Canim öncelikle içine ferah tut kötü şey getirme aklına. Kolestrol falan gibi bazi degerler gebelikte yuksek cikmasi normal demişti doktor vitaminini de ilaçla ve proteinli beslenerek yükseltebilirsin lökosit çoğu gebede var benim de gebeliğin başından beri var bol su iç. Sağlıkla al kucağına inşallahKızlar günaydın. Dünden beri çok canım sıkıldı. Doktorum bazı kan testleri şeker yüklemesi falan istemişti, cuma günü sağlıkocağında yaptırdım. Dün akşamda baktım sonuçlar çıkmış. Doktorla daha yarın konuşabileceğim. Şekerden korkarken nerdeyse diğer bütün değerlerim çok kötü gelmiş. Kolestrol üst sınır 200 iken benim 303, vitamin b12 alt sınır 126yken benim 64, idrarda lökosit 30 ve en moralimi bozan tsh 5.29 çıkmış. Diğer sonuçların bebeğe bir zararı olur mu hemen tedavi edilir mi bilmiyorum ama tsh biraz araştırdım ve gerçekten çok canım sıkıldı. Gebelikten önce sürekli doktor kontrolündeydim, gebeliği desen daha 3 haftalıkken öğrendim bunlara rağmen 1 kere bile bakılmamış tsh değerlerime. En son 2022 Aralık ayında bakılmış. Doktorla konuşmadan iç karartmak istemiyorum ama internette ve burda okuduklarım çok üzdü korkuttu beni. Bebekte ciddi zeka geriliği, fiziksel anormallikler oluşmasına sebep oluyormuş. İlaçla tedavi edilip düşürülebiliyormuş ama çok geç kalınmış gibi hissediyorum. Yani en başından bakılıp önlem alınması gereken şeyin doğuma bu kadar zaman kalmışken farkedilmesi.. ya bebeğime çoktan bir şey olduysa etkilendiyse ? Ben o doktoru nasıl affedeyimçok uzun yazdım kusura bakmayın geceden beri uyuyamıyorum düşünmekten. A Afratafrac kuzu seninde ilk zamanlar sıkıntı çıkmış sanırım tsh hormonunda, ne kadar sürede düzeldi ilaçla
Kafası aşağıda da olsa koluyla ittirebilirDr 2.5 cm aşağısı riskli ama belkide senin normalin budur dedi ama yinede telaslaniyo tabi insan kafası da aşağıda benimkinin bide idrar yolu enfeksiyonu çıktı normalde nasil rahat Bi insanımdır hamilelik beni benden aldı
Bence de çok güzel ya, 5 çok olsa da 3 tane nasip olsun inşallahOyyy maşallah yaben de şimdiden oğlum bi gün abi olacak kafasına girdim. Çalışmıyor olsam 5 tane doğururdum bence kardeş çok güzel bi şey
Benim meğersem Nisan olunca artık burda da takiliyorumHoşbuldum canımben bizim mayıs topiğindeyiz sanıyordum gerçi lishna etiketlemiş beni ona cevap yazmak için gelmiştim sonra baktım tanıdık isimler yok neredeyim ben dedim siz nisana da kaydığınız için buraya da bakıyorsunuz heralde
Kafası aşağıda da olsa koluyla ittirebilir
Benimki nasıl bir pozisyonda çok merak ediyorum bi aşağıyı dürtüklüyor bir yukarıda, sabah da yan yatarken aynı anda sağ ve sol böbrek kısmımımı dürtükledi bunu yapıyor arada, nasıl yapıyor çok şaşırıyorum senin daha boyun kaç ki aslanım? Var mı böyle olan ya ilkinde yaşamadım bak bunu
Ya ben bu sağlık ocağı ölçümlerinden nefret ediyorum var ya, bence sen başka bir doktora gidip ordan ver tahlillerini belki yine vardır ama bu kadar yüksek değildir. Çok bekliyor kanlar orda labaratuvara gidene kadar hatta dün B Buddy x de mart annelerinde yazmıştı bunu.Kızlar günaydın. Dünden beri çok canım sıkıldı. Doktorum bazı kan testleri şeker yüklemesi falan istemişti, cuma günü sağlıkocağında yaptırdım. Dün akşamda baktım sonuçlar çıkmış. Doktorla daha yarın konuşabileceğim. Şekerden korkarken nerdeyse diğer bütün değerlerim çok kötü gelmiş. Kolestrol üst sınır 200 iken benim 303, vitamin b12 alt sınır 126yken benim 64, idrarda lökosit 30 ve en moralimi bozan tsh 5.29 çıkmış. Diğer sonuçların bebeğe bir zararı olur mu hemen tedavi edilir mi bilmiyorum ama tsh biraz araştırdım ve gerçekten çok canım sıkıldı. Gebelikten önce sürekli doktor kontrolündeydim, gebeliği desen daha 3 haftalıkken öğrendim bunlara rağmen 1 kere bile bakılmamış tsh değerlerime. En son 2022 Aralık ayında bakılmış. Doktorla konuşmadan iç karartmak istemiyorum ama