- 25 Mayıs 2023
- 510
- 644
- 18
Umarım geçer kalan 3 ayı da sürekli böyle gecirirsek vay halimizeHamilelikte oluyor böyle şeyler bir anda çok mutlu bir anda insanin tum ruh hali degişiyor.Benimde gozume bazen eşim batmıyor degilkıskanıyorum en çok rahat uyumasını.Takılmayın çok geçer elinden geleni yapıyor işte sizin için.
Ya sinirli değilim aslında ama gerginim işte doğum nasıl olacak çocuk nasıl bakılacak yetecek miyim eşimle ilişkimiz nereye doğru evriliyor falan hepsi birden geliyor düşünceler üstüne bi de uyuyamama kramplar mide yanmalari derken Allahh curcuna resmen...Ben hiç sinirli olmadim hatta hamilelik beni pamuk gibi yaptı ama 22.-25. Haftalarim ota çöpe aglamakla geçti. Alinganlik da degil de aşırı duygusallasmistim yani. Geçti sonra kendiliginden. O geçiyor başka bir şey geliyor
Hormonlardan o, bende hamileyken olmamıştı böyle bir şey doğum yaptığımda oldu. Eve geldik eşim sürekli bana annesi, annesi diyordu ama birkaç günde diline öyle doladı ki bebekle alakalı olmayan şeylerde de annesi demeye başladı ben de kurmaya başladım tabii artık beni sevmiyor, kadın olarak görmüyor falan diye, en son bi patladım buna nerde birkaç gün önceki aşkımlar, bebeğimler lan ben senin annen miyim bana annesi diyorsun falan hsjsj. Eşim:Kızlar bende alışverişe hızlı başlayıp sonra acayip yavaşlayanlardanım sanki bir sürü eksik varmış gibi geliyor ama 24uncu haftaya girdim ve hormon güncellenmesi yeni geldi sanki bana aşırı duygusal aşırı gergin bişi oldum eşimde gözüme batıyor ama sanki beni sevmiyor beğenmiyor falan gibi hissediyorum artık aranızda böyle hisseden var mıKendi kendime kuruntu mu yapıyorum gerçek mi onu da ayırt edemiyorum gerçi hdhdh Yani çok yardımcı bana beni ve bebeği düşünüyor hep ilgileniyor konforumuz için elinden geleni yapıyor ama sanki ruh yok aramızda ya anladınız işte ne demek istediğimi ne olarak görüyor acaba beni gerçekten beynini okumak isterdim şu an gözünde nasıl bı yerdeyim şu an hiç anlayamadım amaaaan neyse bacağıma sabah bi kramp girdi hala acıyor öyle bişey ki anlatamam tüm gün üstüne basamadım 2-3 gündür hiç rahat değilim valla fiziksel olarak da yatsam yatamiyorum otursam oturamiyorum karnım bi anda büyüdü sanki bebişim de içerde sürekli boks yapıyor gibi maşallah çok hareketli öyle işte hepsini birden yazıverdim ortaya karışık hdhdh
Beni şu aralar sinir eden durum sulu goze donmem normalde hisslerimi saklarim belli eden birisi degilimdir.Ama hamilelik yüzünden saklayamaz oldum çocugun bir yerine bir şey olsa benimde gozum doluyor telefonda duygusal videolar gorunce hemen duygu seli geliyor utanmasam oturup agliyicam herşeye.Umarım geçer kalan 3 ayı da sürekli böyle gecirirsek vay halimize
O düşünceler çok normal ya, bir belirsizlik bekliyor çünkü bizi. Bebeğimiz nasıl biri olacak, bizler anne baba sıfatıyla da yeni insanlar olacağız, nasıl insanlar olacağız bilmiyoruz. Belirsizlik insanları hayatın her alanında huzursuz eder ki bizim hayatımız birkaç aya bambaşka olacak. Nasıl başka olacak, onu bilemiyoruz işte. En güzeli bence her şeyi olduğu gibi karşılamak, cok fazla keskin beklentilere girmemek, böyle olsun öyle olsun gibi kendimize çok fazla şart koymamak. Fiziksel ve ruhsal sağlığımıza dikkat etmek dışında hayatımız üzerinde şu an pek kontrolumuz yok gibi maalesef. Vücudumuz istediğini yapıyor, ne kadar bu bize bir yük gibi gelse de aslında o en iyisini biliyor. Rahatla ve hamileligin tadını çıkar. Her şeyiyle cok guzel ve benzersiz bir süreçYa sinirli değilim aslında ama gerginim işte doğum nasıl olacak çocuk nasıl bakılacak yetecek miyim eşimle ilişkimiz nereye doğru evriliyor falan hepsi birden geliyor düşünceler üstüne bi de uyuyamama kramplar mide yanmalari derken Allahh curcuna resmen...
