- 5 Temmuz 2015
- 1.524
- 2.008
- 133
- 41
Canım benim üçüncü şahıslar ne derse desin sen eşinle iyi olmaya çalış seni anlamasını sağla bugün üç yıl önce kaybettiğim bebeğimin vefat günü dün kaynanam diyor ki siz geç kaldınız hastaneye gitmeye nefessiz kaldı çocuk falan diye dedim anne bebeğin ölüm sebebi karaciğer depo hastalığı ama anlamıyor ne yapacaz sallamayacaz anlamıyor çünkü yürek sisirmeye gerek yok illa ölen bebeğimin adını koymamizi istiyor he he deyip geçiyorum biz adını koyduk bile o sevmedi o ayrıEvet ya kaç aydır yaşamamıştım böyle bir duygu iniş çıkışı krizi gerçekten insan çok daha hassas oluyor ve her zamankinden daha fazla hassasiyet istiyor hamileyken bana bunu niye yaşatıyorlar hadi onlar yaşatsın umrumda değil eşim nasıl izin veriyor böyle bişeye gerçekten deliriyorum sakin de kalamıyorum kaç saat zaten kendimi tuttum yazmadım etmedim en sonunda patladım olan bana oldu gerçekten hem ağlayıp hem özür diliyorum bebeğimden bi de yaptığımın ne kadar saçma ve kötü bişey olduğunu da biliyorum ama kendime engel olamadım resmenbi daha böyle bişey yaşanmasın lütfen Allah'ım ya lütfen ömrümden ömür gitti sanki
Kayınvaliden kabullenememiş belli ki ayrı bi aile olmasını. Ama eşin onları savunma modunda değilse dediğin gibi vicdan yapıyo demek ki dayanamıyo ama seni de üzmek istemiyo. Bi orta yol bulup komple para verme demesen de bi miktar belirleseniz mesela? En azından senden gizli olmasa hem o gönderdiğinde suçluluk hissetmez hem de sen yakaladığında böyle ikilemler yaşamazsınAy resmen aynı. Eşime kızamıyorum da. Düşünüyorum, benim annem ve ablam böyle davransa sürekli. Ben de dayanamaz verirdim sanırım. Vicdanım ağır basardı. Allah çıkar yol göstersin, yardımcımız olsun ne diyim. Bugünümüzü aramayalım.
Yine de sinirleniyor insan. Bi düşünürsün ya. Gerçekten aileni seçemiyorsun. Bir gün kp eşime şey dedi. Besledik büyüttük şimdi meyvenizi yeme zamanı. Ben şok.
Bir günd e kv şey dedi. Evlenmeden önce odasına girer cebinden parasını alırdım ne güzel şimdi evlendi alamıyoz dedi. Ben yine şok.
Ben ailemde böyle bişi görmedim ve onlar öyle dedikçe ben utandım.
Yani her ay 20.000TL kredi kartı borcu ödüyoruz. Aslında her ay düzenli ödeme yapacak durumumuz yok. Zaten evlendiğimizden beri evlerinin digiturk'unu, ev internetlerini, annesinin telefon faturasını falan hep biz ödüyoruz her ay. Bilmiyorum ya, her ay düzenli bir para göndermek istemiyorum.Kayınvaliden kabullenememiş belli ki ayrı bi aile olmasını. Ama eşin onları savunma modunda değilse dediğin gibi vicdan yapıyo demek ki dayanamıyo ama seni de üzmek istemiyo. Bi orta yol bulup komple para verme demesen de bi miktar belirleseniz mesela? En azından senden gizli olmasa hem o gönderdiğinde suçluluk hissetmez hem de sen yakaladığında böyle ikilemler yaşamazsın
Seninkilerde üslupta baya sinir bozucu. Ben aylardır ayı nasıl çıkarırızla uğraşıyorum, babam sağolsun destek oluyo arada. Bana kv bizde size destek olucaz diyo ama hep lafta. Yani ben destekten ziyade ekstra yük olmasınlar derdindeyim. Yeğenimin bi çok şeyini o kadar özenerek almıştım ki, kendi bebeğime bi kaç takım aldım daha. Eşim ayrıldığı ortaklıktan bir miktar para alacak o bizi rahatlatacak. Alanında bi sınavda birinci oldu, ordan yaptığı işten biraz gelecek. Bunları bekliyorum. Yinede kızım bereketiyle geldi eşim alanında birinci oldu çok şükür. Biz evleneli çok olmadı zaten bi yandan onlara yük olmamak için mobilyayı vs biz almıştık, onların taksitleri devam ediyo. Araba geçen ay çok yüklü masraf çıkardı, babam hariç kimse sormadı nasıl ödeyeceksiniz diye. Birikmişimiz oraya gitti. Yinede diyorum ki kötü insan değiller özünde, sadece düşüncesiz davranıyolar ama bu günlerde geçecek. Biz birbirimize sıkı sıkı sarılıyoruz, ben eşime mental olarak destek olmaya çalışıyorum. Ailesinin düşüncesizliği ile ilgili konuşmuyorum, kendi de farkında. Abisine para göndermiyo artık bu da bi şey.Ay resmen aynı. Eşime kızamıyorum da. Düşünüyorum, benim annem ve ablam böyle davransa sürekli. Ben de dayanamaz verirdim sanırım. Vicdanım ağır basardı. Allah çıkar yol göstersin, yardımcımız olsun ne diyim. Bugünümüzü aramayalım.