internette ve burda okuduklarım çok üzdü korkuttu beni. Bebekte ciddi zeka geriliği, fiziksel anormallikler oluşmasına sebep oluyormuş. İlaçla tedavi edilip düşürülebiliyormuş ama çok geç kalınmış gibi hissediyorum. Yani en başından bakılıp önlem alınması gereken şeyin doğuma bu kadar zaman kalmışken farkedilmesi.. ya bebeğime çoktan bir şey olduysa etkilendiyse ? Ben o doktoru nasıl affedeyimçok uzun yazdım kusura bakmayın geceden beri uyuyamıyorum düşünmekten. A Afratafrac kuzu seninde ilk zamanlar sıkıntı çıkmış sanırım tsh hormonunda, ne kadar sürede düzeldi ilaçla
Canımı yakmıyor ama zıplatıyoSadece dolgunluk hissi gibi mi benim canımı yakiyo bazen
Fena bi şey çıkacak gibi hayırlısı artıkevet bende de oluyor o aynı anda hem yukarıdan hem aşağıdan sağdan soldan ittiriyo dar alanda şov yapiyolar resmen
Sırtına sıcak su koy belinin olduğu yere ve sol tarafa yan yatıp bacak arama yastık koy canım geciyorKızlar bişii sorcam benim akşamları sırtım ve belim çok kötü ağrımaya başladı bütün gün idare ediyorum ama akşam duramıyorum resmen. Kemiklerim sızlıyor böyle. Magnezyum da kullanıyorum başka napmalıyım? Şöyle yüzüstü yere uzanıp birinin sırtıma basmasını çok özledim
Şu an 31 aylık oğlum ben yaklaşık iki aydır bahsediyorum kardeş kitapları okuyorum. Tübitak yayınlarının çok güzel bir kitabı var bebekler nereden gelir? Diye o ve o tarz kitaplar okuyorum. Bazen karnına bakabilir miyim?diyor bazen kardeş gelmesin diyor. Şu an baba ile beni yan yana gördüğünde, beraber oturduğumuzda konuştuğumuzda fln çok kıskanmaya başladı kardeşi gelince muhtemelen böyle durumlar olur diye düşünüyorum. Okuldaki pdr ile görüştük bu süreçte yüceltin ilk çocuğu her zaman dediler. Bizde oğlumun bebek odasını (bebek odası dediğim dolap şifonyer alt değiştirme masası) başka odaya taşıdık bebek için. gittik ona seçtirdik yatağını dolabını çok sevindi. Kardeşiyle alakalı yeni bir eşya görse biraz bozuluyor bakalımKızlar biliyorlar mı peki sizinkiler? Gerçi benimkinden küçükler ama ben karnımda bebek olduğunu falan söyledim bazen gelip burda ne var diyor ne kadar doğru bilmiyorum da hiç daha kardeş gelmesiyle alakalı şeyler okumadım hep niyet ediyorum, bugün buna bi bakayımstrudel
Benim de öyle maalesef. Eşim ovalıyo ediyo ama pek işe yaramıyo.Kızlar bişii sorcam benim akşamları sırtım ve belim çok kötü ağrımaya başladı bütün gün idare ediyorum ama akşam duramıyorum resmen. Kemiklerim sızlıyor böyle. Magnezyum da kullanıyorum başka napmalıyım? Şöyle yüzüstü yere uzanıp birinin sırtıma basmasını çok özledim
Benimde aynı böyle ilkinde bende hiç hareketlerini bu kadar hissettiğini hatırlamıyorum. Ama bunda net sağda solda aşağıda yukarda acaba çok mu hareketli olacak abisine göre bi korktum sonra okuduğuma göre ikinci gebeliklerde daha çok ve daha erken hissediliyormuş hareketleri oradaki kasların ilk doğumda gevşemesinden dolayıKafası aşağıda da olsa koluyla ittirebilir
Benimki nasıl bir pozisyonda çok merak ediyorum bi aşağıyı dürtüklüyor bir yukarıda, sabah da yan yatarken aynı anda sağ ve sol böbrek kısmımımı dürtükledi bunu yapıyor arada, nasıl yapıyor çok şaşırıyorum senin daha boyun kaç ki aslanım? Var mı böyle olan ya ilkinde yaşamadım bak bunu
Benim de inşallah hemen etki eder ve umarım bebişi etkilememiştir şimdiye kadarBebişim öncelikle içini ferah tut. Ben hamileliği öğrenince geç gitmiştim doktora yani ilk aylar benim de hep yüksekti büyük ihtimalle. Bend e böyle endişelenip doktora sormuştum. Hiç korkmamamı söylemişti. Bebişlerdeki zeka geriliği için çook daha yüksek çıkması gerekiyormuş öyle 1-2 tane artış değil yani. İçin rahat olsun senin de. İLaç da hemen etkisini gösteriyor. Sabahları aç karnına alıyorsun. 1 ay sonra tekrar kan verdiğimde aşırı düşmüştü ilacı bıraktım. Ama her ay aile hekiminie gidip kan veriyorum yükselirse tekrar ilaca başlayacağım.
