- 26 Ocak 2023
- 1.287
- 1.467
- 53
- 25
Bende rüyamda öyle şeyler görüyorum biri bana bişey diyince çat çat konuşuyorum uyandığımda gerçekmiş rahatlıyorumKızlar ben kafayı yedim galiba. Kafam da olmadık diyaloglar kurup yaşanmamış olaylar için şimdiden kendimi sinirlendiriyorum. Habire birileriyle kavga ediyorum. BEbem doğunca böyle diyen olursa şöyle derim cart curt fghjklöpsikolog yolu görünüyor gibi bana.
Doğru olabilir midede sorun olunca kötü oluyorGün içinde yeterince süt ürünü tüketmediysem evet akşam yoğurt yiyorum. Başka şeylere nazaran midemi daha az rahatsız ediyo ama yine de ediyo ya reflü var bende galiba
Ben kendisinden direk Online ders aliyorum ayda 8 haftada 2 ders olarak . Ama youtube da hepsi var su an kendisi de 23 haftalikEvet evet en başında sağlık. Nasıl olduğu hiç önemli değil. Ben daha hızlı toparlanmak istediğim için istiyorum ama nasip tabi.
Ne tarz egzersizler yapıyorsun kuzum? Ben daha başlamadım, başlayım ben de madem.
Teşekkür ederim. Bend e başlayım yapmaya artık. Sonuçta 6. ayın içerisindeyiz artık. Son ay ördek yürüyüşleri perine masajları vs ile de destekleriz.Ben kendisinden direk Online ders aliyorum ayda 8 haftada 2 ders olarak . Ama youtube da hepsi var su an kendisi de 23 haftalik
Hamilebazen kendisi de derslere katiliyor. Cok rahatlatici nefes egzersizleri , kegel ve dogum odasi pratikleri var. Bak istersen canim sende bi
muhtesem bılgıler cok tesekkurler. benı de en cok meme ucundakı sıvılcılerın buyumesı endıselendırıyordu :)Günaydınlar arkadaşlar dünki gebelik okulunda aklımda kalan bilgileri sizinle paylaşmak isterim ilk olarak idrar kaçırmaları için kegel egzersizini söyledi ebe hanım çatlakları hiçbir şekilde hiçbir ürün yok etmez dedi ancak nemlendirirsiniz az olur dedi çatlaklarınızı sevşn dedi bebişiniz büyüdüğünü oranın gerildiğini gösterir dedi bi kaç yağ felan önerdi hamile döneminde göğüs ucunu çok sabunlarla yıkamayın kurumasın dedi eğer ucu kuruluk oluyorsa sizi rahatsız ediyorsa tahinin üstünde olan yağı yada zeytinyağı sürün dedi bi ucunda küçük sivilceler çıkıyor ya onların görevi çok hoşjma gitti amniyon sıvının kokusunu salgılıyormuş bebişlerde doğduğunda direk o kokuyu alıyorlarmış emzirme döneminde kokulu rollon deodarant kullanmayın dedi bebeğin kokudan kafası karışabilirmiş karbonat teri önlüyormuş sonra kafeinsiz kafeyi kesinlikle tüketmeyin dedi onlarda daha çok işlem oluyormuş günlük 300 kafein alabilirmişiz bir türk kahvesi 30 kaferin var dedi normal kahve için dedi kafeinsiz yerine bütün öğünlerde tabağımızda tahıl protein yeşillik ve meyve olsun dedi 6da akşam yemeği yiyip 11de uyuyorsanız kesinlikle ara öğün yapın dedi bi tabak yoğurt olur bir tane meyve tarzı gebelikte şeker yüklemeyle ilgili de konuştu hiçbir şekilde zararı yok hatta onunla ilgilili makaleler varmış olumsuz bir makalesi yok eğer yapılmazsa gebelikte şeker varsa daha sıkıntılı dedi iri bebek olur yada suyu fazla olur bunlarda doğumda zorluk çekilir dedi he birde doğum anında ağzımızı sıkarsak pelvik kasımızda sıkılıyormuş doğumda ağzımızı çok sıkmamız gevşek hatta gülerek ıkınmanız daha iyi dedi doğumları zorlaştıran korku endişe dedi ne kadar rahat olursak okadar rahat doğum olurmuş benim biraz korkularım vardı ama gitti biraz doğumdan sonra göğüs ucu yaralarına en iyi geln sütünüz dedi gümüş kapaklarında bilimsel olarak iyileştirdiği açık dedi çok girmedi okonuya haftaya girer belki bide kalbimi bıraktığım bilgiyede söyliyim bebişler anne karnında babaların seslerini tanıyormuş
İnşallah bakalım tatlıyı azaltmaya çalışıcam zaten yararı da yok belki daha düzgün seyreder kilo işleriOlur olur, gidecek sonradan hepsi. Takmamak lazım kiloya çok. Emzirmeydi oydu buydu derken hızlıca gideceğinden eminim
Aa bende öyleyim kendi içimden yolda yürüyen insanlara bile laf söylüyorumKızlar ben kafayı yedim galiba. Kafam da olmadık diyaloglar kurup yaşanmamış olaylar için şimdiden kendimi sinirlendiriyorum. Habire birileriyle kavga ediyorum. BEbem doğunca böyle diyen olursa şöyle derim cart curt fghjklöpsikolog yolu görünüyor gibi bana.
