- 11 Ağustos 2023
- 1.783
- 3.752
- 48
- 37
ay tipini yediğim yaa, maşallahSelamlaar..
A Afratafrac Tüm yazılanları okudum ve çoğu arkadaşımızın da dediği gibi bence de bu dönemde en en en önemli şey bebişin ve sensin, şimdilik en azından kafayı takmamaya ve kendini sıkmamaya üzmemeye çalış. Çünkü bence duygu durumumuz ve streslerimiz bebişlerimize yansıyor.. İnanın normalde her şeyi aşırı kafaya takan ve stresli bi insanımdır.. Ev sahibimle davalık olduk her an kapı dışarı atılabiliriz, aracımız selde 300.000 hasar aldı (kasko var ama yine de normalde olsa üzülürdüm takardım) ama sürekli eşimle amaan sağlığımız iyi olsun, amaan bebişimiz iyi olsun modundayız, bilmiyorum bu süreçte kafa yapım değişti galiba biraz..
Bugün detaylı ultrasona gittik mesela , ilk kez yüzünü gördük , eşim de ben deağlak mod hemen duygusallaştık.. Ama çıkışta birbirimize bakıp bi foto için 2 bin verdik galiba dedik güldük.. Daha önce birkaç arkadaşta daha okumuştum, yani sorun yokmuş çok şükür ama bizim doktorumuzdan çok farklı şeylere bakmadı(bence) , ya da çok farklı şeyler söylemedi. Ama işte konu bebişlerimiz olunca sorma-ver parasına okey oluyor insan. Bilmiyorum zaman çok çabuk geçiyor, bazen düşünüyordum ohooo daha 6-7 ay var diyordum, sonra bi anda şimdi bi anda 4-4.5 kaldı. Köşe yazısı gibi yazdım kusura bakmayın devrelerim. (Eşim öyle diyor buradaki gruba askerlikten alışkanlık hahah, bir konu olunca devrelerine sor onlar bilir diyor )
Eki Görüntüle 3350540
foto vermiceklerini tahmin ediyordum. burada rutinde de vermiyorlar gıcıklar. ama eşi almalarına sevindim o konuda gergindim çünkü almazlarsa diye :) güzel geçmesine sevindim maşallah Göktuğ paşayaAy bende anlamadımmki nasıl geçiyorilk saat 9 da girdim yardımcı gibi biri baktı genel bir şekilde sorun var mı diye bakıyormuş. sonra bana uzman saat 11 de bakacak dedi daha yeni çıktımm uzmanın yanından 15 dk fala sürdü o da bir sorun yok dedi çok şükür biraz daha bekleyin yüzünü ayrıntılı bir şekilde tekrar bakıcam dedi şimdi de Göktuğ beyin yüzü için bekliyorum bu arada eşim yanımda girebildim kuzum ben pek göremedim ekranı eşime soruyorum nasıldı diye hiç birşey anlamadım diyor foto falan vermiyorlarmış onu da sordum
Eşimin izin problemi yok aslında ama başkatip olduğu için kapanışı onun yapması gerekiyor riske atamıyor. İnşallah yetişir ya, gecikecek uzayacak olursa ona gitmesini söylerim artık napalım. Her işte vardır bir hayır diyoruzKuzum vardır her işte bir hayır. Eşin bir daha konuşsa belki izin verirler. Zaten bugüne kadar hiç gelmemiş yani izin almamış benim anladığım. Birazcık 2-3 saat idare ediversinler adamı. Nası bir iş yeriymiş o. Sıkma canını. Ama haklısın, hastane personeli sanıyor ki işimiz gücmüz yok gel diyince gitçez hemen.
eşin iç huzurunu satın alıyor gibi düşünmeye çalış.
Aldım ama yeni yılda değişiklik olcakmış ve fiyat sabitlemiyolarmış normal doğum 11 sezaryen 14 suda doğum 20 binmiş şuanben bağcılar medipol megaya gidiyorum doğum için fiyat aldınız mı
kız neremiş ora bende sordum 8 bin dedi ekol hast.Kızlaaaaaar bugün bir doğum yapacağım hastaneyi arayayım de yeni doğan sünneti ne kadar öğreneyim dedim abaaaaooowww uzman doktor 14.000 prof ise 15.000 miş ve ocakta zam gelecek dedi. Doğum zaten şuan verdikleri fiyat 21.000 ona da zam gelcek diririra diriria battık
Öff bazen şöyle bir olgunluk bende de olsa diyorum, “iç huzuru satın almak” nasıl bir ifadedirsabah beridir anca oturdum mesajları okudum, ben bu konuda M mansure97 'nin yazdıklarına çok katılıyorum. her mesajını seri laykladım.