Ayyy valla bu erkekler ne dengesiz varlıklar yaHormonlardan o, bende hamileyken olmamıştı böyle bir şey doğum yaptığımda oldu. Eve geldik eşim sürekli bana annesi, annesi diyordu ama birkaç günde diline öyle doladı ki bebekle alakalı olmayan şeylerde de annesi demeye başladı ben de kurmaya başladım tabii artık beni sevmiyor, kadın olarak görmüyor falan diye, en son bi patladım buna nerde birkaç gün önceki aşkımlar, bebeğimler lan ben senin annen miyim bana annesi diyorsun falan hsjsj. Eşim:
Neyse sonra hormonlar yerine oturdukça düzeldim, o da bi daha annesi diyemedi zaten ndksk. Velhasıl kafanda çok kurma, onlar gerçek değil
Aman be hamilelikte saklamayalım boşver sal gitsin ay anne oluyoruz ya şaka gibi geliyor bazen daha önce anne olan arkadaşlarımın falan hareketleri hep yapmacık samimiyetsiz abartı gelirdiBeni şu aralar sinir eden durum sulu goze donmem normalde hisslerimi saklarim belli eden birisi degilimdir.Ama hamilelik yüzünden saklayamaz oldum çocugun bir yerine bir şey olsa benimde gozum doluyor telefonda duygusal videolar gorunce hemen duygu seli geliyor utanmasam oturup agliyicam herşeye.
Kimden ötürü, senden ötürü mü ondan ötürü mü ha Ayşe?Ayyy valla bu erkekler ne dengesiz varlıklar yaBi de bize laf ederler dengesiziz diye shshsh Annesi neymiş ya bende acaba doğumdan sonra aramızdaki bu enerji sinerji işleri normale döner mi diye düşünüyordum artık ondan da ümidim kalmadı
Son cümlene kalbimi bıraktım gerçekten öyle bir daha yaşamak nasip olur mu bilmiyorum ama inşallah olurO düşünceler çok normal ya, bir belirsizlik bekliyor çünkü bizi. Bebeğimiz nasıl biri olacak, bizler anne baba sıfatıyla da yeni insanlar olacağız, nasıl insanlar olacağız bilmiyoruz. Belirsizlik insanları hayatın her alanında huzursuz eder ki bizim hayatımız birkaç aya bambaşka olacak. Nasıl başka olacak, onu bilemiyoruz işte. En güzeli bence her şeyi olduğu gibi karşılamak, cok fazla keskin beklentilere girmemek, böyle olsun öyle olsun gibi kendimize çok fazla şart koymamak. Fiziksel ve ruhsal sağlığımıza dikkat etmek dışında hayatımız üzerinde şu an pek kontrolumuz yok gibi maalesef. Vücudumuz istediğini yapıyor, ne kadar bu bize bir yük gibi gelse de aslında o en iyisini biliyor. Rahatla ve hamileligin tadını çıkar. Her şeyiyle cok guzel ve benzersiz bir süreç
beni de ekler misinizKızlar selam,
İlk sayfada eksik bilgisi olup ekleme yapmak isteyen varsa yazdırabilir. Bebişinizin ismi, cinsiyeti, yaşadığınız şehir vb.
@kelebek012 @Ashleyyy @tospalak @Denizasafhayalim @asasasad @Beetul12 @isimsizzzbiriiii @snkk @fogis @BethLegends @mimoza2015 @Gamgusar @Gizem01- @Snglgrsn @itsmylife_ @papatyagibiii @xDerinMavix @Minikmucizem9494 @difembahyaa @moonbow34 @Merayyy @Tugcee1524 @ozgbebek @Pumpkin04 @greatcook @Ranaz @Eksi_Elma @dasistmasist @Patilianne86 @evdekiliyakat @muggle1 @mmervee_ @kayaaaaadddMeine Sterne @ozlemhsan @seeymaaa @wttrress @Zaaraaa @momento @ihlamurunkokusu @suraa12 @Seymaty Limoncicegim_ @goknilay @ZEYTUB @Hali @INKZINKMINK @tubish_19 @srf98 Infinite Soul @IADK @cerenay000 @hiranur3419 @muczeanne @Ilknurck @papatya00000 @hatice3 Karusel strudel @pdrci16 @ysnmrv @classy @Eternal_8 @mhndsbayan @Burcu9593 @denizz1998 @Kapadokyalii @esragirgin M mansure97 @2kedianasi @Buseesii @lokumm2708 @kokyanus @pelinn @mehtap49 @hmsbki G gezginimsi @melikee24 lishna @tuver @zeytin81 @nestan @Melisa8520
Canım bunu yeni gördüm. Bi iki akşam önce benim de gitti demiştim ya ertesi gün gelmeye başladı. Bugün neredeyse iyice normal gibiKızlar,
Tat ve koku duyum gittiİnşallah hemen geri gelir. Bişiler yiyiyorum ama ne yiyiyorum belli değil.