Ya ne güzel bilgiler teşekkür ederim bilgi sorayım göğüs ucumda kabuklanma var etrafındaki oluşan çiviler değil direk süt deliklerini olduğu yerde kabuklar onları kaldırmak zararlı mı acaba bilginiz var mıGünaydınlar arkadaşlar dünki gebelik okulunda aklımda kalan bilgileri sizinle paylaşmak isterim ilk olarak idrar kaçırmaları için kegel egzersizini söyledi ebe hanım çatlakları hiçbir şekilde hiçbir ürün yok etmez dedi ancak nemlendirirsiniz az olur dedi çatlaklarınızı sevşn dedi bebişiniz büyüdüğünü oranın gerildiğini gösterir dedi bi kaç yağ felan önerdi hamile döneminde göğüs ucunu çok sabunlarla yıkamayın kurumasın dedi eğer ucu kuruluk oluyorsa sizi rahatsız ediyorsa tahinin üstünde olan yağı yada zeytinyağı sürün dedi bi ucunda küçük sivilceler çıkıyor ya onların görevi çok hoşjma gitti amniyon sıvının kokusunu salgılıyormuş bebişlerde doğduğunda direk o kokuyu alıyorlarmış emzirme döneminde kokulu rollon deodarant kullanmayın dedi bebeğin kokudan kafası karışabilirmiş karbonat teri önlüyormuş sonra kafeinsiz kafeyi kesinlikle tüketmeyin dedi onlarda daha çok işlem oluyormuş günlük 300 kafein alabilirmişiz bir türk kahvesi 30 kaferin var dedi normal kahve için dedi kafeinsiz yerine bütün öğünlerde tabağımızda tahıl protein yeşillik ve meyve olsun dedi 6da akşam yemeği yiyip 11de uyuyorsanız kesinlikle ara öğün yapın dedi bi tabak yoğurt olur bir tane meyve tarzı gebelikte şeker yüklemeyle ilgili de konuştu hiçbir şekilde zararı yok hatta onunla ilgilili makaleler varmış olumsuz bir makalesi yok eğer yapılmazsa gebelikte şeker varsa daha sıkıntılı dedi iri bebek olur yada suyu fazla olur bunlarda doğumda zorluk çekilir dedi he birde doğum anında ağzımızı sıkarsak pelvik kasımızda sıkılıyormuş doğumda ağzımızı çok sıkmamız gevşek hatta gülerek ıkınmanız daha iyi dedi doğumları zorlaştıran korku endişe dedi ne kadar rahat olursak okadar rahat doğum olurmuş benim biraz korkularım vardı ama gitti biraz doğumdan sonra göğüs ucu yaralarına en iyi geln sütünüz dedi gümüş kapaklarında bilimsel olarak iyileştirdiği açık dedi çok girmedi okonuya haftaya girer belki bide kalbimi bıraktığım bilgiyede söyliyim bebişler anne karnında babaların seslerini tanıyormuş
Bence tuzlamak isteyenlerden iyidirkızlar dün kv çok sinir etti beni. bebeğin 40ı olunca dışardan 40 tane taş toplıcakmışız, o taşları yıkayacakmışız. sonra o taşları suya koyup o suyla bebeği yıkayacakmışız. saçma saçma adetler. eşim allahtan ben yapmam öyle şeyler bebeğe dedi ama kv sanki yapayım da gör havası var gibiydi. bi de doğumdan sonra bütün kardeşleri falan şehir dışından toplanıp bebek görmeye gelceklermiş. hatta ilk başta kalmayı bile düşünmüşler, ama içinden biri kalınmaz falan demiş. çok affedersiniz de kıç kadar evimde lohusa olmasam bile ağırlayamam o kadar kişiyi bi de lohusayken gelceklereşim de lohusa evinde ne kalınması diye çıkıştı. ama ben günübirlik bile o kadar kalabalık gelinmesini istemiyorum. napıcam ya dün sinirden uyuyamadım. eşime söyledim ilk 40 gün kimse gelmesin diye ama bu konuda desteklemiyor, elbet gelcekler görcekler diyor. A Afratafrac dediği gibi bütün gece kendi kendime herkese laf soktum
