2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Umarım geçer kalan 3 ayı da sürekli böyle gecirirsek vay halimize

Ya sinirli değilim aslında ama gerginim işte doğum nasıl olacak çocuk nasıl bakılacak yetecek miyim eşimle ilişkimiz nereye doğru evriliyor falan hepsi birden geliyor düşünceler üstüne bi de uyuyamama kramplar mide yanmalari derken Allahh curcuna resmen...

Hormonlardan o, bende hamileyken olmamıştı böyle bir şey doğum yaptığımda oldu. Eve geldik eşim sürekli bana annesi, annesi diyordu ama birkaç günde diline öyle doladı ki bebekle alakalı olmayan şeylerde de annesi demeye başladı ben de kurmaya başladım tabii artık beni sevmiyor, kadın olarak görmüyor falan diye, en son bi patladım buna nerde birkaç gün önceki aşkımlar, bebeğimler lan ben senin annen miyim bana annesi diyorsun falan hsjsj. Eşim:
Neyse sonra hormonlar yerine oturdukça düzeldim, o da bi daha annesi diyemedi zaten ndksk. Velhasıl kafanda çok kurma, onlar gerçek değil

Umarım geçer kalan 3 ayı da sürekli böyle gecirirsek vay halimize
Beni şu aralar sinir eden durum sulu goze donmem normalde hisslerimi saklarim belli eden birisi degilimdir.Ama hamilelik yüzünden saklayamaz oldum çocugun bir yerine bir şey olsa benimde gozum doluyor telefonda duygusal videolar gorunce hemen duygu seli geliyor utanmasam oturup agliyicam herşeye.

O düşünceler çok normal ya, bir belirsizlik bekliyor çünkü bizi. Bebeğimiz nasıl biri olacak, bizler anne baba sıfatıyla da yeni insanlar olacağız, nasıl insanlar olacağız bilmiyoruz. Belirsizlik insanları hayatın her alanında huzursuz eder ki bizim hayatımız birkaç aya bambaşka olacak. Nasıl başka olacak, onu bilemiyoruz işte. En güzeli bence her şeyi olduğu gibi karşılamak, cok fazla keskin beklentilere girmemek, böyle olsun öyle olsun gibi kendimize çok fazla şart koymamak. Fiziksel ve ruhsal sağlığımıza dikkat etmek dışında hayatımız üzerinde şu an pek kontrolumuz yok gibi maalesef. Vücudumuz istediğini yapıyor, ne kadar bu bize bir yük gibi gelse de aslında o en iyisini biliyor. Rahatla ve hamileligin tadını çıkar. Her şeyiyle cok guzel ve benzersiz bir süreç

Ayyy valla bu erkekler ne dengesiz varlıklar ya Bi de bize laf ederler dengesiziz diye shshsh Annesi neymiş ya bende acaba doğumdan sonra aramızdaki bu enerji sinerji işleri normale döner mi diye düşünüyordum artık ondan da ümidim kalmadı

Aman be hamilelikte saklamayalım boşver sal gitsin ay anne oluyoruz ya şaka gibi geliyor bazen daha önce anne olan arkadaşlarımın falan hareketleri hep yapmacık samimiyetsiz abartı gelirdi Daha doğmadan bizi neye çevirdiler küçücük bebeler doğduktan sonra Allah bilir nasıl bişey olcaz shhshs Kinadigim kim varsa özür diliyorum hepsinden jshshs

Kimden ötürü, senden ötürü mü ondan ötürü mü ha Ayşe?Tabii ki senden ötürü, geçecek o da

Son cümlene kalbimi bıraktım gerçekten öyle bir daha yaşamak nasip olur mu bilmiyorum ama inşallah olur

Göbüşten ama sıradakı randevuda sorcam nerden devam etmem lazım dıye cunku bana tup bebek doktorum demişti devam vurunmaya sormadan soylemeyebılır su ankı doktorum

Kızlar anca okudum mesajlarınızı. Hepinize çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Bir kez daha bu grupta olduğum için çok mutlu ve rahatlamış hissettim inşallah hepimiz en kısa sürede şifa buluruz. Göbek konusundaki tedirginliğim göbeğimin aşırı gergin olmasından kaynaklı. Yumuşak doku bulamam gibi gelmişti. Ama bebeğe hiçbir şekilde gelmeyeceğini düşünüyorum. İnşallah pazartesi ilaç gelince ilk denemeyi yapıcam. Bana cesaret verdiniz iyi ki varsınız

ÇOk saol kuzum. İnşallah hepimizin değerleri normale döner en kısa sürede hamile değilken ben de göbekten yapıyordum da şimdi tedirgin oldum. Gerçi doktor hiçbir şey olmaz dedi de kim takar ki doktoru
Ben de göbekten hiç yapamadım ya evet bebeğe değmeyecek biliyorum ama yine de tedirgin oluyorum o yüzden koldan devam ediyorum
Sen bizim topicten buraya mı transfer oldun bu arada