lishna geçmiş olsun canım bende doğumdan sonra 20 güne kadar kullanmaya devam edecekmişim. Kendim karnımdan yapıyorum göbek deliğine 4 parmak uzaklıkta eti sıkıp batırıyorum kol daha acı verir gibi geliyor bide benim eşim beceremez mecbur kendi kendime yapınca göbekten hallediyorum
Geçmiş olsun canım. Ben kan sulandiriciyi hamileligin tespitinden itibaren 12. Haftanın bitmesine kadar kullandım. Bana iki düşüğüm olduğu için tedbir amaçlı test yapılmadan verilmişti. Karından yapıyordum, koldan ve baldirdan da yapılıyor demişti ama karından yapmamı söylemişti doktorum. Her gün başka bir yerden olmak üzere (bir sag bir sol) karnımdan bir kısmı kıstırarak ama cok sıkmadan, iğne yandan girecek şekilde yapıyordum. Başlarda zor oluyor ve morariyor ama zamanla insan alışıyor ona da. Geçmiş olsun tekrardan
En iyi ihtimalle 3/4 güne geçiyor ondan sonra atlatıyorsun canım inşallah sende de öyle olur
Çok geçmiş olsun hamileliğin başından beri kullanıyorum bende kan sulandırıcı göbekten yapıyorum. Koldan denedim ama bende göbeğe göre acı daha fazla olmuştu o yüzden göbekten devam ediyorum. Hem tüp bebek olduğundan hemde varisim olduğundan kullanmam gerekiyor benimde
Göbüşten ama sıradakı randevuda sorcam nerden devam etmem lazım dıye cunku bana tup bebek doktorum demişti devam vurunmaya sormadan soylemeyebılır su ankı doktorum
Ben de 8. Haftadan beri vuruluyorum. Göbek deliğinin 4 parmak kenarından vuruluyorum sag ve sol olarak eşim yapamadığı için mecbur kendim yapıyorum. Dr dedim bebeğe gelmez dimi diye o da kesinlikle gelmez dedi. Bende vururken tedirgin oluyorum ama başka şansım yok. Daha önce kolumdan da vurmuştum çok acıyor ve morarıyor bu yüzden göbekten devam doğuma kadar
Canımm gelmiş geçmiş olsun RABBİM ŞAFİİ ismiyle Şifalandırsın hemencik İNŞALLAH
Ben de Oksapar yapıyorum ve göbekten yapıyorum bilgin olsun arada kanama olabiliyor korkma ilacı yavaş enjekte et ve 10 saniye bekle yavaşça çek iğneyi tekrardan Şifaa olsun İNŞALLAH
Ben de göbekten hiç yapamadım ya evet bebeğe değmeyecek biliyorum ama yine de tedirgin oluyorum o yüzden koldan devam ediyorumÇOk saol kuzum. İnşallah hepimizin değerleri normale döner en kısa süredehamile değilken ben de göbekten yapıyordum da şimdi tedirgin oldum. Gerçi doktor hiçbir şey olmaz dedi de kim takar ki doktoru
Aaaa harbiden canim I ImaginaryLife sende buradasın hosgeldinBen de göbekten hiç yapamadım ya evet bebeğe değmeyecek biliyorum ama yine de tedirgin oluyorum o yüzden koldan devam ediyorum
Sen bizim topicten buraya mı transfer oldun bu arada
Bebişim öncelikle içini ferah tut. Ben hamileliği öğrenince geç gitmiştim doktora yani ilk aylar benim de hep yüksekti büyük ihtimalle. Bend e böyle endişelenip doktora sormuştum. Hiç korkmamamı söylemişti. Bebişlerdeki zeka geriliği için çook daha yüksek çıkması gerekiyormuş öyle 1-2 tane artış değil yani. İçin rahat olsun senin de. İLaç da hemen etkisini gösteriyor. Sabahları aç karnına alıyorsun. 