Benide çok etkiledi onların o işe yaraması dur aklıma 2şey daha geldi bebişin hareketleri ile ilgili gündüz bebiş hareketlerini çok hissetmezsiniz dedi derin uykuya girmişler ama akşamda hissetmediğinizi düşünüyorsanız dedi 23 24 haftadan sonraki gebeliklerde 1litre su içip tatlı bi meyve hurma 10tane ceviz yada 10 tane fındık tarzı atıştırmalık bişey yiyin dedi donra 1saat uzanının dedi televizyon yada telefonla ilgilenmeden eliniz karnında bebeğin hareketlerini hissedin dedi hateketlerle ilgili aklına takılan varsa denesin benim gerek yok bebiş zıpır zıpır gündüzde tekmeliyo gecede ne ara uyuyo anlamadım dün baya oturdum derste hareketsiz kalınca tekmeledi beni hep neyse bide su gelmesi ile idrar kaçırma olunca çanaşır ıslanıyor ya bunu ayırt etmek için yani suyunuz geldiğini şüphelendiğinizde wcde idrarı yaptıktan sonra vajinanısı iyi kurulayın sonra biraz peçete alıp vajina başına tuttup ıkının biraz eğer kuruysa su gelmiyordur eğer ıslanırsa su geliyordur gerçi son haftalar işimize yarar son haftalar yalancı kasılmalar çok oluyor bu vücüt kendini doğuma hazırladığı için uzanıp dinlenip geçiyorsa yalancı kasılma geçmiyorsa doğum geliyordur he birde son haftalarda ne kadar su gelirse gelsin hastaneye başvurun dedi aklımda kalmış baya unuturum sandımmuhtesem bılgıler cok tesekkurler. benı de en cok meme ucundakı sıvılcılerın buyumesı endıselendırıyordu :)
Onu bilmiyorum ama tahinin üstündeği yapı sürün bence kuruduğu için kabuklanma olmuş olabilir yumuşatır yada zeytinyağı kabuk acıtıyormu göğsünüzüYa ne güzel bilgiler teşekkür ederim bilgi sorayım göğüs ucumda kabuklanma var etrafındaki oluşan çiviler değil direk süt deliklerini olduğu yerde kabuklar onları kaldırmak zararlı mı acaba bilginiz var mı
kız bi ben öyleyim sanıyordum :) bende 40 cıkana kadar kimse gelsin istemiyorum. komşuların gelmesini toplanıp mevlit yapılmasından bile hoşlanmıyorum çok insan çok mikrop demek benim için 40 gün içinde sünnet yapmak niyetindeyim daha sonrada bebek sünnet mevlidi bir arada olsun istiyorum düğün yapmayacağım çünkü . lohusa iken insanların gelip saatlerce oturması hiç hoş değil. fakat aileden olunca onlar gelecek mecbur kvler ancak yorum yapıyorlar anne gel yemek hazırla o gün ben yapamam de yardım iste bakalım ne dicek.kızlar dün kv çok sinir etti beni. bebeğin 40ı olunca dışardan 40 tane taş toplıcakmışız, o taşları yıkayacakmışız. sonra o taşları suya koyup o suyla bebeği yıkayacakmışız. saçma saçma adetler. eşim allahtan ben yapmam öyle şeyler bebeğe dedi ama kv sanki yapayım da gör havası var gibiydi. bi de doğumdan sonra bütün kardeşleri falan şehir dışından toplanıp bebek görmeye gelceklermiş. hatta ilk başta kalmayı bile düşünmüşler, ama içinden biri kalınmaz falan demiş. çok affedersiniz de kıç kadar evimde lohusa olmasam bile ağırlayamam o kadar kişiyi bi de lohusayken gelceklereşim de lohusa evinde ne kalınması diye çıkıştı. ama ben günübirlik bile o kadar kalabalık gelinmesini istemiyorum. napıcam ya dün sinirden uyuyamadım. eşime söyledim ilk 40 gün kimse gelmesin diye ama bu konuda desteklemiyor, elbet gelcekler görcekler diyor. A Afratafrac dediği gibi bütün gece kendi kendime herkese laf soktum
