2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Canım benim üçüncü şahıslar ne derse desin sen eşinle iyi olmaya çalış seni anlamasını sağla bugün üç yıl önce kaybettiğim bebeğimin vefat günü dün kaynanam diyor ki siz geç kaldınız hastaneye gitmeye nefessiz kaldı çocuk falan diye dedim anne bebeğin ölüm sebebi karaciğer depo hastalığı ama anlamıyor ne yapacaz sallamayacaz anlamıyor çünkü yürek sisirmeye gerek yok illa ölen bebeğimin adını koymamizi istiyor he he deyip geçiyorum biz adını koyduk bile o sevmedi o ayrı

Kayınvaliden kabullenememiş belli ki ayrı bi aile olmasını. Ama eşin onları savunma modunda değilse dediğin gibi vicdan yapıyo demek ki dayanamıyo ama seni de üzmek istemiyo. Bi orta yol bulup komple para verme demesen de bi miktar belirleseniz mesela? En azından senden gizli olmasa hem o gönderdiğinde suçluluk hissetmez hem de sen yakaladığında böyle ikilemler yaşamazsın

Yani her ay 20.000TL kredi kartı borcu ödüyoruz. Aslında her ay düzenli ödeme yapacak durumumuz yok. Zaten evlendiğimizden beri evlerinin digiturk'unu, ev internetlerini, annesinin telefon faturasını falan hep biz ödüyoruz her ay. Bilmiyorum ya, her ay düzenli bir para göndermek istemiyorum.

Gerçekten ihtiyaçları olsa vallahi billahi bu kadar sorun etmicem. Dediğin gibi yapardım. Hatta her ay gerçekten ihtiyacı olanlara düzenli yardım yapıyoruz eşimle. 500TL oluyo 1000TL oluyo. Artıko ayki durumumuza göre. Kazandğımız paradan mutlaka verelim ihtiyacı olan birine gitsin diyoruz.

Sanırım gözümde bittiler ve artık orta yol zihnimde dahi bulamıyorum bunlarla.

Seninkilerde üslupta baya sinir bozucu. Ben aylardır ayı nasıl çıkarırızla uğraşıyorum, babam sağolsun destek oluyo arada. Bana kv bizde size destek olucaz diyo ama hep lafta. Yani ben destekten ziyade ekstra yük olmasınlar derdindeyim. Yeğenimin bi çok şeyini o kadar özenerek almıştım ki, kendi bebeğime bi kaç takım aldım daha. Eşim ayrıldığı ortaklıktan bir miktar para alacak o bizi rahatlatacak. Alanında bi sınavda birinci oldu, ordan yaptığı işten biraz gelecek. Bunları bekliyorum. Yinede kızım bereketiyle geldi eşim alanında birinci oldu çok şükür. Biz evleneli çok olmadı zaten bi yandan onlara yük olmamak için mobilyayı vs biz almıştık, onların taksitleri devam ediyo. Araba geçen ay çok yüklü masraf çıkardı, babam hariç kimse sormadı nasıl ödeyeceksiniz diye. Birikmişimiz oraya gitti. Yinede diyorum ki kötü insan değiller özünde, sadece düşüncesiz davranıyolar ama bu günlerde geçecek. Biz birbirimize sıkı sıkı sarılıyoruz, ben eşime mental olarak destek olmaya çalışıyorum. Ailesinin düşüncesizliği ile ilgili konuşmuyorum, kendi de farkında. Abisine para göndermiyo artık bu da bi şey.

İşte orta yolu onlarla bulmayacaksın ki eşinle bulacaksın. Şimdi her ay düzenli göndermek istemiyorum diyosun ama belli ki gidiyo her ay para. Ama eşin senin bunu kabul edip sınırlı olmasını istediğini duysa bence o da senin tarafına yaklaşır. Annesinden sana karşı anlayış görmeyecek ama senden onlara karşı anlayış görecek. Böyle şeyler erkeklere “ya galiba annemler haksız” dank edişini yaşatıyor bence

bu arada muhabbeti bölmek istemiyorum ama Cookiee galiba senin detaylın vardı. merak ettim nasıl geçti diye :/
Böl böl, arada böyle bişiler yazmak iyi geliyo. Terapi gibi. Ama asıl konumuz elbetteki bebişlerrrrrr

Bebiş muhabbetlerimize kaldığımız yerden devam.

Allah'ım yarabbim ya içi yanan sizsiniz zaten bi de sizi mi suçluyor hala valla bu insanları anlamak çok zor anlamaya çalışmamak daha kolay sanırım Allah bize sabır versin ya

Kaç kez sordum gönderiyor musun dedim. Göndermiyorum dedi. Yine de dediğin gibi bir son kez belki alıp karşıma konuşmalıyım.