Yine de sinirleniyor insan. Bi düşünürsün ya. Gerçekten aileni seçemiyorsun. Bir gün kp eşime şey dedi. Besledik büyüttük şimdi meyvenizi yeme zamanı. Ben şok.
Bir günd e kv şey dedi. Evlenmeden önce odasına girer cebinden parasını alırdım ne güzel şimdi evlendi alamıyoz dedi. Ben yine şok.
Ben ailemde böyle bişi görmedim ve onlar öyle dedikçe ben utandım.
İşte orta yolu onlarla bulmayacaksın ki eşinle bulacaksın. Şimdi her ay düzenli göndermek istemiyorum diyosun ama belli ki gidiyo her ay para. Ama eşin senin bunu kabul edip sınırlı olmasını istediğini duysa bence o da senin tarafına yaklaşır. Annesinden sana karşı anlayış görmeyecek ama senden onlara karşı anlayış görecek. Böyle şeyler erkeklere “ya galiba annemler haksız” dank edişini yaşatıyor benceYani her ay 20.000TL kredi kartı borcu ödüyoruz. Aslında her ay düzenli ödeme yapacak durumumuz yok. Zaten evlendiğimizden beri evlerinin digiturk'unu, ev internetlerini, annesinin telefon faturasını falan hep biz ödüyoruz her ay. Bilmiyorum ya, her ay düzenli bir para göndermek istemiyorum.
Gerçekten ihtiyaçları olsa vallahi billahi bu kadar sorun etmicem. Dediğin gibi yapardım. Hatta her ay gerçekten ihtiyacı olanlara düzenli yardım yapıyoruz eşimle. 500TL oluyo 1000TL oluyo. Artıko ayki durumumuza göre. Kazandğımız paradan mutlaka verelim ihtiyacı olan birine gitsin diyoruz.
Sanırım gözümde bittiler ve artık orta yol zihnimde dahi bulamıyorum bunlarla.
Böl böl, arada böyle bişiler yazmak iyi geliyo. Terapi gibi. Ama asıl konumuz elbetteki bebişlerrrrrrbu arada muhabbeti bölmek istemiyorum amaCookiee galiba senin detaylın vardı. merak ettim nasıl geçti diye :/
Allah'ım yarabbim ya içi yanan sizsiniz zaten bi de sizi mi suçluyor hala valla bu insanları anlamak çok zor anlamaya çalışmamak daha kolay sanırım Allah bize sabır versin yaCanım benim üçüncü şahıslar ne derse desin sen eşinle iyi olmaya çalış seni anlamasını sağla bugün üç yıl önce kaybettiğim bebeğimin vefat günü dün kaynanam diyor ki siz geç kaldınız hastaneye gitmeye nefessiz kaldı çocuk falan diye dedim anne bebeğin ölüm sebebi karaciğer depo hastalığı ama anlamıyor ne yapacaz sallamayacaz anlamıyor çünkü yürek sisirmeye gerek yok illa ölen bebeğimin adını koymamizi istiyor he he deyip geçiyorum biz adını koyduk bile o sevmedi o ayrı
Kaç kez sordum gönderiyor musun dedim. Göndermiyorum dedi. Yine de dediğin gibi bir son kez belki alıp karşıma konuşmalıyım.İşte orta yolu onlarla bulmayacaksın ki eşinle bulacaksın. Şimdi her ay düzenli göndermek istemiyorum diyosun ama belli ki gidiyo her ay para. Ama eşin senin bunu kabul edip sınırlı olmasını istediğini duysa bence o da senin tarafına yaklaşır. Annesinden sana karşı anlayış görmeyecek ama senden onlara karşı anlayış görecek. Böyle şeyler erkeklere “ya galiba annemler haksız” dank edişini yaşatıyor bence
ben bağcılar medipol megaya gidiyorum doğum için fiyat aldınız mıBen pendik medipole gidiyorum canım
O kadar haklısın ki insanın içine oturur valla tahmin edebiliyorum. Allah feraha çıkarsın aranızdaki sevgiyi muhabbeti arttırsın, ailesine de akıl fikir versinKaç kez sordum gönderiyor musun dedim. Göndermiyorum dedi. Yine de dediğin gibi bir son kez belki alıp karşıma konuşmalıyım.