Kızlar günaydın. Dünden beri çok canım sıkıldı. Doktorum bazı kan testleri şeker yüklemesi falan istemişti, cuma günü sağlıkocağında yaptırdım. Dün akşamda baktım sonuçlar çıkmış. Doktorla daha yarın konuşabileceğim. Şekerden korkarken nerdeyse diğer bütün değerlerim çok kötü gelmiş. Kolestrol üst sınır 200 iken benim 303, vitamin b12 alt sınır 126yken benim 64, idrarda lökosit 30 ve en moralimi bozan tsh 5.29 çıkmış. Diğer sonuçların bebeğe bir zararı olur mu hemen tedavi edilir mi bilmiyorum ama tsh biraz araştırdım ve gerçekten çok canım sıkıldı. Gebelikten önce sürekli doktor kontrolündeydim, gebeliği desen daha 3 haftalıkken öğrendim bunlara rağmen 1 kere bile bakılmamış tsh değerlerime. En son 2022 Aralık ayında bakılmış. Doktorla konuşmadan iç karartmak istemiyorum ama internette ve burda okuduklarım çok üzdü korkuttu beni. Bebekte ciddi zeka geriliği, fiziksel anormallikler oluşmasına sebep oluyormuş. İlaçla tedavi edilip düşürülebiliyormuş ama çok geç kalınmış gibi hissediyorum. Yani en başından bakılıp önlem alınması gereken şeyin doğuma bu kadar zaman kalmışken farkedilmesi.. ya bebeğime çoktan bir şey olduysa etkilendiyse ? Ben o doktoru nasıl affedeyim çok uzun yazdım kusura bakmayın geceden beri uyuyamıyorum düşünmekten. A Afratafrac kuzu seninde ilk zamanlar sıkıntı çıkmış sanırım tsh hormonunda, ne kadar sürede düzeldi ilaçla

Bebişim öncelikle içini ferah tut. Ben hamileliği öğrenince geç gitmiştim doktora yani ilk aylar benim de hep yüksekti büyük ihtimalle. Bend e böyle endişelenip doktora sormuştum. Hiç korkmamamı söylemişti. Bebişlerdeki zeka geriliği için çook daha yüksek çıkması gerekiyormuş öyle 1-2 tane artış değil yani. İçin rahat olsun senin de. İLaç da hemen etkisini gösteriyor. Sabahları aç karnına alıyorsun. 1 ay sonra tekrar kan verdiğimde aşırı düşmüştü ilacı bıraktım. Ama her ay aile hekiminie gidip kan veriyorum yükselirse tekrar ilaca başlayacağım.

Bu durumu ben de çok kafaya takıyodum. Yani eşim acaba ben anne olunca eskisi gibi “kadın” olarak bakabilecek mi bana diyordum. Sonra düşündüm ve dedim ki ya ne alaka? Anne olmakla kadın olmak birbirinden çok da ayrı şeyler değil ki. Hatta hamilelik ve doğurmak bence dişiliğimizi daha da ortaya çıkaran şeyler. Biz şimdiden birbirimize “annesiii” “babasııı” diye hitap etmeye başladık çok tatlı geliyo bana ama fırsat buldukça da eşime göbeğimi gösterip “üff çok iyi görünmüyo muyum” “daha bi güzelleştim sanki he?” “hamilelik bana çok yaradı bence sence?” diye darlıyorum böyle olduğunu düşünmediğim zamanlarda bile böyle söylüyorum. Hatta bizzat o zamanlarda fazla fazla yapıyorum bunu. Azıcık işve naz adamları da kendine getiriyo bence

Aaaa harbiden canim I ImaginaryLife sende buradasın hosgeldin
Hoşbuldum canım ben bizim mayıs topiğindeyiz sanıyordum gerçi lishna etiketlemiş beni ona cevap yazmak için gelmiştim sonra baktım tanıdık isimler yok neredeyim ben dedim siz nisana da kaydığınız için buraya da bakıyorsunuz heralde

Bende de böyle bu ara her şeye ağlıyorum. Özellikle akşamları ilk oğlum acaba çok etkilenecek mi , iyi olacak mı her şey, sağlıklı olacak mı bebek, yapabilecek miyiz gibi darlıyorum eşimi. Ben evde yabancı sevmem ama yardımcı olacak mesela ikinci bebeğim için çünkü kimsem yok yardım alabileceğim uzun süre. Nasıl olacak diye oturup daralıyorum. Aslında hormonlardan her şey farkındayım. Doğumdan sonra her şey otomatik sürece göre yerine oturuyor. Ama işte aşırı düşünme ve duygusallık olayı hamilelikte boyut değiştiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…