Kayınpederim kahvede iyiyip içsin okey oynasın annenle baban sigara içebilsin, kardeşin sigarasını içsin alkolünü alsın diye her ay ne kadar yollamamız gerekiyorsa yollayalım diyim.

Konuşmayı kafamda kurarken bile kavga ediyorum. Ben başaramıcam tatlı konuşma işini sanırım.

Ayy bazen dolmuşluğumuz çok oluyo galiba, birde her hafta sonu işleri oluyodu kalmalı çağırıyolardı biraz uzak evleri. O zaman tartışmıştım eşimle, sinirlerim boşalmıştı. Beni de dert edip annesigilde kalsın diyolardı iyice sinir oluyodum. Geçti o günler şükür... içimde olanları sizle paylaştım, iyi geldi. Sizi sıktıysam özür dilerim arkadaşlarım, hakkınızı helal edin

O kadar haklısın ki insanın içine oturur valla tahmin edebiliyorum. Allah feraha çıkarsın aranızdaki sevgiyi muhabbeti arttırsın, ailesine de akıl fikir versin

İyi yaptın, istediğin zaman yaz. Zaten hamiş ve hassasız. Ben kendi çevreme anlatamıyorum ama burada paylaşmak iyi geldi bana da.

Dediğin gibi bazen birikiyo birikiyo ve doluyoruz taşıyor o an. Bir daha da yaşamayın inşallah, her geçen gün daha güzel şeyler yaşayalım umarım.

Kuzum içinde tutarsan sen üzülürsün. Çünkü unutmak gibi bir huyumuz yok. Konuş ama ağzına geleni söyleyen şekilde değil. Kibarca naif şekilde. Üzüldüğünü söyle özellikle.
Bunun başka örneğini kız kardeşim yaşıyor. Aynı anlattığın gibi bir ailesi var baba kahveden çıkmaz ve sürekli para ister. Kardeşim de o yüzden çok kavga ediyor eşiyle bu konuda. Tüm parasal mevzuyu kendi üstüne aldı bu sebepten

bu arada muhabbeti bölmek istemiyorum ama Cookiee galiba senin detaylın vardı. merak ettim nasıl geçti diye :/
Ay bende anlamadımmki nasıl geçiyor ilk saat 9 da girdim yardımcı gibi biri baktı genel bir şekilde sorun var mı diye bakıyormuş. sonra bana uzman saat 11 de bakacak dedi daha yeni çıktımm uzmanın yanından 15 dk fala sürdü o da bir sorun yok dedi çok şükür biraz daha bekleyin yüzünü ayrıntılı bir şekilde tekrar bakıcam dedi şimdi de Göktuğ beyin yüzü için bekliyorum bu arada eşim yanımda girebildim kuzum ben pek göremedim ekranı eşime soruyorum nasıldı diye hiç birşey anlamadım diyor foto falan vermiyorlarmış onu da sordum

Onu da dedim. Ver ben idaresini yapayım paranın, ben para mı çalıyorum ne demek bu diye birden coştu. Koca adamım ben niye sana vereyim demeye başladı.

Maalesef eşimd e çok savurgan. Marka tutkusu var admaın. Ben gider ikinci el alır giyerim gerekirse, işe evden yemeğimi götürürüm o asla yapmaz. Ben de fedakarlık yapmaktan yoruldum.

Bilmiyorum tatlı tatlı artık kaç kez konuştum unuttum. Akşam ola hayır ola. Dışarı atıcam kendimi bugün kargolarım gelirse. Azıcık evden uzaklaşmak istiyorum.

Düzelmesi için en doğru dönem bu biz çalışan kadınlar olarak sanırım eşimize para konusunda hiç kıyamıyoruz sanırım nasılsa paramız var diye biraz zorlasan mı onu para konusunda bebek masrafının ne denli büyük olduğunu anlasa sürekli sende şunu almamız gerek,bunu almamız gerek falan mı desen. Yani evlat bu ya kardesten de anne babadan da daha önemli benim gözümde daha doğmadan anne ve babalığın farkı sanırım burdan başlıyor anne bebek rahme düştüğünden beri anne baba bebek dogduktan sonra anlıyor diyorlar ya erkekler bizim gibi yoğun hissetmiyor sanırım ben dün deliriyordum yani beni düşünmüyor bebegini de mi düşünmüyor bi de tedaviyle oldu bizim bebeğimiz nasıl riske atar nasıl beni üzer gereksiz kardeşi ve samimiyetsiz annesi sorumsuz babası için diye kendimi yedim durdum bizde de hepsi ayrı sorun yani anne baba kardeş hepsinin bi falsosu var Zor bir durum malesef ama içine atma ya boşver içinden nasıl geliyorsa öyle yap sen daha iyi bilirsin kocanı ve evliliğinizi. Allah yardımcımız olsun

