- 18 Ağustos 2023
- 1.047
- 1.605
- 53
MAŞALLAH canımm ALLAH daimm etsin hep hisseet ben arada Suyun içinde balık gibii bişeyler hissediyorum sanki amaa tekme hissetmedim henüz İNŞALLAH isteyen herkes sağlıkla hissederben dün galiba baya net hissettim. çok aşırı yemek yediğim ve çocuğumun içerde sıkıştığı bi andı. bence bu ne kalabalık diye beni içerden itekledi bi iki kere
bu defa güldürmediKayınvalideme bayrama denk geliyor bebek zamanında doğarsa dedim. “Adını Bayram koyun” diyip kahkaha attı. Şakaya bak
Bu arada servikal kanal uzunluğu 49 mm çıkmış dememişti raporda gördüm anlayanlardan yorum alayımKızlar selam şimdi ayrıntılı ultrason dan çıktım Allah’a hamdolsun herşey yolunda. Kadın çok tatlıydı herşeyi tane tane anlattı. Bebek şuan 21+2 olmasına rağmen 22+2 görünüyormuş, 491 gr olmuş maşaAllah çok iyi dedi. Bebeğin beslenmesi iyiymiş. Sadece oksaparı neden kullandığımı ve önemini anladım sağ ile solda benimle ilgili bir değer varmış pıhtılaşma ile ilgili iki değer tutmuyormuş ve önlem alınmış iyi dedi. Oksapardan bir daha söylenmicembenim oğliş baştan beri yan yatıyor ve suratını çok açmıyor ve bugünde değişmedi bu çok az bi sürede yakaladı sağolsun. Kapattı hep suratını. Allah’a şükürler olsun ki atlattık güzel şekilde değerlerimin hepsi için tam olması gerektiği gibi dedi maşaAllah. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı da nasip etsin bizleri böyle güzel haberlerle müjdelesin Allah’a hamdolsun
Bebiştir artık. Bana uygulamadan 20.haftada bildirim gelmişti artık steteskopla dinlenebilir kalp atışları diyeburada mı konuşmuştuk stetoskopla bebeği dinleme mevzusunu ? biz dün akşam baya uğraştık eşimle. tansiyon aletinin stetoskopu var evde, çok da kaliteli bişey değil. bi yerde vuuvv vuvv diye kalp atımı-nabız arası sesler yakaladık baya baya. bence karnımın orada kendi kalp seslerim olmaz diye düşünüp o seslerin bebek olduğuna inandırdım kendimi. bi de diğer yerlerde de bazen tıkır tıkır bazen de suyun içindeymiş gibi dalga sesleri geliyordu çok hafif. evde varsa bi deneyin bence kızlar çok eğlenceli oluyor :)
İdeal sayılan serviks uzunluğu aralığı haftalar ilerledikçe değişiyor, 25in altı sıkıntılı 25-30 arası takipli, 30un üstü bu haftalarda normal değerlendiriliyor. Ooo 40 çok iyi, 35 az iyi falan öyle bir şey yok o yüzden kimse takılıp kendini üzmesin ha bunaKuzu bana kendi doktorum da 35ten sonrası iyi dedi. buraya dün bir arkadaş video atmıştı o doktor dün o videoda 30 40 arası demiş ama birbaşka videosunu izlemiştim ben oradada 35ten sonrası iyi demiştiama 30 35 arasıda çok sıkıntılı rakamlar değil bence yani inşallah öyledir
Ben de aynı şakayı kayınvalideme yapmıştımKayınvalideme bayrama denk geliyor bebek zamanında doğarsa dedim. “Adını Bayram koyun” diyip kahkaha attı. Şakaya bak
Ben de size 31 Aralıkta seneye görüşürüz diyeyim de görünBen de aynı şakayı kayınvalideme yapmıştım
Ben ilk bayram tarihini de bilmiyodum, çocuk kadir gecesi doğarsa artık mecbur kadir koyarız falan da dediydim. Hak ettim bence seneye görüşürüzü, ilk bana deBen de size 31 Aralıkta seneye görüşürüz diyeyim de görün
Ben bayramdan sonrayı beklerim 37 erken benceEğer bir sorun yoksa ben bekleyelim dicem bayram sonrasını o zaman. Ama gerçi riskli bir durum olursa benim dememe bakmaz. Allah korusun. Neyse hakkımızda ne hayırlıysa o olsun. Ancak tahmin ediyorum ki buradaki çoğu kişinin doktoru da bayram öncesi alalım diyebilir o hafta tüm doktorlar tatile gitmek için.