biraz farklı düşündüğüm nokta şu olabilir, siz çekirdek ailenizin yanı sıra içinde yetiştiğiniz ailelerinize de bağlı bireylersiniz. yetiştiğiniz aileyle ilgili alınan kararlarda, yapılan desteklerde anlaşma içinde olmayınca kendi ailenizde sorun çıkması da çok olağan bir şekilde ucu dokunuyor çünkü. eşinin parayla ilişkisi de senin parayla kurduğun ilişkiyle eşdeğer değil anladığım kadarıyla. bu iki kombinasyon birleşince senin üzerinde oluşturduğu tüm endişe ve siniri anlıyorum ama konuyu biraz sal. eşin iç huzurunu satın alıyor gibi düşünmeye çalış. sorumluluklarını bilen düzgün birine benziyor eşin anlattığına bakarsak. adamın vicdanı el vermiyor demek ki başka türlüsüne, eline geçeni verdikçe daha çok geldiğine inanıyor olabilir ne bileyim herkesin maddiyata yüklediği mana başka oluyor. kendini yıpratmaya değecek kadar büyük bir konu değil, inan bana. önemli olan sevgi görmek, değer bilmek diğer her şey gelip geçici.
Aynen canım takmıyorum ben de o yüzdenAllah'ım yarabbim ya içi yanan sizsiniz zaten bi de sizi mi suçluyor hala valla bu insanları anlamak çok zor anlamaya çalışmamak daha kolay sanırım Allah bize sabır versin ya
Halsizlik ateş yapmamıştı bende, ertesi 2 gün kolum ağrımıştı biraz canım.Tetanoz oldum bugün. İlk vurunca baya ağrılıydı ama şu an iyi gibiyim. Bu halsizlik ateş falan aşıdan ne kadar süre sonra başlıyor acaba kendimi hazırlayayım
Bende hiç halsizlik ve ateş olmadı kuzum. Gece kolum ağrıdı üstüne yatamadım ertesi günü geçti ama.Tetanoz oldum bugün. İlk vurunca baya ağrılıydı ama şu an iyi gibiyim. Bu halsizlik ateş falan aşıdan ne kadar süre sonra başlıyor acaba kendimi hazırlayayım
Henüz görünemedim doktora ama baya hareketlendi bebişim, boşuna stres yapmışım haftaya çarşamba randevum var bakalımHamilelikte göğüs kafesinde ağrı çok oluyormuş ve genelde kalp ağrısıyla karıştırılıyormuş, sıklıkla rastlanan bir durum bildiğim kadarıyla ama bebek için bir doktora görün istersen için rahat etsin. Bize de haber ver
Canım üzüldüm. İlk evlendiğimde inan benzer durumlardan geçtim. Yani kazık kadar adamlara bakmak zorundaymış gibi kalmak inan çok zor. Şimdi ne desem ki bu durum biraz daha zor maalesef. Yani belli ki eşini kullanmaya alışmışlar eşinde iyi niyetli olduğu için sanki zorundaymış gibi hissettirmişler bunu aşmak o kadar zor ki eşimde aynı muameleyi görüyordu milyonlarca borç ödedi ama sonunda anladı. Biraz durumunun en azından kardeşi açısından zorunluluk olmadığını anlaması lazım. Ama işte uzaktan böyle ince durumlarda hunharca konuşulmaz Allah kolaylık versin kolaylaştırsın canım sabır versin sanaKızlar
Biraz sinirlerim bozuk. Eşimle uzun yıllardır kavgasını ettiği bir konu var ve dün annesiyle konuşurken duydum. Ama benim haberim yok benden gizli yapmış yine.
Eşim sık sık ailesine para gönderiyor. BAna göndermiyorum diyor ama ben kaç kez oldu telefon konuşmasında duydum para gönderdiğini. Dün akşam yine annesine dedi, erkek kardeşime para yolladım sana da versin diye dedi. Benim niye haberim yok? Her boku anlatıyorum evde olup biten. Bana söylese ben hayır mı dicem. Hee bu ara paraya ihtiyacı olan da biziz aslında bebek geliyor. Her şeyin indirimlisini cartını curtunu bulcam diye göbeğim çatlıyor.
Kenarda biraz birikmişimiz var eşim sürekli ona güveniyo, borcumuz da yok şükür. Ne var durumumuz iyi diyip duruyo. Allah'a şükür iyiyiz, borcumuz yok ama yarının ne olacağı da belli değil. Mesela ikimizde çalışıyoruz. eğer ben çalışmasam s.çtık. Geçinmemiz imkansız. Ki çalışmadığım 1 sene oldu, o senede yine annesine para verip durdu bprç içerisindeyken bile. Adam bu huyundan vazgeçmiyor.