Onu instagramda bende gördüm 40tane daş 40tane pirinç koyan var tuz döken altın koyan biri herşeyden koymuştu bebişin suyunakızlar dün kv çok sinir etti beni. bebeğin 40ı olunca dışardan 40 tane taş toplıcakmışız, o taşları yıkayacakmışız. sonra o taşları suya koyup o suyla bebeği yıkayacakmışız. saçma saçma adetler. eşim allahtan ben yapmam öyle şeyler bebeğe dedi ama kv sanki yapayım da gör havası var gibiydi. bi de doğumdan sonra bütün kardeşleri falan şehir dışından toplanıp bebek görmeye gelceklermiş. hatta ilk başta kalmayı bile düşünmüşler, ama içinden biri kalınmaz falan demiş. çok affedersiniz de kıç kadar evimde lohusa olmasam bile ağırlayamam o kadar kişiyi bi de lohusayken gelceklereşim de lohusa evinde ne kalınması diye çıkıştı. ama ben günübirlik bile o kadar kalabalık gelinmesini istemiyorum. napıcam ya dün sinirden uyuyamadım. eşime söyledim ilk 40 gün kimse gelmesin diye ama bu konuda desteklemiyor, elbet gelcekler görcekler diyor. A Afratafrac dediği gibi bütün gece kendi kendime herkese laf soktum
ya bu bende de var. hamilelikten önce de vardı ama şu an arttı ve büyüdü. böyle sanki bi şey akmış da orda kurumuş kalmış gibi mi sende de? hiç dokunmuyorum acımıyo da ama akıbetlerini merak ediyorum vallaYa ne güzel bilgiler teşekkür ederim bilgi sorayım göğüs ucumda kabuklanma var etrafındaki oluşan çiviler değil direk süt deliklerini olduğu yerde kabuklar onları kaldırmak zararlı mı acaba bilginiz var mı
ben o taşların temiz olduğuna nasıl ikna olucamBence tuzlamak isteyenlerden iyidiryıkanmış temiz taş sonuçta. Zararı olmayan şeylere he deyip geçmek bi çeşit sus payı. Her şeye hayır deyince bu sefer sanki sırf kayınvalide dediği için hayır demişiz gibi anlaşılıyor. Tabi ki yatılı misafir kabul edemeyiz o ayrı
Aynenn burda da surekli biz su andan itibaren alaturka tuvalete oturur gibi otur kalk yapiyoruzz. Amac bacak ve vajina etrafindaki kaslari guclendirmek diyorlar ama iste squatlar top ve lastik egzersizleri vs vs zaten oyle ya da boyle hepimize bi pilates topu sart olacak. Bence de baslamak lazimmTeşekkür ederim. Bend e başlayım yapmaya artık. Sonuçta 6. ayın içerisindeyiz artık. Son ay ördek yürüyüşleri perine masajları vs ile de destekleriz.
denizden falan toplayın kız nolcak zaten taş üzerinde kir tutan bi şey değil. sabunla yıkarsın :) uğraştırdıkları şeye bak ya aman neyse ağzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey.ben o taşların temiz olduğuna nasıl ikna olucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?