Ben de güldümKayınvalideme bayrama denk geliyor bebek zamanında doğarsa dedim. “Adını Bayram koyun” diyip kahkaha attı. Şakaya bak
Ben de eğer sıkıntılı bir durum yok ise bayram sonrasını bekleyeceğim o zaman öyle derim. Ama belki hiç bir sıkıntı olmaz ve normal doğum için el verişlidir her şey. Kendi ne zaman gelirse o zaman gelir kuzumBen bayramdan sonrayı beklerim 37 erken bence
Bunu ilkinde biz de yaşadık, o kadar tembihlediğim halde iki tarafa da sormuştu. Boşver ağzına şey yapmışsın işte stres atmış oldunKızlar eşime kafa atçaktım. Geçen kalktı anneme dedi "anne bebeğe ne isim koyalım" diye. Geçen gün de kalktı kv ve kp'e dedi ne isim koyalım diye. Oysa söylemiştim ismi biz koycaz kimse müdehale etmicek diye. Kv ve kp yanında üstüne atlayıp kafa göz dalmamak için zor tuttum kendimi resmen.
Sonra bir şeye şahit oldum. kp'im kv'ye bakıp kaşını kaldırdı. Resmen söyleme dedi. Sonra kp "biz karışmayız siz bilirsiniz" dedi. Ama ben anladım. Kv'nin aklında bir isim var ve söylemeyemedi kp öyle yapınca. Ama tabi Kv durur mu. Dedi ki "bebeğe konulacak isim çok önemli, öbür dünyada isimlerimizle çağırılacağız, çirkin isimliler çağırılmayacak" dedi.
Neyse dönüş yolunda eşimin ağzına mıçtım.
Baksana allahtan kp duracağı yeri biliyor hanımını durduruyor. Çirkin isimliler çağırılmayacak mı. Kim karar veriyor peki güzel veya çirkin olduğunaKızlar eşime kafa atçaktım. Geçen kalktı anneme dedi "anne bebeğe ne isim koyalım" diye. Geçen gün de kalktı kv ve kp'e dedi ne isim koyalım diye. Oysa söylemiştim ismi biz koycaz kimse müdehale etmicek diye. Kv ve kp yanında üstüne atlayıp kafa göz dalmamak için zor tuttum kendimi resmen.
Sonra bir şeye şahit oldum. kp'im kv'ye bakıp kaşını kaldırdı. Resmen söyleme dedi. Sonra kp "biz karışmayız siz bilirsiniz" dedi. Ama ben anladım. Kv'nin aklında bir isim var ve söylemeyemedi kp öyle yapınca. Ama tabi Kv durur mu. Dedi ki "bebeğe konulacak isim çok önemli, öbür dünyada isimlerimizle çağırılacağız, çirkin isimliler çağırılmayacak" dedi.
Bu da bittiKızlar hastaneden geldim şimdi şeker yüklemesini yaptırdım çok şükür gebelik şekerim yokmuş Annemde ve babamda olduğu halde . Bunu da atlattık
Kızlar eşime kafa atçaktım. Geçen kalktı anneme dedi "anne bebeğe ne isim koyalım" diye. Geçen gün de kalktı kv ve kp'e dedi ne isim koyalım diye. Oysa söylemiştim ismi biz koycaz kimse müdehale etmicek diye. Kv ve kp yanında üstüne atlayıp kafa göz dalmamak için zor tuttum kendimi resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?