Böl böl, arada böyle bişiler yazmak iyi geliyo. Terapi gibi. Ama asıl konumuz elbetteki bebişlerrrrrr

Bebiş muhabbetlerimize kaldığımız yerden devam.
sabah beridir anca oturdum mesajları okudum, ben bu konuda M mansure97 'nin yazdıklarına çok katılıyorum. her mesajını seri laykladım.

biraz farklı düşündüğüm nokta şu olabilir, siz çekirdek ailenizin yanı sıra içinde yetiştiğiniz ailelerinize de bağlı bireylersiniz. yetiştiğiniz aileyle ilgili alınan kararlarda, yapılan desteklerde anlaşma içinde olmayınca kendi ailenizde sorun çıkması da çok olağan bir şekilde ucu dokunuyor çünkü. eşinin parayla ilişkisi de senin parayla kurduğun ilişkiyle eşdeğer değil anladığım kadarıyla. bu iki kombinasyon birleşince senin üzerinde oluşturduğu tüm endişe ve siniri anlıyorum ama konuyu biraz sal. eşin iç huzurunu satın alıyor gibi düşünmeye çalış. sorumluluklarını bilen düzgün birine benziyor eşin anlattığına bakarsak. adamın vicdanı el vermiyor demek ki başka türlüsüne, eline geçeni verdikçe daha çok geldiğine inanıyor olabilir ne bileyim herkesin maddiyata yüklediği mana başka oluyor. kendini yıpratmaya değecek kadar büyük bir konu değil, inan bana. önemli olan sevgi görmek, değer bilmek diğer her şey gelip geçici.

Selamlaar..

A Afratafrac Tüm yazılanları okudum ve çoğu arkadaşımızın da dediği gibi bence de bu dönemde en en en önemli şey bebişin ve sensin, şimdilik en azından kafayı takmamaya ve kendini sıkmamaya üzmemeye çalış. Çünkü bence duygu durumumuz ve streslerimiz bebişlerimize yansıyor.. İnanın normalde her şeyi aşırı kafaya takan ve stresli bi insanımdır.. Ev sahibimle davalık olduk her an kapı dışarı atılabiliriz, aracımız selde 300.000 hasar aldı (kasko var ama yine de normalde olsa üzülürdüm takardım) ama sürekli eşimle amaan sağlığımız iyi olsun, amaan bebişimiz iyi olsun modundayız, bilmiyorum bu süreçte kafa yapım değişti galiba biraz..
Bugün detaylı ultrasona gittik mesela , ilk kez yüzünü gördük , eşim de ben de ağlak mod hemen duygusallaştık.. Ama çıkışta birbirimize bakıp bi foto için 2 bin verdik galiba dedik güldük.. Daha önce birkaç arkadaşta daha okumuştum, yani sorun yokmuş çok şükür ama bizim doktorumuzdan çok farklı şeylere bakmadı(bence) , ya da çok farklı şeyler söylemedi. Ama işte konu bebişlerimiz olunca sorma-ver parasına okey oluyor insan. Bilmiyorum zaman çok çabuk geçiyor, bazen düşünüyordum ohooo daha 6-7 ay var diyordum, sonra bi anda şimdi bi anda 4-4.5 kaldı. Köşe yazısı gibi yazdım kusura bakmayın devrelerim. (Eşim öyle diyor buradaki gruba askerlikten alışkanlık hahah, bir konu olunca devrelerine sor onlar bilir diyor )

Çık kuzum hava al. Kargoları kapıya bıraktırırsın ben öyle yapıyorum.
Benim eşimde evlenmeden öyleydi. Öğrettim. Saçmalama dedim bu paralar verilmez vs vs. Şimdi çok şükür ne alacaksa sen baksana der bana.
Ailesine aşırı düşkün benimki de. Ama ben söylüyorum çatır çatır. Mesela geçen Samsun’a mı gitsek seni orada fakülteye profesöre götürsem falan dedi. Neyse konu kapandı ama niyetlenseydi ben ailenle bu süreçte daha çok bunalırım diyecektim. Onlar saçma sapan fikirleriyle beni darlar çünkü biliyorum. Ben de çok soğudum ailesinden hele ki annesinden. Aynı dediğin gibi eşimden hep ilgi bekliyor. Neyse yazın oradayken ilgilensin umrumda değil onun haricinde ben zaten tutuyorum onu
Ama tek çaren konuşmak kuzum. Konuşmazsan içinde olduğu sürece seni bunaltacak ki bu dönemde olmasın böyle birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…