işte şu dönemde insan en ufak şeyde bile evham yapıyorken bu kadar yüksek ya da düşük çıkmaları korkuttu beni. Ama dediğin gibi kolestrol vitamin enfeksiyon falan onları dert etmiyorum şuanlık doktorla konuşana kadar. Lökosit geçen aylarda da olmuştu antibiyotik ve fitille hemen düzeldi en kötü yine kullanırım. Tsh canımı sıktı işte en çok. Hepimiz sağlıkla zamanlarında alalım inşallah.Canim öncelikle içine ferah tut kötü şey getirme aklına. Kolestrol falan gibi bazi degerler gebelikte yuksek cikmasi normal demişti doktor vitaminini de ilaçla ve proteinli beslenerek yükseltebilirsin lökosit çoğu gebede var benim de gebeliğin başından beri var bol su iç. Sağlıkla al kucağına inşallah
Pazartesi kendi doktorumu arayıp söyleyeceğim. Zaten büyük ihtimal çağırıp endokrin yada dahiliyeye falan yönlendirecek, hastanede tekrar isteyeyim yapmalarını olmadı. İnşallah bu kadar yüksek çıkmaz ve hemen tedaviyle düşer
Evet ya zor ama şöyle zor, biz çocuklarımızı önemsiyoruz ondanŞu an 31 aylık oğlum ben yaklaşık iki aydır bahsediyorum kardeş kitapları okuyorum. Tübitak yayınlarının çok güzel bir kitabı var bebekler nereden gelir? Diye o ve o tarz kitaplar okuyorum. Bazen karnına bakabilir miyim?diyor bazen kardeş gelmesin diyor. Şu an baba ile beni yan yana gördüğünde, beraber oturduğumuzda konuştuğumuzda fln çok kıskanmaya başladı kardeşi gelince muhtemelen böyle durumlar olur diye düşünüyorum. Okuldaki pdr ile görüştük bu süreçte yüceltin ilk çocuğu her zaman dediler. Bizde oğlumun bebek odasını (bebek odası dediğim dolap şifonyer alt değiştirme masası) başka odaya taşıdık bebek için. gittik ona seçtirdik yatağını dolabını çok sevindi. Kardeşiyle alakalı yeni bir eşya görse biraz bozuluyor bakalımİlla ki alışırlar iki sene sonrada oturup oynarlar inşallah diye böyle hayaller kuruyorum. gerçekten çok istiyordum kardeşi olsun diye ama işin psikolojik tarafı başta zorluyormuş yaşayıp görcez artık
Evet orada uzun uzun yazdım mart grubunda sağlık ocağında kan bekletildiği için direk makinada ayrıştırılmıyor uygun koşullarda da kan bekletilmiyor öyle bir dolap saklama koşullu sağlık ocağında yok en iyisi bir hastane laboratuvarında tahlil yaptırın
Sıcak su haricindekileri yaptım geçmiyor bi de sıcak suyu deneyeyimSırtına sıcak su koy belinin olduğu yere ve sol tarafa yan yatıp bacak arama yastık koy canım geciyor
OfBenim de öyle maalesef. Eşim ovalıyo ediyo ama pek işe yaramıyo.
Aynen canım bende çok bebek diye darlamamaya çalışıyorum pdr da dedi zaman kavramı olmadığı için her sürece dahil edin ama uzun aralıklı şeylereden bahsetmeyin diye. Hastanede de sizinle olsun fln dedi hatta. Tabi o bana biraz zor olur. Bebek doğduktan sonra da ilk oğlunuzu hep ön plana çıkarın yüceltin fln dedi. Hastane ziyaretinde kardeşi hediye getirmiş gibi fln yapcaz artık klasik. Hatta bebekler büyüyene kadar çok ağlar fln diyorum acıkınca altına yapınca uykusu gelince ağlaması onda soru işareti bırakmasın diye. Beraber uyuturuz, yıkarız, gezdiririz, öğretiriz, kitap okuruz fln diye tabiii bu konuşmalar hep uzun aralarla sık sık değil. 1 hafta kala fln dozunu arttırırım artıkEvet ya zor ama şöyle zor, biz çocuklarımızı önemsiyoruz ondanBenimki de babası yaklaşınca kıskanıyor ama bebeğin eşyalarını hiç kıskanmadı daha, bu kimin diye sorduğunda bebeğimizin diyorum, onu da katıyorum sonra küvetse sen bana şampuan verirsin ben de su dökerim yıkarız onu ya da ana kucağı geldiği zaman benim işim olduğunda sen sallar mısın o bebek ya yapamaz falan diye kendini de dahil ediyorum ufaktan ama sürekli bebek bebek diye darlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?