Kayınpederim kahvede iyiyip içsin okey oynasın annenle baban sigara içebilsin, kardeşin sigarasını içsin alkolünü alsın diye her ay ne kadar yollamamız gerekiyorsa yollayalım diyim.
Konuşmayı kafamda kurarken bile kavga ediyorum. Ben başaramıcam tatlı konuşma işini sanırım.
İyi yaptın, istediğin zaman yaz. Zaten hamiş ve hassasız. Ben kendi çevreme anlatamıyorum ama burada paylaşmak iyi geldi bana da.Ayy bazen dolmuşluğumuz çok oluyo galiba, birde her hafta sonu işleri oluyodu kalmalı çağırıyolardı biraz uzak evleri. O zaman tartışmıştım eşimle, sinirlerim boşalmıştı. Beni de dert edip annesigilde kalsın diyolardı iyice sinir oluyodum. Geçti o günler şükür... içimde olanları sizle paylaştım, iyi geldi. Sizi sıktıysam özür dilerim arkadaşlarım, hakkınızı helal edin
Kuzum içinde tutarsan sen üzülürsün. Çünkü unutmak gibi bir huyumuz yok. Konuş ama ağzına geleni söyleyen şekilde değil. Kibarca naif şekilde. Üzüldüğünü söyle özellikle.Kızlar
Biraz sinirlerim bozuk. Eşimle uzun yıllardır kavgasını ettiği bir konu var ve dün annesiyle konuşurken duydum. Ama benim haberim yok benden gizli yapmış yine.
Eşim sık sık ailesine para gönderiyor. BAna göndermiyorum diyor ama ben kaç kez oldu telefon konuşmasında duydum para gönderdiğini. Dün akşam yine annesine dedi, erkek kardeşime para yolladım sana da versin diye dedi. Benim niye haberim yok? Her boku anlatıyorum evde olup biten. Bana söylese ben hayır mı dicem. Hee bu ara paraya ihtiyacı olan da biziz aslında bebek geliyor. Her şeyin indirimlisini cartını curtunu bulcam diye göbeğim çatlıyor.
Kenarda biraz birikmişimiz var eşim sürekli ona güveniyo, borcumuz da yok şükür. Ne var durumumuz iyi diyip duruyo. Allah'a şükür iyiyiz, borcumuz yok ama yarının ne olacağı da belli değil. Mesela ikimizde çalışıyoruz. eğer ben çalışmasam s.çtık. Geçinmemiz imkansız. Ki çalışmadığım 1 sene oldu, o senede yine annesine para verip durdu bprç içerisindeyken bile. Adam bu huyundan vazgeçmiyor.
Annesi her gün arar, her gün. Ve her gün ağlanıyo, yakınıyo. o kadar çok duygu sömürüsü yapıyor ki anlatamam. Kaç kez yanımda montunun fermuarını kapatmadı eşimin önüne geçti küçük çocuk gibi ona kapattırdı. Sürekli ilgi bekliyo. Her hafta gitmemizi istiyo yanlarına. bunaldım gerçekten.
Eşimle birgün boşanacak olursa ailesi yüzünden olacak. Eminim buna. Tahammül sınırlarım zorlanıyor.
Hayır durumları kötü de değil. Eşimin babaıs tüm gün kahvede. Sabah bir çıkar gece 12 de eve gelirmiş. Oraya para harcıyo. Eşimin annesi ve babası günde en az 2 paket sigara içerler.
Eşimin bir erkek kardeşi var evlerden ırak. Aşırı sorunlu. Ama annesinin kuzucuğu. Adam 36-37 yaşında kazık kadar adam. Senelerdir çalışmıyor. Ancak ayrı evde oturuyor ve ev kirasını, faturalarını, ev alışverişi ve cebindeki harçlığı annesi veriyor her ay.
Eşim de bunları söyleyip durumları sıkışık diyip duruyo. Benim kardeşim sorunlu, destek olmazsak kendine bir şey yapar bunu göze alamam diyip duruyo bana.
Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum. Dün akşamdan beri konuşmamak, eşime söylenmemek için kendimi o kadar zor tutuyorum ki anlatamam. 10 senedir birlikteyiz ve eşimle tanıştığımdan beri bu böyle, değişmedi.
