Kalbinizi hep ferah tutun. Ameliyata inşallah asla gerek kalmaz ama gerek kalırsa da ameliyatla düzelebilecek birşey anladığım kadarıyla. Tutunucağınız nokta burası olsun. Belki de hiç öyle bir şeyi olmıcak. Bütün hamileliğinizi ağlayarak geçirmeyin. önlemlerinizi alın. Doktorların dediği gibi doğum hastanenizi öyle bir yer seçin. Gerisini dua ederek Allaha bırakın. Bebeğiniz de hisseder üzüntünüzüMerhaba tüp bebekten dolayı başka bir gruptaydım. Kanamam olmuştu tutundu tutunacak derken korkular içinde bir süreç geçirdim. 21+4 haftadayım ikili üçlü testlerim yaştan dolayı risk vermişti. Fetal DNA yaptırdım temiz çıktı. Cinsiyeti de orda öğrendim erkek olarak. Bugün detaylı ultrasona girdim. Hatta iki doktora göründüm ayrı ayrı. Double aortik ark anomalisi çıktı. Umarım doğru yazmışımdır. Yani kalpte sıkıntı yok ama soldan gitmesi gereken damar her iki taraftan gidiyor. Yemek ve soluk borusuna baskı yapma durumu olabilirmiş. Doğduğu anda ilaçlı anjiyo kesinlikle yapılması gerekiyor ve kvc olan bir hastane de doğum önerildi. Ağla ağla bir hal oldum. Eğer baskı görülmezse takip edilecek baskı algılanırsa ameliyat olup damarlar arası açılarak yemek ve soluk borusu rahatlatılacak denildi. Evet bu anomali kesinleşti ama duaya ihtiyacım var bitik durumdayım en azından doğduğunda yanlış görmüşüz aaaaa yokmuş deseler ya da bilmiyorum onun hayatını etkilemese başka birşey düşünemiyorum. Küçücük bedeniyle ameliyat olma ihtimali ya da anjiyo yapılması aklım almıyor. Neden diye sorgulayıp sonda saçmalama Allah onu böyle yaratmış diyorum. Uzun yazdım içimi döktüm. Ne olur dua edin. Çok korkuyorum. Çocuğum yok birini sekiz haftalıkken düşük yaptım. Allah oğlumu tüp bebekle nasip etti şimdi. Ne olur yanılmış olsunlar ve ne olur sağlıkla kucağıma alayım. Dua bekliyorum .
Aslında jelsiz kuru jilet daha kalıcı oluyor ama dikkat etmek lazım. Bi de ayağına çorap giy bence ayaktan üşütmemek içinHaklısın canımm bende eskii yıkama jelii vardı bayadır evdeydi gratiste falan satılıyor onlaa yıkamıştım bidaha o duş jelini kullanmam aldığımı arkadaşım hamileyken kullanmış 5.5 ph mış onunn hatta benim aldım yeni çıkmış 3,8 ph Ama dediğin doğru jileti jelsiz yapsak olurmu hiç denemedim
Bana doktorum vajinayı hiçbir şekilde temizlemeye çalışmayın duş başlığıyla su bile tutmayın oraya vajina kendi kendini temizliyor zaten yoksa enfeksiyon olur demişti. Sen neden sebamed kullanıyosun canım doktorun mu istedi?Arkadaşlar banyoya giricem üşütmekten çekiniyorum tekrar temizlik içinde jilet yapıcam 1 haftayı geçti ama enfeksiyondan çekiniyorum elimde bir kullanımlık monurol şasede var antibiyotikli şasee kullanıcam amaaa korkuyorum resmen banyodan Sebamed in intens yıkama sadece bikini bölgesi yıkaması nı aldım 3.8 ph lı düşük olduğu içinn Ph dahaa iyi geldi ve venusun turuncu jiletini ne diyorsunuz acaba banaa cesaret verinn
Amin inşallah. Evet kullandim ama fayda etmedi. Bulantim fazla yok eskisi gibi. Ama çok su içen biri degilim artık elimden geldiği kadar içmeye çalışıyorum. Olmadi bi tane daha kullanırım doktor yazarsaAminn canım benim Monurol denedinmi tek kullanımlık şasee ben bir adett içtim bir adett dahaa kullanıcam mesela hafifletti arkadaşımıda hafifletti hamilelikten öncee enfeksiyon oldumu hatırlamıyorum hiç baktırmadım bilee ama hamilelerin çoğunda olabiliyormuş arkadaşım suyuu 8 bardağı içmeye çalış bence prilam vs kullanmıyormusun ben mecbur kullanıyorum bulantıma prilam iyi geliyor iç çamaşırınıda temiz tutmak gerekiyormuş nereye kadar yapabilirsek artık sağlıkla ilerlesinler
Anladım tamam bi deneyeyim teşekkürler.Bugünden arayın detaylı ne zaöan var diye 2hafta sonra var der yarın sabah 10da arayın der sen sadece doktor ismini öğrenebilir miyim diye sor aramayı düşürmek zor oluyor 9:59 da uygulamada bilgileri gir hazır bekle
Kasılma olsa ağrı oluyomuş diye biliyorum canım hamile arkadaşımın kasılmaları vardı karnının tamamı sertleşiyodu ve ağrı oluyodu. Sen tabi yine de bi doktoruna sorKızlar 26.haftamdayim iki gündür akşam saatlerinde alt karnimda birden sertleşme hissediyorum. Yatarken problem olmuyor ama ayağa kalkınca egildigimde vs sertleşiyor. Ağrı falan yok. Normal mi bu?
