi zaten ağrım olduğu için yapamıyorduk ki onun dışında ne yapim dedim detaylı doktoru anlatır ya özele ya araştırmaya git dedi bakıyorum ama randevu yok

Sağol kuzum yazdığın için. Valla daha önce de böyle konuştum ama belli ki bir yere varamıyoruz. Sıkışmış hissediyorum.

Bir de kv hiç destek olmadı ama doğumdan sonra gelip sizde kalcam dedi eşime. B.k kalırsın. Asla istemiyorum.

Hanımlar doktora geldim dua edin bebeğim iyi olsun eşi yerine geçmiş olsun duanıza ihtiyacım var eskiden annemden dua isterdim şimdi annemden önce size söylüyorum
Hai güzel hayırlı haberlerle gel canım

Aynen bende katılıyorum sana A Afratafrac canım üzme kendini

Hayırlısı olsun kızımız geliyor hangi hastane ki randevu yok

aa ben de medipole gidiyorum hangisine gidiyorsunuz siz

Yok bulunmadı ilişki sadece kesinlikle yasak dddi zaten ağrım olduğu için yapamıyorduk ki onun dışında ne yapim dedim detaylı doktoru anlatır ya özele ya araştırmaya git dedi bakıyorum ama randevu yok
Evet ben de yasak dedim eşime. Hareketlerimize kısıtlama getircez.cikar inşallah daha. Ilçe hastanelere falan bak belki açılır talep aç. Bulursun inşallah hemencecik

Ah be canım ben yazdımya ufak problemler diye benim problemlerim de bu yönde genelde. eşim işten ayrıldı 3 ay kadar önce, destek olacaklarına bazen biz o an bi şey alınması yapılması gerekiyor ben tek çalışıyorum borçlarda var ona rağmen yapıyoruz içimden diyorum ki verirler, yok bana diyolarki size de yük olduk. Bi şey de diyemiyorum, sırf zaten çalışmıyor kafasına takıyor üzülmesin diye. Abisi var çalışmadığını bildiği halde borç istiyo, bu evlendiğimizden beri böyle asla geri ödemedi.

Evet ben de yasak dedim eşime. Hareketlerimize kısıtlama getircez.cikar inşallah daha. Ilçe hastanelere falan bak belki açılır talep aç. Bulursun inşallah hemencecik
Açtım valla 24 cü haftaya kadar bekliyorum bulamazsam özele giderim artık

umarım aileni dağıtmak zorunda kalmadan eşin anlar ve çözülür her şey. anlayışsız insanlarla hayat gerçekten zor. allah geç olmadan eşinin ailesine anlayış nasip etsin. sen de dua et, biz de edelim inşallah ne kısa sürede hayırla çözülsün

Ay resmen aynı. Eşime kızamıyorum da. Düşünüyorum, benim annem ve ablam böyle davransa sürekli. Ben de dayanamaz verirdim sanırım. Vicdanım ağır basardı. Allah çıkar yol göstersin, yardımcımız olsun ne diyim. Bugünümüzü aramayalım.

Yine de sinirleniyor insan. Bi düşünürsün ya. Gerçekten aileni seçemiyorsun. Bir gün kp eşime şey dedi. Besledik büyüttük şimdi meyvenizi yeme zamanı. Ben şok.

Bir günd e kv şey dedi. Evlenmeden önce odasına girer cebinden parasını alırdım ne güzel şimdi evlendi alamıyoz dedi. Ben yine şok.

Ben ailemde böyle bişi görmedim ve onlar öyle dedikçe ben utandım.

İnşallah birtanem. Eşimi çok seviyorum. Gerçekten iyi biri yani. amacım evlilğmi yıkmak değil. Kimse bunun için evlenmez. O yüzden sabır çekiyorum dua ediyorum. Aynı anne ve babadan çıkan birbirinden aşırı farklı iki kardeş. Gerçekten ikisinin hayat görüşü, duruşu, davranışı girip çıktıkları ortam her şeyleri ayrı.

Hee bu arada unuttum söylemeyi. Eşimin kardeşi bir gün intihar etmeye kalkmış bir kız için. Kendini jiletle kesmiş. Ergenlik çağındayken. Kan içinde bulmuşlar. Yine kendine bir şey yapar diye korkuyolar hepsi. Ne istese yapıyolar. O yüzden düzeleceğini sanmıyorum. Allahım bana güç kuvvet sabır versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…