Annesi her gün arar, her gün. Ve her gün ağlanıyo, yakınıyo. o kadar çok duygu sömürüsü yapıyor ki anlatamam. Kaç kez yanımda montunun fermuarını kapatmadı eşimin önüne geçti küçük çocuk gibi ona kapattırdı. Sürekli ilgi bekliyo. Her hafta gitmemizi istiyo yanlarına. bunaldım gerçekten.
Eşimle birgün boşanacak olursa ailesi yüzünden olacak. Eminim buna. Tahammül sınırlarım zorlanıyor.
Hayır durumları kötü de değil. Eşimin babaıs tüm gün kahvede. Sabah bir çıkar gece 12 de eve gelirmiş. Oraya para harcıyo. Eşimin annesi ve babası günde en az 2 paket sigara içerler.
Eşimin bir erkek kardeşi var evlerden ırak. Aşırı sorunlu. Ama annesinin kuzucuğu. Adam 36-37 yaşında kazık kadar adam. Senelerdir çalışmıyor. Ancak ayrı evde oturuyor ve ev kirasını, faturalarını, ev alışverişi ve cebindeki harçlığı annesi veriyor her ay.
Eşim de bunları söyleyip durumları sıkışık diyip duruyo. Benim kardeşim sorunlu, destek olmazsak kendine bir şey yapar bunu göze alamam diyip duruyo bana.
Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum. Dün akşamdan beri konuşmamak, eşime söylenmemek için kendimi o kadar zor tutuyorum ki anlatamam. 10 senedir birlikteyiz ve eşimle tanıştığımdan beri bu böyle, değişmedi.
B.k gibi hissediyorum kendimi.
Öte yandan eşim ekstra bir iki iş yaptı ve eline ufak meblağlarda para geçti onları direkt bana verdi. Al at kenarı napıyosan yap bana söylemene gerek yok dedi. Böyle diyince de vicdanım rahatsız oluyor. Allahım bana yol göster diyorum dünden beri.
Bu akşam kendimi tutamayıp cinnet geçirip ağzıma geleni ya söylicem, ya da o telefon konuşmasını hiç duymamış gibi yapıcam.
Son güne gelince mi akılları başlarına gelmiş insanların işi gücü var bu nedir da. Acil durumları tenzih ederek söylüyorum tabi.Günaydın.. güne güzel büyük bir heyecanla başladım detaylı ultrason günüm diye ama keyfim kaçtı resmen ya.. doktorun sekreteri aradı acil şehir dışına çıkmış doktor, randevu saatini ileri almak ya da günü değiştirmek için. Benim iznim bugün başka güne tekrar izin alamam, eşimin de gelebileceği bir saate ayarlamıştık ne güzel randevuyu da, kontrolden sonra dönecekti o işe çünkü mesai bitiminde yerinde bulunması gerekiyor kapanışı o yapmak zorunda. Randevuyu 4e erteledik eşim saat 5te iş yerinde olmalı. Ama tam saatinde alacaklarının da garantisi yok randevuyave tabi ne kadar süreceğini de bilmiyoruz ki.. bugüne kadar eşim hiç gelmedi kontrole bunda bulunmasını istiyorum o da istiyor. Sinirim bozuldu bu doktorların işleri de hep bana denk geliyor bütün heyecanımı kaçırdılar. İnşallah güzel kızım hemencecik gösterir her şeyini ve sağlıklıdır da keyfim yerine gelir tabi işle ilgili bir aksilik çıkmayıp gidebilirsek, yalnız gitmek asla istemiyorum
Antalya memorial nasıl bir sistemin içine düştük ulen bizkız neremiş ora bende sordum 8 bin dedi ekol hast.
Geçen sene kürtaj olmak durumda kalmıştım o zaman 2. Doktor görüşü olarak bu şimdi gittiğim doktora heldik riskli gebelik uzmanı. Eşim kadını sevdi. Çok konuşmuyor, işini yapıyor, profesyonel tam eşimin sevdiği cins insan tipiresmen eller yukarı soygun var ya doğum parası sünnt parası çok faazlaa
Sağol birtanemCanım üzüldüm. İlk evlendiğimde inan benzer durumlardan geçtim. Yani kazık kadar adamlara bakmak zorundaymış gibi kalmak inan çok zor. Şimdi ne desem ki bu durum biraz daha zor maalesef. Yani belli ki eşini kullanmaya alışmışlar eşinde iyi niyetli olduğu için sanki zorundaymış gibi hissettirmişler bunu aşmak o kadar zor ki eşimde aynı muameleyi görüyordu milyonlarca borç ödedi ama sonunda anladı. Biraz durumunun en azından kardeşi açısından zorunluluk olmadığını anlaması lazım. Ama işte uzaktan böyle ince durumlarda hunharca konuşulmaz Allah kolaylık versin kolaylaştırsın canım sabır versin sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?