Bebeğe emzik vermek ani bebek ölümlerinin önüne geçiyormuş bu konuda dr. Osman gönülalın videosunu izlemiştim sizlere de tavsiye ederim bence verilmeli hem bebek daha sakin oluyor hem anne rahat ediyor dışarıda ağladığı zaman hemen emziği çıkarıp verebilirim ama mememi nasıl verimBu arada kızlar emzik verip vermeme konusunda emin değildim ancak 2 yakın arkadaşımın biri emzik verdi diğeri vermedi bebek doğduğu gibi.
Emzik veren rahatladı, emzik vermeyen ise sürekli şikayetçi. Neyden şikayetçi olduğunu sorduğumda ise kendisini emzik gibi kullandığını söyledi bebeğinin. Tok olsa da sürekli memede kalmak istiyormuş bebek yoksa ağlıyormuş çok. Diğeri ise hastaneye götür emziğini mutlaka orada alışsın ben çok rahatım dedi.
Szi ne düşünüyorsun emzik konusunda? Ben vereceğim hastaneye götürüp.
BennnnnAfedersiniz kızlar ama bişey sorcam
Hapşırınca 5 6 damla kadr idrar kaçıran var mııııbenm 1 2 dir başıma geliyor bu durum nedir böyle
Evet regl ağrısına benzer ağrı oluyormuş sanırım. Bende hiç ağrı yok ve üst karnım yumusak. sadece alt karnimda sertleşme ve gerilme hissediyorum yatınca geçiyorKasılma olsa ağrı oluyomuş diye biliyorum canım hamile arkadaşımın kasılmaları vardı karnının tamamı sertleşiyodu ve ağrı oluyodu. Sen tabi yine de bi doktoruna sor
bence bebek hareketleriyle alakalı geriniyodur doktorunuza sorun tabi yine deEvet regl ağrısına benzer ağrı oluyormuş sanırım. Bende hiç ağrı yok ve üst karnım yumusak. sadece alt karnimda sertleşme ve gerilme hissediyorum yatınca geçiyor
Ben almıştım ama kucağımda yıkadım hepkızlar bebiş küveti aldınız mı siz
İvit eşim diyo yatmıyorsun yatırmıyorsun diyoHerkesin bebesi gece mi partylemeye basliyorrr ??
Magnezyuma baslayip 2-3 gün daha takip edicem bakalım ona göre danisirim artık. Teşekkür ederim:)bence bebek hareketleriyle alakalı geriniyodur doktorunuza sorun tabi yine de
Sağol canım, burun ve geniz akıntısına müdahale edemediğimiz için uyku haram o yüzden özellikle çalışanlar çok dikkat etsinlerZaten normalde de uyunmuyor iyice uykusuz kalmışsındırÇok geçmiş olsun kuzum.
Aa magnezyum kullanmıyo musunuz ben onunla inanılmaz rahatladım bütün ağrılarım kasılmalarım geçti inşallah sizde de böyle etki gösterir çok memnunum kesinlikleMagnezyuma baslayip 2-3 gün daha takip edicem bakalım ona göre danisirim artık. Teşekkür ederim:)
Multivitamin kullanıyordum ama magnezyuma yeni baslayacagim. Size iyi gelmesine çok sevindim inşallah bende de aynı etkiyi verirAa magnezyum kullanmıyo musunuz ben onunla inanılmaz rahatladım bütün ağrılarım kasılmalarım geçti inşallah sizde de böyle etki gösterir çok memnunum kesinlikleocean extramag çok iyi geldi bana ona bakın isterseniz
Çok mantıklı çorap aklıma gelmemişti canım banyoda değilmi jilet yaparken çorap giyilebilir dahaa sonra hemen çıkarıp duş alınıp çıkılır kesmemek içinn diyorsun sanırım ama yadaa yan taraflara azcık bu Sebamed in bikini yıkamasından sürüp ortalar imtinayla temizlenebilir deniycem teşekkür ederimAslında jelsiz kuru jilet daha kalıcı oluyor ama dikkat etmek lazım. Bi de ayağına çorap giy bence ayaktan üşütmemek için
Anladım canım iştee bayaa su içmek bazen iştahı azaltabiliyor bulantıyı tetikleyebilir amaaa elinden geldince 2 litrede olsaa iç canımm ayaklarınıda mümkün mertebe sıcak tut Birde turna yemişi yaban mersini türüü ve dut kurusu bu konuda şifaymış canım İNŞALLAH RABBİM ŞİFALANDIRSIN cümlemiziAmin inşallah. Evet kullandim ama fayda etmedi. Bulantim fazla yok eskisi gibi. Ama çok su içen biri degilim artık elimden geldiği kadar içmeye çalışıyorum. Olmadi bi tane daha kullanırım doktor yazarsa
Canımm aynenn dediğini bende ya duymuştum ya okumuştum doktorun haklı ama jilet yaparken mecbur duş jeli sürmüştüm Ve biraz dalgın davrandım ve evdee duran bir duş jeliydiBana doktorum vajinayı hiçbir şekilde temizlemeye çalışmayın duş başlığıyla su bile tutmayın oraya vajina kendi kendini temizliyor zaten yoksa enfeksiyon olur demişti. Sen neden sebamed kullanıyosun canım doktorun mu istedi?
İnşallah alırsınız randevuyu canımAnladım tamam bi deneyeyim teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?