B.k gibi hissediyorum kendimi.
Öte yandan eşim ekstra bir iki iş yaptı ve eline ufak meblağlarda para geçti onları direkt bana verdi. Al at kenarı napıyosan yap bana söylemene gerek yok dedi. Böyle diyince de vicdanım rahatsız oluyor. Allahım bana yol göster diyorum dünden beri.
Bu akşam kendimi tutamayıp cinnet geçirip ağzıma geleni ya söylicem, ya da o telefon konuşmasını hiç duymamış gibi yapıcam.
Ay bende anlamadımmki nasıl geçiyorbu arada muhabbeti bölmek istemiyorum amaCookiee galiba senin detaylın vardı. merak ettim nasıl geçti diye :/
Onu da dedim. Ver ben idaresini yapayım paranın, ben para mı çalıyorum ne demek bu diye birden coştu. Koca adamım ben niye sana vereyim demeye başladı.Kuzum içinde tutarsan sen üzülürsün. Çünkü unutmak gibi bir huyumuz yok. Konuş ama ağzına geleni söyleyen şekilde değil. Kibarca naif şekilde. Üzüldüğünü söyle özellikle.
Bunun başka örneğini kız kardeşim yaşıyor. Aynı anlattığın gibi bir ailesi var baba kahveden çıkmaz ve sürekli para ister. Kardeşim de o yüzden çok kavga ediyor eşiyle bu konuda. Tüm parasal mevzuyu kendi üstüne aldı bu sebepten
Düzelmesi için en doğru dönem bu biz çalışan kadınlar olarak sanırım eşimize para konusunda hiç kıyamıyoruz sanırım nasılsa paramız var diye biraz zorlasan mı onu para konusunda bebek masrafının ne denli büyük olduğunu anlasa sürekli sende şunu almamız gerek,bunu almamız gerek falan mı desen. Yani evlat bu ya kardesten de anne babadan da daha önemli benim gözümde daha doğmadan anne ve babalığın farkı sanırım burdan başlıyor anne bebek rahme düştüğünden beri anne baba bebek dogduktan sonra anlıyor diyorlar ya erkekler bizim gibi yoğun hissetmiyor sanırım ben dün deliriyordum yani beni düşünmüyor bebegini de mi düşünmüyor bi de tedaviyle oldu bizim bebeğimiz nasıl riske atar nasıl beni üzer gereksiz kardeşi ve samimiyetsiz annesi sorumsuz babası için diye kendimi yedim durdum bizde de hepsi ayrı sorun yani anne baba kardeş hepsinin bi falsosu varAynen, kaç defa tatlı dille konuştum. Kaç kez kavga ettik yok olmuyor. He seferinde de bana söz verdi. Yollamayacağım dedi. Ama adam yapıyo hala.
Kv nin evine yemeğe ne zaman gitsek yaptığı yemeği kaç paraya aldığını söylüyo bana ve eşime yemek yerken. Çom tuttu, her şey çok pahalı vs diyip duruyo. Eşimi görüyorum zor yutkunuyo. Sonra annesini arka odaya çağırıp para veriyo.
Yok ya eşimle çözülmüyo bu sorun. Ama ailesiyle de konuşamam. Eşimi ezip geçmek olur. Ben susmaya devam edicem ve bir gün canıma tak edicem, iyice eşimden soğucam ve dicem ki boşanalım. Kendimi tanıyorum. Sinir olduğum şey çözüme kavuşmuyorsa bende soğuma başlıyo. Sabrım tükeniyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
sabah beridir anca oturdum mesajları okudum, ben bu konuda M mansure97 'nin yazdıklarına çok katılıyorum. her mesajını seri laykladım.Böl böl, arada böyle bişiler yazmak iyi geliyo. Terapi gibi. Ama asıl konumuz elbetteki bebişlerrrrrr
Bebiş muhabbetlerimize kaldığımız yerden devam.
Çık kuzum hava al. Kargoları kapıya bıraktırırsın ben öyle yapıyorum.Onu da dedim. Ver ben idaresini yapayım paranın, ben para mı çalıyorum ne demek bu diye birden coştu. Koca adamım ben niye sana vereyim demeye başladı.
Maalesef eşimd e çok savurgan. Marka tutkusu var admaın. Ben gider ikinci el alır giyerim gerekirse, işe evden yemeğimi götürürüm o asla yapmaz. Ben de fedakarlık yapmaktan yoruldum.
Bilmiyorum tatlı tatlı artık kaç kez konuştum unuttum. Akşam ola hayır ola. Dışarı atıcam kendimi bugün kargolarım gelirse. Azıcık evden uzaklaşmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?