1 ay sonra tekrar kan verdiğimde aşırı düşmüştü ilacı bıraktım. Ama her ay aile hekiminie gidip kan veriyorum yükselirse tekrar ilaca başlayacağım.Kızlar günaydın. Dünden beri çok canım sıkıldı. Doktorum bazı kan testleri şeker yüklemesi falan istemişti, cuma günü sağlıkocağında yaptırdım. Dün akşamda baktım sonuçlar çıkmış. Doktorla daha yarın konuşabileceğim. Şekerden korkarken nerdeyse diğer bütün değerlerim çok kötü gelmiş. Kolestrol üst sınır 200 iken benim 303, vitamin b12 alt sınır 126yken benim 64, idrarda lökosit 30 ve en moralimi bozan tsh 5.29 çıkmış. Diğer sonuçların bebeğe bir zararı olur mu hemen tedavi edilir mi bilmiyorum ama tsh biraz araştırdım ve gerçekten çok canım sıkıldı. Gebelikten önce sürekli doktor kontrolündeydim, gebeliği desen daha 3 haftalıkken öğrendim bunlara rağmen 1 kere bile bakılmamış tsh değerlerime. En son 2022 Aralık ayında bakılmış. Doktorla konuşmadan iç karartmak istemiyorum ama internette ve burda okuduklarım çok üzdü korkuttu beni. Bebekte ciddi zeka geriliği, fiziksel anormallikler oluşmasına sebep oluyormuş. İlaçla tedavi edilip düşürülebiliyormuş ama çok geç kalınmış gibi hissediyorum. Yani en başından bakılıp önlem alınması gereken şeyin doğuma bu kadar zaman kalmışken farkedilmesi.. ya bebeğime çoktan bir şey olduysa etkilendiyse ? Ben o doktoru nasıl affedeyimçok uzun yazdım kusura bakmayın geceden beri uyuyamıyorum düşünmekten. A Afratafrac kuzu seninde ilk zamanlar sıkıntı çıkmış sanırım tsh hormonunda, ne kadar sürede düzeldi ilaçla
Bu durumu ben de çok kafaya takıyodum. Yani eşim acaba ben anne olunca eskisi gibi “kadın” olarak bakabilecek mi bana diyordum. Sonra düşündüm ve dedim ki ya ne alaka? Anne olmakla kadın olmak birbirinden çok da ayrı şeyler değil ki. Hatta hamilelik ve doğurmak bence dişiliğimizi daha da ortaya çıkaran şeyler. Biz şimdiden birbirimize “annesiii” “babasııı” diye hitap etmeye başladık çok tatlı geliyo banaHormonlardan o, bende hamileyken olmamıştı böyle bir şey doğum yaptığımda oldu. Eve geldik eşim sürekli bana annesi, annesi diyordu ama birkaç günde diline öyle doladı ki bebekle alakalı olmayan şeylerde de annesi demeye başladı ben de kurmaya başladım tabii artık beni sevmiyor, kadın olarak görmüyor falan diye, en son bi patladım buna nerde birkaç gün önceki aşkımlar, bebeğimler lan ben senin annen miyim bana annesi diyorsun falan hsjsj. Eşim:
Neyse sonra hormonlar yerine oturdukça düzeldim, o da bi daha annesi diyemedi zaten ndksk. Velhasıl kafanda çok kurma, onlar gerçek değil
Benimde 24+5 yarın şeker yükleme muayene fln bakalım heyecan yaptımBende pazartesi gideceğim 24haftalık olarak nasıl ilerleriz artık bilmiyorum
Hoşbuldum canım
Bende de böyle bu ara her şeye ağlıyorum. Özellikle akşamları ilk oğlum acaba çok etkilenecek mi , iyi olacak mı her şey, sağlıklı olacak mı bebek, yapabilecek miyiz gibi darlıyorum eşimi. Ben evde yabancı sevmem ama yardımcı olacak mesela ikinci bebeğim için çünkü kimsem yok yardım alabileceğim uzun süre. Nasıl olacak diye oturup daralıyorum. Aslında hormonlardan her şey farkındayım. Doğumdan sonra her şey otomatik sürece göre yerine oturuyor. Ama işte aşırı düşünme ve duygusallık olayı hamilelikte boyut değiştiriyorBeni şu aralar sinir eden durum sulu goze donmem normalde hisslerimi saklarim belli eden birisi degilimdir.Ama hamilelik yüzünden saklayamaz oldum çocugun bir yerine bir şey olsa benimde gozum doluyor telefonda duygusal videolar gorunce hemen duygu seli geliyor utanmasam oturup agliyicam herşeye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?